Den ultimate guiden til utvinning av kryptovaluta for nybegynnere

Kryptovaluta er fascinerende og forvirrende på samme tid. Men Cryptocurrency Mining er ett skritt foran når det gjelder å presse folk til å klø seg i hodet. Ikke bekymre deg; denne artikkelen vil forklare alt om gruvedrift av kryptovaluta og relaterte termer.

Crypto er avledet fra det greske ordet kruptos som betyr skjult.

Faktisk forblir det skjult for vanlige mennesker, da noe teknisk kunnskap er garantert for å starte med kryptouniverset.

Så la oss ta et dypdykk inn i kryptoverdenen for å avsløre dens subtile detaljer.

Hva er kryptovaluta?

Dette er den som startet alt dette, bitcoin, den største av alle kryptovalutaer.

Det er en slags digital (eller virtuell) mynt, for tiden verdsatt til USD 45 597 per mynt, ned fra USD 63 569 14. april 2021.

Det var 5 840 kryptovalutaer per august 2021, ifølge Statista. Mest populære er Bitcoin, Ethereum, Cardano, Tether, Binance Coin, XRP, etc.

Du kan sjekke den komplette listen med detaljer som markedsverdi, gjeldende pris, etc., på CoinMarketCap.

For enkelhets skyld vil jeg noen ganger bruke Bitcoin for å referere til kryptovalutaer generelt og bitcoin for å nevne det som den individuelle valutaen. Bitcoins er digitale mynter som administreres på desentraliserte digitale hovedbøker kalt blokkjeder. De sirkuleres (utvinnes) og brukes uten sentralisert kontroll fra noen offentlig eller privat institusjon.

Det er som folkets penger. Vanlige mennesker som oss er ansvarlige for å gjøre det til en realitet.

Baseteknologien, blockchain, sikrer sikker drift. Den samme teknologien underbygger de ikke-fungible tokens også.

Blockchain er en digital database som holder en permanent og uforanderlig oversikt over hver transaksjon på den.

I tillegg verifiserer blockchain transaksjonene via nettverkskonsensus.

Nodene gjør denne verifiseringsprosessen for å validere de pågående transaksjonene. Denne operasjonen utvinner også nye bitcoins for sirkulasjon.

Interessant nok, i motsetning til fiat-valutaer, er det en sirkulasjonsgrense for de fleste kryptovalutaer. For eksempel kan bare 21 millioner Bitcoins utvinnes. Dette faktum gjør kryptovalutaer til en kraftig sikring mot inflasjon.

Den eneste faktoren som kan påvirke verdien av en digital mynt er offentlig spekulasjon. Den kan klippedykke ved et salg eller skyte i været med folk som står i kø for å bruke den.

Ta en titt på bitcoin-prisvariasjonene siden 2013:

For tiden brukes den mer som en investeringsmulighet enn en vanlig valuta. Men det begynner å bli modent. Flere og flere plattformer lover sin støtte til kryptovalutaer ved å akseptere dem.

Fra Microsoft, Paypal, Overstock til Burger King ser vi at folk i økende grad utfører betalinger i disse nettvalutaene. Så det er på tide at du vet det ut og inn.

Ved å ta en om gangen, la oss hoppe inn i kjernen av denne artikkelen, gruvedrift av kryptovaluta.

Hva er Cryptocurrency Mining?

Det er mange kryptovalutaer der ute, og de er litt forskjellige i gruveprotokollene. Så vi holder oss til bitcoin, og i dette segmentet vil vi diskutere bitcoin-gruvedrift spesielt.

Crypto mining bringer nye mynter i omløp og autentiserer pågående transaksjoner. Den bruker kryptografi for å sjekke forfalskning og dobbeltbruk.

For å forstå gruvedrift må vi først vite hvordan blockchain fungerer.

Anta at du bruker bitcoin til å kjøpe servise hos Overstock.

Hva vil du gjøre? Enkelt, legg produktet ditt i handlekurven og sjekk ut med bitcoin som den foretrukne betalingsmetoden.

