Chrome

En komplett veiledning til faneadministrasjon i Google Chrome

Har du problemer med å organisere fanene dine i Google Chrome? I denne veiledningen vil vi utforske noen løsninger for å holde deg oppdatert på Google Chrome-fanene dine og oppgradere produktiviteten din på nettet. Lær hvordan du administrerer Chrome-faner bedre i denne nyttige veiledningen.

1. Lær fanesnarveier

Fanesnarveier er en av de raskeste måtene å komme seg rundt i Chrome. De gjør multitasking på nettet enklere og kan hjelpe deg med å håndtere faneoverbelastning. Her er de grunnleggende fanesnarveiene i Chrome:

 • Ctrl + T: Åpne en ny fane
 • Ctrl + W: Lukk gjeldende fane
 • Ctrl + Tab: Bytt fane (beveg deg fremover)
 • Shift + Ctrl + Tab: Bytt fane (flytter bakover)

En annen praktisk måte å bytte til en fane på er å bruke Chromes nummererte snarveier. Hold nede Ctrl-tasten, og trykk deretter på nummeret til faneposisjonen du vil navigere til. For eksempel vil snarveien Ctrl + 2 ta deg til den andre fanen i nettleservinduet.

2. Lukk flere faner

En opphopning av faner kan føre til at hverdagen blir overveldet og det er vanskelig å finne informasjon. Heldigvis tilbyr Chrome et unikt sett med måter å kvitte seg med flere faner raskt, slik at du kan holde deg oppdatert og kun fokusere på relevante faner.

Den første metoden er å få tilgang til Chromes høyreklikkalternativer. For å forhåndsvise disse alternativene, høyreklikk på en hvilken som helst fane. Alternativet Lukk andre faner lukker alle faner i nettleservinduet unntatt den gjeldende fanen. Du kan også klikke på Lukk faner til høyre. Dette alternativet hjelper til med å lukke faner etter perioder med ytterligere undersøkelser.

  Slik inspiserer du CSS-animasjonene dine med Chrome DevTools

3. Bruk fanegrupper

Hvis du trenger hjelp til å organisere fanene dine, kan du bruke fanegrupper til å plassere faner i egendefinerte kategorier.

For å opprette en ny fanegruppe, høyreklikk en fane og trykk Legg til fane i ny gruppe. Herfra kan du navngi gruppen og tilordne den en egendefinert farge. Du kan også trykke på plussknappen for å legge til en ny fane i gruppen når som helst. For å åpne og lukke en fanegruppe, klikk på etiketten på fanelinjen.

For å ta organisasjonen til neste nivå, kan du plassere hver fanegruppe i et eget vindu, og skille dem fra eventuelle løse faner. Høyreklikk på gruppeetiketten, og velg deretter Flytt gruppe til nytt vindu. For å slette en gruppe, velg alternativet Lukk gruppe fra alternativmenyen.

4. Send faner til andre enheter

Hvis du pendler mellom hjem og jobb, er det nyttig å bytte mellom den bærbare datamaskinen og mobilen raskt. Heldigvis har Chrome en hendig funksjon som lar deg sende koblinger til mobilenheten din med ett klikk.

Før du bruker denne funksjonen, må du sørge for at du er logget på Google Chrome på mobilen. Du får tilgang til profilen din ved å klikke på ikonet øverst til venstre i appen. Sørg for at synkroniseringsalternativet er aktivert.

Nå, fra datamaskinen din, følg trinnene nedenfor:

 • Klikk på adressefeltet på nettstedet du vil sende til mobilen din.
 • Trykk på Del-ikonet helt til høyre.
 • Velg Send til enhetene dine.
 • 5. Søk etter faner

  Å søke etter faner kan være et mareritt, spesielt hvis fanelinjen blir fortettet. I stedet for å kaste bort tid på å søke, kan du søke etter en fane etter navnet.

