10 beste oversettelsesapper å bruke mens du reiser

Å reise er terapi for oss alle, ettersom det gir en mulighet til å utforske ulike kulturer, retter og livsstiler.

Dette gir oss mulighet til å utvide vår horisont, få nye erfaringer og skape gode minner. Ikke desto mindre kan språkbarrierer vise seg å være en betydelig hindring, spesielt når du reiser til et fremmed land. Hva om du er sulten og vil kjøpe en sandwich 🥪 men ikke vet hva du skal be om?

Det kan bli utfordrende å kommunisere med lokalbefolkningen, navigere i ukjent terreng og fordype seg helt i den lokale atmosfæren.

Men ikke bekymre deg, for med teknologiens kraft kan vi overvinne disse hindringene! Det er her oversettelsesapper kommer godt med, og gjør det mulig å overvinne språkbarrierer og nyte en jevn og stressfri reise.

Så gjør deg klar til å pakke kofferten, ta frem smarttelefonen og begi deg ut på en språkbarrierefri reise verden rundt.

Men før du drar på en omvisning, la oss få en bedre forståelse av hva oversettelsesapper er.

Hva er oversettelsesapper?

Oversettelsesapper er applikasjoner som er laget for å oversette skriftlig eller muntlig språk fra ett språk til et annet. Disse oversettelsesappene bruker maskinlæringsalgoritmer og kunstig intelligens (AI) for å oversette tekst, tale eller til og med bilder i sanntid.

For eksempel, ved å oversette ordet «briller» fra engelsk til tsjekkisk, vil appens algoritme analysere ordet, og ta hensyn til dets kontekst og betydning.

Det vil gi det tilsvarende tsjekkiske ordet eller uttrykket, som i dette tilfellet vil være «brýle».

I tillegg har oversettelsesapper også talegjenkjenningsteknologi som gjør dem i stand til å transkribere talespråk til skriftlig tekst som deretter kan oversettes til ønsket språk.

Videre bruker noen apper også optisk tegngjenkjenning (OCR) for å gjenkjenne tekst i bilder og oversette den deretter.

Hvorfor er oversettelsesapper en redningsmann på en forretningsreise?

Forretningsreiser er avgjørende for å dyrke og opprettholde relasjoner, utforske nye markeder og avdekke nye muligheter. Språkbarrierer kan imidlertid hindre kommunikasjon, og føre til misforståelser og tapte forretningsmuligheter.

Heldigvis kan oversettelsesapper løse dette problemet ved å muliggjøre tydelig kommunikasjon og forståelse mellom personer som snakker forskjellige språk. Sanntidsoversettelser og språklæringsfunksjoner som tilbys av oversettelsesapper, bidrar til å bygge bro over kommunikasjonsgapet. Dette skaper muligheter for vellykkede forretningsforetak.

Å bruke en oversettelsesapp på en forretningsreise viser respekt for språk og kultur, bygger tillit og forbindelser.

Fordeler med oversettelsesapper

På grunn av deres evne til å bryte ned språkbarrierer, har oversettelsesapplikasjoner blitt stadig mer populære blant elever.

  Hvordan fungerer Bring Your Own Phone Assurance Wireless?

Her er noen fordeler med oversettelsesapper:

  • Flerspråklig kommunikasjon: Oversettelsesapper letter kommunikasjon med enkeltpersoner som snakker forskjellige språk, spesielt når de reiser utenlands eller samhandler med mennesker fra forskjellige kulturer.
  • Praktisk: Oversettelsesapper er svært praktiske, og gir mulighet for umiddelbar oversettelse av tekst eller tale, noe som gjør dem ideelle for situasjoner der en profesjonell oversetter kanskje ikke er tilgjengelig eller mens du er på farten.
  • Kostnadseffektiv: Oversettelsesapper kan være et mer kostnadseffektivt alternativ til å ansette profesjonelle oversettere eller tolker, siden de stort sett er gratis eller tilgjengelig til en lav pris.
  • Tidsbesparende: Hensikten med en oversettelsesapp er å spare deg for tid og energi ved å eliminere behovet for å stole på ordbøker eller forsøke å forstå fremmedspråk. Appen håndterer oversettelsen for deg.
  • Forbedret læring: Oversettelsesapper gir umiddelbar tilbakemelding på grammatikk, ordforråd og uttale, noe som gjør dem til et utmerket verktøy for språklæring. Brukere kan lære nye ord og uttrykk og øve på uttalen.
  • Bedre forståelse: Oversettelsesapper hjelper til med å forstå fremmedspråk og kulturer, forbedre kommunikasjonseffektiviteten og tilrettelegge for utviklingen av relasjoner med enkeltpersoner med ulike bakgrunner.

