Windows

Hvordan øke RAM på Windows 7 og 10

RAM (Random Access Memory) er maskinvare hvor korttidsminnedata lagres. RAM brukes til å lagre arbeidsdata og maskinkode som raskt kan leses av systemet og endres i hvilken som helst rekkefølge. Mer RAM lar deg kjøre flere programmer samtidig uten å påvirke systemets ytelse negativt. Hvis PC-en din har lite RAM, kan det redusere behandlingen av programmer på arbeidssystemet. Derfor, for å opprettholde PCens gode tempo, må du øke datamaskinens minne Windows 10. Lurer du på hvordan jeg øker RAM på PCen min? Da er du på rett sted. Hvis du sliter med hvordan du kan øke datamaskinens minne og vil vite alle detaljene om RAM, hvordan du sjekker det, og viktigst av alt, hvordan du øker RAM på Windows 7 og 10, så har vi en perfekt guide for deg. Vår guide vil dekke alle nødvendige detaljer om hvordan jeg kan øke PC-minnet mitt og presentere deg for forskjellige metoder for å legge til mer RAM til din elektroniske hjerne. Les til slutten for å vite hvordan du øker tilgjengelig fysisk minne Windows 10.

Hvordan øke RAM på Windows 7 og 10

Før du begynner med måter å øke datamaskinens minne på Windows 10, må du vite hvor mye RAM din PC faktisk trenger. La oss se på disse kravene gitt i listen nedenfor:

  • For lett surfing og tekstbehandling trenger du maksimalt 4 GB RAM til PC-en din.
  • I tilfelle multitasking og opprettholdelse av den gode generelle ytelsen til PC-en, trenger du 8 GB RAM.
  • Mens du bruker høyintensitetsprogrammer og apper på PC-en eller optimaliserer spillytelsen, trenger systemet ditt minst 16 GB RAM.
  • PC-er som må brukes til utdanning, profesjonelle eller bedriftsformål kan håndtere opptil 128 GB RAM.
  • Profesjonelle PC-er som trenger multitasking og tunge programmer for å kjøre, trenger omtrent 192 GB RAM.

Hvorfor trenger du mer RAM?

Sammen med å vite hvordan du kan øke datamaskinens minne, må du også være klar over behovet for å øke RAM. Vanligvis oppstår behovet for mer RAM fra det faktum at det ikke er mer ledig RAM-plass tilgjengelig på PC-en din, noe som gjør at datamaskinen forsinker. Bortsett fra utilstrekkelig RAM-plass som bremser PC-en, er det også andre faktorer som kan påvirke ytelsen til systemet ditt:

  • Hyppige strømstøt forringer systemkomponenter
  • Minnelekkasjer fra systemprogramvaren
  • Dårlige minnebrikker eller dårlige harddisksektorer
  • Virus og skadelig programvare forringer systemressurser
  • Overdreven programvarestart under oppstart

Selv om systemaldring ikke er i dine hender, kan du fortsatt øke datamaskinen din ved å øke RAM-en, og det er mye du kan gjøre med det.

Fysisk minne i et system kan økes ved å redusere mengden RAM som brukes. Det er flere metoder for å gjøre det, som vi vil utfolde i de kommende avsnittene. Bortsett fra det, hvis det ikke fungerer å redusere arbeidsbelastningen på en PC, kan du prøve å legge til RAM manuelt til systemet ditt. Så la oss begynne med vår første metode for hvordan jeg øker RAM på PC-en min.

  Slik sjekker du tilgjengelige RAM-spor i Windows 11

Ting å gjøre før du øker RAM

Følg disse trinnene før du øker RAM.

Trinn I: Sjekk gjeldende RAM

Den første metoden som må følges for å få mer RAM-plass i systemet, er å sjekke gjeldende RAM først. Før du implementerer metoder som vil øke det fysiske minnet, er det viktig å vite hvor mye plass som allerede er brukt av systemet ditt, og dette kan gjøres i noen få enkle trinn som du kan lese nedenfor:

1. Trykk Ctrl + Shift + Esc-tastene samtidig for å åpne Oppgavebehandling.

2. Klikk på Ytelse-fanen øverst og velg Minne.

3. Sjekk nå i bruk og tilgjengelig RAM-plass på systemet ditt.

Trinn II: Sjekk nødvendig RAM-mengde

Når du er klar over gjeldende RAM, er neste trinn for å vite hvordan jeg kan øke PC-minnet å sjekke mengden RAM som trengs. Dette kan gjøres ved å gå til Performance Monitor som gjort i trinnene nedenfor:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv Performance Monitor og klikk på Åpne.

