tipsbilk.net

EX294 vs. EX447: Sertifiseringer for Ansible

Ansible er et veldig fleksibelt og kraftig verktøy for konfigurasjonsadministrasjon som automatiserer konfigurasjonsprosesser og forenkler administrasjonen av flere systemer med ulike aktiviteter som er en del av en systemadministrators daglige jobb.

Den fungerer på konseptet kontrollnode og administrerte noder og fungerer over normal SSH-tilkobling uten behov for å tillate ytterligere porter fra brannmuren. Eksterne verter tilgjengelig fra masternoden kan administreres ved hjelp av Ansible ved å bruke playbooks i form av YAML-filer eller direkte med ad-hoc-kommandoer.

Årsaker til Ansibles popularitet

Enkel

Ansible er YAML-basert, et menneskelesbart kodespråk med enkel syntaks der lekebøker er skrevet. Hvem som helst kan lære og mestre det raskt for å skrive de ønskede spillebøker uten behov for spesielle kodeferdigheter.

Kraftig

Ansible kommer med selvforsynte, klare til bruk innebygde roller og moduler som muliggjør selv de mest komplekse IT-arbeidsflytene. Man kan bare importere nødvendige moduler fra det enorme fellesskapsbiblioteket, noe som gjør det til en ekstremt nyttig og kraftig funksjon.

Agentløs

Ansible er helt uten agent, så ingen ekstra programvare eller agent er nødvendig. Vi trenger ikke åpne flere porter i brannmuren på noen av vertene som trenger automatisering. Det bidrar til å redusere den første oppsettarbeidet og gjør overgangen til Ansible enkel.

Åpen kilde

Åpen kildekode og enkel tilgang er andre nøkkelfunksjoner til Ansible. Åpen kildekode-miljøene har blitt den drivende kilden for innovasjon. Alle kan bli med, lære og bidra i samarbeid for å tilpasse ulike produkter til deres behov. For eksempel har vi Ansible Galaxy, der ferdigpakkede arbeidsenheter kalt Roller leveres og kan importeres og brukes av enhver Ansible-bruker.

Enkel å starte og konfigurere

Ansible er et enkelt, men utrolig kraftig verktøy. Selv en ikke-programmerer som ikke er god på koding kan automatisere ved å bruke Ansible. Enten det er noen få eller flere servere, er ende-til-ende-prosessen og tiden som kreves fra begynnelse til skriving av spillebøker til automatisering av daglige oppgaver med Ansible enkel, rask og enkel.

Hvorfor Ansible-sertifisering?

Dagens moderne forretningsbehov akselererer kontinuerlig, og bedrifter ønsker å levere de beste produktene med stadig raskere leveringshastigheter i markedet. Så automatisering er et must overalt.

  Slik sletter du alle meldinger i Telegram

For å oppfylle dette behovet for feilfrie utgivelser og bedre leveringsytelse, har automatisering blitt en viktig del av livssyklusen for programvareutvikling som DevOps, som håndhever disse beste praksisene. Nedenfor er noen viktige punkter som tiltrekker en arbeidssøker mot Ansible i henhold til dagens behov:

Høyt betalende jobber

Å ha Ansible-kunnskap kan gi noen av de best betalte jobbene i teknologibransjen med DevOps, der grunnleggende ferdighetskrav inkluderer konfigurasjonsadministrasjon, klargjøring og IT-automatisering. Ansible bidrar til å tilby en robust plattform for å utføre alle automatiseringsoppgavene uten problemer i henhold til organisasjonens behov.

Økt produktivitet

Ansible kan brukes til alle oppgaver eller prosjekter på jobben som krever et konsistent miljø for vedlikehold med repeterbare prosesser, klargjøring og endelige distribusjoner. Ansible øker hastigheten på prosessene og senker kostnadene for infrastruktur for å øke hastigheten for skalerbarhet.

Åpen kilde

Ansible, som er åpen kildekode med et aktivt fellesskap, kan brukere lære raskt i et samarbeidsmiljø for å komme videre i sine respektive karrierer. Dette hjelper til slutt med raskere automatiseringsprosesser på arbeidsplassen og den generelle veksten av Ansible som et produkt.