    Slik legger du til gateadresser manuelt i Chromes automatiske utfyllingsalternativ

  Det er to måter å finne Chromes fanesøkefunksjon. Enten trykker du på den nedovervendte pilen ved siden av minimer-knappen, eller bruk hurtigtasten Ctrl + Shift + A. Denne unike funksjonen viser en liste over dine åpne faner, samt en liste over nylig lukkede faner.

  Søk etter en fane etter navnet og trykk Enter for å hoppe direkte til den. Dette verktøyet synkroniserer med alle vinduer som er åpne i Chrome, slik at du kan få tilgang til viktige faner fra hvor som helst.

  6. Bruk Chromes leseliste for å redusere rot

  I løpet av research-seanser kan du komme over artikler som er verdt å lese, men du har ikke tid til å lese dem nå. I stedet for å holde faner åpne på skrivebordet ditt, kan du bruke Chromes leseliste til å lagre artikler til senere.

  Slik legger du til en artikkel i Chromes leseliste:

 • Klikk på sidepanelknappen øverst til høyre i nettleservinduet.
 • Trykk på rullegardinmenyen og velg Leseliste.
 • For å legge til en ny fane i leselisten, velg alternativet Legg til gjeldende fane nederst i panelet. Du kan også høyreklikke på en fane for å legge den til i listen. Det er enkelt å administrere leselisten din – klikk på avmerkingsboksen ved siden av et listeelement for å merke det som lest. Alternativt kan du trykke på kryssknappen for å slette en oppføring.

  7. Bruk bokmerker for ofte besøkte faner

  Bokmerker er en praktisk måte å få tilgang til nettstedene du besøker mest uten å måtte søke etter dem. Chromes bokmerkefunksjoner er noen av de beste som tilbys av en nettleser og er enkle å få tilgang til.

    Slik bruker du Finn min Chromebook for å finne mistet Chrome OS-enhet

  En måte å se bokmerker på er gjennom sidepanelet. Klikk på sidepanelikonet og velg Bokmerker fra alternativene for å vise bokmerkene dine i en listevisning. Du kan bytte mellom to visninger – kompakt og visuelt, og du kan sortere bokmerker etter navn, opprettelsesdato eller alfabetisk.

  En alternativ metode for å administrere bokmerker er å bruke Chromes bokmerkebehandling. Dette inkluderer et pent mappehierarki av lagrede bokmerker, med alternativer for å legge til mapper og eksportere bokmerker. For å få tilgang til bokmerkebehandlingen, bruk hurtigtasten Ctrl + Shift + O eller skriv inn chrome://bookmarks i adressefeltet.

  8. Last ned en faneadministrasjonsutvidelse

  For ekstra hjelp med å organisere fanene dine, kan du utforske Google Chrome-utvidelser for faneadministrasjon. Hvis en overbelastning av faner påvirker minnet ditt, kan bruk av en utvidelse redusere rot og hjelpe deg med å surfe enkelt.

  Lagre til senere er en utvidelse som kan lagre og lagre flere faner, slik at du kan åpne dem med et klikk på en knapp. Du kan lagre alle fanene i ditt nåværende nettleservindu ved å klikke på utvidelsen og deretter trykke på Lagre.

  Dette lagrer alle faner i én gruppe som kan gis nytt navn og administreres når som helst. Du kan da få tilgang til alle faner samtidig eller åpne faner individuelt ved å klikke på rullegardinmenyen.

  Nedlasting: Lagre til senere (Gratis)

  Master Tab Management i Google Chrome med disse tipsene

  I stedet for å håndtere et rotete skrivebord, prøv disse tipsene for å få et sunnere arbeidsmiljø. Ved å bruke Chromes mange snarveier kan du komme deg rundt i Google Chrome raskere og doble produktiviteten på jobb og hjemme. Ikke la en opphopning av faner ødelegge dagen din; master faneadministrasjon i Chrome for en sømløs nettleseropplevelse.

  x