Få betydningen av et hvilket som helst ord i undertekster ved å klikke på det

Mediespillere, de som er forhåndsinstallert på systemene våre og de tredjeparter vi installerer, kan alle spille av videofiler komplett med undertekster. De mer sofistikerte spillerne lar deg endre hvordan disse undertekstene vises på skjermen din, slik at du får en bedre seeropplevelse. Mange vil støtte språkgjenkjenning, enda flere vil til og med tilby å søke etter og laste ned undertekster for deg. Medio er en videospiller som lar deg spille av undertekster med ett spesialtilbud du vanligvis ikke finner; den lar deg slå opp hva et ord i undertekstene betyr. Undertekster er mest nyttige for folk som ikke forstår språket som snakkes og kan være et ganske godt læringsverktøy hvis du prøver å lære et nytt språk, men det betyr ikke at ordene i undertekstene vil være enkle å forstå. Medio dekker dette behovet.

  Svindelvarsel: Nei, Netflix suspenderer ikke kontoen din

Installer appen og velg hvordan du vil installere den. Den tilbyr to valg; en hvis du har VLC installert som kommer med støtte for MKV videoformat, og den andre hvis du bare har standard mediespiller, eller noe annet enn VLC kjører på systemet ditt. Vi testet appen på et Windows 10-system med ingenting mer enn standardspilleren installert og en MP4-fil å spille av.

Fra Fil-menyen velger du videoen du vil spille av, og fra undertekstmenyen velger du undertekstfilen, samt skriftstørrelsen på undertekstene.

For å se betydningen av et ord mens filmen spilles, klikker du bare på det. Filmen stoppes automatisk og et nytt vindu dukker opp med betydningen av ordet du klikket på. Det er litt tregt å dukke opp, men betydningen, hvis den finnes, er riktig gitt. I tillegg til betydningen av ordet, vil Medio også fortelle deg hvilken del av talen det er og gi eksempler på hvordan den kan brukes som andre deler av talen.

  Kan min iPhone eller iPad få virus?

Det er ikke klart hvilke språk den støtter, og basert på det er det kanskje ikke nyttig for alle. For å spille av videoen igjen, lukk den som dukket opp og klikk hvor som helst på spillerens skjerm. Medio har også støtte for fullskjermavspilling, og kan strekke en video slik at den passer til skjermen din. Du kan gå gjennom installasjonen siden installatøren ikke prøver å skli inn noe ekstra under prosessen.

Installer Medio for Windows