Få 500 % raskere nedlastingshastigheter på Linux med Xtreme Download Manager

Vil du øke hastigheten på nedlastingene dine på Linux? Sjekk ut Xtreme Download Manager. Det er en imponerende applikasjon som kan øke hastigheten på nedlastingene dine mye. Denne veiledningen viser deg hvordan du installerer og bruker Xtreme Download Manager på Linux.

Laster ned Xtreme Download Manager

Xtreme Download Manager er et program som installeres via en SH-fil, så du vil ikke kunne installere den på tradisjonelle måter (Linux-pakkebehandleren). I stedet må du hente skriptfilen som installerer programmet fra den offisielle nettsiden.

For å hente Xtreme Download Manager-skriptfilen til bruk på datamaskinen din, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, utfør følgende wget download-kommando for å hente den nyeste Xtreme Download Manager JAR-filen.

wget https://sourceforge.net/projects/xdman/files/xdm-2018-x64.tar.xz/download -O ~/Downloads/xdm-2018-x64.tar.xz

Kommandoen ovenfor vil laste ned Xtreme Download Manager-verktøyet direkte til «Nedlastinger»-mappen for brukerkontoene dine. Bruk CD-kommandoen for å få tilgang til mappen «Nedlastinger».

cd ~/Downloads/

Når du er inne i mappen «Nedlastinger», må du pakke ut innholdet i Xtreme Download Manager TarXZ-filen. Denne filen er et arkiv som inneholder installasjonsskriptfilen.

  Slik eksporterer og importerer du Linux-systemene dine på Windows 10

Utpakking av en TarXZ-fil gjøres med tar-kommandoen. Ved å bruke terminalen, dekomprimer TarXZ-arkivet.

tar xvf xdm-2018-x64.tar.xz

Når utvinningsprosessen er fullført, vil en skriptfil med navnet «install.sh» vises i mappen «Nedlastinger». Dette skriptet må kjøres på datamaskinen din for å installere Xtreme Download Manager-applikasjonen på Linux.

Bærbar Java

Mens det anbefales å installere Linux-utgaven av Xtreme Download Manager, er det også mulig å hente den bærbare Java-utgivelsen og kjøre den på Linux. Selvfølgelig er Linux-utgivelsen bedre, men mobilutgivelsen lar deg ta den fra PC til PC. Så hvis du vil ha en bærbar utgivelse av appen, følg disse instruksjonene.

Først henter du den nyeste Xtreme Download Manager JAR-filen fra den offisielle nettsiden ved å bruke wget download-kommandoen i terminalen.

wget https://github.com/subhra74/xdm/releases/download/7.2.10/xdman.jar

Etter å ha lastet ned den siste utgaven av Xtreme Download Manager JAR-filen, må du installere Java runtime på systemet ditt. For å sette opp Java Runtime-miljøet på Linux, følg veiledningen vår om emnet.

  Hvordan installere Jellyfin Media Player på Linux

Med kjøretiden installert, kjør Xtreme Download Manager ved å bruke følgende kommandoer i et terminalvindu.

cd ~/Downloads
java -jar xdman.jar

Sette opp Xtreme Download Manager på Linux

Med Xtreme Download Manager-skriptfilen lastet ned til datamaskinen og pakket ut, er det på tide å installere programvaren. Bruk kommandoen nedenfor, start opp skriptfilen.

sudo sh install.sh

Installasjonsskriptet bør være raskt, siden det ikke er mye å installere på systemet. Når prosessen er fullført, bør Xtreme Download Manager settes opp på din Linux-datamaskin.

Bruke Xtreme Download Manager på Linux

For å bruke Xtreme Download Manager på din Linux-PC, må du sette opp nettleserovervåking. Nettleserovervåking er viktig, for ellers må det gjøres manuelt hver gang du ønsker å laste ned en fil med XDM.

Å sette opp nettleserovervåking innebærer å sette opp en nettleserutvidelse for å oppdage når noe er i ferd med å lastes ned og omdirigere det til XDM. Det er mange nettlesere, så følg instruksjonene nedenfor som samsvarer med nettleseren du bruker.

  Hvordan sette prosessprioriteter med nice og renice på Linux

Firefox

Firefox er standard nettleser på 99 % av Linux-operativsystemer. Hvis du bruker Firefox og planlegger å bruke Xtreme Download Manager, må du installere Firefox-skjermtillegget.

For å installere Firefox XDM-skjermtillegget, velg dette link. Deretter velger du installasjonsknappen for å legge til tillegget til Firefox-nettleseren din.

Chromium/Chrome/Vivaldi, etc

Hvis du bruker en Chromium-basert nettleser på Linux, som Google Chrome, Chromium, Vivaldi, Brave, Microsoft Edge (BETA), etc., du må installere Chrome XDM-nettleserskjermen fra Chrome-nettbutikken.

For å få installert tillegget på din Chromium-baserte nettleser, klikk på den blå «Legg til Chrome»-knappen. Den vil deretter lastes ned og installeres i nettleseren din.

Laster ned filer

For å laste ned en fil med XDM, start nettleseren. Finn deretter filen du ønsker å laste ned og velg koblingen. Når du klikker på nedlastingslenken, vil nettlesermonitoren spørre om du ønsker å starte nedlastingen. Den vil da starte Xtreme Download Manager.

Med filen lagt til XDM, vil filen lastes ned. Når nedlastingen er fullført, velg XDM og høyreklikk på nedlastingen. Deretter velger du «Åpne mappe»-knappen for å få tilgang til den nedlastede filen.