Forstå utlån og lån av kryptovaluta for nybegynnere

Krypto-investorer investerer ofte med konseptet om å holde eiendelene sine i lang tid i lommeboken til de ser at prisen går høy. Tror du dette er riktig strategi?

Vel, jeg er uenig fordi det er mye du kan gjøre med investeringene dine. I stedet for å bare beholde alle eiendelene i banken din for noen lave renter, kan du bruke andre måter å øke kryptovalutaen din på.

Det er her konseptet med kryptolån kommer inn i bildet. Er det ikke utrolig om du kan tjene renter på beløpet du investerer i kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum osv.? På toppen av den ekstra renten, kan låntakerne også beholde de digitale eiendelene som sikkerhet for å få lån.

Et betydelig fremskritt er synlig innen blockchain-teknologi, og en stor del av det er synlig i fintech-sektoren. Så hvis du også lurer på hvordan du kan tjene renter på investeringene dine, bør du fortsette å lese videre.

Kryptovaluta er i ferd med å bli et utbredt alternativ for betalinger. Det er ikke mange som vet, men det er også en utmerket mulighet for investeringer. Hvis du ikke planlegger å selge dine kryptoaktiva, kan du få mer verdi for dine eiendeler med kryptoutlån.

Først av alt, la oss begynne med å forstå konseptet med kryptoutlån.

Hva er kryptoutlån?

Krypto utlån ligner konseptet med tradisjonelle utlån. Den eneste forskjellen her er at du vil låne ut forskjellige kryptovalutaer til låntakerne i stedet for papirvaluta. Når investorer låner ut krypto til låntakere på en desentralisert plattform, får de rentebetalinger i retur. Disse betalingene kalles også «kryptodivider.» Flere plattformer lar brukerne ikke bare låne ut kryptovalutaer, men også akseptere stablecoins.

La oss forstå dette bedre med et eksempel. Anta at du har fem bitcoins. Nå kan du låne ut disse bitcoinene på en kryptoutlånsplattform for å få passiv inntekt. Du trenger bare å låne ut krypto og motta ukentlig eller månedlig rente i retur. Rentene vil avhenge av plattformen du bruker. Det kan være 3% til 7%, eller i noen tilfeller kan det til og med gå opp til så høyt som 15-17%.

Kryptoutlån er også nyttig fordi låntakere kan satse sine kryptoaktiva som en garanti for tilbakebetaling av lån. Hvis låntakeren ikke kan betale tilbake lånet, kan investorene selge disse kryptoaktiva og gjenopprette tapet.

La oss nå forstå prosessen med kryptoutlån.

Hvordan fungerer kryptoutlån?

Det er tre hovedkomponenter for gjennomføringen av en utlåns- og låneprosess. Långivere og låntakere er koblet sammen gjennom en kryptoutlånsplattform som fungerer som en tredjepart.

Nå er det en hel steg-for-steg prosess involvert i utlån og innlån mellom disse tre partene.

 • For det første går låntakeren til en låneplattform for å be om et kryptolån.
 • Låntakeren vil satse noe krypto som sikkerhet i det øyeblikket utlånsplattformen godtar låneforespørselen deres. De kan ikke få tilbake satset krypto før de betaler tilbake hele lånebeløpet til plattformen.
 • Investorene finansierer lånet, men de vil ikke være klar over prosessen som finner sted i plattformens bakside.
 • Investorer mottar sin andel av rentebetalingene regelmessig i henhold til de bestemte intervallene.
 • Låntakeren kan få tilbake sikkerhetskrypten som står på spill først etter å ha betalt hele lånebeløpet.
  Slik tilbakestiller du Chromebook til fabrikkstandard

Hver utlånsplattform har forskjellige regler og priser, men prosessen er den samme på hver utlånsplattform.

Investering i kryptolån

Det første trinnet er å finne den rette plattformen for å begynne å investere i kryptolån. Det finnes to typer utlånsplattformer – sentralisert og desentralisert. Du må velge enten etter dine preferanser.

Som diskutert vil sentraliserte plattformer involvere en tredjepart for å håndtere overføringen av lånebeløp og administrere den. På den annen side vil en desentralisert plattform eliminere tredjeparten, og smarte kontrakter vil håndtere alt.

Du må velge mellom en manuell og en automatisert utlånsplattform. En automatisert er et bedre alternativ fordi alt er forenklet på disse plattformene. Her vil ikke eiendelene dine ende opp uten tilsyn, og de vil generere fortjeneste konsekvent.

Du må sørge for at plattformen du velger for utlån er trygg og legitim. Før du låner ut krypto, bør du gå gjennom all informasjon som er tilgjengelig på den plattformen og sjekke rentene. På denne måten slipper du å angre på å finne en plattform som tilbyr bedre priser på et senere tidspunkt.

Typer kryptolån

Kryptolån kan deles inn i to brede kategorier:

Custodial Crypto (CeFi) lån

Når det gjelder lån til sentralisert finans (CeFi), tar en sentralisert myndighet kontroll over sikkerheter. CeFi-lån er forvaringslån, der næringsdrivende ikke har tilgang til de sikrede eiendelene fordi långiveren har tilgang til de private nøklene til de sikrede eiendelene.

