tipsbilk.net

Er Mixpanel Google Analytics-alternativet du ser etter?

GA4 erstatter universell analyse i juli 2023, og det er noen få begrensninger for GA4 som gjelder for nettredaktører. Her i denne artikkelen vil vi diskutere Mixpanel, et tredjepartsverktøy som kan være det beste alternativet til GA4 og hjelpe webmastere med å analysere og måle data effektivt.

I dette datadrevne markedet trenger du et verktøy for å hjelpe deg med å analysere nettsteder (data) eaquicklynd effektivt. Det mest populære verktøyet av alle er Google Analytics.

Men i dag er det en konflikt mellom Google Analytics (GA4) og Mixpanel når Google Analytics oppdateres til 4. Derfor leter bedrifter og nettstedeiere etter alternativer som Mixpanel.

Vil du vite hvorfor?

I denne artikkelen må du forstå hvilket verktøy som kan være det beste verktøyet for analyse av nettstedet ditt. Men la oss først forstå viktigheten av å analysere nettsteddata.

Hvorfor er det viktig å analysere nettstedsdata?

Å kjøre eller optimalisere nettstedet ditt uten å analysere det er som å skyte piler i mørket. Nettstedsanalyse er like viktig som å sette opp et nettsted for bedriften din. Du må vite flere ting, som trafikk, publikumsatferd, engasjement, demografi osv., før du setter et mål for nettstedet ditt. Derfor trenger du analyser for nettstedet ditt.

Brukerinnsikt: Du må kjenne publikummet ditt og deres oppførsel på nettstedet ditt. Det hjelper deg med å lage innhold slik at publikum kan forstå og finne informasjonen de ønsker.

Analytics hjelper deg med å finne og bruke demografisk informasjon som deres interesser, kjønn, plassering og interesseemner for å lage innhold rundt dem og gjøre nettstedet ditt brukervennlig.

Oppdag hva som fungerer best for deg: Analyseverktøyet forteller deg hvilket innhold som gir gode resultater, hvor mange besøkende du har, fluktfrekvensen din, seerholdstid og så videre. Du kan optimalisere innholdet ditt, CTA og tagger basert på det. Videre kan du lage innhold om emnet som publikum liker.

Det hjelper deg med å bygge SEO-strategier. Mye organisk trafikk er det du trenger for å utvide nettstedet ditt. SEO er den viktigste delen av innholdsstrategien din. Ved hjelp av analytiske SEO-verktøy kan du forstå hvordan kundene kommer til sidene dine. Å undersøke de mest konverterende sidene dine og gjøre dem enda mer optimaliserte er en teknikk for å forbedre SEO.

Datasegmentering og visualisering gjort enkelt: Som nevnt i de foregående tipsene, forenklet analytics datasegmentering og visualisering med noen få klikk, og ga deg all informasjon på skjermen.

Hva er Google Analytics (GA4)?

Google Analytics er det mest likte nettstedanalyseverktøyet som organiserer og segmenterer nettsteddata. Det har vært i drift siden 2005, og fordi det er et gratis verktøy, bruker de fleste bedrifter det til nettstedsanalyse.

Google oppdaterte imidlertid nylig Google Analytics til GA4, noe som har ført til mange endringer som ikke er forretningsvennlige, og det er derfor bedrifter ser etter andre alternativer.

La oss nå sjekke hva som er annerledes i GA4.

Til å begynne med vil GA4 være den eneste Google Analytics-metoden; universal analytics vil bli faset ut innen juli 2023. Videre virker GA4 mer teknisk, noe som betyr at du trenger et skikkelig teknisk team for å forstå dataanalysen i GA4.

  Smerte fra tidlig adoptert er ekte, men vi trenger det for fremgang

I motsetning til Universal Analytics lar GA4 deg bare filtrere ut intern trafikk, ikke opprette en egendefinert visning.

Begrensninger for GA4

Du kan ikke eksportere data fra universal analytics til GA4: Når universal analytics slutter å fungere i juli 2023, må du konfigurere GA4 samtidig med Universal Analytics slik at du får tilgang til GA4 etter at universal analytics slutter å fungere.