Bak kulissene går transaksjonen inn i verifiseringskøen med andre oppføringer som venter på å bli bekreftet og blir lagt til i neste blokk. Denne siste blokken fortsetter å ta oppføringer til den er full. Hver blokk er for øyeblikket begrenset til 1 MB data.

Dannelse av en blokk og verifisering av transaksjonene innenfor gir en belønning for gruvearbeideren. Tross alt bruker de ressursene sine (les elektrisitet, utstyr osv.) til å løse komplekse matematikkoppgaver for å få transaksjonen over på blokkjeden.

Dette «komplekse matematiske problemet» refererer til å finne et 64-sifret heksadesimalt tall, kalt en hash.

Incitamentet betales vanligvis i selve kryptovalutaen. Men ikke alle gruvearbeidere får betalt. Bare den første som kommer med riktig hasj får belønningen. Andre får ikke annet enn en strømregning.

  Hvordan lage en fargekodet legende i PowerPoint

Så prosessen er risikabel og tidvis fruktbar. Og det kan være bortkastet tid hvis du ikke har kraftig databehandling til rådighet.

Mens vi har en oversikt over kryptogruveprosessen, er det på tide å avdekke noen skjulte tekniske detaljer.

Og først kommer grunnlaget for blokkjedesikkerhet: hasj.

Hva er en Crypto Hash?

Som nevnt ovenfor, må du finne hashen for å fullføre en blokkverdi av transaksjoner.

En hash ser slik ut:

00000000000000000004b79b7874718f022311e5194547644b119d30220ca18f

Hver blokk har en unik hash knyttet til seg.

Det er alltid et 64-sifret nummer, uansett transaksjonsdata.

Enhver endring av en enkelt transaksjon vil generere en annen hash. Så transaksjoner når de først er registrert, er manipulasjonssikre.

I tillegg er hver blokks hash relatert til hashen til forgjengerens blokk. Dette bidrar til uforanderligheten til blokkjeden.

Fordi ethvert forsøk på å endre noe i en enkelt blokk vil endre hashen til alle de påfølgende blokkene, vil dette til slutt starte en gaffel, en annen blokkjede, fra det eksakte endringspunktet.

Basert på lengden på kjeden kan det kreve enorm datakraft. Denne prosessen er så kjedelig (og kostbar) at det kan bli meningsløst å få noe ut av det til slutt.

Ikke alle gafler er initiert av dårlige skuespillere. Få er også systemgenererte gafler, som kan sees på som oppgraderinger. For eksempel var London Hard Fork på Ethereum legitim. Det fant sted på 05-08-2021 12:33:42 PM +UTC, fra blokk nr. 12 965 000. Du kan finne historien til alle gafler på Ethereum-blokkjeden her.

Denne bunnsolide prosessen med å sikre blokkjedetransaksjoner med hash kalles kryptografi.

Hvordan finner kryptogruvearbeidere målhashen?

Målhashen er en numerisk verdi som bestemmes av nettverket etter hver 2016 blokkering. Målet er å opprettholde gruvevanskeligheten slik at en blokk blir utvunnet hvert 10. minutt i gjennomsnitt.

Det er verdien en hashed blokkoverskrift er rettet mot.

Blokker overskrifter er 80-byte datastreng som fungerer som ID for individuelle blokker. Den inneholder informasjon som er spesifikk for en blokk, som bitcoin-versjonsnummer, forrige blokks hash, tidsstempel osv.

Så gruveprosessen er ikke annet enn å kjøre algoritmer (SHA-256 hashing-algoritme for bitcoin-gruvedrift) for å hashe blokkhodene til en verdi lavere enn målet.

Og den første som gjør det vinner blokkbelønningen. Det er som å vinne et lotteri.

Tilbake i 2009 var gruvedrift enkelt. Du kunne ha gruvet med din personlige datamaskin.

Interessant nok, etter hvert som Bitcoin ble populær, økte verdien, og flere mennesker hoppet inn i gruvedrift – profesjonelt.

