tipsbilk.net

Hva er den beste nettleseren for iPhone? 8 apper sammenlignet

Selv om Apples opprinnelige Safari-nettleser er tilstrekkelig for de fleste, foretrekker du kanskje et annet alternativ som passer bedre for deg. Med så mange tredjepartsalternativer tilgjengelig for iOS, kan det være vanskelig å bestemme seg for en. Nedenfor viser vi de beste iPhone-nettleserne for å hjelpe deg å velge.

1. Safari

Som nevnt ovenfor er Safari standardnettleseren på iPhone. Men det betyr ikke at Apple hviler på laurbærene. Selskapet har gjort så mye for å gjøre Safari konkurransedyktig mot andre populære nettlesere som Chrome og Firefox.

For det første synkroniserer den alle åpne faner over iCloud. Så hvis du bruker en annen Apple-enhet, som en iPad eller Mac, kan du enkelt bytte enhet uten å forstyrre nettleseropplevelsen. Du kan til og med eksternt lukke åpne Safari-faner fra de andre Apple-enhetene dine.

I tillegg kan du installere nettleserutvidelser for å tilpasse og forbedre Safari-opplevelsen ytterligere. Hvis du stoler sterkt på Apple-økosystemet, bør den opprinnelige Safari-nettleseren være ditt beste valg.

2. Google Chrome

Chrome er det mest populære alternativet til Safari blant iPhone-brukere. Og det er en god grunn: Chrome er tilgjengelig på de fleste større operativsystemer, inkludert Windows, Mac, ChromeOS, Linux og Android.

Så uansett hvilken enhet du eier, vil Chrome synkronisere bokmerkene dine, loggen og åpne faner. Det kan være verdt å bytte til Chrome alene av den grunn.

Chrome tilbyr stemmekontroll, en datasparingsmodus og intuitive bevegelser. Du kan for eksempel sveipe ned for å laste inn siden på nytt. Etter å ha sveipet ned, kan du flytte fingeren til venstre for å åpne en ny fane eller til høyre for å lukke gjeldende fane.

Du kan også flytte Chromes adresselinje til bunnen hvis du tror du vil gå glipp av den funksjonen til Safari. Disse funksjonene er noen av grunnene til at Google Chrome er en av de mest populære iOS-nettleserne og det beste alternativet til Safari.

  Kjenn nøkkelforskjellen deres [2023]

Nedlasting: Google Chrome (Gratis)

3. Microsoft Edge

Mange avskriver Microsoft Edge på grunn av tilknytningen til Internet Explorer. Selv om Internet Explorer har en lang historie, gjorde dens dårlige ytelse den til en latter blant moderne nettlesere. Imidlertid er den fornyede Microsoft Edge langt unna den trege, buggy Internet Explorer og Edge Legacy-etterfølgeren.

Microsoft Edge er nå Chromium-drevet, og gir den samme grunnlaget som den svært suksessrike Google Chome. Som sådan fungerer det massive utvidelsesbiblioteket på Google Chrome også på Microsoft Edge. Det betyr også at du kan installere det nesten hvor som helst hvor Chromium-nettlesere støttes.

Men det som skiller Edge fra Chrome er Microsoft Copilot-funksjonen, en AI-drevet chatbot som bruker OpenAIs GPT-4-språkmodell for å hjelpe deg med søkene dine og mer. Den kan til og med lage AI-genererte bilder for det formålet du trenger. Så hvis du trenger AI-hjelp uten ekstra oppsett, bør Microsoft Edge være nettleseren du velger.

Nedlasting: Microsoft Edge (Gratis)

4. Modig

Brave er en rask og sikker nettleser for iOS. Det tar personvernet ditt til det ytterste ved å blokkere alle sporere og popup-vinduer fra nettleseren din (inkludert annonser). Dette betyr at nettlesingshastigheten din kan være opptil åtte ganger raskere, spesielt når du åpner nyhetssider lastet med sporere.

Men det er ikke bare Braves surfing som er lynrask. Appen er rask å navigere, med en dedikert ny faneknapp i den nederste verktøylinjen (som Safari ikke har). Du kan trykke, holde og sveipe faneikonet nederst til venstre eller høyre for å flytte mellom åpne faner, noe som gjør det enkelt å bla gjennom flere sider på telefonen.

Du kan også lage en PDF fra nettstedet du besøker rett i nettleseren, noe som gjør det enklere å skrive ut og dele sider. Videre, hvis du er interessert i krypto- og NFT-er, tilbyr Brave en flerkjedede lommebok rett i nettleseren.

Siden Brave er Chromium-basert, kan du installere og bruke det på forskjellige operativsystemer. Så selv om du har en bærbar datamaskin med Windows eller et Android-nettbrett, kan du synkronisere nettlesingsøktene dine på en iPhone.