Raskere distribusjonssyklus

Siden Ansible er rask for innledende oppsett og uten agent, hjelper den fagfolk med å akselerere automatiseringsprosessen for å gi de beste resultatene. Dette er en av hovedgrunnene til at Ansible er mer populær enn de andre automatiseringsmekanismene som er tilgjengelige på markedet.

Ansible sertifiseringer

Ansible tilbyr flere sertifiseringer for studenter eller profesjonelle for å demonstrere ferdighetene sine og få dem sertifisert av Red Hat. Vi vil diskutere et par Ansible-eksamener i de følgende avsnittene og dekke detaljene deres.

Disse praktiske, praktiske eksamenene krever at du bruker Red Hat Ansible Engine til å utføre oppgaver i den virkelige verden. Du vil bli utstyrt med flere systemer og kreves for å installere og konfigurere Ansible Engine og deretter bruke den til å utføre standard systemadministrasjonsoppgaver som ligner på det du ville gjort på jobben.

Red Hat-sertifisert ingeniør (RHCE): EX294

Red Hat Certified Engineer (RHCE) eller EX294-eksamen tester vår kunnskap og ferdigheter ved å bruke Red Hats Ansible Engine for å administrere flere systemer og utføre systemadministrasjonsoppgaver på tvers av en rekke systemer.

Ved å bestå denne praktiske eksamen, blir man en Red Hat Certified Engineer eller RHCE, grunnlaget for systemadministrasjon på tvers av mange Red Hat-produkter. Denne eksamenen er basert på Red Hat Enterprise Linux® 8.4 og Red Hat Ansible Automation Platform 1.2.

  Sanntids SERP-analyse og rangeringssporing

Tekniske konsepter som dekkes:

 • Alle oppgaver som forventes av en Red Hat-sertifisert systemadministrator
 • Kjernekomponenter i Ansible
 • Installer og konfigurer en Ansible-kontrollnode
 • Konfigurer Ansible administrerte noder
 • Skriptadministrasjonsoppgaver
 • Lag Ansible skuespill og lekebøker
 • Bruk Ansible-moduler for systemadministrasjonsoppgaver
 • Arbeid med roller
 • Bruk avanserte Ansible-funksjoner

Målgruppe for denne eksamen:

 • Systemadministratorer/DevOps-ingeniører som ønsker å demonstrere kompetanse innen automatisering ved bruk av Ansible eller som for øyeblikket har RHCSA-sertifisering og er interessert i å oppnå en RHCE-sertifisering.
 • Studenter/erfarne Linux IT-fagfolk som ønsker å bli Red Hat Certified Engineer (RHCE) eller Red Hat Certified Architect (RHCA).
 • Red Hat-sertifiserte ingeniører som er ikke-aktuelle eller som er i ferd med å bli ikke-aktuelle og ønsker å resertifisere seg som RHCE-er

Forutsetninger for denne eksamen:

 • Har bestått Red Hat System Administration I (RH124) og Red Hat System Administration II (RH134) eller RHCSA Rapid Track Course (RH199), eller har tilsvarende arbeidserfaring som systemadministrator på Red Hat Enterprise Linux.
 • Har bestått Red Hat System Administration III: Linux Automation with Ansible (RH294) eller har tilsvarende arbeidserfaring.

Hvis du ønsker å forberede EX294, sjekk ut dette nettkurs.

Red Hat Certified Specialist in Advanced Automation – Ansible Best Practices-eksamen: EX447

Red Hat Certified Engineer Specialist in Advanced Automation: Ansible Best Practices-eksamen (EX447) er en ytelsesbasert test av din kunnskap og ferdigheter i å administrere flere systemer ved hjelp av Red Hat Ansible Engine og Red Hat Ansible Tower.

Ved å bestå denne eksamenen blir du en Red Hat Certified Specialist in Advanced Automation: Ansible Best Practices, som også teller mot å bli en Red Hat Certified Architect (RHCA). Denne eksamenen er basert på Red Hat Enterprise Linux 8.0, Red Hat Ansible 2.8 og Red Hat Ansible Tower 3.5.

Tekniske konsepter som dekkes:

 • Forstå og bruk Git
 • Administrer lagervariabler
 • Administrer oppgaveutførelse
 • Transformer data med filtre og plugins
 • delegere oppgaver
 • Installer Ansible Tower
 • Administrer tilgang for Ansible Tower
 • Administrer varelager og legitimasjon
 • Administrere prosjekter
 • Administrer jobbarbeidsflyter
 • Arbeid med Ansible Tower API
 • Sikkerhetskopier Ansible Tower

Målgruppe for denne eksamen:

 • Systemadministratorer/DevOps-ingeniører/Erfarne Linux IT-fagfolk som ønsker å demonstrere bredere kunnskap og forståelse av Ansibles beste praksis, anvende Ansible i større og mer komplekse prosjekter og bruke Ansible Tower.

