tipsbilk.net

Du kan nå lage musikk med Copilot, men er det egentlig noe bra?

Viktige takeaways

  • Microsoft har lagt til Suno AI-musikkgeneratoren til Copilot, slik at brukere kan lage AI-generert musikk på sekunder.
  • Du kan aktivere Suno i Copilot-pluginpanelet på nettversjonen av Microsoft Copilot.
  • Suno kan lage sanger basert på oppfordringer, men teksten kan være vanskelig å forstå, og sangen lar mye å være ønsket.

Hvis du vil legge til litt musikk til prosjektene dine, men ikke aner hvordan du skriver din egen, hvorfor ikke få AI til å gjøre det for deg? Microsoft har lagt til Suno AI-musikkgeneratoren til Copilot, og du kan bruke den til å lage AI-generert musikk på sekunder.

Hva er Suno?

Suno er en tredjeparts AI-generasjons musikktjeneste. Det føles som Spotify hvis all musikken ble skapt av kunstig intelligens. Du kan bruke nettstedet til å bla gjennom andres kreasjoner eller gå inn i kreasjonssuiten og lage en sang selv.

Suno eies ikke av Microsoft, men selskapet utviklet og publiserte en plugin for Microsoft Copilot (se hva Microsoft Copilot er for mer informasjon). Hvis plugin-en er tilgjengelig der du bor, kan du generere sanger ved å bruke Suno uten å opprette en konto på nettstedet.

Slik aktiverer du Suno i Microsoft Copilot

For å bruke Suno, må du aktivere den i Microsoft Copilots plugin-panel. I skrivende stund er dette panelet utilgjengelig på Copilot-appen innebygd i Windows 10 og 11. For å bruke det, må du besøke nettversjonen på copilot.microsoft.com i stedet.

For å aktivere Suno, se etter Plugins-alternativet øverst til høyre. Klikk på den, rull deretter ned og velg bryteren for Suno. Det er ingen visuell tilbakemelding for å fortelle deg at Suno nå er aktiv, men så lenge bryteren er på, bør du nå kunne bruke Suno-baserte kommandoer.

Slik bruker du Suno i Microsoft Copilot

For å komme i gang med Suno, be Copilot om å «lage en sang.» Du vil vite at Suno fungerer hvis Copilot viser en melding som lyder «Bruker: Suno.»

Etter litt venting vil Suno gi deg teksten til den nye sangen din. En liten stund etter det vil en Play-knapp vises på sangens kunst. Klikk på Play-knappen for å lytte til den nylagde AI-genererte sangen din.

  11 Shopify-konkurrenter å vurdere for nettbutikken din

Å be Suno om å «lage en sang» er bare å skrape i overflaten av hva den kan gjøre. Du kan også be den lage sanger på en bestemt måte, og den vil gjøre sitt beste for å imøtekomme dine behov. Du kan for eksempel spørre Suno på denne måten:

  • Lag en sang som heter «Marching on to Friday».
  • Lag en sang om min mor, Sarah.
  • Lag en ska-sang om å leve livet fullt ut.
  • Lag en sang i stil med Abba om å bli forelsket.

Hvis du liker noen av sangene Suno genererer, kan du høyreklikke på albumomslaget og lagre lyden. Bare husk at Suno-sanger generert gjennom Copilot kun er til personlig bruk.

Er Suno god til å lage musikk?

Nå som vi har brutt ned hvordan du bruker Suno, er det på tide å sette det på prøve. Er Suno den nest beste tingen innen musikkskaping, eller trenger den fortsatt litt mer arbeid før den treffer eteren?

Selv om jeg ikke har noen ekspertkunnskap om hvordan man komponerer musikk, liker jeg, som alle andre, å høre på musikk. Så jeg bestemte meg for å prøve Suno med fem oppfordringer. Og her er hvordan det gikk videre.

1. Purrfect melodi

Spørsmål: «Lag en sang om katter.»

I en verden av hunder og fugler som flyr høyt

Det er en skapning som fanger alle øyne

Med en purr så søt, og en sjarm så fin

Disse små kattevennene, de er øynene våre (å ja)

De danser til takten til sin egen purr (purr, purr, purrr)

De mjauer med en melodi, hører du ikke?

I deres katteverden er de stjernen i showet

Hør godt etter, du vil høre sangen deres, bare la den flyte!

For min første oppfordring ga jeg Suno mye frihet. Jeg ba den generere en sang om katter og la den gjøre sitt. Resultatet var ikke så verst.

Jeg liker melodien til denne sangen, som har en merkelig fengende beat. Og gitt mangelen på instruksjoner jeg ga den, gjorde den en god jobb.

Hovedproblemet mitt er at tekstene er ganske vanskelige å forstå, så du må lese tekstene for å forstå hva som blir sunget. Og selve tekstene er litt svake, spesielt da Suno prøvde å rime «purr» med «hør». Som ikke fungerer i det hele tatt.

