tipsbilk.net

De beste skjermlysene fra 2023

En lysbjelke på skjermen gjør lange arbeidstimer og sene spilløkter komfortable ved å projisere lys der det er nødvendig og bidrar til å redusere gjenskinn på skjermen som forårsaker tretthet i øynene.

Beste generelle skjermlysstang: BenQ ScreenBar

BenQ

Buede skjermer er generelt tykkere enn de med flatskjerm, så det kan være utfordrende å finne en kompatibel skjermlyslinje med et bredt klips. BenQ ScreenBar er et utmerket valg siden den har en klips som er stor nok til å passe skjermen din hvis den har en krumning på 1500R eller en tykkelse mellom 0,4 og 1,2 tommer.

En annen fremtredende funksjon er den automatiske dimmemodusen, som justerer lyset for å matche omgivelsene dine. Du kan også endre temperaturen på lyset for å oppnå ønsket atmosfære, enten du vil forbedre konsentrasjonen med et kjølig lys, slappe av med et varmt lys eller redusere trettheten når du spiller med lysstyrken satt til 6500K.

BenQ ScreenBar

Best sammenlagt

BenQ ScreenBar øker produktiviteten selv i de små nattetimer. Enten du trenger mer lys for å jobbe hjemmefra videomøter eller en måte å spare plass på skrivebordet (si farvel til den gamle lampen), har ScreenBar deg dekket.

Fordeler

 • Plassbesparende design
 • Enkel å installere
 • Justerbare lysstyrkenivåer
 • Egnet for buede skjermer

Ulemper

 • Ikke et godt valg for små skjermer

VILJET

WILLED Light Bar festes til skjermen via stavmagnetfestet. Du kan også feste den til ikke-metalliske overflater ved å bruke den medfølgende 3M-tapen. Dette gjør den egnet for ulike innstillinger, inkludert skrivebordsskjermer. I tillegg til den enkle installasjonen, kan du justere lysvinkelen for å passe dine behov.

Bortsett fra den svært rimelige prislappen, er det innebygde 2000 mAh oppladbare batteriet det som skiller denne lysstangen. Når den er fulladet, kan den vare i opptil 50 timer. For ekstra bekvemmelighet kan du lade den helt opp med den medfølgende USB-C-kabelen på bare 30 minutter.

Denne lysstangen har en utgang på 200 lumen. Hvis det ikke er helt opplysende nok, er en 350-lumen versjon også tilgjengelig til en litt høyere pris.

WILLED Light Bar

Beste budsjett

Hvis du ikke tåler plastklemmene de fleste lysbarer og webkameraer bruker, ta en titt på WILLED Light Bar. Ved å bruke magnetisk adhesjon, sitter WILLEDs Light Bar på toppen av skjermen eller hvor du vil plassere den og gir gløden du og arbeidet ditt trenger.

Fordeler

 • Justerbare vinkler
 • Allsidig applikasjon
 • Trådløs og bærbar design
 • Trinnløs dimming opp til 4500K

Ulemper

 • Ingen RGB-belysning for spillere

Quntis

Hvis du ønsker å holde deg produktiv i mørket, er Quntis ScreenLinear Pro lysstang en utmerket løsning. Du trenger bare å trykke på autodimming-tasten, og monitorlyset vil endres til det lyseste nivået innen åtte sekunder, slik at du kan se hver eneste detalj mens du skriver.

Med et temperaturjusteringsområde på 3000K til 6500K kan du slappe av eller konsentrere deg om arbeidet ditt ved å stille inn de mest komfortable lysforholdene. Enda bedre, du trenger ikke å tilbakestille fordi minnefunksjonen vil huske den siste innstillingen. Den eneste ulempen er at denne modellen ikke er kompatibel med buede skjermer. For dette trenger du ScreenLinear Pro+.

Quntis ScreenLinear Pro

Best med automatisk dimming

$40 $43 Spar
$3

Denne modellen er betydelig billigere enn mange av konkurrentene, og er et flott alternativ hvis en av dine toppprioriteringer er en automatisk dimmemodus. Den har en sensor for omgivelseslys som justerer lysstyrken for å matche lyset rundt, og eliminerer tretthet i øynene.

Fordeler

 • Flott for mellomstore skjermer
 • Justerbar lysstyrke
 • Varig

Ulemper

 • Ikke egnet for ultrabrede skjermer

MELIFO

Selv om det er enkelt å få tak i en skjermlysstang for ikke-buede skjermer, viser det seg å være litt mer vanskelig når du har en buet en i oppsettet. MELIFO Curved Monitor Light Bar er imidlertid ideell.

Den kan skryte av trinnløs dimming og tre fargetemperaturmoduser. Bare trykk på tasten i tre sekunder for å velge din ideelle fargetemperatur. Du kan også enkelt justere lysstyrken fra fem til 100 prosent. Så hvis du leter etter en buet skjermlysstang som ikke vil legge til refleksjoner eller gjenskinn, er denne et godt valg.

MELIFO buet skjermlysbjelke

Best for buede skjermer

MELIFO Curved Monitor Light Bar er ikke bare en buet nyhet. Den har også varm og kjølig belysning, en minnefunksjon for å lagre lyspreferansene dine, og en brukervennlig USB-strømkabel.

