Android

Hva er den beste nettleseren for Android TV? 5 beste apper, rangert

Viktige takeaways

  • Puffin TV Browser er et utmerket valg for Android TV-brukere siden den fungerer med enhetens fjernkontroll og har et elegant grensesnitt.
  • Google Chrome kan installeres på Android TV, men det kan hende det ikke fungerer bra med enhetens fjernkontroll, og enkelte utvidelser fungerer kanskje ikke som de skal.
  • DuckDuckGo er en personvernfokusert nettleser som kan sidelastes på Android TV, selv om navigasjonen kan være litt ustabil på grunn av mangelen på optimalisering.

Lagerversjonen av Android TV kommer ikke med en forhåndsinstallert nettleser. Heldigvis er det flere nettlesere tilgjengelig som du kan installere. Men hvilken er den beste nettleseren for Android TV?

1. Puffin TV-nettleser

Problemet med mange Android TV-nettlesere er at de ikke fungerer med enhetens fjernkontroll. Du må bruke en spillkontroller eller en smarttelefonapp for å betjene og navigere rundt i appen.

Vi starter derfor med Puffin TV Browser. Fordi denne fungerer med fjernkontrollen til Android TV, noe som gjør den til et utmerket valg for alle brukere.

Puffin TV-nettleseren er spesielt utviklet for Android TV-bokser – det er ikke bare en gjenbrukt mobil Android-app. Det spesialdesignede grensesnittet betyr at Puffin er lett, rask og lett for øynene.

Andre funksjoner inkluderer QR-koder for å legge til favorittsidene dine i appen og støtte for Adobe Flash ved behov. Nettleserens servere er basert i USA, noe som betyr at du vil se den amerikanske versjonen av nettstedene du besøker.

Puffin TV Browser er dessverre ikke gratis. Som andre Puffin-nettlesere krever TV Browser-appen et betalt abonnement for å fungere. Men det koster egentlig ikke mye og er absolutt verdt komforten det gir. Den tilbyr også en gratis 7-dagers prøveperiode, slik at du kan prøve den før du forplikter deg.

Det etterbetalte abonnementet koster $1 per måned, mens det forhåndsbetalte abonnementet koster $0,25 per uke eller $0,05 per dag.

  10+ kule ting å gjøre etter å ha rotet Android-telefoner – 2023

Nedlasting: Puffin TV-nettleser (Betalt abonnement kreves)

2. Google Chrome

Merkelig nok er ikke Chrome forhåndsinstallert på Android TV-operativsystemet, og det er kanskje enda merkeligere at det ikke finnes noen dedikert Android TV-versjon av appen. Derfor er den ikke tilgjengelig i Android TV Play Store.

Dette hindrer deg imidlertid ikke i å installere Chrome på Android TV. Du kan installere appen på Android TV-boksen din ved å bruke nettversjonen av Play Store, og noen enheter lar deg til og med installere appen ved hjelp av en talekommando. Husk at du trenger en sidelaststarter for å få tilgang til sidelastede apper på Android TV-enheten din.

Å bruke Google Chrome på Android TV har både fordeler og ulemper. På proffsiden, hvis du er en eksisterende Chrome-bruker, kan du få tilgang til alle bokmerkene dine, nettleserloggen og annet synkronisert innhold.

En av ulempene er at Chrome sannsynligvis ikke vil fungere med din eksisterende Android TV-fjernkontroll, noe som gjør den litt mer vanskelig å bruke enn andre alternativer. Det er også sannsynlig at de fleste Chrome-utvidelsene ikke vil fungere ordentlig på Android TV.

Nedlasting: Google Chrome (Gratis)

3. DuckDuckGo

DuckDuckGo er en populær nettleser som prioriterer brukernes personvern og sikkerhet. Nettleseren er designet for å blokkere alle tredjepartssporere og forhindre at nettsteder samler inn dataene dine uten din viten. Den er tilgjengelig for Android-enheter, men den er ikke spesifikt designet for Android TV – noe som betyr at du må sidelaste appen på Android TV-enheten din.

DuckDuckGo-nettleseren kommer med alle anti-sporingsfunksjonene til søkemotorens motstykke. I tillegg til personvernfunksjonene har DuckDuckGo-nettleseren også et rent og brukervennlig grensesnitt. Den inkluderer alle de grunnleggende funksjonene du kan forvente fra en nettleser, for eksempel faner, bokmerker og en historiedel.

I motsetning til Google Chrome, fungerer DuckDuckGo med TV-fjernkontrollen. Navigasjonen er imidlertid litt ustabil siden appen ikke er optimalisert for Android TV. Til tross for dette er det fortsatt et flott alternativ for de som verdsetter personvernet og sikkerheten deres på nettet.

Nedlasting: DuckDuckGo (Gratis)

4. Åpne TV-nettleseren

Som navnet tilsier, ble Open TV Browser laget spesielt for Android TV. Den lar deg streame filmer, serier, anime, spill og mer uten annonser. Den inneholder også populære nettsteder, faktiske nyheter, brukervennlige faner, inkognitosøk, foreldrekontroll og bokmerker.

