Hvordan spille The Witness på Linux

The Witness er et puslespill-utforskningsspill fra 2016 utviklet og utgitt av Thekla Inc. I spillet utforsker spilleren en åpen øy og løser gåter skjult i miljøet. Slik spiller du det på din Linux-datamaskin.

Få The Witness til å jobbe på Linux

The Witness er et utmerket spill, men dessverre fungerer det ikke på Linux. Så hvis du vil spille det, må du bruke Proton i Linux-utgivelsen av Steam.

Installer Steam

Steam er dessverre ikke forhåndsinstallert på mange Linux-operativsystemer, så vi må demonstrere hvordan vi får det til å fungere. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å starte installasjonen. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og kjør den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kan Steam-oppsettet begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

  5 beste dokkingstasjoner for bærbar PC å bruke med Linux (2021-utgaven)

Ubuntu

Steam er inkludert i den offisielle Ubuntu-reposen. Så for å få det til å fungere, trenger du bare å utføre apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

De som bruker Debian må manuelt laste ned Steam DEB-pakken fra det offisielle Steam-nettstedet. For å få tak i Steam DEB-pakken, bruk nedlastingskommandoen wget nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned Steam DEB-pakken til datamaskinen din, er installasjonen av Steam klar til å begynne på Debian. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, sett opp Steam-pakken.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er installert på din Debian-PC, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. Ved å bruke apt-get install-kommandoen nedenfor, fikser du problemene.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er tilgjengelig for alle Arch Linux-brukere via «multilib»-programvarelageret. Dessverre er «multilib» programvarerepoen ikke aktivert som standard. For å sette den opp, åpne filen /etc/pacman.conf i din favoritt tekstredigerer (som root).

Med tekstfilen åpen i et tekstredigeringsprogram (som root), finn «multilib»-delen og fjern #-symbolet foran den, så vel som fra linjene rett under.

  Hvordan spille Cities Skylines på Linux

Når du har redigert tekstfilen, lagrer du den og lukker den. Deretter bruker du pacman-kommandoen nedenfor for å synkronisere Arch Linux med den offisielle reposen.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer den siste utgivelsen av Steam på Arch med pacman-kommandoen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam fungerer på både Fedora og OpenSUSE fra programvarelager som er inkludert i esken. Steam fungerer imidlertid mye bedre på disse operativsystemene hvis du installerer Flatpak-utgivelsen, så vi foreslår at du følger disse instruksjonene i stedet.

Flatpak

Med Flatpak-runtime konfigurert, aktiver Flathub-appbutikken på datamaskinen din med flatpak remote-add-kommandoen. Installer deretter Steam-appen ved å bruke flatpak installeringskommandoen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer The Witness på Linux

Med Steam installert åpner du appen og logger på kontoen din med passordet ditt. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få The Witness til å jobbe på Linux.

Trinn 1: Åpne «Steam»-menyen, og klikk på «Innstillinger»-knappen for å få tilgang til Steam-innstillingsområdet. Finn deretter «Steam Play»-delen og klikk på den med musen.

Inne i Steam Play-området, merk av både «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen og «Aktiver Steam Play for alle andre titler»-boksen. Klikk på «OK»-knappen for å bruke endringene på Steam.

  Hvordan bruke bash til å lage kataloger i Linux [Guide]

Trinn 2: Finn «Store»-knappen inne i Steam-appen og klikk på den med musen for å gå til Steam Storefront. Når du er på Steam Store, klikker du på søkeboksen, skriver inn «The Witness», og trykker på Enter-tasten for å se søkeresultatene.

Se gjennom søkeresultatene for «The Witness» og velg det for å få tilgang til spillets Steam Storefront-side.

Trinn 3: En gang på The Witness’s Steam Storefront-side, finn den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og klikk på den med musen for å legge spillet til Steam-vognen din. Klikk deretter på Steam-vognikonet for å kjøpe The Witness for Steam-kontoen din.

Trinn 4: Etter å ha kjøpt The Witness, klikk på «Library»-knappen for å få tilgang til Steam-biblioteket ditt. Søk deretter etter «Vitnet» og velg det. Klikk på den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og installere spillet på din Linux-datamaskin.

Trinn 5: Når nedlastingsprosessen er fullført, vil den blå «INSTALL»-knappen bli til en grønn «PLAY»-knapp. Velg denne avspillingsknappen for å starte The Witness på datamaskinen din.