La oss dykke ned i noen av de beste oversettelsesappene du kan bruke mens du reiser.

Google Oversetter

Du kan oversette online gratis med Google Translate. Dette støtter oversettelse for mer enn 100 språk, inkludert tekst, tale og bilder. Den lar brukere skrive inn tekst eller tale på ett språk og motta en umiddelbar oversettelse til ønsket språk. I tillegg kan Google Translate oversette hele nettsider og gi taleoversettelse for utvalgte språk.

I løpet av årene har oversettelsesnøyaktigheten til Google Translate blitt betydelig forbedret. Den inkluderer også andre funksjoner, for eksempel nedlasting av språk for offline bruk og kameraoversettelse. Dette muliggjør tekstoversettelse i sanntid gjennom kameraet på en mobil enhet.

Du kan benytte deg av dette på både Android og iOS.

jeg oversetter

iTranslate er en populær gratis oversettelsesapp som lar brukere enkelt oversette tekst. Den deltar også i tale-til-stemme-samtaler på tvers av over 100 språk. Appens Offline Mode-funksjon lar brukere oversette til utlandet uten dyre roaming-kostnader. Den inkluderer også en ordbok, synonymordbok og andre funksjoner som translitterasjon, deling, favoritter og historie.

Ekstra funksjoner i iTranslate Pro inkluderer sanntids kameraoversettelse, offline oversettelse for 40+ språk, tale-til-stemme-samtaler og verb-bøyninger. Totalt sett er iTranslate et kraftig og allsidig verktøy for flerspråklig kommunikasjon.

Denne appen støttes på både Android- og iOS-enheter.

Si hei Oversett

SayHi Translate er en språkoversettelsesapp som lar brukere kommunisere på tvers av flere språk i sanntid. Appen støtter over 100 språk og kan oversette skriftlige og muntlige tekster. Brukere kan legge inn tekst, snakke inn i appen eller til og med tegne tegn for oversettelse.

  Ubisoft annonserte en crossover mellom Assassin's Creed Valhalla og Monster Hunter World

Automodus oppdager og oversetter tale automatisk uten å trykke på en knapp. Denne funksjonen gjør appen nyttig for naturlige samtaler, siden brukere kan snakke uten avbrudd. Den inkluderer en stemmegjenkjenningsfunksjon som oppdager og oversetter brukerens stemme til målspråket. Historiefunksjonen lar deg finne tidligere oversettelser raskt.

SayHi Translate er tilgjengelig på både Play Store og Apple Store.

Voice Translator-app fra BP Mobile

Voice Translator-appen støtter stemme- og tekstoversettelse i sanntid for over 100 språk. Du kan bruke den til å kommunisere, lese skilt og oversette tekst fra bilder. Appen inkluderer også frakoblede parlører, språkgjenkjenning og smart tekst-til-tekst-modus.

I tillegg har den menneske-til-kjæledyr og kjæledyr-til-menneske-moduser for underholdningsformål. Det lar brukere kommunisere på alle språk og oversette tekst fra bilder eller bilder. Den har en frakoblet ordbok med stemmeinndata, 3D Touch og Apple Watch-støtte. Med mannlige og kvinnelige stemmer tilgjengelig, kan brukere kontrollere hastigheten på stemmen og si den oversatte frasen høyt.

Du kan laste ned denne brukervennlige appen fra Apple Store.

iTranslate Voice

iTranslate Voice er en språkoversettelsesapp som lar brukere oversette talte ord og setninger i sanntid. Brukere kan snakke naturlig med folk som snakker forskjellige språk uten å vente på oversettelser. Denne appen gir tekst-til-tale-funksjonalitet, slik at du kan lytte til oversettelsen eller kommunisere med noen andre.

Appen støtter også flere dialekter for mange språk, noe som gjør det enklere å kommunisere med folk fra forskjellige regioner. Du kan lagre ofte brukte oversettelser for rask tilgang og dra nytte av funksjonen for stemmegjenkjenning. Appen tilbyr også offline oversettelse, noe som gjør den til et pålitelig valg selv uten internettforbindelse.

Du kan laste ned denne appen for iOS-enheten din.

Microsoft Translator

Microsoft Translator er en gratis, multifunksjonell oversettelsesapp som tilbyr oversettelser på mer enn 70 språk. Dette inkluderer tekst, tale, samtaler og kamerabilder. Appen inkluderer også en delt skjermmodus for tospråklig og flermannsoversettelse. Med muligheten til å laste ned språk for offline bruk, er det en ideell reisefølge.

