En nybegynnerveiledning til enveis videointervjuer [+2 Platforms]

Er du en jobbkandidat eller rekrutterer? Er begrepet enveis videointervju nytt for deg? Da er dette den ultimate guiden for deg for å lære denne ansettelsesteknologien fra stiftelsen.

Tenketanker for jobbrekrutteringsteknologi leter alltid etter nye konsepter som kan gjøre rekrutteringsprosessen kostnadseffektiv, rimelig og raskere enn den eksisterende prosessen.

Slik idédugnad har gitt opphav til noen fenomenale ansettelsesteknologier som søkersporingssystemer (ATS), rekrutteringsprogramvare, etc.

En mindre utforsket teknologi er et enveis videointervju for å automatisere screeningsnivået i ansettelsesprosessen.

Fortsett å lese for å lære det grunnleggende om en enveis videointervjuprosess, dens fordeler, ulemper og tips for forbedringer. Ansettelseslederne og kandidatene vil begge ha nytte av denne konsise og korte diskusjonen.

Hva er et enveis videointervju?

Den eksterne og hybride arbeidsmodellen har fremmet utviklingen av rekrutteringsbransjen. Nå prioriterer industrien automatisering for å screene, shortliste, intervjue, vurdere og tilby raskere enn den eksisterende manuelle prosessen.

Enveis videointervjuet er en hjørnesteinsteknologi i slike automatiseringskonsepter. Topp multinasjonale selskaper og Fortune 500-selskaper tyr til enveis videointervjuer for å trekke ut de beste kandidatene fra millioner av jobbsøkere.

#1. Kandidatens perspektiv

Det er i hovedsak en asynkron måte å intervjue hovedsakelig brukt til å screene kandidater fra massesøknader. Som jobbsøker vil du sitte foran smarttelefonen eller datamaskinen for å ta intervjuet.

Gjennom enveis videointervju-apper stiller arbeidsgiverne deg noen forhåndsinnstilte spørsmål som du må svare på ved hjelp av et webkamera og en mikrofon. Videointervjuplattformene vil ta opp videoen din og sende den til arbeidsgiveren.

Ansettelseslederen vil gjennomgå alle videoene for å screene de beste søkerne som er kunnskapsrike på videokonferanser og gode på kommunikasjon. For ikke å nevne, nøyaktige svar på intervjuspørsmålene spiller også en rolle i screeningsprosessen.

#2. Rekrutterers perspektiv

Du får hovedsakelig tilgang til videoene gjennom plattformer som hjelper deg med å ta opp slike korte intervjuvideoer. Avhengig av plattformens funksjoner, kan det hende du må bruke en bærbar datamaskin, smarttelefon eller begge deler for å se gjennom intervjuopptakene.

Videointervjuplattformen kan også gi tilleggsinnhold som videotranskripsjon, kandidat-CV, etc. slik at du enkelt kan markere vellykkede og mislykkede søkere.

Arbeidsprosess for enveisintervjuer

Her er en forenklet versjon av hvordan denne prosessen fungerer:

 • Kandidaten mottar en intervjulenke fra rekruttereren.
 • De åpner den på en bærbar datamaskin, stasjonær eller smarttelefon som kan ta opp video og lyd.
 • Til å begynne med er det en testøkt som vurderer tilbehøret før det siste intervjuet tas opp.
 • Kandidaten kan navigere i enveis videointervju-appen i testfasen for å få tillit.
 • Deretter starter hovedarrangementet der intervjuplattformen kan vise tekstbaserte eller lydbaserte spørsmål.
 • Det kan også være domenespesifikk vurdering.
 • Du må svare på spørsmålene innen en bestemt tidsramme.
 • Det kan være en re-take eller ikke. Det avhenger av arbeidsgiver.
 • Kandidaten sender inn opptaket.
 • Intervjuplattformen videresender videoene til enheten til rekruttereren.
 • Rekruttereren vurderer de for kroppsspråk, tillit til virtuell kommunikasjon, vurderingssvar osv.
 • Deretter velger eller avviser de kandidater for neste ansettelsesnivå.
  Eksisterer Myspace fortsatt?

Som jobbsøker må du ha en enhet du kan ta opp lyd og video på. Du må også åpne e-posten din i en app eller nettleser for å få tilgang til intervjulenken.

Som rekrutterer trenger du en bærbar datamaskin eller smarttelefon som kan få tilgang til nettsteder eller apper for å laste ned innspilte videoer. Din bedrift kan også bruke et rekrutterings-CRM for å automatisere ytterligere prosesser i ansettelsespipelinen.

For ikke å nevne, du må kunne spille av disse videoene. Enveis videointervjuplattformene tilbyr imidlertid hovedsakelig et innebygd system for videoavspilling og kandidatscoring.

Når bruker rekrutterere enveis videointervjuer?

Kandidatscreening

Noen ganger presterer ikke kandidater på listen over telefonsamtaler godt foran lederen som intervjuer dem. Det er en ikke-produktiv bruk av lederens timeplan. Derfor bruker bemanningsbyråer og rekrutteringspersonell denne teknologien for å bli mer selvsikre før de sender dem til lederintervjuer.

