(FIKSET) Google Meet-mikrofon fungerer ikke, «Av på grunn av størrelsen på samtalen»

En av begrensningene ved nettmøter er båndbredde. Ikke alle nettmøteverktøy kan håndtere flere lyd- og/eller videostrømmer samtidig. Apper må administrere flere strømmer, holde dem alle adskilt, holde kvaliteten på samtalen anstendig og ta imot nye deltakere som blir med.

Google Meet-mikrofonen fungerer ikke?

Google Meet er en av de mange populære appene som brukes til nettmøter for tiden. Det er et robust verktøy som tilbyr bakgrunnsuskarphet, bilde-i-bilde-modus og møter med opptil 100 deltakere. Det er også gratis, noe som gjør det mer tilgjengelig for mange mennesker.

  Hvordan endre Spotify spillelistebilde

Google Meet er som alle andre online møteverktøy som trenger å administrere et stort antall lyd- og videostrømmer i en samtale. Hvis du blir med på et Google Meet-møte, og du ser meldingen «Mikrofonen er av på grunn av størrelsen på samtalen», er det ingenting å bekymre seg for, og løsningen er enkel.

Hvordan fikser «Mic er av på grunn av størrelsen på samtalen»?

Slå på mikrofonen

Google Meet demper mikrofonen automatisk for deltakere i et møte når deltakerantallet overstiger 5. Dette er ikke en vanskelig blokkering; som bruker kan du slå på mikrofonen ved å klikke på mikrofonikonet.

  Hvordan porter videre gjennom brannmuren på Ubuntu

Hvordan det fungerer

I et Google Meet-møte vil de første fem brukerne bli med med mikrofonene på. Den sjette personen som blir med i møtet blir dempet, og de vil se meldingen «Mikrofonen er av på grunn av størrelsen på samtalen». Alle påfølgende brukere som blir med i møtet vil likeledes bli kuttet, og de vil også se den samme meldingen.

I alle tilfeller kan brukeren som har blitt dempet automatisk slå på mikrofonen.

Hvorfor ignorerer Google Meet brukere

Google Meet demper brukere fordi jo flere brukere som blir med i møtet, desto mer «støy» vil en aktiv mikrofon skape i samtalen. Det er best å dempe en bruker og la dem slå på dem selv når de har noe å si. Det kan også hjelpe deg med å administrere båndbredden for samtalen enklere.

  Slik ser du sangtekster på en iPhone, iPad, Mac eller Apple TV

Konklusjon

Det er ingen mulighet for å deaktivere denne funksjonen. Hvis du rutinemessig holder møter med mer enn fem brukere, er det en god idé å la andre deltakere få vite hvorfor de blir dempet ved inngang, og at de kan slå på dem selv når de vil. Google Meet lar alle slå på mikrofonen, og vil ikke dempe andre brukere med makt slik at du kan snakke. Alt som er sagt, det er god nettmøteetikett å dempe mikrofonen din hvis du ikke er den som snakker.