Dette økte gruvevanskeligheten, og for øyeblikket trenger du intet mindre enn dedikerte maskiner med høy prosesseringskapasitet for å tjene blokkbelønningen.

Men selv om du ikke ønsker å investere vesentlig i gruveutstyr, finnes det alternativer for deg. For å vite dette bedre, la meg diskutere ulike typer gruvedrift.

Typer gruvedrift

Basert på antall deltakere kan du dele gruvedrift i Solo og Pool. Det kalles CPU mining eller GPU mining i henhold til det primære utstyret som brukes i prosessen. Men hvis du bruker leid infrastruktur, kalles det Cloud Mining.

La oss utforske hver og en av dem.

#1. Solo gruvedrift

Solo gruvedrift, som navnet antyder, er gruvedrift uavhengig. Det er den mest kostbare affæren, men samtidig tjener du den eksklusive belønningen for innsatsen din. Spesielt savner du å dele fortjenesten til andre gruvearbeidere også.

Gruveutstyr tar mye strøm. De skaper en konstant summing av hundrevis av sjetonger som løper for å finne den nødvendige hasjen raskere enn alle andre gruvearbeidere – solo og pool – på planeten.

Så du ser på betydelige investeringer for å sette opp en kjølig, ventilert, stor og avsidesliggende plass for å installere gruvefarmen din. Legg til dette de skyhøye kostnadene for gruverigger, og lommeboken din kan begynne å føles lettere allerede.

Sjekk ut denne videoen, og den vil gi deg en idé om hvilke krefter du møter når du jakter på den dyrebare blokkbelønningen:

Den gode nyheten er at denne gruveatmosfæren kun er gyldig for bitcoin og noen andre etablerte valutaer. Men du kan utvinne noen andre (les nye) kryptomynter ganske lønnsomt til en brøkdel av investeringen.

Solo Mining Lønnsomhet

For illustrasjon antar jeg at du bor i California, USA. Plassering er avgjørende for å beregne strømregninger og den generelle gjennomførbarheten av gruvedrift som yrke.

  Forstå om __name__ == '__main__' i Python

Nå har du to alternativer for utstyret. Gå enten for en generell kryptogruverigg eller kjøp en Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) Miner.

En kryptogruverigg er utmerket, og den er som en opppumpet vanlig personlig datamaskin. Den distribuerer mange grafikkort for å få jobben gjort. Du kan gjøre dine daglige digitale gjøremål, og gruvedriften vil foregå i bakgrunnen.

Men det vil ikke være like raskt som med ASIC-enheter.

Uansett, sjekk ut denne videoen for å bygge en gruverigg med en haug med GPUer:

I tillegg bør du se gjennom dette artikkel før du begynner med gruveriggen din.

Neste og det profesjonelle alternativet er ASIC miner. De har dedikerte gjennomsnittlige maskiner oppfunnet (montert) for bare ett formål – gruvedrift.

Så for dette eksempelet tar jeg Antminer S19j Pro 100TH/s nevnt ovenfor.

Den har en utrolig hashhastighet på 100 TH/s (gruvehastighet), og den er priset til USD 9 300 når dette skrives.

Denne ASIC-gruvearbeideren har 2950w strømforbruk. Og siden vi driver solo, har jeg satt bassengavgiften til null prosent. Nå for å beregne fortjenesten, bruker jeg CryptoCompare.

Dette er utgangen:

Nå var medianinntekten i California i 2019 omtrent 32 000 USD.

Ut fra denne analysen trenger du 74 (del 32 000 på 435, månedlig fortjeneste) av slike ASIC-enheter for å nå den gjennomsnittlige levestandarden i California, USA.

Det vil være rundt 74*9300 = USD 688 200 på ASIC-gruveregningen. Husk at vi ennå ikke har lagt til kostnadene for eiendom, ventilatorer, kjøling osv.

Kort sagt, det er VELDIG kostbart – hvis du utvinner Bitcoin.

