En lader og dokkingstasjon i ett

Viktige takeaways

  • Baseus GaN5 4-i-1 ladestasjon er en kompakt hub og hurtiglader som kan drive tre USB-enheter samtidig.
  • Den har to USB-C-porter, en USB-A-port og en HDMI-port, noe som gjør den allsidig for tilkobling av bærbare datamaskiner, skjermer og annet periferiutstyr.
  • Ladestasjonen har en maksimal effekt på 67W, noe som gjør den egnet for gjennomsnittsbrukere med enheter som MacBook Air eller base MacBook Pros.

Du trenger sannsynligvis en lader for den bærbare datamaskinen, telefonen og ørepluggene når du kommer til kontoret. Og hvis du har en permanent arbeidsstasjon, kobler du sannsynligvis PC-en til en skjerm før du begynner å jobbe. Dette kan føre til at mange kabler, dongler, huber og annet tilbehør roter til skrivebordet ditt. Baseus GaN5 4-i-1 ladehub vil hjelpe deg med å rydde opp på arbeidsstasjonen.

Baseus GaN5 Pro 4-i-1 ladestasjon

Baseus GaN5 4-i-1 ladestasjon er en hurtiglader som kan drive tre enheter som også fungerer som en hub og dokkingstasjon. Du kan også koble til en HDMI-skjerm som kan sende ut 4K@30.

Merkevare Baseus

Modell GaN5 Pro Desktop hurtiglader

Utgang 2x USB-C (kun én kan brukes til data), 1x USB-A, 1x HDMI

Utgangseffekt 67W

Farge svart

Vekt 309g / 11oz

Mål 9,9 x 3,9 x 3,9 cm

Ledningslengde 1,5 m / 5 fot

Fordeler

  • Praktisk hub og ladefunksjon
  • Du kan koble en skjerm til HDMI-porten for 4K30-utgang

Ulemper

  • En av USB-C-portene er kun strøm
  • Som et nav ville portene være bedre plassert på baksiden
  • Må ha strøm? Kan ikke fungere som en USB-C-hub uten strømforsyning
  De 5 beste nettressursene for kvinners helseråd og informasjon

En liten svart murstein på skrivebordet ditt

Jowi Morales / MakeUseOf

Baseus GaN5 4-i-1 ladestasjon er mer enn bare en hurtiglader. I stedet kan det også være en liten hub for PC-en din (eller en annen støttet enhet), som leverer strøm og overfører data til tilkoblede enheter.

Den veier 309 gram (10,9 oz) og måler 9,9 x 4,9 x 3,9 cm, så den vil ikke være en byrde å ha i laptopvesken. Men siden den er ment å ligge på skrivebordet, har den en 1,5 m (5 fot) AC-kabel for å koble til en stikkontakt. Du får også en 110 cm (3,6 fot) USB-C til USB-C-datakabel for å koble enheten til huben.

Til tross for at den er designet for bruk på arbeidsstasjoner, har den ikke en enorm utgangskapasitet. Den kan bare levere 67 watt over alle portene, så den er ikke beregnet på brukere med kraftige enheter som M3 Pro-drevne MacBook Pros. Men hvis du er den gjennomsnittlige brukeren med en MacBook Air eller den grunnleggende M3 MacBook Pro, bør dette være mer enn nok for dine behov.

Mindre som en dock, mer som en lader

Jowi Morales / MakeUseOf

GaN5 4-i-1 har to USB-C-porter, en USB-A-port og en HDMI-port; dermed 4-i-1-monikeren. Den har også et enkelt blått indikatorlys som forteller deg om huben er slått på. Men mens den markedsføres som en kombinasjon av en hub og en lader, fungerer den mer som sistnevnte. Det er fordi selv om den har en HDMI-port som kan romme 4K@30, er det bare to av USB-portene som kan overføre og motta data.

