Se opp: Denne Verizon Smishing-svindel er gal realistisk

Tekstmeldingssvindel blir mer vanlig, og den siste svindelen vi har sett er den mest sofistikerte ennå. Svindleren utgir seg for å være Verizon, og sender deg en «kontosikkerhet»-tekstmelding som tar deg til en sjokkerende overbevisende kopi av Verizons nettsted.

Vi åpnet lenken for å se svindelen i aksjon. Ikke prøv dette hjemme: Hvis du mottar en svindelmelding, anbefaler vi at du ikke åpner lenker knyttet til den. Du bør også slette meldingen og blokkere avsenderen.

Svindel-tekstmeldingen sier «Din Verizon-kontosikkerhet trenger validering» og inviterer deg til å trykke på en lenke for å «validere kontoen din.» Når du gjør det, ender du opp på et phishing-nettsted som ser nesten nøyaktig ut som Verizons ekte nettsted.

  Har du nettopp kjøpt en Mac? 14 viktige apper du bør installere

Den falske nettsiden ber om ditt My Verizon-mobilnummer eller bruker-ID og passord. Etter at du har oppgitt disse, vil den be om PIN-koden for kontoen din. Til slutt ber den alle dine personlige detaljer for å «identifisere deg selv.»

For smishing scams er dette overbevisende arbeid. Nettstedet ser ekte og autentisk ut – hvis du ikke ser for hardt på adressen, som faktisk ikke er Verizons faktiske nettside.

Som en ekte kontopåloggingsside sjekker den til og med informasjonen du skriver inn. Hvis du lar navnet ditt stå tomt, blir du bedt om å skrive inn et navn før du fortsetter.

  Slik installerer du en Smart Lock

På slutten av prosessen takker phishing-nettstedet deg for å ha oppgitt informasjonen din og «omdirigerer deg til hjemmesiden.»

For maksimalt bedrag, omdirigerer phishing-nettstedet deg faktisk til Verizons virkelige nettsted på slutten av prosessen. Hvis du ikke ser for nær, kan du bli lurt til å tro at du var på Verizons nettside hele tiden.

Hva er spillet? Vi oppga ikke ekte Verizon-kontodetaljer, så vi kan ikke si noe sikkert. Svindleren vil sannsynligvis prøve å overta Verizon-kontoen din, bestille smarttelefoner på kreditt og holde deg med regningen. Det er en vanlig svindel i disse dager, som vi oppdaget da vi snakket med falske jobbrekrutterere. Svindleren kan også bruke informasjonen din til å utføre en telefonport-out-svindel, stjele telefonnummeret ditt og bruke det til å omgå to-trinns bekreftelse på kontoene dine. Hvis du har støtt på denne svindelen og gitt dine personlige opplysninger til phishing-nettstedet, bør du kontakt Verizon med en gang.

  Hvordan blokkere noen uten at de vet det i Viber

Smishing øker, og bringer spam-e-postsvindel til Messages-appen på telefonen din.

Svindlere sender også meldinger med falske FedEx-pakkesporingsnumre og advarsler om å suspendere Netflix-kontoer, men denne siste er den farligste vi har sett.

Vær oppmerksom på mistenkelige meldinger. Hvis du ikke allerede har fått en svindel tekstmelding, vil du sannsynligvis få det i fremtiden. Her er hvordan du beskytter deg mot svindel.