Dette er tilgjengelig for opptil 100 personer på flere språk. Den tilbyr også parlører, alternative oversettelser og translitterasjoner. Det kan også lagre ofte brukte oversettelser for fremtidig bruk. I tillegg kan brukere dele oversettelsene sine med andre apper og oversette tekst i andre apper gjennom kontekstmenyoversettelse.

Last ned denne appen fra Android eller iOS.

Snakk og oversett av Apalon

Speak & Translate er en stemme- og tekstoversetter som lar brukere kommunisere effektivt på over 100 språk. Du kan gjøre dette eksternt med frakoblet modus uten data eller Wi-Fi. Tekstoversettelse lar brukere skrive inn et ord, en setning eller en setning og få en umiddelbar oversettelse på 117 språk. Voice Translation kan også oversette alle talte ord eller setninger til 54 språk. Brukere kan velge mellom mannlig eller kvinnelig stemme og hastigheten med stemmeinnstillinger.

  19 beste skjermopptaker for Mac

Appen integreres også med iCloud, slik at oversettelseshistorikken din automatisk kan synkroniseres på tvers av iOS-enheten din. Brukere kan enkelt endre fargetemaet til appens brukergrensesnitt for å matche stilen deres med fargetemafunksjonen. Brukerne kan bruke appen helt annonsefri med funksjonen Ingen annonser.

Last ned denne appen for iOS-enheten din.

Naver Papago

Denne oversettelsesappen støtter 13 språk og har tekstoversettelse, bildeoversettelse, stemmeoversettelse, offline oversettelse, samtaleoversettelse, håndskriftoversettelse og nettsideoversettelse, samt en ordbok og et pedagogisk verktøy for å studere fremmedspråk.

Papago tilbyr umiddelbar tekst-, bilde- og samtaleoversettelse for en-til-en-samtaler i sanntid. Den kan lage notater for å studere passasjer og ord. Det gir også mulighet for samtaleoversettelse, hvor man kan snakke hverandres språk med en utlending, og nettsideoversettelse ved å skrive inn URL. I tillegg har Papago Edu, som oppretter Mine notater for å studere passasjer og ord og gir ordbokinformasjon for å sjekke ytterligere betydninger.

Du kan laste ned denne appen fra både iOS og Android.

Dialog

Dialog er en brukervennlig tale- og tekstoversetterapp som støtter over 100 språk. Funksjonene inkluderer kameraoversettelse, tastaturoversetter, reisehub, offline-modus, Apple Watch-app og widget på startskjermen. Den har også avansert talegjenkjenning, språkdeteksjon og høy nøyaktighet i sanntidsoversettelser.

Dialog gir umiddelbare oversettelser med ett enkelt trykk. Det er også et nyttig verktøy for reiseplanlegging, for eksempel en valutaomregner og språkpodcaster. Dialog er et utmerket valg for alle som trenger å kommunisere på et fremmedspråk raskt og nøyaktig.

Du kan enkelt benytte deg av denne appen fra Apple Store.

TextGrabber av Abby

ABBYY TextGrabber er en app som digitaliserer trykt tekst, slik at brukere kan ringe, sende e-post og følge lenker. Den oversetter til 100+ språk, rediger, voice-over og del det gjenkjente resultatet på en praktisk måte. Appen fanger opp og gjenkjenner trykt tekst offline og trekker ut informasjon på 60+ språk.

Gratisversjonen er annonsestøttet og gir tre tekstgjenkjenning og oversettelse. All trykt tekst kan lagres og oversettes, inkludert tekst fra en TV-skjerm, smarttelefon, kvittering, reisedokument eller oppskrift. Appen har tips og triks, inkludert hvordan du bruker ABBYY FineScanner til å skanne bøker og dokumenter på flere sider uten å miste formatering.

Den er tilgjengelig på Android- og iOS-enheter.

Forfatterens notat

Avslutningsvis er disse oversettelsesappene gunstige for å bryte ned språkbarrierer og lette kommunikasjonen med enkeltpersoner som snakker forskjellige språk. De tilbyr flerspråklig kommunikasjon, bekvemmelighet, kostnadseffektivitet, tidsbesparelse, forbedret læring og en bedre forståelse av fremmedspråk og kulturer. Hver applikasjon har sine fordeler og funksjoner.

Mitt beste valg blant denne enorme listen er Google Translator på grunn av dens allsidighet. Men husk, til syvende og sist vil valget avhenge av hva som er viktigst for deg.

Hvis du har høyere oversettelseskrav enn noen få samtalelinjer, som å oversette en timelang video eller podcast, kan du prøve disse lydoversettelsesplattformene.