Er det slutten på annonsefri YouTube? YouTubes nye annonseblokkeringsregler forklart

Viktige takeaways

  • YouTube slår ned på annonseblokkere og forbyr bruk av dem for å maksimere annonseinntektene og støtte skapere.
  • Annonseblokkering begrenser YouTubes primære inntektskilde og hindrer muligheten til å tilby tjenesten gratis.
  • Oppgradering til YouTube Premium er den eneste offisielle måten å bli kvitt uønskede annonser og nyte en annonsefri opplevelse på plattformen.

Har du noen gang blitt frustrert av å se enda en YouTube-annonse som ikke kan hoppes over? Har du med glede stolt på en annonseblokkering for å unngå dem? Du må kanskje bli kjent med annonser, siden YouTube har begynt å oppdage og forby annonseblokkeringsverktøy.

Her er alt du trenger å vite om YouTubes nye annonseblokkeringsregler.

  12 prenatal yogatimer du kan gjøre gratis på YouTube

Hvorfor slår YouTube ned på annonseblokkere?

I juni 2023, Det rapporterte The Verge at YouTube testet en tre-streik-regel for seere som bruker annonseblokkere. På den tiden ble nedslaget kalt «et lite eksperiment». I oktober 2023 hadde den gått fra et eksperiment til en regel—YouTube annonsert at blokkering av annonser brøt vilkårene for bruk.

I YouTubes vilkår for bruk, som du godtar før du bruker tjenesten, er det oppgitt at du ikke kan omgå eller forstyrre videodelingsplattformen på en måte som begrenser eller begrenser plattformen og dens tjenester. Ved å blokkere annonser begrenser du YouTubes primære måte å støtte skapere på.

Bildekreditt: Reddit

Enda viktigere, blokkering av annonser hindrer YouTube i å tjene penger for å holde tjenesten gratis. Hvis annonseblokkere hindrer annonseytelsen for annonsører og de slutter å kjøre YouTube-annonser, kan det være et stort økonomisk slag for tjenesten.

En annen grunn er håpet om at blokkeringsforbud kan presse seere som er frustrerte over annonsene, til YouTubes betalte Premium-abonnement, som fjerner annonser legitimt. Selv om oppgradering ikke er det eneste du kan gjøre når YouTube oppdager annonseblokkeringen din, er det den eneste måten å bli kvitt uønskede annonser på.

  Hvordan lytte til YouTube Music på Linux med Ytmdesktop

Du kommer enten ombord med en annonsefylt opplevelse eller betaler for en annonsefri opplevelse etter å ha vurdert om YouTube Premium er verdt prisen.

Er det en slutt i sikte på YouTubes annonsehåndhevelse?

YouTubes nye annonseblokkeringsregler stemmer overens med målet om å maksimere annonsevisninger og -inntekter. Det er sannsynligvis ingen ende i sikte for YouTubes annonsehåndhevelse. Basert på YouTubes handlinger de siste årene, er det mer sannsynlig at dette annonseblokkeringsforbudet til og med er starten på økt annonsehåndhevelse.

I 2020, YouTube annonsert en ny «rett til å tjene penger»-seksjon, som betydde at skapere utenfor YouTubes partnerprogram (YPP) også ville se annonser på videoene sine, selv om de ikke ville få en del av inntektene.

  Slik bruker du YouTubes køfunksjon

YouTube har gradvis økt antallet annonser på de fleste videoer; pre-roll, post-roll, hoppbare, ikke-hoppbare, og bumper-annonser er nå vanlig. I september 2022, 9to5Google rapporterte et avsluttet YouTube-annonseeksperiment med opptil ti annonser som ikke kan hoppes over for å redusere annonsepausene for seerne – det er bedre å se alt på en gang enn med jevne mellomrom.

Når vi ser fremover, er det sannsynlig at YouTube vil fortsette å publisere flere annonser og oppfordringer om Premium-registreringer.

Din gratis YouTube annonsefri opplevelse er over

Du har kanskje vært avhengig av annonseblokkere for å nyte en annonsefri videostreamingopplevelse, men den epoken er over. På grunn av de økonomiske konsekvensene av annonseblokkering, vil YouTube nå oppdage annonseblokkeringene dine, gi deg advarsler, begrense deg fra å se videoer og kan til og med suspendere kontoen din.

Hvis du er frustrert over den obligatoriske annonsevisningen, må du oppgradere til YouTube Premium eller velge andre videodelingsplattformer.