tipsbilk.net

ChatGPTs siste oppdatering lar deg lage helt tilpassede GPT-modeller

Viktige takeaways

  • Ankomsten av GPT-4 Turbo introduserer betydelige forbedringer til ChatGPT, inkludert et større kontekstvindu, oppdatert kunnskapsbase og forbedrede instruksjonsfølgeevner. Den tilbyr det største kontekstvinduet til enhver kommersielt tilgjengelig AI-chatbot.
  • Muligheten til å lage tilpassede GPT-er lar brukere skreddersy ChatGPT for spesifikke formål. Brukere kan bygge miniversjoner av ChatGPT forhåndslastet med relevante data, noe som gjør oppgaver som å identifisere smarttelefoner eller få filmanbefalinger enklere og mer effektive.
  • Brukere kan velge fra et bredt spekter av forhåndsbygde GPT-er optimert for spesifikke funksjoner for å forbedre spørreopplevelsen. Disse spesialiserte GPT-ene dekker ulike områder som kreativ skriving, matematiske forklaringer, turplanlegging, flekkfjerning og spillregler, og gir overlegen ytelse for nisjebruk.

ChatGPT, OpenAIs flaggskip AI-produkt, har mottatt en spillendrende oppdatering med en haug med nye funksjoner. Med flere viktige oppdateringer som rulles ut samtidig, har OpenAI virkelig skjemt bort ChatGPT-brukere, spesielt ChatGPT Plus-abonnenter.

Det er mye å komme gjennom, og vi vil ikke at du skal gå glipp av det – så vi har utforsket den siste ChatGPT-oppdateringen for å se hvordan den vil påvirke opplevelsen din med AI-chatboten.

1. Ankomsten av GPT-4 Turbo

Uten tvil er det viktigste tillegget til ChatGPT GPT-4 Turbo-modellen. Selv om GPT-4 Turbo ikke er en helt ny AI-modell, har den flere spillendrende forbedringer, inkludert et større kontekstvindu, en nyere cutoff-dato, forbedrede instruksjonsfølgeevner og forbedrede multimodale evner. Hvordan vil dette påvirke ChatGPT-opplevelsen din?

I følge OpenAI vil GPT-4 Turbo sendes med et betydelig større kontekstvindu på 128 000 tokens. Dette betyr at ChatGPT-brukere vil kunne bruke betydelig lengre og mer detaljerte meldinger når de har å gjøre med AI-chatboten. For å sette det i perspektiv, vil du teknisk sett være i stand til å gi meldinger så store som 300 sider med tekst. Dette er det største kontekstvinduet til en hvilken som helst kommersielt tilgjengelig AI-chatbot, og overgår Anthropics Claude 2, den forrige tittelholderen, som har et 100 000 token-kontekstvindu.

  Slik finner du Tinder-påloggingsbrukernavn og passord

GPT-4 Turbo kommer også utstyrt med en oppdatert kunnskapsbase som strekker seg til april 2023, noe som gjør den til en av de mest aktuelle AI-modellene i AI-chatbot-området. Tekniske forbedringer av hvordan modellen fungerer, vil også gjøre den lettere å følge de fine detaljene i instruksjonene dine uten å forville seg.

Det er verdt å merke seg at dataavskjæringen gjelder GPT-4 Turbos generelle kunnskap. Hvis du stiller et spesifikt spørsmål, går GPT-Turbo nå til sin integrerte nettlesermodus for å svare på ethvert spørsmål, slik at du er teknisk ubegrenset i omfanget av spørsmål. For eksempel, i bildet nedenfor, bekrefter ChatGPT sitt nye dataavskjæringspunkt, og svarer deretter riktig hvem som vant 2023 F1 World Drivers Championship.

ChatGPT Plus-brukere kan også glede seg – den tungvinte rullegardinmenyen for å bytte mellom modeller vil snart bli trukket tilbake. ChatGPTs oppgraderte multimodale ferdigheter på grunn av GPT-4 Turbos oppgraderinger vil tillate den automatisk å velge den optimale modellen for en gitt oppgave, farvel til manuell veksling. Denne forbedringen kan virke liten, men superbrukere vil sette pris på å ikke måtte bytte modell hele tiden midt i samtalen.