Fjernarbeid

Når bedrifter ansetter ansatte til eksterne og hjemmearbeidende stillinger, bruker de videointervjuer av alle søkerne. Det hjelper rekruttereren til å forstå kandidatens selvtillit foran kamera, mikrofon og monitor.

Fordi de ansatte må bruke videokonferansemediet resten av tiden i selskapet.

Behandle masseapplikasjoner

Noen bedrifter på bedriftsnivå bruker fullstendig automatisering for å analysere kandidatene fra enveis videointervjuer. Disse automatiseringsteknologiene involverer:

 • Lydtranskripsjon
 • Analyserer kandidatens kroppsspråk fra videoen
 • Poengsum søkere basert på vurderingene

Når alt det ovennevnte er fullført, videresender ansettende CRM bare de forhåndskontrollerte kandidatlistene for neste runde med intervjuer.

Spare tid

Én rekrutterer kan velge ut hundrevis av kandidater ved å gjennomgå asynkrone videointervjuer sammenlignet med individuelle telefonsamtaler eller videokonferanser. Dermed ansetter du raskere.

Identifiser ferdigheter raskt

Enveis videointervjuer avslører raskt dyktige kandidater hvis du strukturerer spørsmålene dine klokt.

Forstå personlighet

Det er lettere å forstå en kandidats personlighet når du gjennomgår videointervjuene deres. På telefonsamtaler kan en søker følge et manus, men det vil ikke være mulig foran videosamtaler.

Samle inn organiserte data

Mange ansettelsesbyråer og rekrutterere ønsker å samle organiserte data om kandidaten gjennom enveis videointervjuer. Det hjelper dem med å bygge en database med mulige kandidater for fremtiden. For ikke å nevne, rekrutterere kan enkelt score søkere basert på dataene samlet inn fra en video.

Reduser lengden på intervjuprosessen

Rekrutterere bruker denne ansettelsesteknologien til å kutte ned noen trinn i ansettelsesprosessen og forkorte den generelle prosessen. For eksempel kan et enveis videointervju erstatte trinn som gjennomgang av CV, telefonsamtale, personlighetstest, vurdering osv.

Reduser ansettelsesbudsjettet

Noen ganger må ansettelsesledere reise til forskjellige steder for følgende:

 • Gjennomføre forhåndsscreeningsintervjuer ved institusjoner
 • Intervju massekandidater på bemanningsbyråets kontorer

Slike reiser medfører en kostnad. Bedrifter reduserer disse kostnadene ved å bruke enveis videointervjuer.

Fordelene med enveis videointervjuer

 • Ansettelsesmediet er praktisk for jobbsøkeren og rekruttereren.
 • Som kandidat kan du gi ditt beste fra komforten av hjemmet ditt eller en nettkafé som du ofte besøker.
 • Det sparer både innleieselskapet og kandidaten for noen reisekostnader.
 • Rekrutterere får ofte en enkelt sjanse i å evaluere en kandidat under personlig eller telefonsamtaleintervjuer. Men i enveis videointervjuer kan en rekrutterer se videoen flere ganger før han består eller stryker en kandidat.
 • Kandidater kan dukke opp til intervju når de finner litt ledig tid. Jobbsøkere trenger ikke ta uforutsett permisjon fra det eksisterende kontoret.
 • Du kan mate videoene til AI-baserte ansettelsesløsninger for å screene kandidater automatisk i henhold til forhåndsinnstilte beregninger.
 • En organisasjon kan vurdere alle søkerne gjennom enveis videointervjuer. Noen ganger gjør ATS-verktøy noen feil som du kan unngå ved å bruke denne ansettelsesteknologien.
 • De kandidatene som møter opp for prosessen har nødvendig utstyr og tilbehør for å delta i en videokonferanseøkt. De som ikke går ut av ansettelsesprosessen. Derfor vet du at de forhåndskontrollerte personene er egnet for fjernarbeid.
  8 beste alternativer til noobs og nerder

Ulempene med enveis videointervjuer

 • Kandidater fra avsidesliggende steder der internett ikke er lett tilgjengelig vil ikke kunne søke.
 • Jobbsøkere som ikke er trygge foran et kamera vil også gå ut av systemet.
 • Hvis du ansetter for stillingsposter på stedet og velger enveis videointervjuet for porescreening, legger du for mye byrde på kandidatene. Fordi de nå trenger å skaffe videokonferanseenheter som de ikke trenger hvis de blir ansatt.
 • I de fleste tilfeller kommer denne intervjuprosessen med en tidsbegrensning for kandidaten. Derfor kan det hende at noen søkere ikke presterer bra umiddelbart, men de har ferdighetene du trenger.
 • Hvis du setter feil spørsmål for en slik ansettelsesprosess, kan det hende at intervjuene ikke blir fruktbare i det hele tatt.
 • De fleste selskaper er avhengige av tredjeparts leverandører av videointervjutjenester. Hvis det er for mye arbeidsbelastning på tjenesteleverandøren på en bestemt dag, kan ansettelsesprosessen din bli påvirket. Du må velge den administrerte tjenesteleverandøren etter å ha utført due diligence.
 • Riktig avhending eller oppbevaring av slik video er nødvendig, ellers kan organisasjonen din bli utsatt for søksmål for brudd på personvernet.

