iOS

De 7 største funksjonene og endringene i iOS 17.2

iOS 17.2 har en håndfull nye funksjoner og endringer på iPhone for å gjøre den generelle opplevelsen enda bedre. Disse inkluderer Journal-appen, klistremerkereaksjoner i iMessage og mer. La oss se på dem i detalj.

1. Journal App

Unsplash | Smartmockups

Journal-appen er en av de største iOS 17-funksjonene Apple annonserte på WWDC 2023. Målet er å hjelpe deg med å reflektere over ditt mentale velvære ved å lage digitale journaloppføringer og hjelpe deg ved å gi personlige anbefalinger ved hjelp av maskinlæring på enheten.

Etter å ha oppdatert iPhone til iOS 17.2, finner du Journal-appen på startskjermen. Start den og trykk på pluss-ikonet (+) for å bli presentert med anbefalinger om hva du skal skrive en journal om, for eksempel lyttehistorikken din på Apple Music, treningsøktene dine og mye mer.

Alle journaldataene dine er ende-til-ende kryptert mellom enheten og iCloud-kontoen din, og all behandling gjøres på enheten, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for personvernhensyn. Ved å utnytte Apple-økosystemet skiller appen seg ut for sin overlegne personalisering sammenlignet med andre journalapper som er tilgjengelige på App Store.

  Slik legger du til/fjerner tredjepartstastaturer i iOS 8

2. Qi2 trådløs lading for iPhone 13 og iPhone 14

Pexels

Selv om det å lade iPhone trådløst via MagSafe er et flott alternativ, skyver det deg lenger inn i Apples dyre tilbehørssortiment – ​​MagSafe-sertifiserte ladere koster ofte mer enn tradisjonelle trådløse ladere.

Heldigvis vil iOS 17.2 også tillate eiere av iPhone 13 og iPhone 14 å lade enhetene sine ved å bruke Qi2 trådløs ladestandard. Dette gir en håndfull fordeler i forhold til Qi-lading, for eksempel ladehastigheter på opptil 15W, magnetisk festing til telefonen din, mindre varmeutvikling og mer. I tillegg kan du bruke en lader som fungerer på forskjellige plattformer.

3. Klistremerkereaksjoner i meldingsappen

Ved siden av iOS 17 introduserte Apple muligheten til å lage tilpassede klistremerker fra bilder som er lagret på din iPhone. Fra og med iOS 17.2 kan du bruke disse klistremerkene til å reagere på tekstmeldinger i Meldinger-appen.

For å bruke et klistremerke eller Live Sticker som en reaksjon, trykk lenge på en tekstboble og velg Legg til klistremerke. Deretter velger du et klistremerke du liker for å legge det til som en reaksjon.

I likhet med Lockdown Mode-funksjonen introdusert med iOS 16, er Contact Key Verification en ny funksjon som tar sikte på å beskytte mennesker som kan være mål for svært sofistikerte statssponsede nettangrep.

Kontaktnøkkelbekreftelse sikrer at du sender meldinger til personen du tror du er, og at det ikke er noen tredjepart involvert. Dette oppnås ved å bekrefte at bare autoriserte enheter har tilgang til iMessage-kontoen din, sjekke enhetens bekreftelsesnøkkel og varsle brukeren hvis en ukjent enhet oppdages.

  CloudyTabs Åpner iCloud-faner synkronisert fra hvilken som helst Mac- eller iOS-enhet

Du kan slå på kontaktnøkkelbekreftelse ved å følge disse trinnene:

 • Åpne Innstillinger-appen og trykk på Apple ID-navnet ditt øverst.
 • Rull til bunnen og trykk på Kontaktnøkkelbekreftelse.
 • Slå på Verifikasjon i iMessage og trykk på Fortsett for å komme i gang.
 • For at funksjonen skal fungere, må verifisering av kontaktnøkkel være aktivert av alle deltakere i chatten.

  5. Et oversettelsesalternativ for handlingsknappen

  Hvis du eier en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max, er du sannsynligvis allerede kjent med å bruke iPhones handlingsknapp. Du kan velge fra et sett med tilgjengelige handlinger eller tilordne favorittsnarveien din for å få mest mulig ut av den.

  Med iOS 17.2-oppdateringen lar telefonen din deg raskt oversette talte ord til et annet språk. Ikke bare vises oversettelsen på skjermen, men den leses også høyt. For å sette opp dette, gå til Innstillinger > Handlingsknapp og sveip til venstre til du kommer til Oversett-alternativet.

  Mens du kunne tilordne en egendefinert snarvei for dette før, ville den bare starte appen i stedet for direkte å oversette det du snakker. Så dette er et fantastisk tillegg for reisende som ofte stoler på Apples Translate-app.

    6 Beste sikkerhetskopieringsverktøy for iPhone og iPad [iOS Backup Software]

  6. Romlig videoopptak for Vision Pro

  Bildekreditt: eple

  Hvis du har en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max, kan du nå ta opp videoer som er optimalisert for Apple Vision Pro-headsettet. Aktivering av Spatial Video-funksjonen i Innstillinger-appen lar deg bruke både hoved- og ultrabrede kameraer samtidig for å ta opp video og slå sammen opptakene.

  Når du spiller den av på iPhone, vil du bare se en standard 2D-video. Du kan imidlertid forvente at seeropplevelsen blir betydelig mer oppslukende når den spilles gjennom Vision Pro-headsettet når den er tilgjengelig i 2024. Romlig videoopptak er for øyeblikket begrenset til 1080p ved 30 FPS.

  7. En mer konsolidert Apple TV-app

  Smartmockups

  Med iOS 17.2 har Apple også overhalt Apple TV-appen for å være mer brukervennlig. Når du åpner appen og velger Butikk-alternativet fra bunnmenyen, vil du legge merke til fraværet av fanene Filmer og TV-serier som pleide å vises øverst på skjermen. Nå har de blitt kombinert i Store-delen, noe som betyr at du ikke lenger trenger å bytte mellom de to.

  Med iOS 17.2-oppdateringen fortsetter Apple å forbedre brukertilfredsheten og gi en mer sømløs og fornøyelig iPhone-opplevelse. For å få tilgang til disse spennende funksjonene og forbedringene, ikke nøl med å oppdatere iPhone nå og oppdag de mange måtene Apple gjør smarttelefonen din enda bedre på.

  x