La oss gå gjennom denne beregningen igjen for Dash (en annen kryptovaluta som bruker X11-algoritmen) denne gangen.

I dette tilfellet presset den enkelt ASIC-enheten deg over USD 100 000 i månedlig fortjeneste.

Så ja, gruvedrift kan gjøre deg til millionær, men bare for det riktige valget av mynt. Inkluder i tillegg overheadkostnader for et fullstendig økonomisk bilde.

Teknisk oppsett av Solo Mining

Dette er oppgavene for å starte gruvedrift solo. Vær oppmerksom, dette er litt tekniske greier. Men du kommer dit hvis du tar ett skritt om gangen.

a) Konfigurer en full node: Fulle noder er de primære interessentene i bitcoin blockchain. De hjelper til med å validere transaksjoner sammen med andre fulle noder i nettverket.

b) Opprette en bitcoin.conf-fil: Denne filen hjelper deg med å endre hele noden i henhold til dine detaljer. Etterpå lagrer du den i standard bitcoin-katalogen.

c) Installer hvilken som helst bitcoin-gruveprogramvare: Du har alternativer som CGMiner, BFGMiner, MultiMiner, EasyMiner, etc.

d) Start gruveprogramvaren i henhold til detaljene som er angitt i bitcoin-konfigurasjonsfilen.

Bare husk at gruvedrift også avhenger av flaks. Det er ikke en klar milepæl å oppnå med kraftig maskinvare. Du kan komme hjem tomhendt til tross for at sofistikerte maskiner surrer ved din side. Dette gjelder spesielt for solo gruvearbeidere.

Likevel er det ikke alltid mulig å investere så mye. Med dette i bakhodet, la oss hoppe over til et økonomisk alternativ, bassenggruvedrift.

#2. Bassenggruvedrift

Bassenger er som en gruppe som bidrar til gruveprosessen. Du deltar med din begrensede beregningsevne og får belønningene i henhold til hashratet ditt.

Du kan for eksempel bli med F2Pooldet største gruvebassenget for tiden.

Ta en titt på noen av gruvearbeiderens fortjeneste med deres laveste hashrate hos F2Pool:

Denne gruvearbeideren «JASMINER X4-1U» med sin hashhastighet på 520 M/s tjener $31,7 per dag. Men selv den bruker en ASIC-gruvearbeider, selv om den er mindre kraftig.

Så fortjenesten din vil fortsatt være mindre hvis du bare bruker grafikkortet ditt til gruvedrift. Men du kan få gode tall hvis du bruker flere GPUer som disse gruvearbeiderne:

Bare husk å finne ut strømkostnadene der du befinner deg, siden disse regningene alene kan overgå gruvefortjenesten din og kan føre til tap. Sjekk ut dette:

For å starte med bassengutvinning må du først velge bassenget du vil bli med i.

Noen få kritiske faktorer for å veie opp alternativene dine er blant annet poolavgift, omdømme, betalingssykluser og poolstørrelse. Det er viktig å vurdere alt og gjøre det riktig valg.

Noen av de største bassengene (i det siste året) i prosent av blokker utvunnet var:

Bildekreditt

Etter å ha valgt bassenget, må du besøke nettstedet deres for ytterligere oppsettinstruksjoner.

  Slik endrer du Google Stadia-brukernavnet og -avataren

Som med solo mining, kan du også bruke CryptoCompare for pool mining. Det eneste som må endres er bassengavgifter (vanligvis 1 % til 3 %), i henhold til bassenget du bestemmer deg for å gruve med.

#3. CPU og GPU Mining

Den eneste forskjellen på disse er maskinvaren som brukes til kryptogruvedrift.

CPUer er billigere enn GPUer. Imidlertid miner de ikke på langt nær like godt.

Bildekreditt

Så CPU-gruvedrift anbefales ikke hvis det er på radaren å tjene en blokkbelønning. For øyeblikket er det et minimum for en lønnsom gruvedrift å ha flere GPUer på rekke og rad i kryptogruveriggen din.

