De 7 beste musikkspillerne for tapsfri lyd på Windows 10

Viktige takeaways

  • 5KPlayer er en allsidig multimediaspiller med innebygd radio, trådløse strømmemuligheter og et brukervennlig grensesnitt. Det er gratis å bruke.
  • Winamp, en av de eldste gratis stasjonære mediespillerne, støtter ulike medieformater, tilbyr enkel navigering og støtter plugins som Shoutcast for internettradio.
  • VLC Media Player har et minimalistisk grensesnitt, innebygde kodeker for å spille av forskjellige filformater, avanserte equalizer-innstillinger og jevn avspilling. Den har også skjulte funksjoner.

Tapsfri lyd er et ukomprimert format som bevarer sangenes originalkvalitet. Det er derfor du som Windows-bruker trenger en musikkspiller som er kompatibel med disse formatene for å nyte musikken din.

For det formål har vi laget en liste over de beste musikkspillerne for alle tapsfrie lydformater du foretrekker. Vi vil diskutere nøkkelfunksjonene deres og vise deg hvordan du kan maksimere lytteopplevelsen.

1. 5K-spiller

5KPlayer er en allsidig multimediaspiller utstyrt med en innebygd radio, som lar deg stille inn på direktesendt internettradio fra stasjoner på toppnivå som BBC, Heart og Capital. Den lar deg også laste ned videoer fra nettplattformer som Vevo, Facebook og Vimeo for å se dem offline.

En av 5KPlayers unike funksjoner er at den støtter trådløs streaming gjennom Digital Living Network Alliance (DLNA). Dette lar deg dele lydfiler på tvers av enheter på hjemmenettverket, inkludert mobiltelefonen.

Denne spilleren har også et brukervennlig grensesnitt som viser alle hovedfunksjonene midt på skjermen. Med dette har du full kontroll over volumet og spillelisterekkefølgen.

  Opprett snarveier i administratormodus uten UAC-meldinger i Windows 10

5KPlayer er gratis å bruke, noe som gjør det til et flott alternativ for musikkelskere som ønsker den beste opplevelsen på et budsjett. I tillegg kan du ta opplevelsen opp et hakk hvis du bestemmer deg for å investere i ekstra utstyr for å nyte tapsfri lyd.

Nedlasting: 5K spiller (Gratis)

2. Winamp

Winamp ble lansert på slutten av 90-tallet og er en av de eldste gratis stasjonære mediespillerne. Den støtter flere medieformater, inkludert WMA, WAV og FLAC.

Etter installasjonen ber Winamp umiddelbart om tillatelse til å skanne og importere eksisterende spor og spillelister til spilleren. På denne måten trenger du ikke legge til alle favorittlydfilene dine i appen manuelt.

Videre er grensesnittet veldig enkelt å navigere, slik at du sømløst kan bytte mellom lyd, videoer, radio og podcaster. I tillegg kan du tilpasse brukergrensesnittet med brukerlagde temaer og skall.

Winamp støtter plugins, den mest populære er Shoutcast. Denne plugin er et strømmemediesystem som hjelper deg med å finne de beste internettradiostasjonene og gir guider for hvordan du lager din egen sending.

Nedlasting: Winamp (Gratis)

VLC er en gratis og populær mediespiller som lett gjenkjennes av trafikkkjegleikonet. Takket være den innebygde kodeken kan du spille av forskjellige filformater uten å installere eksterne kodeker for individuelle filtyper. Dette innebygde alternativet beskytter også enheten din mot skadelig programvare.

Spilleren har et minimalistisk, men likevel intuitivt grensesnitt med kraftige lydavspillingsverktøy. Dens avanserte equalizer-innstillinger lar deg tilpasse lytteopplevelsen din ved å tilpasse lydutgangene for å passe til forskjellige sjangre.

En annen nøkkelfunksjon ved VLC er dens evne til å levere jevn, gapfri avspilling, selv på mellomtonesystemer, samtidig som den tilbyr deg flere funksjoner. Og VLC er fullpakket med hemmelige funksjoner som hjelper deg å få enda mer ut av appen.

