Fix System fant ikke miljøalternativet som ble angitt

Systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt problemet er en systemfeil som noen ganger oppleves av Windows 10-brukere. Dette problemet er forårsaket av Windows-oppdateringer og annen korrupsjon i Windows-filer. Når det er feil Windows 10 avanserte systeminnstillinger, kan det være endringer i miljøvariabelen som kan forårsake ulike problemer på datamaskinen din. I denne veiledningen vil vi forstå hvordan du setter miljøvariabelen og årsakene som forårsaker denne feilen.

Hvordan fikse systemet fant ikke miljøalternativet som ble angitt i Windows 10

Det kan være ulike årsaker til at systemet ikke kunne finne miljøalternativet som ble angitt feil; noen av de mulige årsakene er listet opp nedenfor.

  • Korrupsjon i systemfilene er en av hovedårsakene til denne feilen på Windows 10
  • Ofte anses tredjeparts antivirus også som ansvarlige for miljøvariabelfeilen
  • Når en miljøvariabel mangler fra systeminnstillingene, kan brukeren få denne feilen
  • Ødelagte eller manglende visuelle C++-redistribuerbare filer kan også forårsake dette problemet på datamaskinen din
  • Et feil systemregister kan også forårsake denne feilen
  • En ødelagt Windows-brukerprofil er også noen ganger assosiert med systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt feil
  • Windows-feil og feil kan også forårsake denne feilen

Følgende veiledning vil gi deg metoder for å løse systemet som ikke kunne finne miljøalternativet som ble angitt feil i Windows 10.

Metode 1: Reparer systemfiler

Ødelagte systemfiler er en av hovedårsakene til at systemet ikke kunne finne miljøalternativet som ble angitt feil for å oppstå på Windows 10-datamaskiner; disse korrupte filene kan også forårsake andre alvorlige problemer med systemet ditt. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du angir en miljøvariabel, er en av de første tingene du kan prøve for å løse problemet å kjøre en innebygd systemskanning. SFC-skanningen er et verktøy utviklet av Microsoft; dette verktøyet skanner etter eventuelle ødelagte systemfiler og prøver å reparere og gjenopprette dem. Sjekk ut hvordan du reparerer systemfiler på Windows 10-veiledningen for å utføre skanninger for å fikse problemene forårsaket av feil Windows 10 avanserte systeminnstillinger.

  Hvordan sette opp en vedvarende Ubuntu USB

Metode 2: Kjør Malware Scan

Noen ganger kunne systemet ikke finne miljøalternativet som ble angitt, kan være forårsaket av skadelig programvare eller et virus som har infisert datamaskinen din; for å løse dette bør du kjøre en skanning etter skadelig programvare og antivirus. Du kan sjekke ut hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min? og hvordan du fjerner skadelig programvare fra PC-en din i Windows 10-veiledningene for å finne måter å fjerne virus eller skadelig programvare fra datamaskinen.

Metode 3: Legg til manglende miljøvariabel

Den manglende miljøvariabelen er en av de vanligste årsakene til denne feilen; du kan fikse dette ved å legge til variabelen manuelt. Du kan legge til miljøvariabelen ved å følge to forskjellige metoder.

Alternativ I: Gjennom avanserte systeminnstillinger i sikkermodus

Hvis du ikke kan finne ut hvordan du setter miljøvariabel på datamaskinen din, kan du prøve å legge til variabel ved å navigere til de avanserte systeminnstillingene for å løse systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt feil. Les vår guide om hvordan du starter opp til sikker modus i Windows 10 og følg deretter trinnene nevnt nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv Vis avanserte systeminnstillinger og klikk på Åpne.

2. Klikk på Miljøvariabler… i Systemegenskaper.

3. I alternativene for systemvariabler klikker du på alternativet Ny….

4. For variabelnavn, bruk windir og for variabelverdi, bruk C:Windows og klikk OK for å lagre endringene.

5. Til slutt starter du PC-en på nytt.

Alternativ II: Gjennom Registerredigering

Hvis det ikke hjelper å endre avanserte systeminnstillinger for Windows 10, kan du bruke Registerredigering til å legge til variablene.

1. Trykk Windows + R-tastene sammen for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Her skriver du regedit og trykker på Enter-tasten for å starte Registerredigering.

