Bytt mellom 30+ populære DNS-servere fra Windows systemstatusfelt

«Hvordan fungerer internett?» Du får ofte dette spørsmålet fra ikke-nerdevenner som bruker halvparten av tiden sin på Facebook eller YouTube. Selv om det ikke er like enkelt å forstå alle aspekter av hvordan det fungerer, er det visse teknologier som driver vårt verdensvev som enhver internettbruker bør vite om. En av dem er Domain Name System eller DNS. Enkelt sagt, når du skriver inn en URL som Google.com i nettleserens adresselinje, blir den konvertert av Internett-leverandørens DNS-tjeneste til en Internett-protokoll som er forståelig for datamaskiner og enheter koblet til nettverket, som bestemmer hvordan data flyttes fra punkt A til punkt B. De fleste bruker standard DNS fra Internett-leverandøren deres, men hvis du har problemer med den, er en løsning å bytte den med en annen ved å bruke et verktøy som ChrisPC DNS Switch. Det er et Windows-verktøy som har en enorm liste over forhåndsinnstillinger fra populære DNS-servere som du kan bytte til, og lar superbrukere spesifisere tilpassede DNS-servere også.

Endring av DNS kan hjelpe deg med å feilsøke flere problemer med Internett. Det kan for eksempel hjelpe deg med å få tilgang til nettsteder som er blokkert av leverandøren din. Og noen ganger, å endre DNS til en mer pålitelig som OpenDNS eller Google DNS gir bedre nettlesingshastighet og forbedret sikkerhet.

Når den er installert, ligger ChrisPC DNS Switch i systemstatusfeltet for rask tilgang. Du kan bytte DNS-server på et blunk ved å høyreklikke på programmets systemstatusfelt og velge fra de mange alternativene i undermenyen «Alle DNS Presets».

For å få tilgang til programmets hovedgrensesnitt, klikk på «Vis DNS-svitsj»-alternativet eller dobbeltklikk på selve varslingsikonet. Herfra kan du spesifisere både primære og sekundære DNS-servere manuelt, eller velge en fra flere valg i rullegardinmenyen. Når dette skrives, har ChrisPC over 30 forskjellige DNS-servere i sitt arsenal, inkludert OpenDNS, Google, Commodo, Norton og Yandex.

Etter å ha spesifisert DNS-serveren klikker du bare på «Endre DNS» etterfulgt av «Ja» i bekreftelsesdialogen for å bruke de nye innstillingene. Når du trenger å tilbakestille endringer, kan du ganske enkelt trykke på «Gjenopprett DNS»-knappen.

Som nevnt tidligere kan du legge til dine egne DNS-forhåndsinnstillinger. For å gjøre det, velg «DNS Database» fra venstre etterfulgt av «Add DNS Preset» og spesifiser ønskede parametere. Fra denne delen av applikasjonen kan du også redigere eller slette eksisterende forhåndsinnstillinger, og fra beskrivelsen som finnes under «Kategori»-kolonnen (Familiesikkert, Vanlig, Sikkert), få ​​en bedre ide om hvordan en DNS-server vil påvirke internettopplevelsen din .

I et nøtteskall er ChrisPC DNS Switch en rask og praktisk måte å bytte mellom flere DNS-servere. Den støtter alle nyere Windows-operativsystemer.

Last ned ChrisPC DNS Switch