11 Open-Source Web Analytics-verktøy for bedre datainnsikt og personvern

Åpen kildekode-nettanalyseverktøy kan ikke bare gi deg nøyaktig, relevant innsikt du trenger for nettstedet ditt, men også høy fleksibilitet for å imøtekomme forretningsbehovene dine.

I moderne tid har nettanalyse blitt et hovedvåpen for alle nettstedeiere, da det gir dem uvurderlig innsikt i nettsidene deres.

Så det kan være rettferdig å si at å drive et nettsted uten kraftig nettanalyse vil gjøre det utfordrende å oppnå den veksten du ønsker.

Fra å gi informasjon om brukeratferd og de mest besøkte sidene til kjøpstrender, gir disse verktøyene deg inn og ut av nettstedet og virksomheten din.

Derfor er det viktig å ha et robust nettanalyseverktøy.

Overraskende nok trenger du ikke å betale en høy abonnementsavgift for å bruke et nettanalyseverktøy fordi det er mange åpen kildekode-verktøy tilgjengelig på markedet.

Her er en rask oppsummering av de beste åpen kildekode-nettanalyseverktøyene jeg skal diskutere nedenfor.

Nettanalyseverktøy

Bemerkelsesverdige funksjoner

Link

Countly

Tilpassbart dashbord, push-varsler

Snøplog

Atferdsdatainnsamling, 20 SDK-er, skjemavalidering

PostHog

Produktanalyse, SQL-spørringsdatalagring, stianalyse

Matomo

Nøyaktig datainnsikt, i samsvar med personvernet

Umami

Detaljerte besøksrapporter, trafikksporing i sanntid

Åpne Replay

Replay av økter, overvåking av CPU-bruk, utviklerverktøy

Plausibelt

Brukervennlig dashbord, segmentering av publikum

Fathom Lite

Sikkerhetskontroller, skalerbarhet, besøksdataanalyse.

Ackee

Personvernfokusert, multi-kilde datainnsamling, ingen informasjonskapsler.

Åpne Web Analytics

Omfattende beregninger og rapporter, API-integrasjon

Pirsch

Samarbeidende dashbord, overholdelse av personvern.

I denne artikkelen vil jeg diskutere hva disse åpen kildekode-nettanalyseverktøyene er, hvordan de er nyttige, og noen av de beste du kan vurdere.

La oss begynne!

Hva er et åpen kildekode-nettanalyseverktøy?

Et åpen kildekode-nettanalyseverktøy er en gratis å bruke og offentlig tilgjengelig applikasjon som lar deg samle, analysere og visualisere alle dataene fra nettstedet ditt.

Siden den er åpen kildekode, er kildekoden lett tilgjengelig, og du kan finne ut hvordan den holder dataene sikre og fungerer på nettstedet.

Disse verktøyene gir deg mange viktige innsikter i et nettsted, som brukeratferd, brukerens geografiske plassering, enhet, mest besøkte side, mest sett produkt eller tjeneste, oppbevaringsgrad og mange andre detaljer.

Videre spiller åpen kildekode-verktøy en viktig rolle i å identifisere områder der nettstedet ditt krever forbedring. Basert på disse detaljene kan det hjelpe teamet ditt med å ta den riktige avgjørelsen som vil drive veksten.

Viktigere, disse hjelper deg med å vurdere suksessen til markedsføringskampanjene dine ved å gi deg detaljer som samtalefrekvenser og henvisningskilder.

Funksjoner i analyseverktøy med åpen kildekode

Et åpen kildekode-nettanalyseverktøy er et flott alternativ for bedrifter og nettstedeiere og kommer med mange viktige funksjoner, inkludert:

Innsamling og sporing av nøkkeldata

Åpen kildekode-nettanalyseverktøy kan enkelt samle inn viktige besøksdata og spore dem. Dataene kan være nettleseratferd, brukerplassering, type enheter i bruk, produkt-/tjenestetype de har sett på og mange flere.

Sanntidsanalyse

Et nettanalyseverktøy lar deg også spore brukeraktivitet sammen med produktrekkevidde og kan overvåke trafikk gjennom sanntidsanalysefunksjonen. Imidlertid tilbyr ikke alle åpen kildekode-analyseverktøy denne funksjonen. Så hvis du trenger dette, velg et verktøy deretter.

Gratis å bruke

Generelt er åpen kildekode-verktøy helt gratis å bruke. Dermed kan hvem som helst bruke den uten å måtte betale for noen abonnementsavgift. Det er gunstig for enkeltpersoner eller småskalabedriftseiere som nettopp har begynt med nettsidene sine.