  Slik sletter du PhonePe-transaksjonshistorikk

3. Naviger til følgende stedsbane i Registerredigering.

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Environment

4. Finn vindverdien og dobbeltklikk på den.

5. Skriv inn C:/Windows i feltet Verdidata og klikk OK for å lagre endringene.

6. Lukk registret og start PC-en på nytt.

Metode 4: Installer Microsoft Visual C++ Redistributable på nytt

Hvis Visual C++ Redistributable-komponenten mangler på datamaskinen din, kan det hende at systemet ikke kunne finne miljøalternativet som ble angitt feil under bruk av et program. For å løse dette må du installere Visual C++ omdistribuerbare komponenter. Hvis du ikke forstår hvordan du stiller inn miljøvariabler og løser variableproblemer ved å installere Visual C++ på nytt, følg veiledningen Hvordan installere Microsoft Visual C++ omdistribuerbar på nytt for å finne metoder for å installere Visual C++-komponenter på datamaskinen.

Metode 5: Endre systemregisteret

Hvis problemet er forårsaket av et feil systemregister, kan du prøve å fikse det ved å endre registret.

Merk: Mens du endrer Windows 10 avanserte systeminnstillinger, ta en sikkerhetskopi av registernøkler for å gjenopprette til tidligere innstillinger i tilfelle manuelle feil under endring. Sjekk ut hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette registret på Windows-veiledningen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av registernøkler.

1. Gå til følgende stedsbane i Registerredigering.

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/LanmanServer/Parameters

2. I den høyre ruten høyreklikker du på den tomme plassen og klikker på Ny og deretter DWORD (32-biters) verdi.

3. Navngi den nye DWORD-filen IRPStackSize og dobbeltklikk på den.

4. I Verdidata legger du til passende data i henhold til nettverkskravene dine og klikker OK.

Metode 6: Opprett ny brukerprofil

Hvis Windows-brukerprofilen din er ødelagt, er dette en av de vanligste årsakene til at systemet ikke kunne finne miljøalternativet som ble angitt. For å løse dette problemet kan du prøve å endre den ødelagte brukerprofilen med en ny profil. Les vår guide om hvordan du oppretter en lokal brukerkonto på Windows 10.

Metode 7: Utfør systemgjenoppretting

Hvis de forrige metodene ikke fungerer, og du fortsetter å motta den samme feilen og ikke vet hvordan du angir en miljøvariabel, kan du prøve å utføre en systemgjenoppretting for å fikse alle problemene forårsaket av feilaktige innstillinger og andre Windows-problemer. Sjekk ut hvordan du bruker systemgjenoppretting på Windows 10-veiledningen for å forstå instruksjoner for å trygt utføre en systemgjenoppretting på din Windows 10-datamaskin.

  Hold nettbutikken din sikker etter Magento 1 EOL

Metode 8: Tilbakestill PC

Hvis ingen av de tidligere metodene fungerer for deg, kan du prøve å tilbakestille Windows 10 på datamaskinen. Vanligvis anbefales ikke å tilbakestille Windows, da du kan miste data, men hvis problemet vedvarer, kan tilbakestilling av Windows være siste utvei for å løse feilen. Du kan sjekke veiledningen Hvordan tilbakestille Windows 10 uten å miste data for å trygt tilbakestille Windows 10 for å løse systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt problemet.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hva er systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt problemet?

Ans. Systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt feilen er en vanlig systemfeil på Windows 10. Den er forårsaket av feil miljøvariabler på datamaskinen din.

Q2. Kan jeg fikse miljøvariabelfeil ved å endre registeret?

Ans. Du kan bruke Registerredigering for å fikse variabelproblemet. Sørg imidlertid for å lage en registersikkerhetskopi for å gjenopprette nøklene hvis endringen mislykkes.

Q3. Hva forårsaker problemer med miljøvariable?

Ans. Flere faktorer kan forårsake denne feilen, noen av de vanligste faktorene inkluderer ødelagte systemfiler, Windows-problemer og problemer med skadelig programvare eller virus.

***

Vi håper denne veiledningen var nyttig for deg og at du var i stand til å fikse systemet kunne ikke finne miljøalternativet som ble angitt feil. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har spørsmål eller forslag til oss, vennligst skriv dem i kommentarfeltet.

x