Begrensninger på datainnsamling: GA4 har en grense på 25 egendefinerte parametere for hver egendefinert hendelse. Selv om det ser ut som mye, er det kanskje ikke tilstrekkelig for større nettsteder. Ved å oppgradere til Google Analytics 360 er ytterligere grenser tilgjengelige, men prisen er høy.

Utilstrekkelig dataanonymisering: Med dataanonymisering kan du få de mest grunnleggende beregningene om besøkende (besøk, klikk og sidevisninger), men ikke personlig identifiserende informasjon (PII) som geolokalisering, sporings-ID-tildelinger eller annen informasjonskapselbasert informasjon.

Det reduserte kapasiteten din for remarketing, gjenkjenne tilbakevendende gjester og bruke sofistikert konverteringsattribusjon.

Ingen innebygde optimaliseringsfunksjoner for konvertering: Brukere av Google Analytics må bruke tredjepartsløsninger for å få mer dybdeinformasjon, for eksempel hvordan besøkende samhandler med nettstedet ditt eller handlingsfremmende uttrykk.

Ugyldige merknader: Når du trenger å gi andre teammedlemmer ekstra kontekst, er merknader nyttige. Trekk for eksempel oppmerksomheten til uvanlige trafikkøkninger eller et gap i markedsføringstrakten. Selv om den var til stede i Universal Analytics, er denne funksjonen ikke lenger til stede i Google Analytics 4.

Ingen sanntidsverdier: Google Analytics behandler vanligvis data med 24–48 timers forsinkelse. Dataoppdateringer utføres kun én gang daglig for kontoer med mer enn 200 000 daglige økter.

Som et resultat vil du ikke se de nyeste dataene om nøkkelindikatorer. Det kan være frustrerende under endagskampanjeannonser når sanntidsinformasjon kan utgjøre hele forskjellen!

Mixpanel er det beste alternativet til GA4 for å overvinne Google Analytics 4-mangler. La oss forstå Mixpanel.

Hva er Mixpanel?

Mixpanel er et nett- og mobilanalyseverktøy som hjelper deg å samle inn, lagre og analysere brukergenererte data for å bedre forstå folks oppførsel på nettstedet ditt eller i appen din.

Du kan vurdere dette verktøyet hvis du ser etter et Google Analytics-alternativ.

Du må legge til en kodelinje fra Mixpanel til nettstedet ditt. Hver hendelse du vil spore har en unik kode. Etter å ha lagt til koden, kan du bruke Mixpanels dashbord til å sette opp trakter for å spore interaksjonsberegninger på nettstedet ditt.

Mixpanel Høydepunkter

Mixpanel gir førsteklasses funksjoner og integrasjoner som gjør det til det beste analyseverktøyet for nettsteder og apper. Vi har listet opp noen av dem nedenfor.

 • Du kan sammenligne tidsperiodeinnsikt, noe som gir deg en forståelse av hvordan trender endrer seg over tid.
 • Et personlig dashbord er et annet Mixpanel-høydepunkt; du kan tilpasse dashbordet etter ditt behov og krav.
 • Den organiserer komplekse data i et enkelt format. Mixpanel gir visningsnavn, hendelseskategorikoder og definisjoner som gjør det lettere å forstå for alle.
 • Den lar deg beregne beregninger med bare noen få klikk. Du finner noen formler i Insights som gjør det lettere for deg å beregne KPI-ene og lage detaljerte rapporter.
 • Mixpanel-trakt gjør det enklere og raskere å hente brukerreiser, uansett hvor lang og kort brukerens reisevei. På toppen av det, funksjoner som flytskjemaer, kapasiteten til å legge til et uendelig antall trinn, filtrere etter gruppe og ekskludere data gjør Mixpanel til et kraftig analyseverktøy.
 • Mixpanel gjør en god jobb når det gjelder å finne avledninger. Mixpanel identifiserer automatisk alle vesentlige brukersegmenter som er ansvarlige for skiftet; du kan bruke mindre tid på å finne kilden til hver avledning.
 • Globale filtre i Dashboards lar deg hente data i henhold til dine preferanser; for eksempel kan det være siste måneds data eller nye brukeres data.
 •   Slik kontrollerer du Mac-viftene manuelt

  Fordeler med Mixpanel

  De viktigste fordelene med Mixpanel er dens nøyaktige og konsistente kundeatferdsanalyse for nett- og mobilapplikasjoner.

