Linux

Hvordan spille The Witness på Linux

The Witness er et puslespill-utforskningsspill fra 2016 utviklet og utgitt av Thekla Inc. I spillet utforsker spilleren en åpen øy og løser gåter skjult i miljøet. Slik spiller du det på din Linux-datamaskin.

Få The Witness til å jobbe på Linux

The Witness er et utmerket spill, men dessverre fungerer det ikke på Linux. Så hvis du vil spille det, må du bruke Proton i Linux-utgivelsen av Steam.

Installer Steam

Steam er dessverre ikke forhåndsinstallert på mange Linux-operativsystemer, så vi må demonstrere hvordan vi får det til å fungere. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å starte installasjonen. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og kjør den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kan Steam-oppsettet begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

Steam er inkludert i den offisielle Ubuntu-reposen. Så for å få det til å fungere, trenger du bare å utføre apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

De som bruker Debian må manuelt laste ned Steam DEB-pakken fra det offisielle Steam-nettstedet. For å få tak i Steam DEB-pakken, bruk nedlastingskommandoen wget nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned Steam DEB-pakken til datamaskinen din, er installasjonen av Steam klar til å begynne på Debian. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, sett opp Steam-pakken.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er installert på din Debian-PC, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. Ved å bruke apt-get install-kommandoen nedenfor, fikser du problemene.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er tilgjengelig for alle Arch Linux-brukere via «multilib»-programvarelageret. Dessverre er «multilib» programvarerepoen ikke aktivert som standard. For å sette den opp, åpne filen /etc/pacman.conf i din favoritt tekstredigerer (som root).

  Hvordan installere Plex Media Player på Linux

Med tekstfilen åpen i et tekstredigeringsprogram (som root), finn «multilib»-delen og fjern #-symbolet foran den, så vel som fra linjene rett under.

Når du har redigert tekstfilen, lagrer du den og lukker den. Deretter bruker du pacman-kommandoen nedenfor for å synkronisere Arch Linux med den offisielle reposen.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer den siste utgivelsen av Steam på Arch med pacman-kommandoen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam fungerer på både Fedora og OpenSUSE fra programvarelager som er inkludert i esken. Steam fungerer imidlertid mye bedre på disse operativsystemene hvis du installerer Flatpak-utgivelsen, så vi foreslår at du følger disse instruksjonene i stedet.

  Hvordan spille Max Payne på Linux

Flatpak

Med Flatpak-runtime konfigurert, aktiver Flathub-appbutikken på datamaskinen din med flatpak remote-add-kommandoen. Installer deretter Steam-appen ved å bruke flatpak installeringskommandoen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer The Witness på Linux

Med Steam installert åpner du appen og logger på kontoen din med passordet ditt. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få The Witness til å jobbe på Linux.

Trinn 1: Åpne «Steam»-menyen, og klikk på «Innstillinger»-knappen for å få tilgang til Steam-innstillingsområdet. Finn deretter «Steam Play»-delen og klikk på den med musen.

Inne i Steam Play-området, merk av både «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen og «Aktiver Steam Play for alle andre titler»-boksen. Klikk på «OK»-knappen for å bruke endringene på Steam.

  Hvordan installere Gnome 40 på Linux tidlig

Trinn 2: Finn «Store»-knappen inne i Steam-appen og klikk på den med musen for å gå til Steam Storefront. Når du er på Steam Store, klikker du på søkeboksen, skriver inn «The Witness», og trykker på Enter-tasten for å se søkeresultatene.

Se gjennom søkeresultatene for «The Witness» og velg det for å få tilgang til spillets Steam Storefront-side.

Trinn 3: En gang på The Witness’s Steam Storefront-side, finn den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og klikk på den med musen for å legge spillet til Steam-vognen din. Klikk deretter på Steam-vognikonet for å kjøpe The Witness for Steam-kontoen din.

Trinn 4: Etter å ha kjøpt The Witness, klikk på «Library»-knappen for å få tilgang til Steam-biblioteket ditt. Søk deretter etter «Vitnet» og velg det. Klikk på den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og installere spillet på din Linux-datamaskin.

Trinn 5: Når nedlastingsprosessen er fullført, vil den blå «INSTALL»-knappen bli til en grønn «PLAY»-knapp. Velg denne avspillingsknappen for å starte The Witness på datamaskinen din.

x