Face ID fungerer ikke etter skjermbytte

Apples enheter er dyre. Garantien deres er dyr, og reparasjonene deres er dyre. I løpet av årene har iPhone blitt mindre og mindre «fiksbar». iFixit har konsekvent scoret enheten lavt på fiksbarhet, og Apple bryr seg virkelig ikke om å fikse problemet. Apple foretrekker å reparere sine egne enheter, og det vil prøve å straffe brukere for å få utført reparasjoner fra tredjeparter.

Face ID fungerer ikke etter skjermbytte

iPhone-skjermer er ganske tøffe og du bør alltid bruke en skjermbeskytter på telefonen. Skjermbeskyttere har blitt langt mer spenstige og en god beskyttelse vil redde skjermen din. Når det er sagt, skjer ulykker og du kan fortsatt ende opp med å knuse eller knekke skjermen.

  Passordbeskytt apper og administrer innstillinger fra appbytter [Jailbreak]

Fix Face ID som ikke fungerer etter skjermbytte

Hvis du har fått skiftet skjermen, og erstatningen ble utført av en tredjeparts reparasjonstjeneste, har Face ID blitt blokkert på enheten din. Dette er ikke et problem med reparasjonsarbeidet som er utført. Dette er en «sjekk» som Apple har plassert på skjermreparasjon.

I følge iFixit, dette er ikke en programvaresjekk. Det er maskinvarerelatert. Det er en kjedelig prosess som involverer å fikse sensorer på enheten etter at skjermen er byttet ut. Hvis alt stemmer som det skal, vil Face ID begynne å fungere igjen. Det eneste problemet er at denne typen prosess ikke er lett å følge av det gjennomsnittlige autoriserte verkstedet. iFixit har mange års erfaring og mer ekspertise enn de fleste tekniske reparasjonsverksteder og er i stand til å gjøre det, men for mange brukere kan det hende at ferdighetene som trengs for å fikse problemet ikke er tilgjengelige.

  Hvordan starte et Zoom-møte som vert

Apple har nå bekreftet at den ikke lenger vil blokkere Face ID på telefoner som har fått skjermen erstattet av en tredjeparts reparasjonstjeneste. Denne reparasjonen vil være en programvarefiks. En iOS-oppdatering vil fjerne begrensningen, men det er uklart når oppdateringen vil rulle ut. Du kan leve med den deaktiverte Face ID til oppdateringen er rullet ut, eller du kan prøve å få den reparert i henhold til prosessen iFixit har beskrevet. Det er lite annet som kan gjøres.

Konklusjon

Apple pleide å bremse eldre iPhones med hver nye iOS-oppdatering, og det var ikke før rettslige skritt ble tatt at de sluttet å gjøre det. Regulatorer i EU har presset på retten til å reparere som en grunnleggende forbrukerrett. Det har ikke helt startet lovgivningen for iPhones, men hvis den gjør det, må Apple kanskje revurdere hvordan de produserer enhetene sine. Kanskje det kan passe Apple å lage en enhet som er umulig å reparere i stedet for å ha reservedeler lett tilgjengelig for sin iPhone, men alt avhenger av lovgivningen den er underlagt, og hvilke smutthull den tilbyr telefonprodusenten.

  Hvordan sette opp en NFS-andel i Webmin på Ubuntu Server