tipsbilk.net

Epomaker Shadow-X Mechanical Keyboard Review: Elegant, Premium og Compact

Viktige takeaways

  • Epomaker Shadow-X er et kompakt 70 % mekanisk tastatur med en elegant design og førsteklasses følelse. Den har en LED-skjerm og et roterende modushjul.
  • Tastaturet tilbyr utmerket skrivedynamikk og en symfonisk lydprofil takket være pakningsmonterte brytere og fabrikksmurte lineære Bluebird-brytere.
  • Epomaker Shadow-X gir rask veksling mellom flere enheter og tilbyr trådløse tilkoblingsmuligheter. Driverappen kan imidlertid være klønete og vanskelig å navigere.

Epomaker Shadow-X er et mekanisk tastatur med en kompakt 70 % layout – lik en TKL-design, men uten F-tastene. Den har også en liten LED-skjerm, et roterende modushjul i metall og sørvendte RGB-lys.

Tastaturet har en grå og svart finish, med noen svarte tastaturer for å fremheve det. Men hvis du vil ha mer farge, inkluderer den også åtte gule tastaturer i esken for å gjøre skrivebordet ditt litt livligere.

Epomaker Shadow-X 70 % mekanisk tastatur

Epomaker Shadow-X er et kompakt mekanisk tastatur med 70 % hot-swap. Den utmerkede konstruksjonen, pakningsmonteringen og fabrikksmurte Epomaker Blueberry-brytere gjør det til et av de beste tastaturene du kan få til denne størrelsen og prisen.

Formfaktor 70 % kompakt

Bryteralternativer Epomaker Flamingo / Gateron Pro Yellow / Epomaker Undulat / Epomaker Blueberry / Epomaker Wisteria

Farger svart og grått

Bakgrunnsbelysning per nøkkel RGB

Dempende pakningsfeste

Keycaps Double-Shot PBT

Støttede operativsystemer Windows / macOS

Hot-swappable Ja

Batterikapasitet 3000mAh

Tilkobling Kablet / 2,4 GHz / Bluetooth

Programvaretilpasning Epomaker-driver

Mål 37 x 13 x 5 cm

Vekt 900g

Antall nøkler 70

Merke Epomaker

Tallblokk nr

Fordeler

  • Premium følelse og konstruksjon
  • Kompakt størrelse
  • Utmerket skrivedynamikk
  • Med innebygd LED-skjerm

Ulemper

  • Mangler Page Up-tast
  • Vanskelig å mestre driver-appen

Et premium-tastatur med premium-tilbehør

Jowi Morales / MakeUseOf

Du finner Shadow-X foran og midt i boksen, beskyttet av en antistatisk plastpose. Men det som er mer imponerende er at du får førsteklasses tilbehør til det.

Du får en 185 cm (over seks fot!) USB-C-kabel med flettet finish, en godt bygget nøkkelhette og brytertrekker, åtte gule dual-shot PBT-taster og tre ekstra Epomaker Bluebird-brytere.

  Hvordan Zen of Python kan hjelpe deg med å skrive bedre kode

Men det er selvfølgelig tastaturets førsteklasses følelse som gjør at det skiller seg ut blant samlingen min. Selv om den er relativt kompakt på 13 x 37 cm (eller ca. 5 x 14,5 tommer), er den ikke lett på 900 g (1,98 lbs). Dette gjør den 100 g (0,22 lbs) tyngre enn min Royal Kludge RK84, men omtrent 170 g (0,37 lbs) lettere enn den litt større Epomaker RT100.

En fest for øyet

Jowi Morales / MakeUseOf

Shadow-X vil se bra ut på ethvert bord, spesielt hvis du liker minimalisme. Selv om den har en frontplate i plast, gjør materialet og tykkelsen som Epomaker brukte at det føles som om det er laget av aluminium.

Videre viser den lille LED-skjermen deg gjeldende klokkeslett, dato og de ulike funksjonene til tastaturet. Du kan se om den er i Windows- eller Mac-modus, gjenværende batterilevetid, og om du har trykket på caps lock-knappen eller ikke. Du kan også se tilkoblingsmodusen din – enten en av de tre Bluetooth 5.0-tilkoblingene, 2,4 GHz-dongelen eller kablet modus. Til slutt kan du se hvilket funksjonslag du bruker, noe som gjør Shadow-X til et flott makrotastatur for forskjellige apper.

Som sagt tidligere, får du åtte gule tastaturer i esken. Så hvis du føler at Shadow-Xs svarte og grå tema er for monotont for deg, kan du erstatte mellomromstasten, esc, enter, backspace og piltastene med knallgule tastene.

En symfonisk og tilfredsstillende skriveopplevelse

Jowi Morales / MakeUseOf

Shadow-X har pakningsmonterte brytere og bruker Poron-skum for å absorbere lyd og vibrasjoner når du skriver. Videre paret Epomaker tastaturet de sendte meg med deres fabrikksmurte lineære Bluebird-brytere.

Denne kombinasjonen gir Shadow-X en jevn skriveopplevelse og en tykk lydprofil. Selv om jeg liker følelsen og lyden til taktile brytere, gir den vakre lydprofilen som Epomaker utviklet i Shadow-X meg lyst til å endre preferansene mine.

Tastaturet kommer også med to-nivå plastføtter som kan foldes inn i bunnen. Dette lar deg endre vinkelen, og sikrer at du får den optimale skriveposisjonen. Dessverre har den ikke håndleddsstøtte, så du må kjøpe en separat for en mer ergonomisk skrivestilling.

