tipsbilk.net

En guide til Ubers forskjellige kjøretyper og alternativer

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • Uber tilbyr ulike kjøretyper avhengig av budsjett, preferanser og tilgjengelighetskrav.
  • I tillegg til vanlige turer, kan du leie en bil, bestille en tur for rullestolbrukere eller leie en bil utstyrt med bilseter.
  • Hyppige ryttere kan spare penger ved å betale for et Uber One-abonnement.

Uber er en av verdens største apper, men det var ikke alltid slik. Etter hvert som tjenesten vokste, utvidet tilbudet seg betydelig. Så la oss se på de forskjellige Uber-turene som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å bestemme hvilken du skal bestille neste gang.

Ubers økonomiturer

Ubers standardtilbud er vanligvis rimeligere enn andre lokale tjenester. Det er ingen faste priser for Uber-turer, så prisen din vil variere avhengig av din region og turtype. Når det er sagt, tilbyr Uber en rekke økonomiturer, så du bør finne noe som passer budsjettet ditt her.

UberX

UberX er selskapets vanligste Uber-turalternativ. Den er tilgjengelig på de fleste destinasjoner globalt og er det mange ser for seg når de vurderer å ringe en Uber. Tjenesten ligner mest på en standard taxi; du ringer turen, og sjåføren vil ta deg og din gruppe på opptil tre andre til ditt valgte reisemål.

Hvis hver passasjer har en annen anløpshavn, kan du legge til flere stopp på Uber-turen din også.

UberXL

Mens UberX-tjenesten bare har plass til fire personer, lar UberXL deg transportere opptil seks passasjerer eller ekstra bagasje uten at det går på bekostning av komforten. Bilen er litt større – vanligvis en SUV eller en varebil – for å passe til flere ryttere, så den koster marginalt mer.

Men hvis du deler billettprisen mellom passasjerer, blir det ofte en lignende kostnad per rytter.

UberX-andel

UberX Share, tidligere kjent som Uber Pool, er blant selskapets rimeligste kjøretyper. Den kombinerer enkelheten og dør-til-dør-tjenesten til UberX, men du deler bilen med opptil to andre medkjørere. Ikke bare er denne typen kjøring bra for klimaet, men Det hevder også Uber du kan spare opptil 20 % hvis du reiser med en medrytter som reiser langs ruten din.

Det er én begrensning for UberX Share: du kan ikke sykle med en gruppe venner og kan bare be om ett sete. Så hvis du ønsker å bestille en gruppetur med Uber, er UberX definitivt et bedre alternativ. UberX Share sitter et sted mellom en taxi og en buss, og gir deg en direkte rute til destinasjonen, men til en lavere pris enn en vanlig Uber-reise.

  10 beste vertsplattformer for Python-applikasjoner

Uber komfort

Uber Comfort bør være din favoritt hvis du er ute etter litt mer komfort fra Uber-turen. Tjenesten tilbyr biler som er et steg opp fra UberX-alternativene. Med denne turen, forvent å bli hentet i et nyere kjøretøy med tilstrekkelig benplass.

Du har også muligheten til å kommunisere preferansene dine til sjåføren, inkludert å velge mellom fire forhåndsinnstillinger for temperatur i appen og om du vil ha en rolig tur og foretrekker å ikke chatte med rytteren. Så hvis du ikke har noe imot å bruke litt ekstra for komfort, kan du ikke gå galt med Uber Comfort.

Ubers Premium Rides

Ubers raske vekst gjennom årene har gjort det mulig for den å styrke sine luksusalternativer. Ubers premiumalternativer passer deg best hvis du vil ta turen komfortabelt, med samme følelse av privatliv og service som en profesjonell sjåfør.

Uber Black

Hvis UberX er den app-baserte ekvivalenten til en taxi, så er Uber Black selskapets svar på en profesjonell sjåfør. Hvis du bestiller denne tjenesten, kan du forvente alle bekvemmeligheter av å ha din egen sjåfør og en mer luksuriøs bil.

Uber-sjåføren din vil ha en minimumsvurdering på 4,85 stjerner, og du kan be dem om å skreddersy kjøretøyets miljø i henhold til dine preferanser. Med Uber Black kan du også glede deg over mer fleksible henting, og det er ingen venteavgift på fem minutter. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for avbestillingsgebyret før det har gått femten minutter. Selvfølgelig legger Uber Black til en premie til prisen din for å kompensere for det.

Uber Black SUV

Akkurat som UberX kan oppgraderes til UberXL for flere passasjerer, kan også Uber Black. Hvis du velger å bestille en Uber Black SUV, kan du forvente samme nivå av komfort og service, men med nok plass til å romme opptil seks ryttere.

Begge Uber Black-tjenestene gir deg tilleggsalternativer som stillemodus, temperaturkontroll og bagasjeassistanse. Det er ideelt når du reiser til flyplassen med familien.

Ytterligere Uber-turtyper

Mange av reisene dine krever bare en bil for å ta deg fra ett sted til et annet, og Uber har mange alternativer tilgjengelig for disse turene. Noen ganger trenger du imidlertid litt ekstra støtte eller andre fasiliteter, og det er her Ubers ekstra kjøretyper kommer godt med.

UberWAV

Hvis du bruker rullestol, vil du vite at transportmuligheter rundt om i verden ikke bare er begrenset, men svært sjelden satt opp for å imøtekomme dine behov. De fleste Uber-biler er ikke egnet for rullestoler eller scootere. Så hvis du trenger å ta en tur med rullestolen din, er UberWAV det beste alternativet.

