Forstå forskjellene mellom dem

Programvare og API-er går gjennom ulike stadier, fra planlegging, design, implementering og testing til distribusjon. Alle disse stadiene er viktige da de sikrer at produktet oppfyller kravene og er fritt for feil og feil.

SoapUI og Postman er populære API (Application Program Interface) verktøy under utvikling. APIer kan brukes i mobil- eller webapplikasjoner ettersom de bygger bro mellom webserveren og applikasjonens klientside.

APIer kommer i forskjellige former, for eksempel web-, database-, system- og fil-APIer. Hvis du for eksempel vil legge til en værmelding til applikasjonen din, kan du hente data fra et vær-API. Betalingsbehandlere som Stripe og PayPal lar deg også bruke API-en deres for å muliggjøre behandling av betalinger.

Denne artikkelen vil introdusere rollen til SoapUI og Postman-verktøy i API-utvikling, diskutere bruken av hvert verktøy og sjekke likhetene og forskjellene for å hjelpe programvaretestere med å ta informerte beslutninger.

Hva er SoapUI?

SoapUI er et hodeløst funksjonelt testverktøy for APIer. Du kan bruke SoapUI til å teste både SOAP og REST APIer.

SOAP-tjenester (Simple Object Access Protocol) er APIer som bruker HTTPS/HTTP som en transportprotokoll og Extensible Markup Language (XML) som dataformat. SOAP APIer er elsket for sine avanserte sikkerhetsfunksjoner som digital signaturverifisering og meldingskryptering.

Representational State Transfer (REST) ​​eller RESTful er en programvarearkitektur som beskriver hvordan APIer skal fungere. REST APIer bør følge prinsipper som et enhetlig grensesnitt, et lagdelt system, statsløshet og kode på forespørsel.

SoapUI har disse brukstilfellene;

Hvorfor bruke SoapUI?

 • Enkel å bruke: SoapUI lar deg generere tester enkelt gjennom dra-og-slipp-, pek-og-klikk-funksjonene.
 • Gjenbrukbare skript: Du trenger ikke å skrive skript for hver testcase; du kan gjenbruke noen av skriptene dine i hele appen.
 • API funksjonell testing: SoapAPI utfører omfattende funksjonstester for å sikre at appen din fungerer som tiltenkt alltid.
 • Datadrevne tester: Du kan legge til data i testene dine for å sikre at du får de ønskede resultatene.
 • API-mocking: SoapUI har en virtualiseringsfunksjon som lar deg mock-teste API-en din før du distribuerer for å sikre at den fungerer som forventet.
 • Testrapportering: SoapUI lar deg generere rapporter med statistikk og beregninger for testsakene dine.
  Hva er .aae-filer? Kan jeg slette dem?

SoapUI er et åpen kildekode-verktøy med gratis- og premiumversjoner. Betalte pakker starter fra $659/år.

Hva er Postman?

Postman er et testverktøy for APIer i REST-, SOAP-, GraphQL- og JSON-formater. Du kan legge til dette verktøyet i nettleseren din som en utvidelse eller laste det ned som en skrivebordsapp for Mac, Linux og Windows.

Plattformen har verktøy for hvert trinn i en applikasjons livssyklus, fra design, testing og dokumentasjon til hån.

Postman har følgende brukssaker;

 • Testing av APIer
 • Utforsker APIer
 • Dokumentere APIer
 • Administrere APIer
 • Samarbeider om APIer

Hvorfor bruke Postman?

 • Brukervennlig brukergrensesnitt: Postman har et enkelt grensesnitt, som gjør det enkelt for ingeniører å teste endepunktene sine.
 • Godtar ulike API-formater: Du kan bruke Postman til å teste API-er for nesten alle nettformater. Verktøyet kan enkelt tilpasses ulike standarder, protokoller og formater basert på dine behov.
 • Ulike funksjoner: Du kan opprette, sende og lagre forespørsler og svar fra denne postmannen. Du kan også organisere disse forespørslene og svarene i mapper og samlinger.
 • Et sentralt depot: Postman gir utviklere en sentral plattform for å lagre, katalogisere og samarbeide om å utvikle APIer. Du kan lagre og administrere API-dokumentasjon, spesifikasjoner, testtilfeller, resultater og arbeidsflyter på dette verktøyet.
 • Muliggjør samarbeid: Tilgjengeligheten til Postman Workspaces lar teamledere gruppere ingeniører i forskjellige kategorier. Du kan opprette personlige, team-, partner- eller offentlige arbeidsområder, avhengig av arten av oppgavene du ønsker å håndtere.
 • Integrerer med andre verktøy: Postman har en API som er enkel å bruke. Postman integreres også med viktige verktøy i programvarens livssyklus, som GitHub, Jenkins og Swagger. Noen av de omtalte integrasjonene er AWS API Gateway, BigPanda, BitBucket Pipelines og Azure DevOps, for å nevne noen.

Postman har en gratis pakke som tilbyr verktøy og samarbeidsverktøy for opptil 3 brukere og betalte pakker fra $12/bruker/måned, fakturert årlig.

SoapUI vs. Postman

FunksjonSoapUIPostman RESTful API-testingJaJaSOAP API-testingJaJaDebuggingJaJaTestskript gjenbrukbarhetJaNeiAutomatisk testingJaJaSamarbeidJaJaSkriptspråk JavaScriptGroovy og XMLSikkerhetstestingJaJaIntegrasjonerJaJa

#1. SOAP vs. REST APIer

SOAP og REST er de vanligste API-formatene i utvikling. Heldigvis støtter SoapUI og Postman begge formatene.