  Et verktøy for å heve kundeopplevelsen din

2. Melodier av Stardust

Spørsmål: «Lag en sang i stil med Electric Light Orchestra.»

I nattens skumring utspiller det seg en symfoni

Søte melodier flettes sammen, historier som ennå ikke er fortalt (åååååååååååååååååååååååååååååååååå)

En sang som overskrider tiden, genialiteten til en mann

Et sonisk mesterverk, spilt av det talentfulle bandet (ooh yeah)

Å, melodiene til stjernestøv (stjernestøv)

Hver tone, hver akkord (akkord)

Lyser opp sjelen min, som en kosmisk skjerm (oh-oh-oh)

For mitt andre spørsmål var jeg nysgjerrig på hvordan Suno ville takle å lage sanger inspirert av andre artister. Og jeg ble ganske imponert over resultatene. I hvert fall innledningsvis.

Teksten er litt bedre i denne, og musikken under verset låter suverent. Jeg kunne høre Electric Light Orchestra-innflytelsen i løpet av første omgang.

Refrenget endte imidlertid med å tømmes og hørtes veldig enkelt og kjedelig ut, noe som brakte hele sangen.

3. Sommerslutt

Spørsmål: «Lag en sang i stil med Blink-182 om kjærlighet på videregående skole.»

Smyker ut om natten, hjertene våre brenner

Sen kveldskjøring og stjålne kyss i øsende regn (øsende regn)

Teller ned dagene til vi endelig er fri

Videregående kjærlighet, føler at det er skjebnen

Hei, la oss få denne sommeren til å vare evig (for alltid)

Faller raskt, men vi vil aldri overgi oss (aldri overgi oss)

Vi kan ta på oss verden, bare du og meg (bare du og meg)

Videregående kjærlighet, slutten kan vi ikke se

Nå som jeg visste at Suno kunne håndtere andres stiler, ba jeg den lage en Blink-182-sang med et fast tema. Resultatet ble min absolutte favoritt av de fem sangene jeg genererte.

Musikken i seg selv er veldig stemningsfull, og bringer tilbake minner fra slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Og AI håndterte solovokalen til en oppbygging veldig bra.

Problemet er bare at selve vokalen hørtes litt rar ut; det var ganske vanskelig å skjønne hva som ble sagt.

4. Mic Drop

Spørsmål: «lag en rapsang»

(Yeah, yeah, yeah) Jeg går opp på scenen, klar til å tenne

Ingen tid til å nøle, jeg er på vei til å fly

  Nettleserisolering forklart på 5 minutter eller mindre

Flow så syk, fikk dem begynt etter mer

Jeg er kongen av spillet, åpne opp døren

Mic drop, alle hører på lyden

Når jeg spytter disse barene, se mengden samle seg

Mic drop, er ingen annen rapper på mitt nivå

Lyrisk geni, jeg er den sanne definisjonen av rebell

På dette tidspunktet innså jeg at tekstene Suno genererte alle var ganske like. De fulgte samme struktur og hadde en lignende rytme. Som sådan ba jeg Suno om å lage en rapsang, i håp om at sjangerens vekt på tekster ville få den til å endre spillet.

Dessverre ser det ut til at denne raplåten også fulgte «cookie cutter-formelen» som dukket opp i de tre andre sangene. Imidlertid likte jeg hvordan AI-en satte fart på rapperens rytme, med langsomme og raske partier som gelerte fint.

5. Månebelyst Serenade

Spørsmål: «lag en klassisk sang i stil med Chopin – Nocturne op. 9 nr. 2 uten sang»

Mens månen skinner klart, kaster skygger på bakken

En mild melodi fyller luften, uten en eneste lyd

Pianotastene danser med ynde, som hvisking om natten

En natturnes serenade som bringer drømmer til live

Å, den månelyse serenade, fortryllende hjerter mens den spiller

Notene fosser, som stjerner på en fløyelshimmel

I denne rolige natten, la musikken fly

I drømmenes rike, hvor melodier bor

For den siste utfordringen var jeg fast bestemt på å bryte Suno ut av sin avhengighet av en lyrisk mal. Jeg ba den lage en sang som ligner på «Chopin – Nocturne op.9 No.2», en klassisk sang som alle kjenner, men ikke alle vet navnet på. Jeg sa da eksplisitt at den ikke skulle legge til noen sang.

Dessverre fikk Suno 30 sekunder inn i sangen før den ga opp og la til sang, med samme lyriske struktur som de fire andre. Og jeg fikk ingen Chopin-vibber av låten, noe som nok er et tegn på at jeg presset Suno litt for hardt her.

Alt i alt gjorde Suno en ganske god jobb med å håndtere forespørslene mine. Alle sangene kunne lyttes til, og for et gratis verktøy er alt ganske imponerende.

Jeg vil imidlertid gjerne se Suno bryte ut av sin «one-size-fits-all»-tilnærming til tekster, og forbedre sangfronten slik at det er lettere å forstå hva som blir sunget uten behov for tekster.

x