Windows

De 6 beste appene for sporing av datamaskinbruk for Windows

Hvis du sliter med tidsstyring, kan registrering av PC-bruken hjelpe deg med å forstå hvor tiden din går. I denne artikkelen vil vi dekke de beste Windows-appene for å spore PC-bruken din, slik at du kan bygge sunnere digitale vaner.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

Ikke kast bort tid – få en klar ide om tidsstyringsvanene dine på Windows ved å bruke disse appene.

1. ManicTime

ManicTime er en kraftig assistent som gir deg en klar ide om datamaskinbruksvanene dine. Du kan spore og måle apper, filer og internett-URLer innen en fastsatt tidsramme.

Tidslinjevisningen gir en fargekodet graf over hvor lenge ulike apper har vært brukt. Du kan enkelt zoome inn og ut eller markere et bestemt område på dagen ved å dra markøren. Over tidslinjen kan du også se en oversikt over aktiv og inaktiv datamaskinbruk som kan hjelpe deg med å begrense skjermtiden.

ManicTime har noen av de mest nøyaktige verktøyene for å hjelpe deg med å forstå datamaskinbruken din. Den venstre sidelinjen viser en liste over tidsoppføringer (registrert automatisk.) Ved siden av hver oppføring vil du se en start- og sluttid og en varighet. Du kan bruke Filter-alternativet til å fremheve en bestemt app og se dens totale varighet. Du finner også varighetsverdier på høyre sidefelt sammen med en prosentandel av bruken.

ManicTime gjør en strålende jobb med å spore datamaskinbruken din, og du kan få tilgang til alle viktige funksjoner i gratisversjonen.

Nedlasting: ManicTime (Gratis, premiumversjon tilgjengelig)

2. ActivityWatch

ActivityWatch er en flott app for å måle produktiviteten din og analysere bruksmønstre på Windows. Appen tilbyr mange visuelle måter å se bruken din på, inkludert et søylediagram og et kategori sunburst-diagram.

  Hva er alternativtasten på et Windows-tastatur?

For å hjelpe ActivityWatch til å tildele apper til forskjellige kategorier, kan du sette opp regler i appens kategoribygger. Det er to sider for å se PC-bruken din: Tidslinje-fanen og Aktivitet-fanen. Tidslinjealternativet gir den mest grunnleggende visningen. Du kan justere tidsrommet og gi nytt navn ved å klikke på dem.

Hvis du leter etter en mer detaljert analyse, gå til Aktivitet-fanen. Dette tilbyr en rekke statistikker, inkludert en visning av de beste appene og kategoriene dine, og et kategoritre. Mest imponerende er det at du kan lage en tilpasset statistikkvisning. Fra dette vinduet kan du legge til flere grafer og omorganisere dem etter eget ønske.

Last ned: ActivityWatch (gratis)

3. RescueTime

RescueTime er et automatisk tidssporingsverktøy for Windows for å hjelpe deg bedre å forstå produktiviteten din på nettet. Det er enkelt å komme i gang – opprett en konto, last ned det gratis assistentverktøyet og la RescueTime kjøre i bakgrunnen.

For å måle produktiviteten din kan du få tilgang til ukentlige anmeldelser fra assistentvinduet. Dette inkluderer den totale tiden brukt på fokusert arbeid og kommunikasjonsverktøy. Det er også en Distraksjon-overskrift, som viser din beste distraksjon. Du kan bruke dette for å unngå distraksjoner når du jobber hjemmefra.

Hvis du bruker RescueTime til jobbformål, kan du legge til offline arbeid, for eksempel møter eller intervjuer. For å jobbe eksternt kan du starte en fokusøkt for å hjelpe deg med å fokusere på bare det som er nødvendig.

Fra rullegardinmenyen Mål kan du spore mål basert på datamaskinbruken din. Dette inkluderer registrering av tid brukt på distraksjoner og sporing av arbeidsrelaterte apper.

