Slik stiller du inn tilpasset «Auto-Lock» & «Require Passcode»-tid i iOS

Generelt sett er det et omvendt forhold mellom sikkerhet og bekvemmelighet. I de fleste tilfeller kommer høyere sikkerhet på bekostning av bekvemmelighet. Tofaktorautentisering på tjenester som Gmail, Twitter og Facebook krever at du oppgir to koder for å få tilgang til din egen konto – høyere sikkerhet på bekostning av redusert bekvemmelighet. Låseskjermpassord på smarttelefoner kan variere fra enkle 4-sifrede koder til lange alfanumeriske passord; i alle fall legger du til et ekstra trinn for å få tilgang til din egen enhet. En bedre balanse mellom de to nevnte egenskapene, men likevel langt fra perfekt.

  Når kommer iOS 15.3 ut?

iOS kommer med to nyttige innstillinger for å redusere tiden eller trinnene som kreves for å komme til startskjermen: «Auto-Lock» og «Require Passcode». Apple har inkludert 4-5 forhåndsdefinerte alternativer for disse i Innstillinger > Generelt, men hvis du vil ha full kontroll over dem, er du sjanseløs… med mindre du har jailbroken iOS-enheten din. «insanj» har kommet med to justeringer – LongerAutoLock og PassTime – som lar deg angi en egendefinert tid for henholdsvis Auto Lock og Require Passcode alternativer.

Med LongerAutoLock kan du stille inn en bestemt tid i minutter hvoretter telefonen din slår av skjermen og låser seg selv. Neste gang du prøver å bruke telefonen, må du gå gjennom trinnet «Skyv for å låse opp» – med eller uten passord. Tweaken legger til et redigeringsikon i øverste høyre hjørne av Auto-Lock-skjermen (Innstillinger > Generelt > Auto-Lock) som du kan trykke på for å legge til egendefinerte tider til den eksisterende listen.

  Still inn iOS-tastaturet til å endre farge basert på appen du bruker

PassTime gjør det samme, men for Krev passord-innstillingen. For de uinnvidde sikrer innstilling av X minutter for «Krev passord» at du ikke trenger å taste inn passordet ditt på nytt hvis du bruker telefonen en gang i løpet av denne varigheten. Hvis telefonen forblir ubrukt i løpet av den tiden, må du autentisere deg selv neste gang du går forbi låseskjermen.

Jeg har den satt til 15 minutter, personlig, og jeg har det bra med det. Men hvis du leter etter noe lenger, har du bare «1 time» igjen fra Apples forhåndsdefinerte liste. Neppe ideelt.

  Slik legger du til/fjerner tredjepartstastaturer i iOS 8

PassTime og LongerAutoLock er begge tilgjengelige for $0,99 under BigBoss-repoen på Cydia. Men hvis du kjøper en, får du den andre gratis. Det er en god avtale for alle som ønsker å oppnå en bedre balanse mellom sikkerhet og bekvemmelighet.

Sørg for å fortelle oss hva du synes om de to justeringene ved å legge igjen en kommentar nedenfor.