  Hvordan fikse en treg skriver på Windows

Nedlasting: VLC Media Player (Gratis)

4. AIMP

Med sin elegante design og omfattende funksjonalitet er AIMP kanskje den mest komplette tapsfrie lydløsningen. Den har en tilpassbar og svært funksjonell layout for å passe din smak. Og den har en lydkonverter, som lar deg bytte filene dine fra ett format til et annet.

I tillegg til å laste opp filer fra din lokale stasjon, lar AIMP deg importere lydfiler fra Google Drive, OneDrive, Dropbox og andre skylagringstjenester.

Hvis du liker å sove med musikk som spilles i bakgrunnen, gir AIMP en sleep timer-funksjon som lar deg planlegge en automatisk avslutning eller dvalemodus etter en angitt varighet.

Spilleren har også en innebygd lydmotor med en 18-bånds equalizer, som lar deg justere lydutgangen for å passe til ulike stemninger.

Nedlasting: AIMP spiller (Gratis)

5. Foobar2000

Foobar2000 er kjent for sin minimalistiske design, fleksibilitet og høye ytelse. Den støtter bærbar installasjon, slik at du kan kjøre spilleren fra en USB-enhet på hvilken som helst datamaskin.

Denne musikkspilleren tilbyr et enkelt, men tilpassbart brukergrensesnitt, som lar deg endre spillerens utseende mens du lytter til musikken din. Den har også en avansert tagging-funksjon som hjelper deg å organisere sporene og spillelistene dine uten problemer.

En distinkt Foobar2000-funksjon er Digital Signal Processing Manager, som gir deg tilgang til equalizeren, kryssmatingen og andre verktøy for å finjustere lydkvaliteten. I tillegg hjelper Foobar200s ReplayGain-funksjonen deg med å analysere og spille av lyden din med et jevnt volum, og forhindrer plutselige høye eller stille lydspiker.

  Slik løser du feilen "angre endringer gjort på datamaskinen din" i Windows 11

Nedlasting: Foobar2000 (Gratis)

6. MusicBee

Den harmoniske blandingen av kvalitetsdesign, funksjonalitet og høykvalitets lydutgang gjør MusicBee til et foretrukket valg for tapsfrie lydelskere. Utstyrt med en CD-ripper lar denne spilleren deg enkelt konvertere musikk-CDene dine til digitale spor.

MusicBee tilbyr avanserte lydfunksjoner, inkludert WASAPI- og ASIO-støtte. Disse lyddriverne fungerer med Windows-grensesnittet for å forbedre tapsfri avspilling. De garanterer også en optimal lytteopplevelse uten systeminduserte endringer.

MusicBee tilbyr også et bredt utvalg av UI-skinn, slik at du kan skreddersy spillerens layout etter din smak. I tillegg har den et utmerket spor-, spilleliste- og podcast-styringssystem med automatisk metadatahenting og avanserte merkeverktøy.

Nedlasting: MusicBee (Gratis)

MediaMonkey er en effektiv spiller som støtter store mediebiblioteker i ulike formater, inkludert FLAC, ALAC og WAV. Bortsett fra avspillingsfunksjonen lar denne spilleren deg administrere og organisere filene dine i distinkte musikksamlinger.

En av denne spillerens imponerende funksjoner er dens automatiske DJ og sikre jukebox-modus, som lar deg lage og spille dynamiske partyspillelister. Media Monkey synkroniserer også på tvers av enhetene dine, slik at du alltid har tilgang til spillelistene dine.

Premium-versjonene av denne appen lar deg gi nytt navn til mediefiler, automatisk konvertere lyd under synkronisering og kode ubegrensede MP3-filer.

Nedlasting: MediaMonkey (Gratis, premiumversjoner tilgjengelig)

Velge riktig spiller for den beste Windows Music-opplevelsen

Fra gammeldagse spillere til tilpassbare spillere med sofistikerte organisasjonssystemer, disse tapsfrie lydspillerne tilbyr funksjoner som helt sikkert vil tilfredsstille dine behov. Men før du tar et valg, er det viktig å kritisk utforske layoutene, funksjonene, sekundære verktøyene og plugins.