tipsbilk.net

En guide til kjøp av SD-kort: spesifikasjoner, hastigheter, funksjoner forklart

Viktige takeaways

 • Å kjøpe et SD-kort kan være overveldende, men å sjekke spesifikasjonene sikrer at du kjøper det riktige kortet uten å bruke for mye.
 • Lagringskapasitet og maksimal overføringshastighet er de viktigste spesifikasjonene å vurdere når du kjøper et SD-kort.
 • Bussgrensesnittet og hastighetsklassifiseringene spiller også en rolle i kortytelsen, men er kanskje ikke nødvendig for alle brukere.

Å kjøpe et SD-kort kan være overveldende hvis du ikke er kjent med korttyper, spesifikasjoner og funksjoner. På den ene siden ønsker du ikke å kjøpe et kort som mangler nok lagringsplass og hastighet; du vil heller ikke bruke for mye på spesifikasjoner du ikke trenger.

Det er betydelig forvirring rundt SD-spesifikasjoner og funksjoner, men å sjekke ut spesifikasjonene betyr at du vil kjøpe det største og raskeste SD-kortet for enhver situasjon – uten å bruke mer enn du trenger.

Hva betyr spesifikasjonene, symbolene og tallene på et SD-kort?

Hvis du noen gang har sett på etiketten på et SD-kort og lurt på hva alle disse symbolene, bokstavene og tallene betyr, vil du bli lettet over å høre at det ikke er så forvirrende som det ser ut.

For det meste er all denne informasjonen knyttet til to ting:

 • Hvor mye data SD-kortet kan lagre
 • Hvor raskt SD-kortet kan skrive/lese data
 • De fleste trenger nok bare å se på to opplysninger på forsiden av et SD-kort: lagringskapasitet og maksimal overføringshastighet. Den andre informasjonen gjelder uansett disse to spesifikasjonene, men det hjelper likevel å vite hva det betyr.

  Lagringskapasitet

  Lagringskapasiteten forteller deg hvor mye data et SD-kort kan inneholde. De fleste SD-kort som er tilgjengelige i dag, har et sted mellom 2 GB og 2 TB med data, og dette er normalt den mest fremtredende informasjonen på en SD-kortetikett. Ikke overraskende er det også en av de største faktorene for hvor mye et SD-kort koster. Det er også en av spesifikasjonssvindlerne for å selge falske SD-kort, så det er verdt å dobbeltsjekke.

  Maksimal overføringshastighet

  SD-kortets maksimale overføringshastighet indikerer hvor mye data det kan overføre per sekund. Husk imidlertid at disse tallene er maksimale potensialer ved topp ytelse, og hastigheter i den virkelige verden vil være langsommere.

  Bortsett fra produsentens logo og produktnavn, er dette normalt den nest mest fremtredende informasjonen på en kortetikett, målt i MB/s. Som du sikkert kan gjette, er dette også en av de største faktorene i kortprisingen, og raske kort med høy kapasitet er generelt de dyreste.

    Slik sletter du Sling-konto

  SD-korttyper

  Nå som vi har dekket de to viktigste spesifikasjonene, er det her ting begynner å bli litt rotete. For det første har du SD-korttyper, men dette klassifiserer bare kort etter deres lagringskapasitet.

  Type

  Kapasitet

  SD

  2 GB eller mindre

  SDHC

  2 GB til 32 GB

  SDXC

  32GB til 2TB

  SDUC

  2TB til 128TB

  Det er ingen ytelsesfordeler ved å bruke et 32 ​​GB SDXC-kort over en 32 GB SDHC med samme overføringshastighet. De fleste moderne SD-kort er nå SDXC, og mens de fleste SD-kort og SD-kortspor er kompatible, er det en av feilene man bør unngå når man kjøper et SD-kort.

  Å kjøpe et SD-kort med nok lagringsplass og hastighet er viktigst.

  Bussgrensesnitt

  Bussgrensesnittet til et SD-kort bestemmer i stor grad hvor raskt det kan overføre data, og igjen er det tre klasser for dette:

  Bussgrensesnitt

  Maks. Overføringshastighet

  UHS-I

  50MB/s til 104MB/s

  UHS-II

  156MB/s til 312MB/s

  UHS-III

  312MB/s til 624MB/s

  UHS-III tok aldri helt av, så du finner kun UHS-I og UHS-II SD-kort fra anerkjente produsenter. Du trenger bare denne spesifikasjonen for å sjekke at enheten din støtter kortet du kjøper. De fleste moderne enheter med en SD-port støtter uansett UHS-I og UHS-II, og bakoverkompatibilitet betyr at begge kortene vil fungere.

