Feil ved å fikse iPhone i app-kjøp støttes ikke

App Store tilbyr en rekke apper og brukere kan velge hvilken som helst i henhold til deres valg og preferanser. Brukere sjekker alt før de installerer appen siden det er stor konkurranse for alle typer apper. Utviklere av appen ønsker å tjene penger på publiserte apper, men når du slipper en hvilken som helst app som en betalt, garanterer det ikke økonomisk suksess. Så for å tilfredsstille brukerne når det gjelder å bruke appen og utviklerne når det gjelder å tjene penger, er det en løsning, dvs. kjøp i appen. Hvis brukeren liker gratisfunksjonene til appen, kan de også kjøpe kjøpet i appen. Hvis du noen gang har møtt iPhone i appkjøp støttes ikke problem, så ikke bekymre deg, for i denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du fikser iPhone i appkjøp ikke tillatt problem.

Slik fikser du iPhone i app-kjøp støttes ikke feil

iPhone-kjøp i app gir ekstra funksjoner og innhold som premiuminnhold, abonnementer, digitale varer og mer. Du kan tilby kjøp i appen på App Store direkte og kan til og med markedsføre dem. La oss nå diskutere hvordan du fikser iPhone i appkjøp er ikke støttet problem eller kjøp i app fungerer ikke iPhone-problem.

  11 beste videobeskjæringsverktøy for personlig eller bedrift

Du kan deaktivere begrensningen på enheten din for å løse problemet med iPhone i appkjøp ikke tillatt som vist i trinnene nedenfor.

1. Naviger først til Innstillinger-appen på enheten din.

2. Etter det, velg Skjermtid, og trykk deretter på Innholds- og personvernrestriksjoner.

3. Trykk deretter på iTunes & App Store-kjøp.

4. Velg derfor alternativet Kjøp i appen.

5. Til slutt velger du alternativet Tillat.

Derfor er dette hvordan du kan løse iPhone i appkjøp ikke tillatt problem.

Hva er iOS-kjøp i appen?

Jeg tror nå du er klar med hvordan du fikser iPhone i appkjøp støttes ikke problemet, la oss nå diskutere kjøp i appen iOS. Så kjøp i appen funksjonen lar utvikleren holde app-funksjonen låst for brukerne, og brukere kan prøve bare gratisfunksjonene som de kan ta en avgjørelse fra om de vil kjøpe premiuminnholdet til den appen eller ikke. Enhver form for kjøpbar digital gjenstand gjennom kjøp i appen er kjent som et produkt.

Med kjøp i apper kan folk foreta betalingen i 45 valutaer ved å bruke betalingsmetodene knyttet til Apple-ID-en deres. Betalingsmetodene som støttes er kredittkort, debetkort, Apple Pay og mer. Det er fire typer kjøpsprodukter i appen.

  • Forbruksvarer: Disse inkluderer produkter som edelstener eller liv i et spill, oppgraderinger i datingapper og mer. Disse kan kjøpes igjen og igjen av forbrukerne etter hvert som de blir oppbrukt.

  • Ikke-forbruksvarer: Disse kjøpes én gang og brukere trenger ikke å betale igjen da de ikke utløper. Eksempler på ikke-forbruksvarer er kosmetikk i spillet, tilleggsfiltre i fotoappen og mer.

  • Auto-fornybare abonnementer: I dette blir brukerne belastet på gjentakende basis til det tidspunktet de bestemmer seg for å kansellere. Eksempler på dette inkluderer tilgang til biblioteker med innhold som video, artikler eller musikk, skylagring, utdanning og mer.

  • Ikke-fornyende abonnementer: Disse tilbyr innhold eller tjenester til brukere i en begrenset periode. For eksempel et sesongkort til innhold i spillet og mer. Ikke-fornyende abonnementer fornyes ikke automatisk

Slik deaktiverer du kjøp i appen på iPhone

For å deaktivere eller slå av kjøp i appen på din iPhone, følg trinnene gitt nedenfor av oss.

1. Gå først til Innstillinger-appen på din iPhone.

2. Velg deretter Skjermtid, og trykk deretter på Innholds- og personvernrestriksjoner.

3. Følgelig, trykk på iTunes & App Store-kjøpsalternativet.

4. Etter det velger du alternativet Kjøp i app.

5. Velg til slutt alternativet Ikke tillat.

Hvordan aktiverer jeg App Store-kjøp på iPhone

For å aktivere appbutikkkjøp på din iPhone, følg trinnene gitt av oss nedenfor.

1. Start med, gå til Innstillinger-appen på iPhone.

2. Velg deretter alternativet App Store.

3. Etter det velger du Appnedlastinger under alternativet Automatiske nedlastinger og trykker deretter på Tillat alltid.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvordan slår jeg på kjøp i appen iOS 15?

Ans. For å slå på kjøp i appen på iOS 15, følg deretter trinnene gitt av oss under metoden for å fjerne begrensningen på enheten din.

Q2. Er et kjøp i appen gratis?

Ans. Kjøp i app lar utviklerne tilby appen gratis i App Store (for iOS) og Google Play (for Android). Deretter, i applikasjonen, kan utviklerne annonsere sine låste funksjoner, premiumtilbud, betalte oppgraderinger og spesialartikler.

Q3. Hva betyr et kjøp i appen?

Ans. Kjøp i appen er premiumtilbud, låste funksjoner, ekstra innhold, abonnementer og mer enn brukeren kan kjøpe inne i appen.

***

Jeg håper du likte å lese artikkelen vår, da vi har diskutert at iPhone i appkjøp ikke støttes problem og mer. Kjøp i app gir en trygg og konsistent opplevelse tilrettelagt av handels- og betalingssystemer i verdensklasse, og gjør det dermed enklere for brukere å håndtere kjøpene og abonnementene sine over tid. Du kan sjekke siden vår for oppdateringer. Hvis du har noen forslag eller spørsmål, kommenter nedenfor.

x