Avslør Hemmelighetene i Bildene Dine: Gratis Verktøy for Å Oppdage Redigering
Det kan være en utfordring å avgjøre om et bilde har blitt manipulert, men heldigvis finnes det flere gratis ressurser som kan bistå deg i denne prosessen. Disse verktøyene gjør det enklere å undersøke bilders autentisitet, og skille mellom hva som er ekte og hva som er forfalsket. Her presenterer vi noen av de beste verktøyene for å avsløre bilderedigering, og forklarer hvordan de fungerer.
Bilderedigert er et verktøy som gir en klar indikasjon på om et opplastet bilde har blitt redigert eller ei. Ved å dra og slippe eller laste opp et bilde i systemet, vil du få en av følgende vurderinger: «Ja», «Sannsynligvis», eller «Nei».
Verktøyet kan identifisere forskjellige typer redigeringsteknikker, som beskjæring, endring av størrelse, rotasjon, kloning, retusjering, uskarphet, skarphet og fargejustering, blant annet.
I tillegg til å gi en klar dom, viser systemet de fullstendige EXIF-dataene til bildet. Dette inkluderer informasjon som kameramodell, dato, plassering og annen relevant informasjon. Det gir også en liste over programvare som muligens har blitt brukt til å endre bildet. Alle disse funksjonene er tilgjengelige uten kostnad. Hvis du derimot trenger en mer detaljert analyse, kan du kontakte Bilderedigert-teamet for prisoverslag.
For å demonstrere dette verktøyet, lastet vi ned et arkivbilde og endret det ved hjelp av et fotoredigeringsprogram. Nedenfor ser du et «før» (venstre) og «etter» (høyre) bilde:
Etterpå lastet vi opp det endrede bildet til Bilderedigert. Her er resultatene vi fikk:
Fake Image Detector benytter seg av feilnivåanalyse (ELA) for å identifisere ujevnheter i komprimeringsnivåene til det opplastede bildet. I tillegg analyserer det bildets metadata for å avgjøre om det har blitt manipulert.
Systemet er enkelt og lett å bruke. Du trenger bare å laste opp bildet fra datamaskinen din og klikke på «Skann nå». Resultatet vises i løpet av sekunder. Det er verdt å merke seg at ifølge utviklerne er nøyaktigheten i analysen mellom 60 og 70 prosent.
Dette er resultatet av analysen av det manipulerte bildet:
FotoForensics er et populært verktøy som bruker ulike datakilder som JPEG, ELA og metadata for å vurdere et bildes originalitet. Det skiller seg litt fra de fleste andre verktøy som finnes på internett.
Når du laster opp et bilde og ber FotoForensics om å analysere det, begynner prosessen med ELA. Det første resultatet vises ved siden av det originale bildet. Hvis bildet har blitt endret, vil det analyserte bildet vise farger. Derimot vil et uendret originalt bilde kun vise hvit farge i den analyserte versjonen.
FotoForensics tilbyr også en rekke alternative analysemåter som du kan få tilgang til via menyen på venstre side, for en mer dyptgående analyse. Dette kan være spesielt nyttig hvis du analyserer et bilde laget med en av de beste AI-baserte fotoredigererne på nettet.
Her er analysen av vårt manipulerte bilde:
Ghiro er et annet verktøy som tilbyr forskjellige metoder for å analysere bilder. Disse metodene inkluderer ELA, generering av hash-sammendrag, hashlistematching, signaturmotor og strengutvinning.
Ved hjelp av generering av hash-sammendrag skaper verktøyet en unik kode basert på bildets data. Denne koden kan deretter brukes for å sjekke bildets status. I hashlistematchingen er det kun du som har bildekoden. Du kan legge inn en liste med koder og systemet vil finne alle bilder som matcher.
Strengutvinning gjør det mulig for verktøyet å finne all skjult tekst i bildet, for eksempel URL-er, navn eller datoer, som kan indikere noe uvanlig. Signaturmotormetoden viser viktig informasjon om bildet, for eksempel hvor bildet ble tatt, kameraet som ble brukt, og hva som var i fokus.
Når du bruker Ghiro, må du laste opp bildet som et av prosjektene dine. Du kan se bildene du har lagt til under «Bilder» i systemet.
Det er viktig å vite at Ghiro må lastes ned og installeres på datamaskinen din. Dette er et Linux-verktøy, så hvis du bruker et annet operativsystem som Windows, trenger du en virtuell maskin som QEMU eller VirtualBox for å kjøre det.
Her er resultatene Ghiro ga oss for vårt manipulerte bilde:
JPEGsnoop er et annet program som kan lastes ned, men det er kun tilgjengelig for Windows-brukere. Når du laster opp et bilde i verktøyet, presenterer JPEGsnoop umiddelbart overskriftsinformasjon som dimensjoner og komprimeringsmodus. Dette gir deg en første innblikk i bildets struktur.
Deretter kan du se nærmere på bildets komprimeringsinnstillinger, samt kvantiserings- og Huffmantabeller. For en mer dyptgående analyse, kan du utforske Discrete Cosine Transform (DCT)-koeffisienter som visualiserer hvordan bildet er delt og komprimert.
En praktisk funksjon er histogrammet som viser en graf over pikselverdier. Dette kan hjelpe deg med å oppdage uregelmessigheter i bildet som kan være et resultat av redigering.
Her er resultatene våre:
Andre Måter Å Identifisere Manipulerte Bilder På
Selv om dedikerte detektivverktøy kan være til hjelp, finnes det også andre manuelle metoder for å oppdage bildemanipulasjon.
Start med å se nøye på bildet. Let etter ting som ser unormale ut, for eksempel rare fargeendringer eller uoverensstemmelser i forhold til bakgrunnen. Redigerte bilder har ofte uklare kanter eller ser ut som om de er klippet og limt inn. Derfor kan zooming hjelpe deg å avdekke uregelmessigheter.
Hvis du ser på et bilde av en folkemengde, se etter gjentakelser av kopierte og limte elementer. Vi har en guide om forskjellige manuelle måter å avdekke redigerte bilder på, som går i dybden på disse teknikkene for å hjelpe deg å bli ekspert i å oppdage manipulerte bilder.
Skill Mellom Fakta Og Fiksjon
Verktøy for å oppdage forfalskede bilder kan hjelpe deg med å avdekke historiene bak pikslene og unngå å bli offer for falske nyheter, svindel og bedrageri som bruker redigerte bilder. De kan også hjelpe deg å utvikle ferdigheter som en digital detektiv, lære mer om historien og konteksten til et bilde, eller forbedre dine egne redigeringsferdigheter. Prøv disse verktøyene og se selv!