tipsbilk.net

Lavere GPU-temper, skyrocket ytelse

Viktige takeaways

  • Du kan lage en tilpasset GPU-viftekurve for å låse opp grafikkortets fulle potensiale og forhindre termisk struping.
  • Å kjøre GPU-viftene på 100 % vil skape en enorm støy og føre til litt raskere slitasje, men du kan fikse disse problemene med smøremiddel eller en vifteerstatning.
  • Standard GPU-viftekurver kan gjøre GPU-en din ganske varm, og potensielt redusere levetiden og spillytelsen ettersom grafikkortet sliter med å takle varmen.

Visste du at det superkraftige grafikkortet ditt heller vil redusere ytelsen enn å snurre viftene raskere?

Dessverre er det sannheten, men du kan justere GPU-viftene dine for å låse opp bedre GPU-ytelse, og levere mye lavere GPU-temps i prosessen. Du kan til og med få litt ekstra levetid fra GPUen din også!

Hvorfor bør du bruke en tilpasset GPU-viftekurve?

Jhet Borja/MakeUseOf

Grafikkkort når sjelden virkelig høye viftehastigheter, og når ofte termisk strupingsterskel før den når 80 %. Dette kan skyldes at produsentene ikke vil at grafikkortene deres skal være høye eller at viftene skal slites ut for tidlig. GPU termisk struping senker ytelsen, og høyere temperaturer senker GPUens levetid, en tap-tap-situasjon. I likhet med CPU-struping, fører GPU-struping til tilfeldige FPS-fall, lag-spikes, artefakter, skjermrivning og andre problemer når du spiller, da maskinvaren din sliter med å holde tritt med prosesseringskravene i spillet.

  10 beste salgstraktverktøy for generering av kundeemner

Med de riktige tilpassede viftekurveinnstillingene kan du imidlertid snu det rundt og ha en kjøligere GPU som bruker sitt fulle potensial i stedet for å bremse ned, og holde spillingen på sitt maksimale potensial.

Jhet Borja/MakeUseOf

Hvis du prøver å få de laveste GPU-temperaturene og den beste ytelsen for grafikkortet ditt, kan det være lurt å sjekke ut hvordan du bytter ut grafikkortets termiske pasta eller undervolter grafikkortet.

Skal GPU-viftene kjøre på 100 %?

Hvis du kjører GPU-viftene dine på 100 %, vil de slites ut raskere enn normalt. Det vil fortsatt ta en stund, men i de fleste tilfeller vil det bare være smøremidlet som tørker ut, som enkelt kan fikses med en enkelt liten dråpe Krytox GPL 105, Super Lube 51010 eller andre dielektriske oljer.

Men i sjeldne tilfeller kan det hende at motoren også må skiftes ut. En erstatningsskjermkortvifte er imidlertid mye billigere og enklere å fikse enn en død GPU. Du må vurdere om potensielt behov for en viftebytte tidligere og et mer støyende system er verdt å løfte ytelseshetten.

Slik stiller du inn en tilpasset GPU-viftekurve for å øke spillytelsen

Å sette en tilpasset viftekurve er utrolig enkelt og noe du ikke bør bli skremt av. Nedenfor lærer du ikke bare hvordan du lager en tilpasset viftekurve, men også hvordan du lager en viftekurve som passer best for maskinvaren din.

  Hvordan speile iPhone til TV uten Wi-Fi

Trinn 1: Last ned MSI Afterburner, Unigine Heaven og HWinfo

Du vil bruke tre programmer for å lage og finne den beste viftekurven for grafikkortet ditt.

For å lage en tilpasset viftekurve, bruker vi MSI etterbrenner. Unigine himmelen vil være referanseprogramvaren du vil bruke for å sette grafikkortet opp til temperatur, og HWinfo vil hjelpe deg med å se GPU-temperaturene dine i detalj.

I tilfelle MSI Afterburner ser annerledes ut enn skjermbildene, gå til Innstillinger, panorer rett til siste fane, klikk på Brukergrensesnitt og velg MSI Mystic Afterburner by skin av Derex Design. Å ha samme hud vil gjøre det lettere for deg å følge med.

Trinn 2: Benchmark og finn temperaturene dine

Før du lager en tilpasset viftekurve, må du finne ut fire ting:

  • Maksimal temperatur før bruk av viftekurve
  • Tomgangstemperatur
  • Temperaturer under belastning ved 100 % viftehastighet eller høyeste foretrukne viftehastighet
  • Laveste viftehastighet ved ønsket temperatur

For å utføre benchmarkene, må du kjøre Unigine Heaven i vindusmodus, kjøre den i bakgrunnen mens du ser på GPU-temperaturene på HWinfo64 og viftehastighetsprosenten på MSI Afterburner.

For å endre viftehastigheten manuelt, klikk på ikonet for automatisk viftehastighet A, juster glidebryteren til ønsket maksimal viftehastighet og klikk på den sirklede avmerkingsknappen til høyre for diskettikonet for å bruke den.

  Lag en Giveaway-konkurranse ved å bruke disse 14 verktøyene

Ved 100 % viftehastighet topper den på rundt 69,5-70 °C. Vi fant også ut at vi kunne holde temperaturen på 70-71 °C mens vi bare brukte 90 % viftehastighet.

Nå som vi har informasjonen, kan vi nå ta den i bruk i vår egendefinerte GPU-viftekurve.

Trinn 3: Lag din egendefinerte GPU-viftekurve ved hjelp av MSI Afterburner

For å lage en tilpasset GPU-viftekurve i MSI Afterburner, klikk Innstillinger > Vifte. Her kan du flytte punktene rundt for å lage din egen viftekurve. Vi har slettet alle de andre punktene og satt 0 % viftehastighet ved 50 °C og 100 % viftehastighet ved 75 °C. Du kan også velge lavere makshastighet om du vil.

En viftehastighet på 0 % lar viftene hvile når GPU-en ikke er under belastning.

  • Ved 55°C er GPUen vår under litt belastning; vi setter det på 40 % viftehastighet.
  • Ved 60 °C er den under en anstendig belastning, derav 60 %.
  • Ved 65 °C ved 80 %, og til slutt, ved 70 °C ved 90 %, fra det vi noterte i stresstestingen vår.

Klikk på det menneskelige silhuettikonet ved siden av det automatiske vifteikonet for å aktivere din egendefinerte viftekurve.

Ved å lage din egen tilpassede viftekurve tar du mer kontroll over grafikkortet ditt og får mest mulig ut av det. Du vil forlenge levetiden og forbedre ytelsen (all ytelse – ikke bare spillytelse) ved å forhindre termisk struping, og slå to fluer i en smekk.

x