2. Evne til å lage tilpassede GPT-er

GPT-4 Turbos ankomst er store nyheter, men det du kanskje vil finne mer spennende er muligheten til GPT-funksjonen. I sin enkleste form lar tilpassede GPTer deg lage miniversjoner av ChatGPT tilpasset spesifikke formål. ​Jeg slo opp et eksempel på en ekstremt grunnleggende tilpasset GPT på sekunder, og spurte modellen om å hjelpe meg i Football Manager 2024.

  Hvordan finne og slette skjermbilder i Google Foto

Si for eksempel at du vil identifisere og merke smarttelefoner fra bilder ved hjelp av ChatGPT Vision. ChatGPT kjenner ikke alle de nyeste telefonene, så du må lære det hver gang. Dette kan være irriterende repeterende. Med en tilpasset GPT kan du bygge en mini-GPT forhåndslastet med smarttelefondata, slik at du når som helst kan hoppe rett til å be den om å identifisere nye enheter.

Du kan også lage andre tilpassede GPT-er, for eksempel en for filmanbefalinger primet med en database med filmer. Deretter spør din egendefinerte filmrobot når du vil ha en anbefaling. Det beste er at du til slutt vil kunne dele disse spesialiserte GPT-ene offentlig og potensielt tjene penger når andre finner dem nyttige. Tilpassede GPT-er lar deg enkelt tilpasse ChatGPT for spesialiserte formål utover dens generelle kunnskap uten å måtte skrive noen kode.

3. Bruk forhåndslistede GPT-er

Du kan bygge en egendefinert GPT, eller du kan velge fra en lang liste med hundrevis av forhåndsbygde alternativer for å gi deg en ekstra spenning. Siden de er optimalisert for bestemte funksjoner, kan du få enda bedre svar enn vanlig ChatGPT for nisjebruk. De forhåndsbygde GPT-ene er allerede utstyrt med spesialkunnskap for å overlade ytelsen for målrettet prompting.

Med så mange å velge mellom, kan du finne en skreddersydd GPT for nesten alle formål du kan tenke deg. Alternativene inkluderer en kreativ skrivecoach for å gi tilbakemelding på arbeidet ditt, en matematikkmentor for å forklare komplekse konsepter, og en turplanlegger for å lage din perfekte ferie. Du kan til og med få en Laundry Buddy for flekkhjelp eller en Game Time-assistent for å forklare reglene for familiespillkveld. Hvert forhåndsbygde alternativ har nisjeekspertise for å levere overlegen ytelse for spørsmål knyttet til sitt fokusområde. Med dette ekspansive utvalget av GPT-er kan du enkelt finne en tilpasset AI med de ideelle ferdighetene og kunnskapene til å overlade spørsmål i ditt unike interessedomene. GPT-er lar deg utnytte kraften til tilpasset AI uten å måtte lage din egen.

  Hva er Teslas over-the-air-oppdateringer?

ChatGPTs utvikling fortsetter

ChatGPTs meteoriske stigning viser ingen tegn til å avta. Hver gang ChatGPT ser ut til å miste farten, ruller OpenAI ut viktige oppgraderinger som forbedrer chatbotens evner betydelig. AI-chatboten er på en bratt vekstbane, bevist av spillskiftende tillegg som den kraftige GPT-4 Turbo-modellen og muligheten til å bygge spesialiserte GPT-er.

Når vi ser fremover, kan vi forvente enda flere forbedringer ettersom OpenAI fortsetter å foredle og utvide ChatGPTs ferdigheter. Snart kan ChatGPT bli et uunnværlig daglig hjelpemiddel for mange, og gi nyttig informasjon og tilpasset assistanse på forespørsel. Dens regelmessige forbedringer varsler en fremtid der funksjonsrik AI blir vanlig. Foreløpig foreslår vi at du tar deg en ChatGPT Plus-konto, lener deg tilbake og nyter seter på første rad mens ChatGPT raskt utvikler seg foran øynene våre.

x