tipsbilk.net

Docker vs Virtual Machine (VM) – Forstå forskjellene

Et av de hyppige spørsmålene som stilles om Docker er hvordan den skiller seg fra VM (virtuell maskin).

Når det gjelder skyinfrastruktur, har den virtuelle maskinen vært standarden for mange av dens fordeler. Men hva om du hadde et alternativ til en virtuell maskin som var mer lett, økonomisk og skalerbar. Det er nettopp det Docker er.

Docker er en containerbasert teknologi som lar deg utvikle distribuerte applikasjoner. I dette blogginnlegget vil jeg forklare forskjellene mellom virtuelle maskiner og Docker-beholdere.

Hva er en virtuell maskin?

En virtuell maskin er et system som fungerer akkurat som en datamaskin.

Enkelt sagt gjør det det mulig å kjøre det som ser ut til å være på mange separate datamaskiner på maskinvare, det vil si én datamaskin. Hver virtuell maskin krever sitt underliggende operativsystem, og deretter blir maskinvaren virtualisert.

Hva er Docker?

Docker er et verktøy som bruker containere for å gjøre opprettelse, distribusjon og kjøring av applikasjoner mye enklere. Den binder applikasjonen og dens avhengigheter inne i en beholder.

  12 beste søkeløsninger for netthandel og store nettsteder

Lære Docker det er lett!

Docker vs. VM

Nå skal jeg fortelle deg de betydelige forskjellene mellom docker-containere og virtuelle maskiner. Vel, de betydelige forskjellene er deres operativsystemstøtte, sikkerhet, portabilitet og ytelse.

Så la oss diskutere hver og en av disse begrepene en etter en.

Operativsystemstøtte

Operativsystemstøtten til virtuell maskin og Docker-beholder er veldig forskjellig. Fra bildet ovenfor kan du se at hver virtuell maskin har sitt gjesteoperativsystem over vertsoperativsystemet, noe som gjør virtuelle maskiner tunge. Mens på den annen side deler Docker-containere vertsoperativsystemet, og det er derfor de er lette.

Deling av vertsoperativsystemet mellom beholderne gjør dem veldig lette og hjelper dem å starte opp på bare noen få sekunder. Derfor er overheaden for å administrere containersystemet veldig lav sammenlignet med virtuelle maskiner.

Docker-beholderne er egnet for situasjoner der du ønsker å kjøre flere applikasjoner over en enkelt operativsystemkjerne. Men hvis du har applikasjoner eller servere som må kjøre på forskjellige operativsystemvarianter, kreves virtuelle maskiner.

Sikkerhet

Den virtuelle maskinen deler ikke operativsystem, og det er sterk isolasjon i vertskjernen. Derfor er de sikrere sammenlignet med containere. En container har mange sikkerhetsrisikoer og sårbarheter da containerne har delt vertskjerne.

  Legg til regler for å endre URL-er og få QR-koder for dem fra URL-linjen

Siden docker-ressurser er delt og ikke med navn, kan en angriper utnytte alle beholderne i en klynge hvis han/hun får tilgang til én beholder. I en virtuell maskin får du ikke direkte tilgang til ressursene, og hypervisor er der for å begrense bruken av ressurser i en VM.

Bærbarhet

Docker-containere er lett bærbare fordi de ikke har separate operativsystemer. En container kan porteres til et annet operativsystem, og den kan starte umiddelbart. På den annen side har virtuelle maskiner separat OS, så portering av en virtuell maskin er vanskelig sammenlignet med containere, og det tar også mye tid å portere en virtuell maskin på grunn av størrelsen.

For utviklingsformål hvor applikasjonene må utvikles og testes på forskjellige plattformer, er Docker-containere det ideelle valget.

Opptreden

Å sammenligne virtuelle maskiner og Docker-beholdere ville ikke være rettferdig fordi de begge brukes til forskjellige formål. Men den lette arkitekturen til docker, dens mindre ressurskrevende funksjon gjør den til et bedre valg enn en virtuell maskin. Som et resultat av hvilke containere kan starte opp veldig raskt sammenlignet med virtuelle maskiner, og ressursbruken varierer avhengig av belastningen eller trafikken i den.

  Hva betyr "Andre Snapchattere"?

I motsetning til virtuelle maskiner, er det ikke nødvendig å allokere ressurser permanent til containere. Å skalere opp og duplisere beholderne er også en enkel oppgave sammenlignet med virtuelle maskiner, siden det ikke er behov for å installere et operativsystem i dem.

Konklusjon

Her er en tabell som konkluderer med en virtuell maskin og Docker-beholderforskjeller.

Virtuell maskin
Docker Container
Prosessisolasjon på maskinvarenivå
Prosessisolasjon på OS-nivå
Hver VM har et eget OS
Hver beholder kan dele OS
Støvler på få minutter
Støvler på sekunder
VM-er er på få GB
Beholdere er lette (KBs/MBs)
Ferdige VM-er er vanskelige å finne
Forhåndsbygde docker-containere er lett tilgjengelige
VM-er kan enkelt flytte til ny vert
Containere blir ødelagt og gjenskapt i stedet for å flytte
Å lage VM tar relativt lengre tid
Beholdere kan opprettes på sekunder
Mer ressursbruk
Mindre ressursbruk

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x