Tilpasning

Denne typen analyseverktøy kan tilpasses avhengig av kravene til nettstedet. Du vil ha full frihet og fleksibilitet til å tilpasse verktøyet slik at det oppfyller dine dataanalyse-, sporings- og rapporteringskrav.

  3 flotte måter å bruke tellefunksjonen i Excel

Datavern og eierskap

Med analyseverktøy får du muligheten til å få full kontroll over dataene som samles inn og lagres. Du vil også kunne overvåke og administrere hvordan data brukes. Det hjelper deg med å overholde alle bransjeforskrifter og opprettholde optimal sikkerhet.

Datavisualisering

Datavisualisering er en av de viktigste funksjonene til disse verktøyene, der den viser all innsikt gjennom diagrammer, tabeller og grafer. Det er avgjørende for team å forstå dataene og ta beslutninger deretter.

Dataeksport og integrasjon

Mange av disse verktøyene lar deg eksportere alle innsamlede data i forskjellige formater slik at du kan bruke dem med andre applikasjoner. Du kan integrere dette verktøyet med andre forretningsplattformer, for eksempel CRM, CMS eller markedsføringsautomatiseringsverktøy, for å administrere nettstedet mer effektivt.

Fordeler med åpen kildekode fremfor andre nettanalyseverktøy

Åpen kildekode-verktøy fungerer på samme måte som alle andre nettanalyseverktøy, men førstnevnte tilbyr visse fordeler som gjør dem mer egnet for mange organisasjoner. La oss sjekke ut hvilke fordeler et analyseverktøy med åpen kildekode gir bordet.

Gjennomsiktig kode

Åpen kildekode-nettanalyseverktøy lar brukere sjekke kildekoden deres sammen med hvordan data samles inn og lagres. Disse verktøyene tilbyr åpenhet med kodingen, noe som bidrar til å sikre tillit samt datasikkerhet og integritet.

Fullstendig tilpasning

Åpen kildekode-verktøy tilbyr et høyt nivå av tilpasning, som er en av de største grunnene til å bruke disse verktøyene. Dermed kan du enkelt endre koden i henhold til dine behov.

Skalerbarhet

Skalerbarhet er en annen stor fordel du får med disse verktøyene. Du kan skalere dem opp eller ned i henhold til nettstedets vekst. Med økningen i trafikk og produkter eller tjenester kan du integrere verktøyet med andre åpen kildekode-teknologier og også legge til flere ressurser.

Null leverandørlåsing

En annen fordel med å bruke åpen kildekode-verktøy fremfor tradisjonelle er fraværet av leverandørlåsing. Hvis du er misfornøyd med bruken, kan du bytte til andre løsninger uten å miste noen av dine tidligere detaljer.

Enkel integrasjon

Med åpen kildekode-nettanalyseverktøy vil du ikke ha problemer med å integrere dem med andre applikasjoner, slik at du kan oppfylle dine nettanalysekrav.

Nå er det på tide å ta en titt på alle de beste åpen kildekode-nettanalyseverktøyene.

Countly

Countly er et fellesskapsbygd og kraftig åpen kildekode-nettanalyseverktøy som hjelper deg å drive veksten til nettstedet ditt gjennom én enkelt plattform. Den tilbyr deg et brukervennlig og tilpassbart dashbord der du får all innsikt mens du holder hvert teammedlem oppdatert.

Countly gir deg også push-varslingsfunksjoner som er fordelaktige for å øke oppsøkende kampanje og målrette mot riktig bruker. Det blir enklere å endre applikasjonsdesignet og hvordan det fungerer ettersom du kan gjøre all tilpasningen med noen få klikk.

Med dette verktøyet kan du visualisere dataene dine i henhold til detaljer på land, delstat og bynivå. Du kan enkelt håndtere negative tilbakemeldinger med dette verktøyet og handle på det for å gjøre de negative tilbakemeldingene til positive. Viktigere, du får full kontroll over alle dataene samtidig som du overholder personvernforskriftene.

Snøplog

Uten tvil, Snøplog er et top-of-the-line åpen kildekode-nettanalyseverktøy som er basert på en robust arkitektur som er i stand til å behandle milliarder av hendelser per dag.

I motsetning til andre verktøy, kan det hjelpe deg med å samle inn en rekke atferdsdata, alt fra visninger, klikk og tilpassede hendelser til videoavspilling. Det er en utvikler-første motor som bruker en rekke verktøy for å modellere og analysere alle innsamlede data fra nettstedet.

Snowplow bruker dessuten 20 SDK-er for å samle inn data fra serversiden, mobil, web og forskjellige andre kilder og gi deg dyp innsikt i ytelsen til kampanjene dine.