  Hvordan finne musikkkonserter i ditt område ved hjelp av Shazam

Nedlasting: Modig nettleser (Gratis)

5. Opera

Selv om Opera ikke er like populær som Google Chrome eller Mozilla Firefox, er det fortsatt en flott alternativ nettleser for iPhone-brukere. Dens innebygde annonseblokkering og VPN gjør at den skiller seg ut, så du trenger ikke å installere utvidelser eller tillegg for å få disse funksjonene.

Hvis du også bruker Opera eller Opera GX på datamaskinen, kan du bruke My Flow til å kopiere og lime inn tekst og filer mellom telefonen og PC-en. Det er imidlertid grensen for Operas synkroniseringsfunksjoner – den lar deg ikke synkronisere faner og passord mellom enheter.

Ikke desto mindre tilbyr Opera andre funksjoner som en integrert kryptolommebok og Aria-nettleseren AI. Hvis du ofte opplever at du blir geoblokkert av innhold, plaget av annonser, eller bare ønsker å prøve noe litt annerledes, er det verdt å prøve Opera.

Nedlasting: Opera (Gratis)

6. Mozilla Firefox

Hvis du ikke stoler på Google eller dets Chromium-prosjekt, er Mozilla Firefox et flott, fullt utstyrt alternativ som ikke bruker åpen kildekode Chromium-kodebasen som Google utviklet. Og hvis du allerede har brukt Firefox på Linux, Mac eller PC, vil du være hjemme med Firefox for iOS.

Som Chrome og Safari kan du bruke Firefox Sync til å holde alle fanene, bokmerkene og passordene dine synkronisert med iPhone. Videre blokkerer Firefox sporere som standard, dens Private Browsing-modus lagrer null nettleserinformasjon, og du kan låse nettleseren med et passord eller Face ID.

Den eneste ulempen er at Firefox for iOS ikke støtter utvidelser eller tillegg (selv om dette hjelper deg å unngå de skjulte farene ved nettleserutvidelser). Hvis du er sikkerhetsbevisst, men fortsatt vil ha bekvemmeligheten til en moderne nettleser, bør du installere Firefox på iPhone.

Nedlasting: Firefox (Gratis)

7. DuckDuckGo

Hvis du vil ha mer privatliv enn det de fleste andre nettlesere tilbyr, bør du vurdere DuckDuckGo. Denne nettleseren ble laget av det samme teamet bak den personvernfokuserte søkemotoren som bærer navnet.

DuckDuckGo for iOS bruker WebKit som grunnlag, som er det Safari bruker – men likhetene slutter der. Siden denne appen fokuserer på personvern, lar den deg ikke synkronisere på tvers av enheter. Selv om den har faner, er de private som standard. Du kan lukke alle faner og slette alle data med et enkelt trykk på brannikonet i den nederste verktøylinjen.

  10 beste API-utviklings- og testverktøy

Selv om det ikke er like praktisk å bruke som de andre nettleserne vi har diskutert, er DuckDuckGo verdt å sjekke ut hvis du er bekymret for personvern og ikke vil at nettsidene du besøker skal spore deg.

Nedlasting: DuckDuckGo (Gratis)

8. Firefox Fokus

Tenk på Firefox Focus som en superspesialisert miniversjon av Firefox. Det er en barebones-app som fokuserer utelukkende på personvern. For det formål har appen ingen fanebyttefunksjon, bookmaking eller historikk.

Du åpner appen, surfer på nettet, åpner sider (men ikke i en ny fane), og det er i grunnen det. Appen slår av annonse-, analytisk-, sosial- og innholdssporing som standard. Du kan se hvor mange sporere Firefox har blokkert ved å trykke på skjoldikonet i adressefeltet. Trykk på papirkurven for å slette nettleserloggen din umiddelbart.

Selv om jeg ikke vil anbefale å bruke Firefox Focus som din primære nettleser, er det et utmerket valg hvis du besøker svært sensitive nettsteder (som banken eller kryptolommeboken). Dette er nettleseren du trenger hvis du verdsetter personvern og sikkerhet når du besøker en nettside.

Nedlasting: Firefox Fokus (Gratis)

Hvis du vil ha en flott nettleseropplevelse på iPhone, anbefaler vi å velge en av appene ovenfor. Selvfølgelig kan den beste iPhone-nettleseren for ditt bruk variere; det avhenger av personlige preferanser og andre enheter du har.

Safari er fortsatt det beste alternativet hvis du har investert tungt i Apple-økosystemet. Men hvis du bruker andre enheter, er Chrome og Edge også gode valg. Du kan gå for Brave, Opera eller Firefox hvis du ikke stoler på Googles Chromium-prosjekt. Og for klassens beste sikkerhet og personvern, velg DuckDuckGo eller Firefox Focus.

x