De 5 beste alternativene til Intel NUC

Intel NUC er en mini-PC for de som trenger portabilitet fremfor ytelse. Med sine fire tommer ganger fire tommer dimensjoner er denne datamaskinen så liten at den kan passe på håndflaten din.

Dessverre, i juli 2023, kunngjorde Intel at de ville avvikle Intel NUC. Med det vil mange brukere miste en ultraportabel Intel-drevet datamaskin.

Så, hvilke alternativer har du hvis du trenger en liten PC? Hva er de beste alternativene til Intel NUC?

1. Tredjeparts mini-PCer

Bildekreditt: Linus Tech Tips/YouTube

Selv om Intel laget NUC-mini-PC-ene, hadde den konkurrenter på samme plass. Dette inkluderer ASUS, en av de største datamaskinprodusentene i 2023. Faktisk, Intel og ASUS annonserte en avtale at sistnevnte skulle overta NUC-linjen.

Men bortsett fra det lager andre produsenter, som Zotac, også mini-PCer, så du kan vurdere dem. Faktisk var Zotac den første produsenten som laget en mini-PC-prototype som inneholdt aktiv kjøling ved hjelp av Frore AirJet.

Men enten du leter etter en liten datamaskin å feste til TV-en i stuen eller ønsker en PC du kan putte i lommen og ta med deg rundt, bør du sjekke ut disse tingene du bør vurdere før du kjøper en mini-PC.

  Kontroller maskinvarebrytere ved å bruke Google Nows API for stemmegjenkjenning

2. Chromebox

Hvis du ikke nødvendigvis liker Windows og vil ha en liten bærbar datamaskin som kan kjøre appene du trenger, hvorfor ikke vurdere Asus Chromebox 4? Denne lille Chrome OS-drevne enheten gir deg tilgang til Google Play Store, slik at du kan bruke mange populære apper.

Du kan for eksempel laste ned Google Suite, Microsoft 365-apper og andre jobbapper for profesjonell bruk. Samtidig kan du også installere Netflix, flere andre streaming-apper og tusenvis av spill for din fornøyelse.

Selv om Chromebox 4 bare drives av en 10. generasjons Intel Core-prosessor, bør den være mer enn nok for de fleste applikasjoner. Den har også fem USB-porter, en USB-C-port, to HDMI-porter, en LAN-port og en kombinert hodetelefonkontakt.

Så hvis du leter etter et billigere skrivebordsalternativ til en Chromebook, bør du se på Asus Chromebox 4.

3. Raspberry Pi SBC

Hvis du er interessert i triksing og Linux-operativsystemer, kan det være lurt å vurdere en Raspberry PI SBC. En SBC, eller enkeltkortsdatamaskin, ligner NUC ved at komponentene alle er på et enkelt kort. Imidlertid er det vanligvis billigere og mer fleksibelt enn sistnevnte.

  Hva er kunstig generell intelligens? Alt du trenger å vite

Men fordelene gjør det også ufordelaktig for noen brukere – det krever mer DIY og kunnskap for å bruke og tilpasse. Videre, siden det vanligvis kjører et Linux OS, må du kjenne deg rundt det.

Men hvis du fortsatt vurderer en Raspberry Pi SBC som en Intel NUC-erstatning, sjekk ut vår NUC vs. SBC sammenligning for å vite hva du går inn på.

4. Mac mini

Bildekreditt: eple

Hvis du er en Apple-bruker og kan spare mer plass, bør du vurdere å kjøpe Mac mini i stedet. Den er kraftigere enn de kraftigste Intel NUC-ene, spesielt ettersom Apples silisiumbrikker driver nyere modeller.

Selv om Mac mini kanskje ikke har så mange porter som en Chromebox, vil den aktive kjøleløsningen tillate deg å presse den videre. Du kan også spesifisere den slik at du kan bruke den som din primære PC, så lenge du har budsjettet.

5. Small Form Factor PC-er

Selv om Small Form Factor (SFF) PC-er er halvparten av størrelsen (eller mindre) av de mer vanlige mid-tower-datamaskinene vi ser, er det fortsatt det største alternativet til Intel NUC. Selv om det å kalle en SFF PC et Intel NUC-alternativ presser den når det gjelder størrelse, har den flere fordeler som en NUC aldri kan ha.

  Atari Remix gjenoppliver kjente titler; Asteroider, tusenbein, utbrudd

For eksempel bruker SFF PC-er vanligvis RAM og prosessorer av skrivebordskvalitet. Men viktigst av alt, mange SFF-PCer kan romme en GPU i full størrelse – noe som en NUC aldri vil gjøre. Så hvis du planlegger å spille avanserte spill i stua og vil ha en datamaskin som kan fungere som hjemmekino-PC, bør du vurdere å skaffe deg en SFF-PC i stedet.

Men hvis du har mer enn nok plass og har et stort TV-skap, hvorfor ikke gå for andre PC-størrelser? Sjekk ut vår størrelsesguide for PC-deksler for å se hvordan de forskjellige PC-størrelsene kan påvirke bygget ditt.

Få din lille PC-fiks

Små datamaskiner er kanskje ikke like kraftige som massive tårn-PC-er i full størrelse, men de har fortsatt sin plass innen databehandling. Enten du trenger den til å feste på baksiden av hjemmekino-TV-en eller som en kontroller for en industriell maskin, kan du finne et levedyktig Intel NUC-alternativ.

Og hvis du er eventyrlysten, hvorfor ikke prøve en Linux-bygg i stedet for en Windows-PC for din neste hjemmekino-PC?