Hurtigkoblingsbytte

Jowi Morales / MakeUseOf

  APICS Certified Supply Chain Professional (CSCP)-sertifisering: Slik får du det

Hvis du bruker tastaturet til flere enheter, vil du elske Epomaker Shadow-X. Rotasjonsbryteren lar deg bytte enheter raskt (men ikke øyeblikkelig, siden det tar tastaturet omtrent tre sekunder å håndtrykke den nye enheten).

Epomaker Shadow-X har en enkelt USB-C-port hvis du foretrekker å bruke tastaturet i kablet modus. Og rett under det finner du USB-dongelen for 2,4 GHz-tilkoblingen. Du kan også koble den til tre enheter samtidig via Bluetooth 5.0.

Dette betyr at du kan koble tastaturet til opptil fem enheter og bare trenger å flytte dreiebryteren for å veksle mellom dem. Den oppdager også automatisk mellom Windows og macOS når den brukes i kablet og 2,4 GHz-modus. Dessverre oppdager det ikke automatisk operativsystemet i Bluetooth-modus, så det er standard i Windows-modus, noe som er irriterende hvis du er vant til macOS.

Jowi Morales / MakeUseOf

Bortsett fra å se på dreiebryteren, kan du også se din nåværende tilkoblingsmodus på LED-skjermen. Alternativt, hvis du foretrekker Epomaker-logoen eller et bilde på tastaturets skjerm, kan du se tilkoblingsmodusen på LED-pæren med Wi-Fi-logoen.

Denne pæren er av hvis tastaturet er av eller brukes i kablet modus. Men hvis du bruker tastaturet i trådløs modus, vil det lyse opp i forskjellige farger: hvitt for 2,4 GHz-modus, rødt for B1, grønt for B2 og blått for B3.

Brukere som foretrekker trådløs modus vil også finne at tastaturets batteri er tilstrekkelig. Den har et 3000mAh batteri, som holdt meg i mer enn to uker med kontinuerlig bruk med LED-skjermen og RGB-lys. Jeg brukte den deretter i kablet modus, som fulladet tastaturet på omtrent åtte timer mens jeg brukte det.

Noe memorering kreves

Jowi Morales / MakeUseOf

Tastaturets minimalistiske design betyr at bare bokstaver og symboler er trykt på tastene. Og på grunn av dens mindre layout på 70 %, mangler du flere taster som F-tastene og utskriftsskjermknappen.

Du finner fn-snarveiene som kreves for å aktivere dem i håndboken. Men siden de ikke er merket på standard tastene, må du huske dem (eller i det minste ha bruksanvisningen på skrivebordet til du blir vant til å trykke på dem).

Tastaturet mangler også dedikerte mediataster, så du må bruke fn-tastene for å endre musikken og justere volumet. Videre mangler Page Up-knappen – erstattet av dreiebryteren. Den har heller ikke en funksjonstastsnarvei, så du må tilordne en makro for den ved å bruke Epomaker Driver-programvaren.

  Hva er kunstig generell intelligens? Alt du trenger å vite

Clunky programvare

Jowi Morales / MakeUseOf

Epomaker er kjent for sine utmerkede taster, brytere og tastaturer. Akilleshælen er imidlertid førerappen. Før vi dykker ned i dens svakheter, la oss først se på dens styrker.

Epomaker-driverappen er tilgjengelig for Windows og macOS for å tilpasse tastaturet ditt uavhengig av operativsystemet ditt. Videre kan du laste opp et personlig tilpasset bilde til tastaturskjermen med Epomaker-driveren, noe som gjør det til ditt eget. Hvis du har flere Epomaker-tastaturer, kan du til og med opprette en profil for å synkronisere innstillingene dine på tvers av enheter.

Jowi Morales / MakeUseOf

Epomaker driver-appen har imidlertid flere ulemper. Grensesnittet er ikke akkurat opp til moderne standarder. Den bruker en serif-font, noe som gjør den litt vanskelig å lese. Den mangler den elegante designen til nyere apper, noe som gjør at den føles utdatert. Noen funksjoner på Epomaker-driverappen er heller ikke tydelig forklart, så du må eksperimentere for å finne ut av dem. Likevel, når du først har oppdaget hvordan du bruker Epomaker-driveren, er det et ganske kraftig verktøy.

Du vil ikke gå galt med Epomaker Shadow-X

Det eneste som forringer Shadow-X er dens svake driverprogramvare. Men bortsett fra det er dette tastaturet en fryd å bruke. Det ser bra ut, høres fint ut og føles bra.

Hvis det ikke var for det kompakte 70 %-oppsettet, ville dette ha erstattet det daglige drivertastaturet mitt – synd at jeg trenger talltastaturet, makrotastene og dedikerte mediekontrollene til daglig bruk. Men hvis du liker et tastatur som ikke tar plass og er en fryd for sansene dine, er Epomaker Shadow-X tastaturet for deg.

Epomaker Shadow-X 70 % mekanisk tastatur

Epomaker Shadow-X er et kompakt mekanisk tastatur med 70 % hot-swap. Den utmerkede konstruksjonen, pakningsmonteringen og fabrikksmurte Epomaker Blueberry-brytere gjør det til et av de beste tastaturene du kan få til denne størrelsen og prisen.

x