Enveis videointervjuplattformer

Nå som du kjenner enveis videointervjuprosessen ut og inn, er det på tide å oppdage noen plattformer som ofte hjelper organisasjoner med å gjennomføre slike intervjuer:

Kriterier

Criteria er en fullserviceplattform for å gjennomføre enveis videointervjuer. Den kommer med et dra-og-slipp-arbeidsområde for å lage intervjuer. Du kan bare velge intervjuspørsmål og domenevurderinger fra et stort bibliotek med kriterier. Biblioteket tilbyr spørsmål fra de fleste bransjer.

Du kan sende kandidatinvitasjoner direkte fra Criteria-arbeidsområdet. Du trenger ikke å kopiere en lenke fra verktøyet og dele den via e-post eller et annet medium.

Kriterier gir også videokonferansegrensesnittet som kandidatene vil bruke for å registrere svarene sine. Videre gir den deg muligheten til å tilpasse grensesnittet med merkevareelementene dine for å markedsføre organisasjonen din.

Til slutt vurderer og scorer rekrutterere kandidater på en intervjuvurderingsplattform som kriterier gir deg. Verktøyet integreres også med mange automatiserte ansettelsesløsninger i tilfelle du ønsker å eksportere screeningdata til en CRM.

Hireflix

Hireflix hjelper deg med å gjennomføre enveis videointervjuer ved å overholde internasjonale personvernregler. Plattformen har et SOC 2-samsvarssertifikat. Det betyr at de håndterer kundedata på best mulig streng måte for å eliminere personvernbrudd.

  Slik bruker du GameStop Reward Certificate Online

Nøkkelfunksjonene til denne tjenesteleverandøren for videointervjuer er:

 • Reduserer tid på planlegging
 • Gjør det mulig for rekrutterere å fokusere på intervju og ansettelse
 • Intervju tusenvis av kandidater med bare ett digitalt innspilt intervju
 • Gjør det mulig for rekrutterere å samarbeide ved å dele intervjuvideoer
 • Kandidatvennlig brukergrensesnitt
 • Integrerer med populære ATS-løsninger

For øyeblikket tilbyr Hireflix en gratis demo og en 1-måneders gratis prøveperiode. Så du kan registrere deg på plattformen og prøve det selv for å oppleve forskjellen.

Tips for å forbedre kvaliteten på enveis videointervjuer

#1. Jobbsøkere

 • Arbeidsgivere kan bruke slike videointervjuer for å vurdere din evne til å følge instruksjonene. Les derfor intervjuinstruksjonene nøye før du fortsetter.
 • Kle deg profesjonelt til videointervjuet.
 • Test video- og lydtilbehøret ditt før du går til siste intervjuopptak.
 • Finn et isolert sted å dukke opp for intervjuet.
 • Sørg for at du svarer på alle spørsmålene innen den gitte fristen. Rekrutterere gir deg bedre score for tidsbestemte svar.
 • Øv noen åpenbare intervjuspørsmål foran et speil før du starter intervjuet.
 • Sitt rett og profesjonelt som om du er foran en intervjuer.

#2. Rekrutterere/Arbeidsgivere

 • Velg intervjuspørsmål og vurderinger med omhu. Denne delen avgjør om du får handlingsrettede data eller ikke.
 • Bruk et online enveis videointervjuverktøy for prosessen.
 • Koble videointervjuverktøyet til ansettelsesadministrasjonsprogramvaren.
 • Kast videoer ved å følge internasjonale og lokale personvernregler.
 • Bruk en tidsbestemt svarprosess.
 • Gjør personlig identifiserbar informasjon redigert for en objektiv videointervjuprosess.
 • Tillat noen gjentaksalternativer siden noen kandidater er bundet til å gjøre feil under opptaksprosessen.

#3. Bemanningsbyråer

 • Gjennomgå innsamlede videointervjuer for flere jobbroller. Det vil hjelpe deg med å få høykvalitetskandidater for flere kunder.
 • Hvis du lagrer videoene for visning i fremtidige stillinger, krypter innholdet for ikke å bryte noen personvernregler.
 • Arbeid tett med kunden du ansetter for å velge det mest passende spørreskjemaet.

Konklusjon

Enveis videointervjuet er kommet for å bli siden bedrifter blir digitale og de trenger digitaliserte måter å vurdere jobbsøkere på.

Kandidater som ikke kjenner til denne ansettelsesteknologien må gå gjennom kunnskapsressursene ovenfor for å få dem til å forberede seg på sine kommende høyteknologiske intervjuøkter.

Rekrutterere som er ferske deltakere i rekrutteringsbransjen kan også bli trygge på denne nye ansettelsesteknologien ved å lese hele artikkelen.

For ikke å nevne, begge finner du ovenfor verktøyene som bedrifter bruker for enveis videointervjuprosesser.

Du kan også være interessert i å lære om de beste utviklerintervjuplattformene for å ansette de beste utviklerne for prosjektene dine.

x