  Nye funksjoner i Firefox 34 for skrivebord og Android

Open TV Browsers salgsargument er det elegante og brukervennlige grensesnittet. Det er imidlertid ikke alt som skal til, siden appen gir mer enn bare en adresselinje.

Open TV Browser lar deg bytte brukeragent mellom skrivebord, mobil, nettbrett, Android TV og til og med Apple TV. På denne måten blir du ikke tvunget til å se mobilversjonen av nettsidene. Du kan til og med endre standard søkemotor til hva du vil.

Åpen TV-nettleser er tilgjengelig i Google Play-butikken, og du trenger ikke å sidelaste den. Det fungerer også utmerket med fjernkontrollen til Android TV-enheten din.

Nedlasting: Åpne TV-nettleseren (Gratis)

5. Nettleser TV Web – Bla her

BrowseHere er et annet flott alternativ for de som vil ha en nettleser som fungerer sømløst med Android TV-fjernkontrollen. Det er en av de mest brukervennlige TV-nettleserne på markedet.

Den inkluderer funksjoner som bokmerker, nettleserhistorikk, søkemotorsnarveier og blokkering av informasjonskapsler. Appen har også en nettvideospiller som lar deg se videoer på storskjerm med funksjoner som bokmerker og undertekster.

Du kan også bruke taleinndata for å søke etter hva som helst på nettet. Du kan også bruke appen til å se direktesendte TV-kanaler fra IPTV-leverandøren din.

Designet for Android TV, er BrowseHere fullt funksjonell med fjernkontrollen til TV-en. Den er også tilgjengelig i Play Store, og du kan installere den direkte fra Android TV-enheten din.

Nedlasting: Bla her (Gratis)

Andre måter å surfe på nettet ved hjelp av Android TV

Hvis ingen av Android TV-nettleserne ovenfor er tilstrekkelige til å møte dine behov, er et par alternativer tilgjengelige.

De Steam Link-appen for Android TV lar deg få tilgang til Steam-biblioteket ditt og spille spill på TV-en. Men du kan også bruke den til å surfe på nettet ved å streame skrivebordet på TV-en.

For å bruke denne funksjonen, må du installere Steam Link-appen på Android TV-enheten din og Steam-appen på PC-en.

Etter at du har installert appen på begge enhetene, kobler du dem til samme nettverk. Start deretter Steam Link-appen på Android TV og følg instruksjonene for å pare den med PC-en. Når du er koblet til, kan du bruke Android TV-fjernkontrollen eller en spillkontroller til å navigere på skrivebordet og surfe på nettet.

  4 måter å få databruk på Android-telefonen din under kontroll

GameStream

Hvis du eier et NVIDIA Shield, kan du bruke enhetens GameStream-funksjon for å få tilgang til Windows-skrivebordet ditt og dermed bruke hvilken som helst skrivebordsnettleser du velger.

Prosessen er mulig fordi GameStream lar deg legge til et hvilket som helst spill manuelt GeForce Experience-appen på din PC. Hvis du legger til C:\Windows\System32\mstsc.exe (appen Remote Desktop Connection), kan du se datamaskinens skrivebord i løpet av sekunder.

Selvfølgelig må du bruke Android TV-fjernkontrollen din som mus, noe som kan være kjedelig. Hvis Android TV-boksen din støtter det, kan du bruke en Bluetooth-aktivert mus i stedet.

Cast skjermen din

Android TV-bokser kommer med innebygd Chromecast-teknologi. Som sådan kan du bruke Chromecast til å caste datamaskinskjermen til TV-en, slik at du igjen kan bruke hvilken som helst skrivebordsnettleser du har installert.

Ulempen med å bruke Chromecast for å få tilgang til en nettleser på Android TV er etterslepet. Det vil ikke være en passende løsning for enkelte oppgaver, men det er mer enn tilstrekkelig for å streame video og lytte til lyd.

Hva er den beste Android TV-nettleseren?

Etter å ha sett på ulike alternativer og veid opp fordeler og ulemper, ser det ut til at Puffin TV Browser er det beste valget for Android TV. Selv om det krever et abonnement, er det rent, raskt og tilbyr den rette balansen mellom funksjoner og brukervennlighet. Du kan også installere den direkte fra Google Play Store.

Selvfølgelig er ikke Puffin TV Browser den eneste utfordreren her, og du kan også sidelaste Chrome eller DuckDuckGo på din Android TV. Men med tanke på at disse to nettleserne ikke var designet for Android TV, fungerer de kanskje ikke like jevnt som Puffin TV-nettleseren.

På den annen side, hvis du leter etter en jevn nettleseropplevelse uten å måtte betale for et abonnement, er Open TV Browser og BrowseHere to andre Android TV-nettlesere som fungerer godt på Android TV. De er små navn, men de har alt du trenger fra en TV-nettleser, om ikke mer.

x