tipsbilk.net

De beste dumme TV-ene uten smarte funksjoner i 2023

Hvis du ikke er på markedet for en smart-TV, er det fortsatt mange standard «dumme» TV-er du kan vurdere. I motsetning til smart-TV-er, vil ikke disse TV-ene kompromittere personvernet ditt eller oversvømme deg med annonser. De er ofte rimeligere, men uten at det går på bekostning av kvaliteten. Det er vanskelig å finne en dum TV i dag, men det er noen gode alternativer å vurdere.

Beste kjøp

Insignia 43-tommers klasse N10-serien LED Full HD TV finner den rette balansen mellom rimelig og klart bilde og lyd. Selv om det ikke er 4K, yter 1080p-oppløsningen filmer og serier rettferdighet, og DTS-surroundlydhøyttalerne bringer hjemmekinoopplevelsen til komforten i stuen din.

Du kan koble til spillkonsoller eller strømmeenheter som Roku eller Chromecast via HDMI- og USB-portene, og en innebygd turner betyr at du kan se lokale kanaler med en grunnleggende antenne. Den eneste ulempen er at den ikke er like lyssterk som de nyeste og dyrere smart-TV-ene, men selv det er ikke en avtalebryter med mindre du ser i et veldig lyst miljø.

Insignia 43-tommers klasse N10-serien LED Full HD-TV

Best sammenlagt

$130 $170 Spar
$40

Insignia er et Best Buy-merke og skiller seg ut som et av de få gjenværende TV-merkene som tilbyr ekte ikke-smart-TVer. Den 43-tommers klasse N10-serien LED Full HD-TV er fullstendig blottet for alle smarte funksjoner, men har utmerket bilde- og lydkvalitet, noe som gjør den til et flott tillegg til hjemmeunderholdningsoppsettet ditt.

Fordeler

 • Rimelig
 • Utmerket bildekvalitet
 • Meget god innebygd lyd

Westinghouse

Hvis du vil ha noe enda rimeligere enn Insignia N10, bør denne lille 32-tommers dumme TV-en fra Westinghouse være midt i blinken. Den har 720p HD-oppløsning, men med kun 32 tommer har ikke den lavere oppløsningen en dempende effekt på bildekvaliteten. Bildet ser skarpt og klart ut, og fargene er levende, noe som gjør at filmene dine fremstår mer naturtro og oppslukende.

I et marked der TV-produsenter i økende grad fokuserer på større modeller, tilbyr Westinghouse HD 32-tommers TV et fint alternativ for mindre rom, og den er tilgjengelig i en enda mindre 24-tommers størrelse. Begge modellene tilbyr rike tilkoblingsmuligheter for strømme- og spillenheter, inkludert HDMI, VGA, USB og en koaksial inngang for direkte antenne eller kabel-TV.

  Hvordan finne venner i Telegram

Westinghouse HD 32 tommers TV

Beste budsjett

$130 $150 Spar
$20

Westinghouse HD 32-tommers TV er en budsjett ikke-smart-TV som tilbyr en veldig god generell bildekvalitet. Den kommer i små 32-tommers og 24-tommers størrelser, noe som gjør den perfekt for små rom eller kjøkkenbenken.

Fordeler

 • Veldig rimelig
 • Vakkert bilde
 • Perfekt for små rom
 • Foreldrekontroll via V-brikke

Ulemper

 • Ikke tilgjengelig i større størrelser

Samsung

Samsung BEC-H Series 4K Pro TV ble opprinnelig designet som en skiltenhet for bedrifter. Men siden denne TVen har muligheten til å koble til (eller ikke koble) til internett når du setter den opp, gir den en flott ikke-smart-TV for hjemmeunderholdning.

Med sin fantastiske 4K-skjerm, utrolige detaljer og fargenøyaktighet, og Samsungs kraftige 4K-oppskalering, kan du glede deg over å se på TV uten distraksjon fra apper som krever internettforbindelse. Men du kan også koble smarttelefonen til TV-en med den relevante iOS- eller Android-appen, slik at du kan vise frem skiltingen din hvis du vil bruke den til kommersielle formål.

Samsung BEC-H Series 4K Pro TV

Beste Premium

Samsung BEC-H Series 4K Pro TV bringer moderne funksjoner som 4K-oppløsning, HDR og 3D-surroundlyd til dumme TV-er. Legg til Samsungs solide rykte, og du får en pålitelig, avansert, ikke-smart-TV til hjemmet ditt.

Fordeler

 • Fantastisk 4K HDR-bilde
 • Rike og levende farger
 • Rent grensesnitt uten apper eller annonser
 • Kommer i en rekke størrelser

Ulemper

 • Ganske dyrt for en ikke-smart-TV

Hisense

Du vil bli hardt presset for å finne en rimelig 4K dum TV, enn si en som støtter moderne og avanserte funksjoner som Dolby Vision. Heldigvis fyller A6-serien fra Hisense tomrommet til en pris som er overkommelig for de fleste. Selv om det er en smart-TV, bruker den Google TV-plattformen, som har et «grunnleggende TV»-alternativ som deaktiverer alle smart-TV-funksjonene og appene, slik at du kan sette den opp som en dum TV.