  Slik finner du administratorpassordet på en Mac

I følge Uber, alle UberWAV-sjåfører er sertifisert av en tredjepart for å kjøre og hjelpe funksjonshemmede. Det som er flott er at prispunktet for en WAV-tur også kan sammenlignes med selskapets rimeligste alternativ, UberX.

Uber bilsete X

Å reise med en ung kan være en stressende opplevelse, ikke minst fordi du sannsynligvis må feste dem i et bilsete. De fleste Uber-turtyper tilbyr ikke bilseter, og kjøretøyene støtter kanskje ikke engang å feste et, heller.

Uber Car Seat X er et utmerket alternativ hvis du er en forelder på jakt etter en trygg tur med barnet ditt. Når dette skrives, er Uber Car Seat X bare tilgjengelig i New York City.

Uber Car Seat X-turer inkluderer et Nuna RAVA-sete, som er ideelt for barn som veier mellom fem og 65 pund. Uber krever en fast avgift på $10 for å bestille denne kjøretypen. Prisene for selve turen er imidlertid de samme som UberX. Dessverre, hvis du har mer enn ett barn som trenger et bilsete, vil disse turene ikke passe deg, siden de bare har plass til ett bilsete per kjøretøy.

Uber Green

opplyser Uber det er fast bestemt på å bli en nullutslippsplattform innen 2040. I lys av dette introduserte selskapet Uber Green i september 2020. Uber Green forbinder ryttere med hybride og helelektriske kjøretøy og er et utmerket alternativ hvis du leter etter en måte å bidra til å redusere forurensning og forbedre byens luftkvalitet.

I følge Ubers påstanderproduserer hver Uber Green-tur minst 55 % mindre utslipp enn andre kjøretyper.

Uber Taxi

Som navnet tilsier, kan du også bestille en tradisjonell drosje med Uber Taxi. Denne kjøretypen er tilgjengelig på mer enn 90 steder i USA, og du kan be om en taxi med bare noen få trykk.

Sikkerhet, bekvemmelighet og forhåndspriser er noen av grunnene til at det er bedre å bestille taxi via Uber enn å bestille på tradisjonell måte. Alle drosjer tilknyttet Uber kjøres av drosjesjåfører med full lisens.

Uber Reserve

En av de verst mulige tingene som kan skje når du kommer for sent, er at Uber-sjåføren din kansellerer på deg. For å unngå muligheten for at et slikt scenario inntreffer i den ellevte timen, kan du bestille en tur på forhånd ved å bruke Ubers Reserve-funksjon. Hvis du reserverer en tur til eller fra en flyplass, vil du bli bedt om å angi flyselskapet du flyr med eller flynummeret ditt mens du reserverer turen.

  Hvordan forhindre at Hulu-feilkoden P-TS207 skjer

Uber vil bruke denne informasjonen til å spore flyet ditt og justere hentetiden din deretter. Så selv om flyet ditt er forsinket eller ankommer tidlig, trenger du ikke å bekymre deg for å vente i timevis på at sjåføren din skal ankomme. Sjåføren din vil også vente i opptil en time etter din beregnede ankomsttid uten ekstra kostnad. Du kan reservere turen inntil 90 dager i forveien og kansellere den kostnadsfritt en time før turen.

Uber Rent

Fra en BMW 3-serie til en Chevrolet Bolt, Uber Rent lar deg enkelt bestille leiebiler fra Dollar, Sixt, Hertz og Avis direkte fra Uber-appen. Avhengig av om kjøretøy er tilgjengelig for henting samme dag, kan du leie en bil samme dag eller noen måneder i forveien.

Du kan leie en bil for bare en time eller maksimalt seks måneder. Hvis du er under 25 år, kan en avgift for unge sjåfører påløpe. For å bestille en leiebil, må du fremvise ditt personlige kredittkort for et sikkerhetsdepositum. Du kan kansellere bestillingen 48 timer før hentetid uten ekstra kostnad. Du kan også få levert leiebilen på dørstokken i utvalgte byer med Uber Rent with Valet.

Uber Pet

Som navnet antyder, er Uber Pet den mest passende Uber-turtypen for de med kjæledyr. Selv om du kan kalle en standard UberX, vil de fleste sjåfører nekte kjæledyr inn i kjøretøyene sine. De er ikke forpliktet til å la deg kjøre med dem. Så, for en pålitelig, problemfri reise med dine kjære kjæledyr, velg Uber Pet-alternativet hvis det er tilgjengelig.

Selv om det ikke er noen begrensning på rasen eller størrelsen på kjæledyret du kan ta med på Uber-turen, kan du bare ta med ett lite kjæledyr med mindre sjåføren din samtykker i noe annet. I følge Uber sin bloggtrenger du ikke bestille Uber Pet hvis du planlegger å kjøre med en hjelpehund.

Husk at siden du tar med deg den lodne vennen din, vil turen din koste mer enn en standard UberX. Du kan også bli belastet med et rengjøringsgebyr hvis kjæledyret ditt skader kjøretøyet på noen måte.

Selv om Uber-appen er en relativt grei affære, tilbyr ikke selskapet mye veiledning til de forskjellige Uber-rittene som er tilgjengelige i din region. Hver turtype vises i appen uten tilstrekkelig informasjon for å hjelpe deg med å avgjøre hvilken type Uber som passer for reisen din.

Siden det ikke er noen faste avgifter for Uber-turer, kan kostnadene variere betydelig avhengig av tid på døgnet og hvor du er. Hvis du er en hyppig Uber-rytter som ønsker å spare noen få dollar hver måned, bør du vurdere å abonnere på Uber One-medlemskapsprogrammet.

x