Fordeler

 • Stilig design
 • USB er praktisk
 • Trinnløs dimming og minnefunksjon
 • Ikke blått lys
 • Eliminerer gjenskinn og reflekser

Ulemper

 • Andre modeller har sterkere lys

Beste skjermlysstang for flere skjermer: LYMAX Light Bar

Lymax

Uansett om du har en stasjonær PC-skjerm eller bærbar PC, kan LYMAX Light Bar brukes på begge. Den er kanskje litt dyrere enn tilsvarende konkurrentmodeller, men den er mer allsidig takket være designen.

Ved å bruke den trådløse fjernkontrollen kan du enkelt kontrollere LYMAX Light Bar, eller flere lys, noe som er spesielt nyttig hvis du har et oppsett med to skjermer. Den 4,9 fot lange USB-ledningen kommer også godt med, og gir mer frihet når du plasserer lysstangen.

Hvis du foretrekker en med berøringskontroll til en lignende pris eller en dyrere RGB-versjon for spill, er alternativer kompatible med flate og buede skjermer tilgjengelige.

LYMAX lysstang

Best for flere skjermer

$39 $50 Spar
$11

LYMAX Light Bar er perfekt for de som ønsker å legge til litt lys til den bærbare datamaskinen eller skrivebordsoppsettet med to skjermer. Dens allsidighet og fjernkontroll gjør den til et enestående valg for å forbedre effektiviteten under sene kveldsarbeidsøkter.

Fordeler

 • Lang USB-kabel
 • 6000K fargetemperatur
 • Ulike versjoner tilgjengelig

Ulemper

 • Dyrere enn noen lignende konkurrentmodeller

FAQ

Spørsmål: Er skjermlysstenger verdt å kjøpe?

Skjermlysbjelker er flotte for å gi arbeidsområdet litt mer stil og bidrar også til å redusere belastningen på øynene. De fleste har en asymmetrisk fremre projeksjonsstil som lyser opp skrivebordsområdet i stedet for skjermen for å forhindre gjenskinn. De har også et dreibart hode for å hjelpe deg med å rette lyset dit du trenger det mer for maksimal produktivitet.

I motsetning til vanlige lamper, er disse lysstavene montert på toppen av skjermen, noe som er en fin måte å spare plass på.

Spørsmål: Kan spillere bruke skjermlysbjelker?

Ja, det kan de, og det er best å velge en med RGB-belysning.

Ivrige spillere bruker mye tid på å stirre på skjermen, så det er mer sannsynlig at de opplever tretthet i øynene. Disse panelene bekjemper dårlige lysforhold i spillområdet ditt, og frigjør deg fra konstante distraksjoner, anstrengte øyne og hodepine.

Den slanke designen utfyller også spillrommet ditt samtidig som du kan konsentrere deg om spilling.

Spørsmål: Kan jeg reparere en skadet skjermlysstang?

Hvis lysstangen din ikke fungerer, kan det være feil på ledningene. Å fikse de interne kablene krever litt teknisk kunnskap, så hvis du ikke har de rette ferdighetene, bør du vurdere å besøke en tekniker.

LED på lyspanelet er langvarige, men det varierer med ulike modeller. Hvis de ikke lyser opp, er det best å bytte ut lysstangen siden reparasjonsprosessen kan være utfordrende.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom en skrivebordslampe og en skjermlampe?

Skrivebordslamper er vanligvis designet for skrivebordsoppgaver, for eksempel lesing eller skriving. De lyser opp bredere områder enn monitorlys og kommer i forskjellige stiler.

Skjermlys er slanke og langstrakte design. Vanligvis plasserer du dem over eller noen ganger bak skjermen, og de fokuserer lyset på arbeidsområdet ditt og minimerer søl ut i rommet.

Skjermlys er verdifulle fordi de reduserer skjermrefleks, belastning på øynene og skygger rundt arbeidsstasjonen. Noen har også justerbar fargetemperatur og lysstyrke for å hjelpe deg med å finne riktig komfortnivå og stemning.

Spørsmål: Hjelper monitorlys med belastning på øynene?

Et godt skjermlys bør redusere belastningen på øynene. De er ikke alle skapt like, men med de riktige funksjonene kan øynene dine slappe av mer mens du spiller eller jobber. Skjermlys reduserer gjenskinn ved å kaste direkte på skrivebordsoverflaten vekk fra skjermen. Dette hjelper deg å si farvel til belastning på øynene, samt tørre øyne og hodepine.

Du kan også få et skjermlys med justerbar fargetemperatur. Denne funksjonen lar deg skape den rette stemningen for oppgavene dine. Hvis du vil slappe mer av i øynene, kan du stille inn lyset til en varmere farge. En kjøligere farge kan holde tankene skarpe hvis du trenger mer fokus.

Skjermlys reduserer også skyggen på skrivebordet, noe som kan hjelpe deg å se klarere. Det kan også være lurt å se etter funksjoner som flimmerfri teknologi og reduksjon av blått lys for den ultimate øyelindring.

Spørsmål: Hvordan installerer jeg et skjermlys?

De fleste skjermlys er generelt ganske enkle å sette opp. De kommer vanligvis med en enkel klips som du kan feste til toppen av skjermen. Denne typen er den enkleste å installere.

Noen lysstaver har imidlertid en klemme som du fester til skjermens stativ. De tilbyr mer sikkerhet og er et godt valg hvis du ikke vil klippe direkte på skjermens ramme. De er ofte det beste valget for buede skjermer også. Du kan også finne veggmonterte alternativer hvor du må montere veggbrakett.

  Scrum-roller i programvareutvikling forklart i klare og enkle vilkår
x