Imidlertid kan det prøves av nye aktører i kryptoverdenen uten noen gigantiske investeringer på forhånd.

Oppsettet er likt for både CPU- og GPU-utvinning.

Først, velg og sett opp en kryptolommebok. Deretter laster du ned og konfigurerer eventuell gruveprogramvare for ønsket kryptovaluta, og du er i gang.

#4. Cloud Mining

Med Cloud Mining signerer du en kontrakt med en cloud miner (som ECOS eller Genesis Mining), og de låner deg gruveinfrastrukturen deres. Du bryr deg ikke om maskinvare-, programvare- og vedlikeholdshikke.

Du betaler en periodisk avgift og utvinner mynten du velger basert på tilgjengeligheten hos cloud miner.

Det er som å bruke en betalt Gmail.

Så til syvende og sist er skygruvedrift en enkel affære for ikke-teknologisk kunnskapsrike rike som ønsker å investere i kryptovaluta-gruveområdet.

I hovedsak investerer du i gruvedrift fullt ut administrert av andre og høster belønningene basert på hashraten som ble kjøpt med kontrakten.

Spesielt betaler du kontingent på forhånd selv om du ikke tjener noe. Fordi krypto er et volatilt marked, og kontrakten din bryr seg ikke noe om det.

Kryptohandel

Gruvedrift er ikke den eneste måten å eie krypto. Du kan også bytte fiat-valutaen din mot disse.

For handel må du registrere deg på en hvilken som helst kryptobørs og kjøpe kryptovaluta etter eget valg med din offentlig utstedte valuta. Noen utvekslingsportaler tillater også utveksling mellom kryptomynter.

Men gruvedrift appellerer til kryptoentusiaster ulikt noe annet. Ikke bare tjener de bitcoin på denne måten, men de bidrar også til nettverkets bærekraft. De gjør blokkjeden sikrere og holder transaksjonene i gang.

Uten gruvedrift vil det ikke være nye mynter. I tillegg har de noe å si i enhver endring i nettverksprotokoller.

Vanlige spørsmål om Bitcoin Mining

Hvordan bli med i et Bitcoin-gruvebasseng?

Det avhenger av gruvebassenget. Du finner detaljerte guider på anerkjente bassengnettsteder om programvare- og maskinvareoppsett. Du kan også gå gjennom disse beste gruveplattformene for kryptovaluta for å ta en rask titt på noen av de tilgjengelige alternativene.

Kan man starte gruvedrift gratis?

Nei. Fordi gruvedrift koster ekte penger. I de fleste tilfeller kan du ikke gjøre det lønnsomt uten tilpasset maskinvare og med de tilsynelatende strømregningene.

Hvor mye koster det å utvinne Bitcoin?

Kostnaden er i forhold til fortjenesten du ønsker å tjene. Det er bare kostnaden for strøm hvis du har nødvendig maskinvare og eiendom. Ellers er det kostnadene for gruveutstyr, tilhørende kjøleoppsett og nødvendig eiendom. Ta i tillegg inn provisjonene til gruvetjenesten, og du vil se at det krever en betydelig investering.

Siste ord 👨‍💻

Kort fortalt er kryptovalutautvinning for de teknisk dyktige. Det er et uforutsigbart marked. Så det er best å teste vannet grundig før du hopper inn med dine hardt opptjente penger.

Avslutningsvis, prøv å utvinne mindre mynter før du går for den store fisken.

Og ikke prøv å utvinne bitcoin (eller lignende mynter) med en enkelt GPU eller CPU. Du ville kaste bort tid og strøm, i tillegg til å presse utstyret ut av livssyklusen.

Vurder alle faktorer – land, elektrisitet, atmosfære, maskinvare, programvare osv., før du begynner i denne merkelige verden av datavalutaer.

Mange tjener formuer ved kryptogruvedrift. Og med riktig kunnskapsbase og ressurser bør du kunne oppnå suksess.

x