En grunnleggende veiledning for YouTubere

Når du redigerer YouTube-videoene dine, føler du noen gang at noe mangler? Du har alle opptakene du trenger for å lage historien, men det emosjonelle aspektet kan være bedre for seerne. Eller kanskje du ser etter et mer kinoaktig utseende for å gi videoene dine et profesjonelt utseende.

Det er her b-roll kommer inn for å gi videoene dine det utseendet du ønsker. Men hva slags b-roll shot bør du bruke? Fortsett å lese for å lære om forskjellige b-roll-bilder og hvordan du lager dem.

Hva er B-Roll?

B-roll anses å være sekundært opptak som bidrar til å komplementere a-roll-opptak og forbedre videoens historie. Den brukes til å hjelpe seerne med å se forskjellige synspunkter og gjenkjenne følelsene til videoen. Det kan være alt fra et solnedgangslandskap til en person i det fjerne som kjører vognhjul.

Enda mer, b-roll gir YouTubere muligheten til å skjule eventuelle uønskede redigeringsfeil og a-roll-tabber, og skaper et mer kinoaktig utseende. For eksempel, hvis et kutt mellom to klipp bare ikke fungerer, og det er merkbart, kan det å legge til et fire-sekunders b-roll-klipp slette feilen.

Bør du planlegge din B-Roll?

Det er alltid en eller annen form for planlegging for å produsere videoer. Når det er sagt, bør du planlegge b-roll-opptakene dine? Svaret er ja.

Det er smart å planlegge b-roll som du vet vil bidra til å fange fortellingen om a-roll. Hvis du har en fast plan for videoen din, må du sørge for at opptakene er tilgjengelige før redigeringsprosessen.

  (LØST) Videoeksport sitter fast i Microsoft Photos-appen

Hvis du ikke gjør det, er det en sjanse for at du ikke kan gå tilbake til innstillingen og prøve å gjenfange øyeblikket. Solen kan være plassert annerledes, folk kan ha på seg forskjellige klær, eller den generelle stemningen har endret seg. Det er best å planlegge på forhånd.

Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan ta bilder av tilfeldig b-roll for potensielt bruk for et senere prosjekt. Det er alltid bedre å være overforberedt enn å ikke ha nok.

Hvis du er usikker på hva du skal planlegge når det gjelder b-roll, kan du få litt inspirasjon ved å se andre YouTube-videoer. Videoene kan være innenfor din nisje eller blant typene videoer du ser på mens du er nede – de må gjøre noe riktig hvis du aktivt ser på videoene.

De forskjellige typene B-Roll du kan skyte

Det er flere stiler av b-roll-bilder du kan vurdere når du lager opptakene. Hvis du har planer for bildene dine, tenk på hvilken type a-roll du skal implementere i videoen din, slik at de to rullene kan utfylle hverandre.

Du bør også vurdere om du gjør noen voiceovers også. Mange ganger overlappes voiceovers på toppen av b-roll, og du vil at de skal ha samme energi.

B-roll-bildene nedenfor er noen av de mest brukte typene i både YouTube-videoer og til og med på storskjerm.

Etablering av skudd

Et etableringsbilde bidrar til å sette scenen for den kommende scenen – setting, tid og sted. Mange ganger er det gjort med et vidvinkelbilde, slik at hele lokasjonen kan ses av seeren før han går inn på hovedbegivenheten.

  11 bør og ikke gjøre når du velger et riktig WordPress-tema

Hvis videoen din handler om det mest utfordrende fjellet du noen gang har besteget, kan du vise landskapet der fjellet ligger.

Cutaway Shots

Cutaway-bilder refererer til bilder i en scene som avviker fra hovedhandlingen et raskt øyeblikk. De er ikke alltid helt relatert til hovedscenen, men de tjener en hensikt med å fortelle historien.

La oss for eksempel si at du lager en matlagingsvideo. Mens du snakker om ingrediensene til maten, kan du ta et snitt av redskapene du skal bruke til slutt, som en hvitløkspresse og en gulrotskreller. Det handler ikke om ingrediensene, men det vil bidra til å holde publikums oppmerksomhet.

Actionbilder

Et actionbilde brukes til å fange bevegelser i videoen din. Mesteparten av tiden er de vant til å legge til litt spenning eller drama, avhengig av følelsen som videoredigereren går etter.

La oss si at i YouTube-videoen din er du på et motocross-arrangement. Et godt eksempel på et actionskudd vil være en skitsykkel som gjør et triks mens du sykler nedover banen. Du er ikke den som sitter på motorsykkelen, men panorering til handlingen hjelper publikum til å føle den samme spenningen du føler.

Detaljbilder

Detaljbilder er b-roll-versjonen av nærbilder. De gir svært spesifikke nærbilder av elementene i videoen som er relatert til fortellingen. Disse elementene kan være alt fra en gjenstand til en persons hender.

Du har kanskje en video som starter med at du lager morgenkoppen din. I stedet for at hele scenen skal være et midtbilde av deg som gjør prosessen, bruk noen få detaljerte bilder av vannet som koker, hell kaffen i kruset og kaffen som damper.

  15 beste pedagogiske leker for barn for å gjøre læring morsom

Naturbilder

Et naturbilde er et av de mest fredelige bildene du kan ta, spesielt hvis du lener deg mot en enkel type video. Disse bildene er kjent for å vise frem skjønnheten i naturen, enten det er landskap, dyreliv eller andre naturlige elementer.

Heldigvis er naturen rundt og lett å fange. Du kan få noen sekunder av vinden som blåser gjennom et tre. Du kan til og med legge til noen få naturbilder av en blomst, en bie som surrer rundt og en hjort som spiser gress på en åker.

Tidsmanipulasjonsskudd

Tidsmanipulasjonsbilder endrer hastigheten på objektets naturlige kurs, og det er et par måter å gjøre det på. Tidsforløp settes vanligvis på kameraet du bruker, mens å øke hastigheten eller senke et skudd vanligvis gjøres i redigeringsprogramvaren.

Et kult tidsmanipulasjonsbilde du kan ta ville være en time-lapse av en blomst som blomstrer eller soloppgangen som kommer over horisonten på stranden.

Sørg for å eksperimentere med vinkler

Alle skuddene nevnt ovenfor kan tas fra flere forskjellige vinkler. Ved å bruke forskjellige vinkler gjennom hele videoen vil du gjøre dem mer dynamiske.

Hvis du er ny på konseptet med vinkler, ikke vær redd for å eksperimentere. Bruk av bilder med lav vinkel kan bidra til at b-rollen din ser kraftigere ut, mens bruk av bilder med høy vinkel kan vise sårbarhet.

Prøv å bruke B-Roll i YouTube-videoene dine

Som YouTuber er b-roll et kraftig verktøy for å hjelpe deg med å drive historien din og kontrollere følelsene til videoen din. Bare å bruke det kameraet du har tilgjengelig kan hjelpe deg med å gjøre videoene dine mer livlige.

Før du filmer den neste YouTube-videoen din, bør du vurdere historien og planlegge å legge til litt B-roll-innhold. Du kan bli overrasket over hva du kan lage med den.