2. Klikk på Ytelsesmonitor under Overvåkingsverktøy på panelet til venstre.

3. Klikk på det grønne +-symbolet øverst.

4. Velg personsøkerfil fra listen og klikk på Legg til >>-knappen.

5. Klikk på OK.

6. Analyser hvor mye mer RAM du trenger fra diagrammet. Som man kan se, er grafen for prosesstid over Usage Peak (representert med en grønn linje), noe som indikerer behovet for mer RAM.

Vanligvis er 4 GB ekstra RAM nok til å gjennomføre vanlige prosesser, men du kan også bruke 8 GB RAM hvis du må multitaske på systemet ditt.

Her er metodene for å øke tilgjengelig fysisk minne i Windows 10.

Metode 1: Start PC-en på nytt

Nå som du har sjekket din nåværende tilgjengelige RAM og hvor mye RAM du trenger, er det på tide å prøve en av de første feilsøkingsrettingene for hvordan du kan øke RAM på Windows 7 og 10. Å starte PC-en på nytt er faktisk en ganske enkel, men effektiv metode for å prøv i denne situasjonen. Som du kanskje allerede vet, fjerner omstart av systemet RAM-innhold og starter alle prosessene som er aktive i bakgrunnen på nytt. Dette bidrar til å fjerne plass fra RAM og gir mer plass i den.

Det anbefales også å starte PC-en på nytt regelmessig hvis den brukes ofte og konstant. Bortsett fra å følge rutinemessige måter å starte datamaskinen på, kan du lese om noen forskjellige metoder i vår guide på 6 måter å starte på nytt eller starte en Windows 10-datamaskin på.

Metode 2: Fjern RAM Hogging-prosesser

Selv etter en omstart kan noen prosesser fortsette å forbruke systemressursene og få deg til å lure på hvordan du kan øke tilgjengelig fysisk minne Windows 10. I et slikt scenario er det best å tømme disse prosessene i Oppgavebehandling-vinduet manuelt.

For å vite mer om å lage plass i RAM, følg veiledningen vår om hvordan du avslutter oppgaven i Windows 10 og implementer det samme.

  Tweetz Desktop er en kraftig, ryddig Twitter-klient for Windows

Metode 3: Fjern oppstartsprogrammer

Selv om du har fjernet Task Manager-prosesser, er de noen ganger ikke nok til å øke datamaskinens minne Windows 10. I dette tilfellet kan du prøve å tømme oppstartsprogrammene som vanligvis starter hver gang du starter datamaskinen eller den bærbare datamaskinen og bruker tilgjengelig RAM.

Les guiden vår om 4 måter å deaktivere oppstartsprogrammer i Windows 10 og implementer det samme om hvordan du øker RAM på Windows 7 og 10.

Når du er ferdig med å deaktivere uønskede programmer, kan du få tilgang til litt plass på RAM som er tømt.

Metode 4: Oppdater apper

Sammen med å forbedre systemets ytelse, er oppdatering av apper også nyttig for å redusere RAM-sløsing. Minnelekkasjer er et vanlig problem som kan oppstå med appene, som oppstår når et program ikke returnerer RAM til bassenget når det har brukt ressursene. Installering av den siste oppdateringen for appen kan bidra til å fikse minnelekkasjeproblemet. Med en oppdatering følger dessuten flere forbedringer som tar opp mindre RAM-plass. Følg trinnene nedenfor for å oppdatere apper ved hjelp av Microsoft Store:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Microsoft Store, og klikk deretter på Åpne.

2. Klikk på alternativet Bibliotek.

3. Klikk på Oppdater alle hvis oppdateringer er tilgjengelige.

Metode 5: Kjør Malware Scan

Hvis du vil vite hvordan jeg kan øke PC-minnet mitt, kan det hjelpe deg å se etter skadelig programvare. Noen ganger kan programvarehogging-ressurser også være en årsak til at systemets RAM er uten plass. For å sikre at systemet ditt ikke er skadet med skadelig programvare, kan du sjekke veiledningen vår om Hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min.

Hvis du vil fjerne skadelig programvare fra datamaskinen din, følg veiledningen vår om hvordan du fjerner skadelig programvare fra PC-en din i Windows 10 og implementer det samme.

Metode 6: Oppdater enhetsdrivere

Den neste løsningen for hvordan du kan øke datamaskinens minne inkluderer å kontrollere enhetsdriverne dine. Korrupte driverfiler eller konflikter kan føre til minnelekkasjer og overdreven RAM-forbruk. Derfor er det viktig å sjekke drivere fra tid til annen for å spare plass til RAM. Du kan sjekke hver driver individuelt i Enhetsbehandling-vinduet og sørge for at det ikke er noe varsel for noen av driverne. Hvis det er en, oppdater du de problematiske driverne en etter en.

