Kjøp domenenavn: Beste registrarer i 2024

For å skaffe seg et domenenavn, må man vanligvis henvende seg til en «Domenenavn-registrator». Disse selskapene er godkjent av ICANN, organisasjonen som styrer domenenavn, for å selge disse. Hvis du ikke har en direkte forbindelse til ICANN selv, er dette standardprosedyren.

Det er mange slike registrarer, og i prinsippet vil alle tilby den samme basistjenesten. Det som skiller dem er brukervennligheten, tilleggsfunksjoner som e-posttjenester, Whois-beskyttelse, og kvaliteten på deres navneservere.

Google Domains: Enkelhet og integrasjon

Google Domains er en strømlinjeformet og brukervennlig registrar. Her får du Googles karakteristiske stil, kombinert med gode DNS-verktøy og solid sikkerhet. For mange er e-post en viktig del av pakken, og Google Domains integreres sømløst med et eksisterende G Suite-abonnement. Merk at denne e-posttjenesten krever et betalt G Suite-abonnement, og fungerer ikke med en standard Gmail-konto.

Søkemotoren er enkel og direkte, og lar deg raskt finne det du leter etter. Hvis du vet hvilket domene du ønsker, er Google Domains et godt valg.

Prisene er midt på treet, men om du ønsker en rask og problemfri oppstart av nettsiden din, er Google sannsynligvis det beste alternativet.

Hover: Gode søkeverktøy og forslag

Hover er en enkel registrar som tilbyr gjennomsnittlige priser og god service. Hvor Hover virkelig skinner er med sine forslag. De viser lignende domener med forskjellige stiler og synonymer, noe som kan hjelpe deg med å finne det rette domenet. Søkesiden har også et nyttig sidepanel med kategorier og filtre for ulike utvidelser.

Et eksempel er søket etter «cookiesbygrandma.com», som allerede er tatt. Hover foreslo automatisk en rekke domener som ligner nok på søkeordet, og kan fungere som et godt alternativ. Hvis du er usikker på akkurat hvilket domene du vil ha, bør du prøve å utforske Hover.

Deres .com-domener starter på $12.99 per år, og de tilbyr e-postvideresending for $5 per år, i tillegg til gratis Whois-personvern.

GoDaddy: Domener og hosting, høyere priser

GoDaddy er et godt valg hvis du ønsker webhotell i tillegg til domenet ditt, eller foretrekker å ha alt samlet på ett sted. Vanligvis anbefales det å holde domenet separat fra hostingleverandøren, i tilfelle du ønsker å bytte leverandør. Men GoDaddy er først og fremst en domeneregistrator, så du kan alltid overføre domenet eller endre DNS-innstillingene for å peke til en annen vert.

GoDaddy tilbyr gode hostingtjenester, en egen nettsidebygger og administrert WordPress-hosting, med mange maler for å hjelpe deg i gang. Prisene er litt høyere, og hostingen kan være litt klønete for mer komplekse nettsteder. For enkle nettsider vil det fungere helt fint.

GoDaddy’s priser kan virke lave i starten, men stiger etter det første året. Full pris for et .com-domene er $15 per år, men det er prisen du betaler for å være hos den største domeneregistratoren.

NameCheap: Lave priser, grei service

NameCheap lever opp til navnet sitt når det kommer til pris. De tilbyr gode tilbud fra kun $8.88 for de fleste .com-domener, og noen mindre kjente utvidelser kan koste under en dollar. DNS-tjenesten er også god, med gratis Whois-beskyttelse og en solid DNS-leverandør som er lett å administrere og overføre.

De har et alternativ for «massesøk», som lar deg søke etter opptil 50 domenenavn samtidig. Dette er praktisk hvis du har en lang liste med ideer, og ønsker å sjekke tilgjengelighet og priser for ulike utvidelser.

De tilbyr administrert WordPress-hosting gjennom EasyWP, men det kan være bedre å velge en mer spesialisert WordPress-leverandør, og heller videresende domenet til den siden.

Bildekreditt: Maxx-studio/Shutterstock