Hvis du sammenligner depot-kryptolån med tradisjonelle lån, vil du likevel merke at de er rimelige og lett tilgjengelige sammenlignet med tradisjonelle. Den eneste ulempen her er at det ville være en sentral myndighet til å bestemme alle lånebetingelsene. For øyeblikket er mer enn 80 % av kryptolånene depot, men med utviklingen av desentraliserte plattformer er dette forholdet drastisk i endring.

Ikke-forvarende (DeFi) kryptolån

Det er ingen sentral myndighet til å kontrollere vilkårene for Decentralized Finance (DeFi) lån, som er ikke-depot. Alle vilkårene er under kontroll av smarte kontrakter. Hvis en trader tar opp et DeFi-kryptolån, vil de kunne ha kontroll over den private nøkkelen til eiendelene sine med mindre de misligholder kryptolånet.

Du kan ikke få lån for noen fiat-valuta på DeFi-plattformer. Du kan kun motta lån i forskjellige kryptovalutaer eller til og med få et stablecoin-lån som kan veksles inn i kontanter. Rentene på DeFi-lån er høye sammenlignet med depot-kryptolånene.

Alle protokollene er tilgjengelige for alle ettersom de legges opp på blokkjeden, hvor alt er gjennomsiktig. Det er ikke nødvendig å gå gjennom noen verifiseringsprosess på DeFi-plattformer, og til og med rentene vil være lavere enn CeFi-plattformene.

Det er ingen grunn til bekymring selv om du er på långiverens side på en desentralisert plattform. Smarte kontrakter sørger for at lånet blir nedbetalt.

Enten du tenker på å ta opp et depotlån eller ikke-depotlån, er det visse ting du må passe på. Du bør være klar over visse risikoer som er involvert i kryptolån før du tar et.

Risikoer involvert i kryptolån

Hvis du ser på eiendelene i de tradisjonelle finansinstitusjonene, er det alltid føderal forsikring for hver utvekslingshendelse. Dessuten er det ingen føderal forsikring på noen av dine kryptoaktiva. Hvis det oppstår feil under utvekslingsprosessen, kan du ikke klandre noen. Det er tre primære risikoer involvert i kryptolån som du bør huske på.

  Hvordan bygge et PowerPoint-organisasjonskart med Excel-data

Tekniske risikoer

Alt i kryptohandelsverdenen skjer i den digitale verdenen. Det er en betydelig risiko for tekniske problemer i protokollen eller at en hacker tar kontroll over protokollen. Siden alle aktivitetene på DeFi kun styres gjennom algoritmer, blir risikoen høyere i ikke-depotlån. Bortsett fra det, hvis det er et problem med den smarte kontrakten, kan hele plattformen mislykkes og resultere i tap av kryptoaktiva.

Motpartsrisiko

Når det gjelder tradisjonelle banker er det en regel om å opprettholde et visst likviditetsnivå. Men dette er ikke tilfelle i kryptoverdenen. Investorene som gir kryptolån til låntakerne er ikke underlagt dette kravet.

Hvis det tilfeldigvis oppstår et markedskrasj, vil det være et betydelig antall kunder som misligholder sine lån. På den annen side, hvis det er et tilfelle av plattformutnyttelse eller bruddscenario, vil det ikke være likviditet tilgjengelig for å returnere sikkerheten som står på spill av låntakeren.

Tvangslikvidasjoner

For å forhindre utstedelse av illikviditet under et markedskrasj eller fall, utsteder utlånsplattformene tvangslikvidasjon eller marginkrav. Anta at en hvilken som helst kryptoaktivas verdi synker til et visst punkt når en betydelig mengde låntakers LTV (lån-til-verdi) er for høy til at utlånsplattformen kan opprettholde. I så fall vil de instruere låntakeren om å øke verdien av sikkerheten som står på spill, eller de kan måtte møte avvikling.

Hvis låntakeren ikke oppfyller dette marginkravet, vil plattformen likvidere nok sikkerhet til at låntakerens LTV er tilbake til maksimalt tillatt forhold. Dette er et risikabelt scenario for både næringsdrivende og låntaker.

Hva er kryptoutlånsrentene?

Hver plattform har forskjellige utlånsrenter for kryptovalutaer. Så avkastningen din vil være helt avhengig av plattformen du velger. Hver kryptoutlånsplattform har en spesifikk ROI, og visse risikoer er også forbundet med den. Dette er grunnen til at du bør vurdere å velge flere utlånsplattformer for å redusere risikoen og også ha en viss variasjon i investeringene dine.

Du finner ulike utlånsrenter for ulike kryptovalutaer på ulike plattformer. Vanligvis er utlånsrentene for kryptovalutaer 3 % til 8 %, mens rentene for stablecoins varierer fra 10 % til 18 %. Så den beste strategien er å fikse en plattform for en bestemt mynt ved å sammenligne avkastningen på forskjellige plattformer for den spesifikke mynten. Med denne strategien kan du optimalisere avkastningen og få en bedre avkastning.