  Slik velger du flere fliser på startskjermen til Windows 8.1-oppdatering 1

Nedlasting: RescueTime (Gratis, premiumversjon tilgjengelig)

4. Toggl

Toggl tilbyr en allsidig og detaljert tilnærming til å spore tiden du bruker på forskjellige aktiviteter. Du kan opprette prosjekter, legge til oppgaver og angi tidsanslag. Toggl tilbyr en rask løsning for å spore tiden din på Windows takket være hurtigtastene og et raskt søkeverktøy.

Selv om de fleste funksjonene er fokusert på jobb, er det ingenting som hindrer deg i å spore fritiden. For å hjelpe deg med å kategorisere nettaktivitetene dine, kan du bruke tagger i tillegg til prosjekter. Å gjøre dette kan hjelpe deg med å skape en sunn balanse mellom arbeid og privatliv.

Toggl gir en av de klareste måtene å se PC-bruken din med sin tilpasningsdyktige ukekalendervisning. Du kan også invitere andre medlemmer (opptil fem i gratisversjonen) til å registrere PC-bruk kollektivt. Rapporter-fanen tilbyr noen av de beste sporingsverktøyene for arbeid, slik at du kan administrere kunder og generere fakturaer.

Nedlasting: Toggl (Gratis, abonnement tilgjengelig)

5. Pendler

Pendulums er en gratis åpen kildekode-app som hjelper deg med å spore datamaskinbruken din og se langtidsstatistikk. Appen tilbyr en rekke tilpasningsfunksjoner for å hjelpe deg med å administrere tiden din og skille tiden på jobben fra fritiden.

Det er enkelt å komme i gang. Trykk på pluss-knappen (+) fra hjemmesiden for å legge til et nytt prosjekt. Herfra kan du redigere fargen og tilordne et prosjektikon. For å begynne å spore, klikk på prosjektet fra rullegardinlisten og trykk på avspillingsknappen for å begynne å ta opp en økt.

Du kan organisere prosjekter ved å bruke alternativet Sorter etter. Alle tidsoppføringer vises i hvert prosjektvindu for å hjelpe å skille forskjellige typer bruk. Det er enkelt å se bruksstatistikk – trykk på grafknappen ved siden av et prosjekt for å se en aktivitetsliste. For ekstra bekvemmelighet kan du eksportere bruksgrafer som CSV-filer.

  Fiks Valheim Stuttering på Windows 10

Nedlasting: Pendler (Gratis)

6. Rettidig

Timely er en AI-drevet produktivitetsapp som tilbyr en effektiv løsning for å registrere PC-bruken din. Den detaljerte historiedelen viser aktiviteter fra både nettleserfaner og Windows-apper.

Under oppsettfasen vil du installere Memory: Timelys automatiske tidssporingsutvidelse for å registrere PC-bruken din. Etter en dag med PC-bruk kan du bare gå tilbake til Timely for å se statistikken din. Du kan se bruken din i to formater: en liste eller en tidslinjevisning. Du kan også legge til tidsregistreringer manuelt. For superdetaljert analyse kan du se tid brukt på individuelle faner, noe som er langt mer nyttig enn å se en oppføring merket «Internett.»

Hvis du bruker Timely utelukkende for jobb, kan du trene Timelys AI til å gjenkjenne hvilke typer aktiviteter du bør ignorere. Den kan også generere timelister og gi forslag til tidsstyring. Timely tilbyr også en haug med andre tidsstyringsverktøy, for eksempel en tidtaker og et planleggingsverktøy.

Nedlasting: Hukommelse for Timely (krever abonnement, gratis prøveversjon tilgjengelig)

Bygg en bedre forståelse av PC-bruken din med disse appene

Hvis du ikke vet hvor tiden din går, kan du prøve disse appene for å registrere PC-bruken din uten problemer. Tidsregistrering er fordelaktig for alle, enten du begrenser tid brukt på distraksjoner eller trenger en tydelig måte å registrere arbeidstiden din på. Finn ut hvor tiden din går, og bygg bedre produktivitetsvaner med disse appene.

x