  Du vil ha en klar forståelse av hvordan brukere samhandler med nettstedet og produktet ditt, samt omfattende kunnskap om tilstanden til hver konto.

  #1. Enkelt å bruke grensesnitt

  Hvis vi ikke kan trekke ut nyttig informasjon fra dataene, er dataene ubrukelige. Å trekke ut nyttig informasjon fra dataene er et resultat av god datarepresentasjon.

  Mixpanel-plattformen har et brukervennlig grensesnitt som lar deg grave dypere og oppdage brukernes svar på nettstedet eller appen din. Det gir en bedre forståelse av hvordan brukere samhandler med appen din og gir anbefalinger for å forbedre produktet ditt.

  Gode ​​forslag vil lede deg til å utvikle et godt produkt, og et godt produkt vil føre til flere konverteringer som vil hjelpe din bedrift å vokse!

  #2. Traktrapportering

  Når brukere samhandler med mobilappen din, viser traktrapporten hvor de falt ut av en planlagt konverteringsbane eller forlot en markedsføringskampanje.

  Traktrapporten kan også brukes til å sammenligne hvordan ulike segmenthandlinger er forskjellige. Du kan finne ut hvor brukere blir avvist fra appen din, hvilken vei de vanligvis tar, og når de drar, ved å få innsyn i beslutningene deres på hvert trinn.

  Av to grunner er Mixpanels traktanalyse effektiv:

 • Mye flere detaljer er inkludert.
 • Det er enklere å sette opp.
 • Selv om trakten din ikke er implementert, kan du fortsatt se brukerinteraksjon fra de foregående 90 dagene i Mixpanel.

  #3. Spesifikk datainnsamling

  Systematisk datainnsamling gjør at du kan tilegne deg førstehåndskunnskap og unik innsikt i studieutfordringen din, enten du utfører forskning for forretningsmessige, statlige eller akademiske formål.

  Det er utallige muligheter tilgjengelig med dataene som verktøyet leverer. Plattformen kan samle milliarder av innsikt og hendelser som brukere kan bruke til å forbedre produktene sine som svar på handlingene til kundene deres.

  #4. Enkel analyse

  Analytics kan spille en nøkkelrolle i beslutningstaking for virksomheten din. Å få tilgang til data og konvertere dem til nyttig informasjon er en prosess som kan skille en vellykket organisasjon.

  For å gjøre dataanalyse tilgjengelig for deg, presenterer Mixpanel dem på en grundig, men enkel måte. Du kan enkelt måle handling med informasjonen som presenteres for deg, enten det er gjennom en iOS-, Android- eller nettbasert app.

  #5. Målrettet datainnsamling

  Mixpanel er mer robust enn andre analysetjenesteplattformer. Verktøyets datalevering gir et uendelig antall alternativer. Plattformen kan samle milliarder av innsikt og hendelser som du som bruker kan bruke til å forbedre varene deres som svar på klientadferd.

  Mixpanels vs. GA4

  FunksjonerMixpanelGoogle Analytics
  (GA4)BrukergrensesnittDette programmet tilbyr ekte databerikelse. Datamodellen gjør det mulig å koble nyere forretningsdata med historiske hendelser. Brukergrensesnittet til GA4 er litt komplisert for nybegynnere og små og mellomstore bedrifter. Sanntidsanalyse Sanntidsanalyse med 99 % av dataene tilgjengelig i løpet av sekunder Det er ingen reell -tidsmåling i GA4Funnel-visualiseringMixpanels trakter sporer brukerreiser enklest. Dette kan være banen brukeren følger nettsidene de besøker, eller annen relevant informasjon. Selv om traktvisualisering er en funksjon i Google Analytics, kan den ikke gi deg det informasjonsnivået du trenger for å ta datadrevne beslutninger.Bevaring av DataMixpanel gir tilgang til tidligere data som går maksimalt fem år tilbake når det gjelder datalagring og gjenfinning. Videre kan du importere tidligere brukerdata for å erstatte utløpte data. GA4 har en 14-måneders oppbevaringsperiode for historiske data. Men fordi den ikke støtter import av historiske data, er GA4s tilgang til lagring, gjenfinning og analyse av tidligere brukeraktiviteter svært begrenset.Data-nøyaktighetMixpanel analyserer alle brukerens data, da prøvedata kan være utsatt for feil.På grunnlag av samplet data, gir GA4 skreddersydde rapporter.Mixpanel Vs. GA4

    Hvordan installere DBeaver MySQL-klient på Ubuntu

  Prisstruktur

  Prissetting av Google Analytics

  Google Analytics er fantastisk fordi det er gratis! I tillegg er det ingen kostbare tillegg eller integrasjoner.