Forutsetninger for denne eksamen:

 • Pass Advanced Automation: Ansible Best Practices (DO447), eller ha sammenlignbar arbeidserfaring med Red Hat Enterprise Linux®, Ansible og Ansible Tower.
 • Bestå Red Hat System Administration III: Linux Automation (RH294), eller ha sammenlignbar arbeidserfaring med Red Hat Enterprise Linux og Ansible.
  Hvordan laste inn balanseside mellom GCP og AWS ved hjelp av Cloudflare?

Sammenligning

For enkel referanse ved valg av riktig sertifisering, er et sammendrag av eksamensdetaljer og krav uthevet i tabellen nedenfor, som vil hjelpe deg å velge riktig eksamen basert på dine ferdigheter og fremtidige mål.

Sertifiseringseksamen
Red Hat Certified Engineer (RHCE) eksamen: EX294
Red Hat Certified Specialist in Advanced Automation – Ansible Best Practices-eksamen: EX447
Eksamenskode
EX294
EX447
Produkter
Red Hat Enterprise Linux 8.0, Red Hat Ansible 2.8 og Red Hat Ansible Tower 3.5
Red Hat Enterprise Linux 8.4 og Red Hat Ansible Automation Platform 1.2
Publikum
Systemadministratorer/DevOps-ingeniører/Erfarne Linux IT-fagfolk/studenter
Systemadministratorer/DevOps-ingeniører/erfarne Linux IT-fagfolk
Forutsetninger
Bestått Red Hat System Administration I (RH124) og Red Hat System Administration II (RH134) eller RHCSA Rapid Track Course (RH199) eller Red Hat System Administration III: Linux Automation with Ansible (RH294) eller tilsvarende arbeidserfaring
Bestått Advanced Automation: Ansible Best Practices (DO447) eller Red Hat System Administration III: Linux Automation (RH294) eller tilsvarende arbeidserfaring
Emner

 • Alle oppgaver som forventes av en Red Hat-sertifisert systemadministrator
 • Kjernekomponenter i Ansible
 • Installer og konfigurer en Ansible-kontrollnode
 • Konfigurer Ansible administrerte noder
 • Skriptadministrasjonsoppgaver
 • Lag Ansible skuespill og lekebøker
 • Bruk Ansible-moduler for systemadministrasjonsoppgaver
 • Arbeid med roller
 • Bruk avanserte Ansible-funksjoner
 • Forstå og bruk Git
 • Administrer lagervariabler
 • Administrer oppgaveutførelse
 • Transformer data med filtre og plugins
 • delegere oppgaver
 • Installer Ansible Tower
 • Administrer tilgang for Ansible Tower
 • Administrer varelager og legitimasjon
 • Administrere prosjekter
 • Administrer jobbarbeidsflyter
 • Arbeid med Ansible Tower API
 • Sikkerhetskopier Ansible Tower

Varighet
4.00 Timer
4.00 Timer
Type
Praktisk, praktisk eksamen krever at du påtar deg oppgaver i den virkelige verden
Praktisk, praktisk eksamen krever at du påtar deg oppgaver i den virkelige verden
Andre detaljer
Besøk nettsiden til Red Hat Certified Engineer (RHCE) eksamen
Besøk nettstedet for Red Hat Certified Specialist in Advanced Automation.

Siste ord 👩‍💻

Ansible, som er en av de populære teknologiene som er tilgjengelige for systemadministratorer og sky-/IT-fagfolk for konfigurasjon og distribusjonsautomatisering, øker også etterspørselen etter sertifiseringen.

Vi har dekket hvorfor du bør gå for Ansible-sertifisering og hvorfor det å ha kunnskapen er bra for karrieren din. Til slutt dekket vi de to sertifiseringseksamenene som tilbys av Red Hat for Ansible-sertifisering og ga en enkel sammenligningstabell.

Du kan også være interessert i Sysadmin-oppgaver du kan automatisere med Ansible.

x