  Du får ikke UHS-II-ytelse ut av en UHS-I-port. Et UHS-II-kort vil gå tilbake til UHS-I-overføringshastigheter i slike tilfeller.

  Speed ​​Class Rating

  Problemet med spesifikasjoner for maksimal overføringshastighet er at de er optimistiske, for å si det mildt. I den virkelige verden kommer du ikke til å treffe disse tallene, og derfor bør du alltid sjekke hastighetsklassen til et SD-kort.

  Siden 2000 har vi hatt tre forskjellige hastighetsklasser:

  Min. Skrivehastighet

  Fartsklasse

  UHS hastighetsklasse

  Videohastighetsklasse

  90 MB/s

  V90

  60 MB/s

  V60

  30 MB/s

  U3

  V30

  10 MB/s

  C10

  U1

  V10

  6 MB/s

  C6

  V6

  4MB/s

  C4

  2 MB/s

  C2

  Den forvirrende delen er at moderne kort viser alle tre klassene på etiketten. Så hvis du kjøper et kort med videohastighetsklasse V90, som SanDisk 128GB Extreme PRO, vil du fortsatt finne hele settet med C10, U3 og V90 hastighetsklasser på etiketten.

  Du trenger bare å ta hensyn til videohastighetsklassen til nyere SD-kort hvis minimumsoverføringshastigheter er viktige for deg. Heldigvis er dette også den mest beskrivende hastighetsklassifiseringen (en sjelden seier for SD-spesifikasjoner).

  SD-kort vs. microSD-kort: Hva er forskjellen?

  Amazon

  Den eneste forskjellen mellom SD- og microSD-kort som betyr noe er størrelsen på selve kortene. Gitt den større fysiske størrelsen på SD-kort, kan de ha større lagringskapasitet enn microSD-kort, men dette gjelder først når du begynner å se på 1 TB eller mer lagringsplass.

    Hvordan slå sammen Excel-filer

  SD-kort vs. SD Express

  SD Express er den nyeste generasjonen av SD-lagringsteknologi, som lover høyere hastigheter og større lagringskapasitet igjen. Dessverre er støtte nesten ikke-eksisterende, og få enheter kan til og med matche overføringshastighetene til SD Express-kort.

  For å gjøre vondt verre betyr en bakoverkompatibilitetsbotch at SD Express-kort går tilbake til UHS-I-hastigheter i UHS-II-porter. I mellomtiden tyr kameraprodusentene til alternativer som CF Express- og XQD-kort, noe som reiser ytterligere spørsmål om fremtiden til SD Express.

  Hva er et Wi-Fi SD-kort?

  Et Wi-Fi SD-kort er en unik type SD-kort med Wi-Fi-tilkobling. Det ser akkurat ut som et vanlig SD-kort, men har innebygde Wi-Fi-funksjoner, slik at det kan etablere en direkte trådløs forbindelse med andre enheter, for eksempel smarttelefoner, nettbrett eller datamaskiner. Når du er koblet til, kan du overføre filer, som bilder eller videoer, fra kortet til den tilkoblede enheten uten å trenge fysiske kabler eller fjerne kortet fra kameraet.

  I hovedsak gjør det et standardkamera til en Wi-Fi-aktivert enhet, som muliggjør umiddelbar deling og sikkerhetskopiering av mediefiler. Det er spesielt nyttig for fotografer og videografer som trenger å raskt og effektivt administrere mediefilene sine mens du er på farten. De fleste Wi-Fi SD-kort vil tydelig angi funksjonaliteten deres på merkingen, og det er mange Wi-Fi SD-kort på markedet å velge mellom.

  Toshiba FlashAir Wi-Fi SD-kort

  Merke Toshiba

  Kapasitet 16GB

  Flash-minne Type SD

  Maskinvaregrensesnitt SDHC, SDXC

  Hastighet (lese, skrive) 90MB/s, 70MB/s

  Sjekk disse 4 spesifikasjonene før du kjøper et SD-kort

  Å forstå spesifikasjonene og funksjonene til SD-kort er én ting, men kortytelse er ikke den eneste tingen å vurdere. Her er en rask gjennomgang av spesifikasjonene som betyr noe og de andre tingene du må vurdere før du kjøper et SD-kort.