Du kan lære mye om å oppdatere dem ved hjelp av vår veiledning om hvordan du oppdaterer enhetsdrivere på Windows 10.

Metode 7: Tøm minnebuffer

Minnebuffer er en annen grunn til at RAM-minnet fylles opp raskt. Mens du lukker programmer, lukkes noen programmer ikke ordentlig og kan bruke RAM. Denne minnebufferen kan også ha en innvirkning på ytelsen til systemet ditt. Sørg derfor for at du tømmer hurtigbufferen fra systemet ditt.

Få hjelp av vår guide. Tøm raskt all buffer i Windows 10 [The Ultimate Guide] for å tømme alle typer cache fra PC-en.

Metode 8: Reduser visuelle effekter

Visuelle effekter kan være gode for et system med tilstrekkelig RAM, men for Windows med lite minne kan det være mye på RAM, og det eneste alternativet som er igjen i et slikt tilfelle for å øke RAM på Windows 7 og 10 er å redusere disse visuelle effektene.

  Løs problemer med oppstartsenhet i Windows 10

1. Åpne Filutforsker på PC-en ved å trykke Windows + E-tastene samtidig.

2. Høyreklikk på Denne PC-en og velg alternativet Egenskaper.

3. Velg Avanserte systeminnstillinger fra høyre panel.

4. Klikk på Innstillinger… i Avansert-delen.

5. I kategorien Visuelle effekter merker du av for Juster for best ytelse og klikker på OK.

Metode 9: Juster virtuelt minne

For å øke datamaskinens minne Windows 10, kan du også justere virtuelt minne på PC-en. Det er en effektiv metode og bidrar til å forbedre datamaskinens ytelse. Følg guiden vår om Administrer virtuelt minne (Pagefile) i Windows 10 og implementer det samme.

Metode 10: Fjern sidefil ved avslutning

Å slå av systemet og applikasjonene sletter system-RAM, men det sletter ikke sidefilen som er lagret på harddisken. Denne sidefilen er RAM-en som systemet bruker når RAM-en blir full, og det er derfor viktig å tømme denne sidefilen for å sikre at det er nok plass igjen til neste gang du skal bruke systemet. For å gjøre det, må du følge trinnene nedenfor og utføre dem på din PC:

Merk: Lag en sikkerhetskopi av registernøkler for å gjenopprette til tidligere innstillinger i tilfelle manuelle feil under endring.

1. Åpne søkemenyen, skriv inn regedit, og klikk på Åpne for å starte Registerredigering.

2. Naviger til følgende mappebane i Registerredigering.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management

3. Dobbeltklikk nå på ClearPageFileAtShutdown-tasten.

4. Sett verdidata som 1 og klikk deretter på OK.

Metode 11: Legg til mer RAM

Hvis du sliter med å finne en løsning på hvordan du kan øke tilgjengelig fysisk minne Windows 10 etter å ha prøvd alle de ovennevnte metodene, så er det sikkert at systemet ditt har sårt behov for mer RAM. Å prøve metoder for å tømme litt RAM-plass er utilstrekkelig i dette tilfellet, så du må legge til mer RAM til systemet manuelt.

Å legge til RAM manuelt innebærer fysisk å legge til minnepinner til enheten din. Dette kan gjøres ved hjelp av en manual, ta støtte fra produsentens nettside, eller overlate det til fagpersonen. Hvis du planlegger å legge til RAM på egen hånd, følg trinnene som er gitt nedenfor:

Merk: Trinnene nedenfor skal utføres på en bærbar datamaskin.

1. Fjern plastdekselet fra RAM-rommet. Dette vil avdekke to spor med RAM, hvorav enten én eller begge kan fylles.

Bilde av mphtech fra Pixabay

2. Nå, for å ta ut RAM-modulen, trekk i klemmene på begge sider.

3. Sett inn en ny RAM-modul i sporet i en 45-graders vinkel og trykk den ned.

4. Sett til slutt sammen PC-en på nytt og start den på nytt i BIOS for å sjekke om RAM-en som er satt inn har blitt gjenkjent av systemet.

Derfor er dette hvordan jeg kan øke PC-minnet mitt.

***

Vi håper at dokumentet vårt om RAM, dets krav og hvordan du øker RAM på Windows 7 og 10 kan veilede deg godt og at du var i stand til å opprette tilstrekkelig RAM-plass på enheten din. Fortell oss hvilken av metodene som var mest nyttig for å øke tilgjengelig fysisk minne i Windows 10. Hvis du har spørsmål eller forslag til oss, vennligst legg igjen dem i kommentarene nedenfor.

x