  12 virtuelle kontorløsninger for din bedrift

Postman ble imidlertid opprinnelig designet for REST APIer, men støtter nå SOAP API-testing.

På den annen side ble SoapUI opprinnelig designet for SOAP APIer, men støtter nå REST API-testing.

#2. Feilsøking

Du kan feilsøke koden din på Postman ved å bruke Postman-konsollen. Denne terminalen vil vise detaljene for forespørslene og svarene dine for å finne ut om problemene med koden din. Du kan også angi bruddpunkter på konsollen for enklere feilsøking.

SoapUI lar deg feilsøke kode ved hjelp av TestCase Debugging-funksjonen. Du kan sjekke forespørslene og svarene dine ved å analysere overskrifter og brødtekster. Du kan også angi bruddpunkter for å identifisere problemer.

#3. Automatiserte tester

Postman’s Collection Runner kan automatisere tester for å kjøre en gitt sekvens. Du kan også planlegge tester for å kjøre på Postman-skyen. Du kan også integrere kjøringene dine med Postman CLI og kjøre testene fra kommandolinjen.

Launch TestRunner-funksjonen fra SoapUI lar deg skrive og kjøre testcases. Du kan også programmatisk opprette og teste saker basert på ulike kriterier. SoapUI lar deg lage og automatisere tester ved å bruke skriptspråk som Groovy, Python og Ruby.

#4. Samarbeid

Begge verktøyene lar team jobbe med det samme prosjektet uten problemer.

Postman har en Workspaces-funksjon som lar teamledere bestemme rettighetene til teammedlemmer. Teammedlemmer kan redigere og kommentere prosjektfiler direkte fra Postman. Verktøyet støtter også versjonskontroll for å spore endringer i prosjektfiler.

SoapUI lar teamledere lage delte prosjekter på sin plattform. Teamledere kan deretter legge til medlemmer for å samarbeide om API-testing. Verktøyet lar kommentere og sender varsler hver gang en ny endring registreres på plattformen.

Beste praksis for testing av APIer

Hvis du er ny på testing, kan du være usikker på hvordan du skal gjennomføre slike tester. Følgende er noen av de beste fremgangsmåtene;

 • Planlegg testene dine: Du må være sikker på hvorfor du trenger tester, hva du skal teste og hvordan du gjør det. Dette kan bare skje når du har en klar plan.
 • Test med en rekke data: Du kan bli fristet til å teste API-en din med bare dataene du har. Gå utover og test den med ugyldige utdata og uventede data for å se hvordan den vil oppføre seg.
 • Bruk forskjellige testmetoder: Når du lager prototyper av en hurtig API, kan du bli fristet til å bare stole på manuell testing. Du kan imidlertid prøve andre, for eksempel belastningstesting og sikkerhetstesting, for å se hvordan API-en din vil oppføre seg.
 • Automatiser testene dine: Automatisert testing er veien å gå hvis du vil kjøre tester gjentatte ganger.
 • Dokumenter testene dine: Et godt API bør være godt dokumentert. Dokumenter alle testsakene og gjør det enkelt å referere til dem i fremtiden.
 • Invester i kontinuerlig forbedring: Testene du lager som førstegangsbruker er kanskje ikke fullstendige. Fortsett å forbedre testene dine, noe som følgelig forbedrer API-ets kvalitet.
 • Spor resultatene dine: Et API er ikke en engangsting. Sporing av resultatene gjør det enkelt å fastslå API-ets ytelse når den publiseres.
  Hvordan speile iPhone til TV uten Wi-Fi

Forfatterens notat

Postman og SoapUI er fantastiske verktøy for å teste APIer. Hvert verktøy har styrker og svakheter. I følge min analyse er følgende noen av tilfellene når du bør hvert verktøy;

Postbud

 • Du er ny på API-testing: Postman har et brukervennlig grensesnitt, og det er lett å finne frem.
 • Du vil teste endepunkter manuelt: Du kan legge til overskrifter og kropper til Postman-grensesnittet for å teste endepunktene dine før du legger til dataene i databasen.
 • Du vil teste RESTful APIer: Selv om Postman tester et bredt spekter av API-formater, ble det opprinnelig designet for REST APIer.

SoapUI

 • Du har erfaring med API-testing: Som en erfaren tester kan du finne deg selv på jakt etter avanserte funksjoner tilgjengelig på SoapUI.
 • Du vil ha datarike tester: SoapUI lar deg legge til data i testene dine og få figurative rapporter.
 • Du tester SOAP APIer: Selv om SoapUI nå tester RESTful APIer, ble den opprinnelig designet for SOAP APIer.

Konklusjon

Valget mellom SoapUI eller Postman vil avhenge av brukstilfellet og hva du ønsker å oppnå. Hvis du leter etter et enkelt verktøy for manuelle og raske tester, vil Postman være et fantastisk valg. Men hvis du leter etter et omfattende verktøy som kan tilby avanserte funksjoner som datadrevet testing, belastningstesting og sikkerhetstesting, vil SoapUI være et perfekt valg.

Hvis du har tenkt å bygge en API, sjekk ut de beste verktøyene for å bygge og teste APIer.