  1. Lagringskapasitet

  Lagringskapasitet er den enkleste SD-kortspesifikasjonen å forstå, men hvor mye plass trenger du egentlig? Alt kommer ned til hva du bruker SD-kortet til. Den enkleste måten å svare på dette spørsmålet på er å finne ut hvor store filene du vil lagre er og bestemme hvor mange du vil lagre på et enkelt kort.

  For eksempel krever større Nintendo Switch-spill alt mellom 16,3 GB og 55,4 GB plass, iht. Spilleren. Så et 256 GB-kort vil enkelt gi deg nok plass til 4-5 større spill på et enkelt kort.

  2. Overføringshastighet og hastighetsklasse

  Bortsett fra å ha nok lagringsplass, vil du ha et raskt nok kort for hvordan du vil bruke det. Ikke alle trenger de raskeste kortene. Hvis du bare overfører filer fra en enhet til en annen mens du gjør noe annet, kan det hende du ikke bekymrer deg for mye om hastigheten.

    28 beste gratis bilderedigeringsprogramvare for PC

  På den annen side, hvis du er en bryllupsfotograf/videograf som stadig tar bilder med høy oppløsning, vil du ha et kort som kan skrive like raskt som du fotograferer. Som forklart tidligere kan det å sjekke overføringshastigheten (MB/s) på forsiden av et kort hjelpe deg med å velge raskere kort raskt, men tallene er misvisende.

  Hvis hastighet virkelig betyr noe for deg, sjekk hastighetsklassen til kort og vurder størrelsen på filene du har å gjøre med. Trenger du minimum skrivehastigheter på 90MB/s, eller kan du klare deg med et tregere (og billigere) kort?

  SDCard.org

  3. Enhetskompatibilitet

  Takket være SD-kortets bakoverkompatibilitet, vil de fleste kort du kjøper fungere i alle SD-kortspor. Du vil imidlertid ikke få full ytelse fra et høyspesifikasjonskort i et eldre SD-spor. Så det er ikke mye vits i å kjøpe det raskeste UHS-II-kortet hvis enheten din kun støtter UHS-I.

  Å sjekke kortkompatibiliteten til enheten din vil hjelpe deg å velge det beste kortet for dine behov uten å betale for mye for spesifikasjoner du ikke kan bruke.

  4. SD-sporoverføringshastighet

  Den siste sjekken før du kjøper et SD-kort er overføringshastigheten til SD-sporet på enheten din. Igjen, du vil ikke bruke gode penger på et ultraraskt kort bare for å finne ut at enhetens SD-spor har en lavere lese- eller skrivehastighet.

  For eksempel kan Nintendo Switch overføre hastigheter opp til rundt 90MB/s, iht Kablet. Dessverre er det ikke alltid lett å finne ut hvor raskt SD-sporet på en enhet er. Den beste måten å finne hastigheten på et SD-kortspor er gjennom forskning og litt prøving og feiling:

  • Sjekk brukerhåndboken eller enhetsveiledningen for å se om en spesifikk overføringshastighet er oppført.
  • Fullfør et internettsøk etter noe som «[device name] SD-korthastighet» eller «[device name] SD-kortsporhastighet.» Du må kanskje gå gjennom noen ressurser for å finne svarene.
  • Les anmeldelser for enheten du bruker eller vurderer å kjøpe. En anmelder kan allerede ha oppført den maksimale SD-overføringshastigheten som er tilgjengelig for enheten.
  • Hvis du allerede eier enheten og eier flere SD-kort med forskjellige spesifikasjoner, kan du prøve å måle hvor lang tid filoverføringen tar. Men siden noen enheter ikke viser en overføringstid eller datahastighet, er dette lettere sagt enn gjort, men kan fortsatt være nyttig.

  Så det er meningsløst å kjøpe et raskere kort med mindre du skal bruke det samme kortet på raskere enheter.

  Hvilken type SD-kort trenger du?

  Å velge riktig SD-kort føles utfordrende, men det er ikke så vanskelig når du først bryter ned SD-kortspesifikasjonene. Ganske enkelt, du vil ha nok lagringsplass og hastighet for den tiltenkte bruken – det er det. Klassifiseringene og markedsføringen rundt SD-kort kompliserer bare ting unødvendig.

  Du trenger bare å vite tre ting for å velge riktig kort: hvor mye plass du trenger, hvor raskt du trenger å overføre data, og SD-kortstøtten/spesifikasjonene til enhetens kortspor.

  x