  Google Analytics 360 er den avanserte versjonen og inneholder alt det grunnleggende. Hvis du jobber med mye data, har bedriftsutgaven mange flere funksjoner, forespørsler, integrasjoner og muligheter. De fleste bedrifter vil imidlertid oppdage at Google Analytics sin grunnversjon tilfredsstiller deres behov.

  Prissetting av Mixpanel

  Begge programmene er gratis. De første 1000 overvåkede brukerne på MixPanel «Starter»-planen er gratis per måned. Det er også funksjoner som kohorter og analyseflyter. Med en datahistorikk på opptil 90 dager kan du legge til et ubegrenset antall teammedlemmer.

  MixPanel «Growth»-alternativet starter på $25 i måneden. Den inkluderer et års data og opptil 25 000 overvåkede brukere per måned. I tillegg belastes MixPanel «Enterprise»-planen separat for hver kunde og kommer med gruppe/B2B-analyse, enkel pålogging og konfigurerbar datahistorikk (basert på hvor langt tilbake du må gå).

  Alternativer av Mixpanel

  Selv om Mixpanel er et flott alternativ til GA4, kan du sammenligne Mixpanel med noen flere nettstedanalyseverktøy og velge det beste for nettstedet (og appene).

  Usefathom

  Usefathom er et nettstedanalyseverktøy som gir deg et klart bilde av brukere, uansett om de bruker annonseblokkere. På toppen av det gir de full datasikkerhet.

  Det er et rimelig analyseverktøy for nettsteder og apper, og lar deg lage nettsteder, personlige domener og e-postrapporter. Du kan administrere bloggen, helgeprosjektet og bedriftens nettsted fra samme konto.

  Matomo

  Det er et åpen kildekode-nettanalyseverktøy som støtter 50 forskjellige språk. Matomo fokuserer høyt på dataeierskap, personvern og null datasampling.

  Det tilbyr både sky- og lokale hostingalternativer. On-Premise er den gratis, åpen kildekode og selvhostede PHP/MySQL-programvaren du kan installere på serveren din, og gir deg mest mulig fleksibilitet mens skyen eliminerer installasjonsbyrden.

  Med en full pakke med funksjoner, inkludert varmekart, øktopptak, mål, skjemaanalyse, besøksprofiler, e-handel og trakter, gir dette førsteklasses webanalyse- og konverteringsoptimaliseringsverktøyet deg den mest avgjørende informasjonen.

  Cloudflare

  Det er et skybasert analyseverktøy for nettytelse. Plattformen, laget for bedrifter av alle slag, tilbyr løsninger for nettsteder, små og mellomstore e-handelsfirmaer og selskaper som trenger sikkerhet og nettverksytelse i bedriftsklasse.

  I tillegg tilbyr den ulike gratis verktøy og apper som du kan legge til direkte på nettstedet ditt uten å laste opp eller manuelt lime inn filer eller skript. Dessuten gir Cloudflare alt du trenger i et nettstedanalyseverktøy.

  Konklusjon

  Mixpanel vs. Google Analytics er en vanlig debatt blant utviklere. Det er mange elementer du bør vurdere når du skanner etter et verktøy for å hjelpe deg med å spore analysene dine, men de viktigste er funksjonene og prisen.

  Hvis du har et budsjett, er Mixpanel et klart valg. Selv om du ikke har et budsjett, er Mixpanel fortsatt et godt valg på grunn av dens evne til å lagre mer data enn Google Analytics. Det er viktig å merke seg at Mixpanel er et verktøy for markedsførere og produktledere, ikke utviklere.

  Du kan også utforske noen av de beste verktøyene for live-trafikksporing på nettstedet.

  x