  Kickstart din karriere som dataanalytiker med disse 12 kursene og ressursene

Verktøyet har en unik tilnærming til skjemaer og validering når dataene samles inn for analysen din, og sikrer at alle innsamlede data er rene. Mens du bruker dette verktøyet, kan du lagre dataene i et skalerbart lager og også ha full kontroll over det.

PostHog

Fra å hjelpe deg med produktanalyse til å lagre spørringsdata gjennom SQL, PostHog har dukket opp som et imponerende webanalyseverktøy med åpen kildekode. Den gir deg kolossale produktanalysefunksjoner som inkluderer baneanalyse, trenddiagrammer, trakter, oppbevaringsgrafer osv. for å hjelpe deg med fremtidige beslutninger.

Brukerbanefunksjonen til dette verktøyet lar deg merke start- og sluttpunktene og lar deg lære brukeratferden på nettstedet ditt. Gjennom dette verktøyet kan du også lære om konverteringsdetaljer ved å bruke korrelasjonsanalysen.

Bortsett fra standardinnsikt, gir PostHog deg ytterligere informasjon om oppbevaring, klebrighet og livssyklusen til brukerne på nettstedet ditt. Den gir deg også et omhyggelig designet dashbord som du kan tilpasse. I tillegg tilbyr den funksjoner som dashbordfiltrering, automatisk oppdatering, ukentlige oppdateringer via e-post og tilgangsbegrensninger.

Matomo

Matomo er en anerkjent åpen kildekode-nettanalyseplattform som har blitt et troverdig alternativ til Google Analytics. Den gir deg svært nøyaktig datainnsikt og lar deg spore brukerdata mens du overholder personvernloven.

Det enkle grensesnittet til Matomo er relativt enkelt å navigere. Gjennom den forbedrede innsikten får du et fullstendig bilde av brukerne på nettstedet ditt. Den gir deg et bredt spekter av funksjoner som multiattribusjon, mål, trakter, kohorter, brukeratferd, varmekart, øktopptak, målsøkeord, medieanalyse og mange flere.

Det beste er at dette verktøyet er fullstendig tilpassbart, slik at du kan skreddersy verktøyet for å imøtekomme dine forretningsbehov. Matomo gir deg ingen begrensninger når det gjelder lagring av data for analyse, slik at du kan ta effektive beslutninger. I tillegg vil du ha full kontroll over dataene du lagrer.

Umami

Umami gjør webanalyse til en enkel oppgave gjennom det svært intuitive dashbordet og mange funksjoner. Dette nettanalyseverktøyet gir deg bare beregningene du trenger for å ta beslutninger og kampanjer som vil hjelpe deg med å vokse virksomheten din.

Med Umami kan du få detaljerte rapporter om de besøkende, inkludert enhetene de brukte, nettlesertype, OS og mange andre detaljer. Du kan analysere nettstedets ytelse ved å spore mange hendelser som sidevisninger, skjemaoppføringer, knappeklikk og mer.

De kraftige filtrene og sanntidstrafikken til dette analyseverktøyet gjør nettanalyse til en enkel jobb. En unik evne til dette verktøyet er at det kan spore et ubegrenset antall nettsteder, underdomener og individuelle nettadresser gjennom en enkelt installasjon. Alle dataene du samler inn gjennom dette verktøyet forblir sikre og innenfor grensene for personvernlovgivningen.

Åpne Replay

Åpne Replay er en åpen kildekode-nettanalyseplattform som kan ta deg utover tradisjonelle analysemetoder. I motsetning til andre verktøy, gir den deg en fullverdig sesjonsreplay-suite der du analyserer problemer som kundene dine står overfor.

Du kan også overvåke ytelsen til nettstedet ditt ved å holde styr på CPU-bruken, nedbremsingsforekomster og krasjer og gjøre forbedringer deretter. Du får også et utviklerverktøy som lar deg forstå hvordan nettstedet ditt fungerer og gjøre endringer deretter.

Et unikt aspekt ved denne plattformen er at du kan slå hvilken som helst funksjon på eller av, enten det er en A/B-test eller gradvis utgivelse, uten å måtte utgi nettstedet eller appen på nytt. Den gjør det mulig for deg å være vert for plattformen din slik at all data forblir i infrastrukturen din, og du kan bruke de finmaskede personvernfunksjonene for å sikre ren datalagring.

Plausibelt

Hvis du ser etter et brukervennlig og effektfullt webanalyseverktøy med åpen kildekode, prøv Plausibelt. Det er et lettvektsverktøy som gir all viktig innsikt og trafikken til nettstedet ditt på en enkel måte, slik at du enkelt kan forstå alle detaljene.