4K-oppløsningen med Dolby Vision og rike farger puster liv i filmene og spillene dine, med sin avanserte 4K-oppskalering som sikrer at gamle og lavoppløselige filmer ser like bra ut som de siste storfilmene. Den har alle tilkoblingene du trenger for TV-antennen, strømmeenhetene eller eksternt lydsystem, og den kommer i forskjellige størrelser fra 43 til 75 tommer.

  Hvordan aktivere mørk modus i Bing Chat

Hisense A6-serien

Best for filmer

$240 $260 Spar
$20

Hisense A6-serien leverer strålende 4K HDR-bildekvalitet takket være sine livlige farger, Dolby Vision HDR-støtte og solid 4K-oppskalering, noe som gjør den egnet for filminteresserte.

Fordeler

 • Strålende bilde- og lydkvalitet
 • Riktig HDR-støtte med Dolby Vision
 • Mulighet for å sette den opp som en dum eller smart TV
 • Tilgjengelig i en rekke størrelser

Beste dumme TV for spill: Sony X85K

Sony

I likhet med Hisense A6-serien er Sony X85K en smart Google TV med mulighet for å sette den opp som en dum TV. Den støtter HDMI 2.1-båndbredde for jevn og kraftig 4K ved 120Hz-spilling på de nyeste spillkonsollene og PC-ene, med eksklusive VRR- og PS5-funksjoner for å starte opp.

I tillegg til spilling, leverer X85K noe av den beste og mest imponerende bildekvaliteten for en TV uten OLED. Den støtter Dolby Vision og blir veldig lyssterk i HDR for å få høydepunkter til å vises, noe som gjør den til et solid alternativ for å se filmer og serier. Selv om det faller på den høyere siden av prisspekteret, er det verdt investeringen hvis du kan dra nytte av dens avanserte funksjoner.

Sony X85K

Best for gaming

$700 $850 Spar
$150

Det er vanskelig å gå galt med Sony X85K hvis du leter etter en dum TV for spilling. Med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, VRR og HDMI 2.1-båndbredde, er det det perfekte alternativet for PS5, Xbox Series X eller den nyeste generasjonen spill-PCer.

Fordeler

 • Strålende bilde og kontrast
 • Suveren HDR-opplevelse med Dolby Vision og høy lysstyrke
 • 120Hz oppdateringsfrekvens og HDMI 2.1-støtte
 • Eksklusive funksjoner for PS5

FAQ

Spørsmål: Kobler dumme TV-er fortsatt til Internett?

Dumme TV-er kan ikke koble til internett fordi de mangler innebygd Wi-Fi eller Ethernet. Hvis du vil ha en ikke-smart-TV med internettfunksjoner, anbefaler vi en bedrifts-TV som Samsung BEC-H Series 4K Pro TV eller en Google TV som Hisense A6-serien, som gir muligheten til å sette den opp som en smart- eller dum TV.

Spørsmål: Kan jeg bruke en strømmeenhet med en dum TV?

Ja, du kan koble en strømmeenhet til din ikke-smart-TV for å streame innhold som video, musikk, filmer og sport over internett. De fleste strømmeenheter kobles til via HDMI eller USB, så så lenge din dumme TV har den nødvendige porten, kan du bruke den med hvilken som helst strømmepinne eller -boks.

Spørsmål: Kan jeg gjøre en dum TV til en Smart TV?

Den enkleste måten å gjøre en dum TV til en smart-TV på er å bruke en strømmeenhet som Chromecast, Firestick eller Roku. Strømmeenheter legger til apper som Netflix og andre smarte funksjoner til din dumme TV.

Spørsmål: Er TV-er fortsatt i fare for innbrenning?

Selv om risikoen for innbrenning fortsatt er en bekymring for visse typer TV-er, trenger du ikke å bekymre deg for innbrenning hvis du kjøper en ny TV i dag. Innbrenning påvirker for det meste OLED-TV-er, og det oppstår når du viser statiske bilder på skjermen over en unormalt lang periode, ofte med topp lysstyrke.

Med mindre du ser på den samme TV-kanalen 24 timer i døgnet uten å slå av TVen, er det ingen grunn til å bekymre deg for innbrenning. I tillegg inkluderer de fleste OLED-TV-er som selges i dag funksjoner for å redusere risikoen for innbrenning.

Spørsmål: Hva er Dolby Vision, og vil jeg ha det til TV-en min?

Dolby Vision er et avansert HDR-format designet for å forbedre den visuelle kvaliteten til filmer og videoinnhold ved å legge til dynamiske metadata sammen med kjerne-HDR-signalet. Metadataene inneholder instruksjoner for bilde for bilde for å sikre at hvert bilde eller scene vises med presisjon og nøyaktighet, noe som resulterer i overlegen bildekvalitet sammenlignet med standard HDR-formater som HDR10.

Hvis du vil ha den best mulige visuelle opplevelsen fra TV-en din eller har som mål å se filmer og videoer slik skaperen har tenkt, kan Dolby Vision være en verdifull funksjon.

x