  8 beste bærbare fester for bil for mobilt arbeidsområde

Så hvis du kobler den bærbare datamaskinen til Type-C 2-dataporten, vil den kun kunne motta data fra USB-A-porten. Type-C 1-porten er kun for strøm og kommuniserer ikke med de andre portene på huben. Og fordi alle portene er plassert foran på laderen, må du fortsatt håndtere litt kabelspaghetti. Det hadde vært bedre om Baseus hadde plassert HDMI- og USB-A-dataportene på baksiden, siden du sannsynligvis vil holde skjermen og tastaturet koblet til huben konstant.

Videre, siden denne enheten primært er en lader, fungerer den ikke uten strøm. Så selv om du har en USB-C-drevet skjerm og en bærbar datamaskin med full lading, kan du ikke bruke Baseus GaN5 4-i-1 til å koble de to enhetene via HDMI.

Strøm for din bærbare datamaskin og telefon, tilkobling for skjermen og tastaturet

Jowi Morales / MakeUseOf

Som de fleste ladere, vil dens maksimale 67-watts effekt deles når du kobler til flere enheter. Så dette er hvordan Baseus GaN5 4-i-1 deler wattene den leverer.

Type-C 1

67W

20W

Type-C 2 Data

67W

45W

Dessverre har vi ikke data for USB/Data-porten, så vi vet ikke hvor mange watt den kan levere og hvordan den påvirker de andre enhetene når du bruker den til å lade en enhet. Likevel, da jeg brukte den på arbeidsstasjonen min, leverte Baseus GaN5 4-i-1 nok kraft til utstyret mitt.

Jeg koblet min MacBook Air til Type-C 2-dataporten, det mekaniske tastaturet til USB-/dataporten, 4K-TV-en min til HDMI-porten og smarttelefonen til Type-C 1-porten. Og siden jeg bare trengte én USB-C-port for strøm-, video- og tastaturdataoverføring, fikk MacBook-en min én ledig USB-C-port i stedet for å bruke MagSafe-porten for strøm, én USB-C-port for HDMI-dongelen min, og den andre for tastaturet mitt, og etterlater ingen ledige porter.

  9 beste produktanalyseprogramvare for moderne SaaS-applikasjoner

En effektiv plastboks

Jowi Morales / MakeUseOf

En av tingene jeg ser på når jeg vurderer ladere, er effektiviteten deres – eller hvor mye strøm de leverer til enheten din kontra hvor mye energi de kaster bort som varme. Så jeg testet først laderen ved å koble til min 15-tommers MacBook Air på omtrent 60 % batterinivå.

Overraskende nok trakk den bærbare datamaskinen min i utgangspunktet 71 watt fra Type-C 2-porten, mens laderen trakk 78,1 watt fra stikkontaktstesteren min. Til slutt satte datamaskinen seg på 67 watt, og testeren min rapporterte 76,4 watt trukket fra veggen. Dette tilsvarer et gjennomsnitt på 90 % effektivitet, noe som er ganske bra for ladere av denne størrelsen.

Da jeg hadde fire enheter koblet til huben, føltes det litt varmt å ta på. Men etter at jeg sjekket det med det infrarøde kameraet mitt, registrerte overflatetemperaturen seg til bare rundt 50 grader Celsius – som er gjennomsnittlig for ladehuber av denne størrelsen.

Jowi Morales / MakeUseOf

Ditt første skritt for å få den rene arbeidsstasjonen

Baseus GaN5 4-i-1 ladestasjon er en passende enhet for å komme i gang med å tømme arbeidsstasjonen. Det er ikke perfekt, men det er et flott utgangspunkt for å rydde opp i ekstra kabler og få åpne porter på den bærbare datamaskinen.

Ja, den er ikke egnet for brukere som har kraftige enheter, flere skjermer og mange eksterne enheter. Men for de fleste av oss som bare bruker én skjerm og legger igjen et fint mekanisk tastatur på kontoret, vil Baseus GaN5 4-i-1 ladestasjon klare seg.

Baseus GaN5 Pro 4-i-1 ladestasjon

Baseus GaN5 4-i-1 ladestasjon er en hurtiglader som kan drive tre enheter som også fungerer som en hub og dokkingstasjon. Du kan også koble til en HDMI-skjerm som kan sende ut 4K@30.