Nå lurer du kanskje på hva stablecoins er. La oss få en idé om det.

Hva er Stablecoins?

Alle vil være enige om at kryptovalutaer er svært volatile. For å redusere mengden risiko og også tilby prisstabilitet, introduseres stablecoins. Disse myntene er støttet med reservemidler. Nå, hva betyr det?

Verdien av en stablecoin er knyttet til verdien av en ikke-krypto eiendel. Det kan til og med knyttes til verdien av hvilken som helst fiat-valuta som dollar eller noe. Dette gir stabilitet selv til kryptoverdenen fordi verdien av en dollar eller annen fiat-valuta ikke er svært volatil, akkurat som kryptoaktiva.

Hovedårsaken til at stablecoins fikk en enorm mengde trekkraft er fordi de gir både stabilitet som fiat-valutaer og øyeblikkelig behandling, personvernet til betalinger og sikkerhet som kryptovalutaer. Så det er som den beste mynten å kombinere begge verdener.

Hvordan fungerer kryptolån uten sikkerhet?

Et annet alternativ er å gå gjennom en desentralisert plattform for kryptoutlån. Kryptolån uten sikkerhet er også kjent som usikrede kryptolån. Låntakeren kan ha kortsiktig likviditet og betale tilbake lånebeløpet i kryptovaluta eller fiat-valuta.

  Hvordan kansellerer jeg Instacart Shopper-kontoen min

Her er ideen å låne lånebeløpet direkte fra en utlåner ved å beholde kryptovaluta som sikkerhet i stedet for å sette andre eiendeler som eiendommer eller gull på innsats. Flash-lån er for tiden de mest populære usikrede lånene på DeFi-området (Decentralized Finance), hvor du ikke trenger å satse noe for sikkerhet. Det eneste du trenger å være forsiktig med er å ha nok kunnskap om krypto og DeFi før du tar opp et flashlån.

Flash-lån er umiddelbare lån som styres direkte av smarte kontrakter. Du bør utføre grundige undersøkelser før du går mot et usikret lån.

Hva trenger du for å få et kryptolån?

Du trenger ikke gå gjennom en langvarig prosess som du må gjennom under et tradisjonelt lån. Ingen vil sjekke kredittscore eller inntektsslipp når du tar et kryptolån. Det eneste som betyr noe her er at lånebeløpet du vil motta vil avhenge av hvor mye sikkerhet du får lov til å bruke.

Belåningsgraden (LTV) gjelder. Det er forholdet mellom godkjent lånebeløp og verdien av sikkerheten. Siden kryptomarkedene er svært volatile, er LTV-forholdet vanligvis lave på krypto. Så hvis du setter $5000 verdt av krypto som sikkerhet og mottar et lån på $3000, så er LTV-forholdet ditt 60%.

Så du trenger egentlig ingen dokumenter for å få et kryptolån. Du trenger bare å ha nok kryptoaktiva for å sette dem som sikkerhet.

La oss nå se på noen av fordelene og ulempene ved å låne ut kryptovalutaer.

Fordeler og ulemper med utlån av kryptovaluta

Fordeler 👍

 • Kryptolån er tilgjengelig for alle uten å se på inntektsslipper eller åpne en konto i banken.
 • Vanligvis kan låntakerne få lånet i løpet av få timer.
 • Kryptoutlån er et mye tryggere alternativ sammenlignet med P2P-utlånsalternativet. Kryptomidlene som brukes som sikkerhet i kryptoutlån er svært likvide.
 • Hvis du går med automatiserte utlånsplattformer, er det enkelt å tjene passiv inntekt gjennom kryptoutbytte.
 • Lånerentene er ganske lave på utlånsplattformer sammenlignet med andre banklån.

Ulemper 👎

 • Krypto-aktiva er svært volatile. Du kan låne ut stablecoins på forskjellige plattformer for å løse dette problemet.
 • For å delta i kryptoutlånsaktiviteter, må du plassere kryptoen din i en digital lommebok. Problemet her er at digitale lommebøker er mindre sikre enn en fysisk lommebok som en Ledger.
 • Sikkerheten til en plattform blir en enorm bekymring med en økning i tilfeller av kryptotyverier.
 • Spesifikke plattformer lar deg bare satse din krypto for en fast periode. Du må velge en plattform som ikke har faste betingelser.

Konklusjon

Hvis du har bestemt deg for å begynne med kryptolån, kan du sjekke ut flere plattformer som CelsiusBlockFi, Youhodler, og mer. Disse plattformene vil hjelpe deg å finne ut hvilken som er den rette for deg. Riktig plattform kan gjøre ting enklere og også øke investeringsavkastningen til neste nivå.

Så du må være forsiktig når du velger hvilken som helst utlånsplattform.

Du kan være interessert i å lese: Beste plattformer for utlån av kryptovaluta

x