  Forhåndsvis bilder og endre EXIF-data med Photo Data Explorer

Plausible bruker ekstremt lette skript slik at det ikke er rot og de besøkende får en sømløs nettleseropplevelse. Dette gratis-å-bruke verktøyet lar deg segmentere publikum med enkle klikk og også vurdere alle betalte kampanjer gjennom UTM-parametere. Du kan til og med spore e-handelsinntekter og lage tilpassede hendelser ved å utnytte de tilgjengelige ressursene.

Dashbordet til dette verktøyet er brukervennlig, og du kan dele all statistikken i dashbordet ditt ved å dele koblingen med alle teammedlemmene dine. Med dette verktøyet kan du overholde GDPR, CCPA og PECR og sikre at de besøkende og alle deres data er i trygge hender.

Fathom Lite

Fathom Lite er en åpen kildekode-versjon av anerkjente Fathom Analytics som gir deg alle de nødvendige funksjonene du trenger i et nettanalyseverktøy. Dashbordet er relativt enkelt å bruke, og viser alle analysedataene foran deg.

Fathom Lite gir deg mange viktige funksjoner for å analysere nettstedet ditt, fra sporingsbiter til å kjøre forhåndsbygde dockers. Du kan implementere alle sikkerhetskontrollene selv for å sikre optimal sikkerhet for nettstedet ditt.

Dette nettanalyseverktøyet gir deg ikke bare data som nåværende besøkende, nettstedsvisning osv., men også gjennomsnittlig tid brukt av besøkende, fluktfrekvens og måloppnåelse. Noe av det beste med denne plattformen er at den er lett skalerbar avhengig av trafikken på nettstedet ditt.

Ackee

Ackee er et Node.js-basert åpen kildekode-nettanalyseverktøy som enkelt kan integreres med serveren din og hjelpe deg med å analysere all trafikken.

Verktøyet kommer med et minimalt grensesnitt som lar deg utforske alle data som visninger, henvisninger, varighet, operativsystem, språk, skjermdimensjon, besøksvarighet og annen innsikt uten å miste fokus.

Ackee er analyser med fokus på personvern som lar deg ha full kontroll over personvernet til alle dataene du samler inn. API-en til dette verktøyet gir deg en robust hub som lar deg samle inn en rekke data for forretningsanalyse fra forskjellige kilder.

Viktigere, det er ingen begrensning når det gjelder å analysere data fra forskjellige domener og applikasjoner. Den bruker en flertrinns anonymiseringsprosess for å sikre at alle brukerne forblir anonyme. Dessuten er den helt fri for informasjonskapsler, så du trenger ikke å bekymre deg for noe annet.

Åpne Web Analytics

Når du velger et gratis-å-bruk rammeverk som Åpne Web Analytics, du kan analysere nettstedet ditt grundig og ha full datakontroll. Du kan gjøre alle slags tilpasninger i dette verktøyet slik at det imøtekommer dine behov.

Dette verktøyet tilbyr et stort antall beregninger, dimensjoner og rapporter for å hjelpe deg med å analysere veksten til nettstedet ditt. Du kan utvide datainnsamlingsprosessen ved å bruke API-en som lar deg integrere plattformen med forskjellige kilder.

Du kan til og med spore WordPress- og Mediawiki-baserte nettsteder og admin-hendelser gjennom denne portalen. Open Web Analytics vil bli en del av domenet ditt, og det overholder GDPR og andre forskrifter.

Pirsch

Du kan vurdere Pirsch hvis du leter etter et lett og kraftig webanalyseverktøy med åpen kildekode som enkelt kan blande seg med nettstedet ditt.

Dette kraftige analyseverktøyet gir deg fullstendig innsikt i alle dataene i sanntid, slik at du kan optimalisere målet eller kampanjen i henhold til dette for å nyte høy konvertering. Den integreres sømløst med alle eksisterende forretningsteknologier og lar deg måle trafikken din ved hjelp av en JavaScript-kodebit.

Pirsch lar deg ta en samarbeidende tilnærming ved å la deg dele dashbordet med alle teammedlemmene dine. Når det kommer til personvern, går ikke denne plattformen på akkord, og den opererer under GDPR, CCPA, PECR og Schrems II-policy.

Konklusjon

Å finne det beste webanalyseverktøyet med åpen kildekode for bedre analyser og personvern kan være utfordrende, siden det er så mange alternativer. Mens du vurderer verktøyet, bør du vurdere tilgjengeligheten av funksjoner, datanøyaktighet, samsvar, brukergrensesnitt, skalerbarhet, integrasjon og avanserte analyser.

Du kan også utforske noen av de beste webanalyseplattformene med åpen kildekode som er selvvert.