DealDash: Billige produkter eller dyrt spill?

Skal du investere i en ny datamaskin eller mobiltelefon, finnes det et overveldende antall nettbutikker å velge blant. Men dersom det er knalltilbud som er førsteprioritet, kan DealDash være et alternativ verdt å utforske.

De har et mangfoldig utvalg av produkter, og om vi skal tro markedsføringen deres, er det faktisk mulig å sikre seg varer til en liten brøkdel av butikkprisen.

Så, hva er egentlig DealDash, er det en legitim aktør, og hvordan er det mulig å tilby såpass lave priser?

Hva er DealDash?

DealDash er en nettside for såkalte «penny-auksjoner». Det er en type plattform der alle kan by på et produkt, og hvert bud øker prisen med én cent. Penny-auksjoner er populære fordi sluttprisen på produktene ofte er veldig lav. Det kreves tross alt 100 bud før prisen overskrider én dollar.

Dessverre betyr ikke dette automatisk at det er et gunstig alternativ for de som ønsker å spare penger.

Hvordan fungerer DealDash?

DealDash sin reklame kan virke noe forvirrende, men selve nettsiden gjør en god jobb med å forklare tjenesten de tilbyr. Alle produktene er listet med en startpris på null cent, og det er ingen minstepris. Alle kan legge inn bud, og du kan legge inn så mange bud du ønsker.

For å delta i DealDash sine auksjoner må du kjøpe bud. Disse kan kjøpes i engangspakker på nettsiden ved bruk av betalingskort eller PayPal.

Hvert bud øker prisen med én cent og legger til 10 sekunder på slutten av auksjonen. Vinneren er den som har det høyeste budet når auksjonen avsluttes. Hvis du ikke vinner auksjonen, kan du i noen tilfeller få tilbake budene dine.

Er DealDash en seriøs aktør eller svindel?

Kort sagt, DealDash er ikke en svindel. De har vært i drift siden 2009 og er registrert hos Better Business Bureau. Nettsiden er tydelig på hvilken tjeneste de leverer, og de ser ut til å levere akkurat det de lover. Når du legger inn et bud på et produkt, har du en mulighet til å bli den som byr høyest. Og dersom du er den som byr høyest, kjøper du produktet til den avtalte prisen. Så enkelt er det!

Dette er en klar forskjell fra svindelsider som lover én ting, men ender opp med å levere noe helt annet.

DealDash er en uvanlig plattform, og de fleste vil ikke spare penger ved å bruke den, men dette betyr ikke at det er svindel.

Hvordan tjener DealDash penger?

DealDash tjener ikke penger direkte på salg av varer. Gjennomsnittsprisen som produktene selges for er ikke høy nok til å generere fortjeneste. Istedenfor tjener DealDash penger gjennom salg av bud.

I skrivende stund koster ett enkelt bud rundt $0,14, og det øker auksjonsprisen på varen med $0,01. Det betyr at når prisen på en vare når $10, har folk lagt inn 1000 bud, som tilsvarer et salg av bud for opptil $140.

Den nøyaktige prisen på budene varierer, ettersom vinneren får tilbake alle sine bud. Dette gjør at DealDash kan være svært lønnsomt, uansett hvor mange produkter som til slutt selges, eller for hvor mye.

Kan du spare penger ved å bruke DealDash?

Dersom du vurderer å bruke DealDash, er det viktig å forstå hvordan det fungerer. Det er ikke en svindelside, men det er heller ikke en smart måte å finne rabatter på, da det fungerer annerledes enn tradisjonelle auksjonssider. Her må du nemlig kjøpe bud for å delta i auksjonene.

DealDash beskrives best som underholdning, selv om enkelte kritikere også har beskrevet det som en form for gambling.

Dersom du legger inn bud på DealDash, er det mulig å kjøpe noe til en brøkdel av normal pris. Men samtidig kan hver auksjon kun ha én vinner.

Bør DealDash kun brukes for underholdning?

Hvis du prøver å bruke DealDash utelukkende for å spare penger, er det lett å havne i en uheldig situasjon.

La oss anta at du har brukt hundre dollar på bud uten å vinne noe. Hvis du ser på DealDash som en underholdningsform, har du kanskje fått noe ut av pengene. Men hvis du bruker plattformen for å spare penger på et kjøp, har du åpenbart ikke lyktes.

På dette tidspunktet kan det være fristende å forsøke å rette opp feilen ved å legge inn enda flere bud. Hvis produktet er verdifullt nok, kan du fortsette med dette og muligens vinne, dersom du skulle være heldig.

Men du kan fortsette å by i det uendelige, bruke mer på bud enn produktet faktisk koster, og fortsatt ikke få sjansen til å kjøpe det. DealDash gir en grundig forklaring på hvordan auksjonene fungerer, men dette hindrer neppe brukerne i å gjøre akkurat dette. Likheten mellom dette scenarioet og en gambler som er inne i en tapsrekke er også vanskelig å ignorere.

Hvis du prøver å spare penger på DealDash, men noen andre vinner auksjonen for produktet du ønsket, bør du vurdere alternative løsninger. Du kan se på bruktmarkeder eller bruke en av de mange Chrome-utvidelsene for å finne besparelser andre steder.

Er DealDash sin markedsføring villedende?

Når du ser en annonse for DealDash, er det lett å tenke at plattformen kan brukes til å kjøpe populære produkter til en lavere pris. Skuespillerne snakker om de lave prisene de har oppnådd, men ingen nevner at de har betalt for bud.

DealDash har tillatelse til å produsere slike annonser fordi de inneholder liten skrift, og fordi enkelte brukere faktisk oppnår rabatter.

Utfordringen er at når enkelte auksjoner har hundrevis av deltakere, er brukerne som oppnår slike avtaler i et klart mindretall. De øvrige har også betalt for å delta, men uten å få noe igjen for det.

Dersom du ønsker en mer nøyaktig forståelse av hvordan plattformen fungerer, gir annonsen deg denne informasjonen, men du må lese den med liten skrift. Dette er ikke ulovlig, og DealDash er absolutt ikke det eneste selskapet som bruker liten skrift for å formidle viktig informasjon.

Bør du prøve DealDash?

DealDash er en legitim nettside, og det er mulig å registrere seg og kjøpe produkter til betydelige rabatter. Men husk: du må betale for hvert eneste bud du legger inn. På grunn av antall deltakere i hver auksjon, er oddsen for at et enkelt bud vil vinne et rabattkjøp svært lav.

For at noen skal spare penger på plattformen, må de aller fleste tape sine. Dette gjør DealDash til en potensiell underholdende nettside, men ikke et smart alternativ hvis du kun er ute etter å spare penger.