tipsbilk.net

GeoGuessr-tips: Hvordan vinne konsekvent

Det kan virke som om det ville være vanskelig å finne din nøyaktige plassering på et kart over verden basert på det du ser rundt deg, men hundrevis av topp GeoGuessr-spillere kan gjøre det med små problemer.

Fra og med geografispillet kan det være nyttig å høre noen tips og forslag med nybegynnere i tankene. Det vil ta mye arbeid og tid å nå deres ferdighetsnivå.

De essensielle tipsene nedenfor hjelper deg med å komme i gang med søket etter en total poengsum. For å gjøre det i en GeoGuessr-runde, må du vite hvor på planeten kameraet ditt er.

Når du først vet det grunnleggende om å gjette et land, bør du ikke bekymre deg for mye om å prøve å finne ut den nøyaktige byen og gaten i det landet. Du kan bli god til å spille «Country Streak»-spillmodusen.

Google Street View er tilgjengelig i nesten 100 land, noe som gjør det umulig å velge bare ett sted å utforske. Imidlertid bør tipsene nedenfor hjelpe deg med å gjøre nettopp det.

Hva mener du med GeoGuessr?

GeoGuessr er et geografibasert spill som vil teste spillernes evne til å gjenkjenne og huske omgivelsene sine på forskjellige steder over hele verden ved å bruke Google Street View. Kartet vil bli gitt til hver spiller slik at de kan se på det. I løpet av spillet kan spillerne velge mange forskjellige måter å spille på.

Du må klikke på et sted på kartet ved siden av deg. Antall poeng du får avhenger av hvor godt valget ditt samsvarer med hvor du er i Street View.

Vanlige GeoGuessr-spill har poengscore som strekker seg fra 0 for en antipodean-gjetning, som er vanskelig å få på egen hånd, til 5000 poeng for en gjetning innenfor ca. 150 meter. I ett spill er det fem runder, og du har sjansen til å få en perfekt poengsum på 25 000 poeng.

Uttrykket «morsomt og lærerikt» bør brukes sammen for å beskrive GeoGuessrs primære mål siden det er dette appen handler om.

Du kan spille hvis du vil vise vennene dine at du kan mer om geografi enn de gjør. Hvis du ønsker å avgjøre en tvist om hvem som er flinkere til å peke ut landemerker mens du kjører, så er det også gunstig.

Konseptet GeoGuessr

Google Street View vil bli brukt til å se hvor godt spillerne kan gjenkjenne omgivelsene sine i ulike deler av verden i GeoGuessr. I løpet av spillet kan spillerne velge mellom flere forskjellige måter å spille på. Battle Royale, Daily Challenge, Country Streak og Explorer Mode er spilltyper.

Battle Royale

I denne spillmodusen må spillerne spille mot andre online-spillere. Det kan inkludere en tilfeldig gruppe med spillere eller bare vennene dine. For å komme videre i spillet, må spillerne finne ut hvor de er før de går tom for tid eller liv. Spillet vil ta hver spiller ut av spillet til bare én person er igjen.

  "OK Google" blir mye sikrere på låste telefoner

Daglig utfordring

Du kan bare spille denne delen av spillet én gang om dagen. Her får spillerne en unik utfordring. Hvis du kan slå utfordringen, vil den tillate deg å låse opp spesielle gjenstander inne i spillet.

Country’s Streak

Denne spillstilen kan spilles av deg selv eller i en modus kalt «Challenge Mode», der brukeren konkurrerer mot en tilfeldig person eller en venn. Målet med denne spillmodusen er å gi spillere mange sjanser på rad til å gjette land for å vinne. Den som har flest poeng på slutten av spillet vinner.

Utforsker-modus

Spillerne får et kart og kan velge et land fra det kartet i utforskermodus. I enkeltspillerspillet må de prøve sitt beste for å få medaljer ved å navngi steder rundt om i landet riktig.

I denne spillmodusen kan spillerne sjekke den generelle fremgangen deres, flytte rundt på kartet og fullføre utfordringer i hvert område de besøker for å få gullmedaljer.

Trevor Rainbolt fra USA spiller GeoGuessr, men han er bedre kjent under kallenavnet Rainbolt. I videoer Rainbolt legger ut kan seerne lære mer om innstillingene til virale og populære musikkvideoer.

Rainbolt publiserer sine kortfilmer og andre korte videoer på TikTok under navnet «Georainbolt.» På toppen av det legger han også videoer på YouTube-kanalen sin.

Under utbruddet begynte Rainbolt å forbedre GeoGuessr-ferdighetene sine ved å se i fire til fem timer daglig.

Han fokuserte på lett gjenkjennelige landemerker som skilt og telefonstolper og så på live-feedene til andre GeoGuessr-brukere. På samme måte la flere TikTok-skapere ut sine GeoGuessr-videoer på TikTok, noe som hjalp dette spillet til å bli så populært.

I denne artikkelen vil jeg gi deg tips og triks for å hjelpe deg å finne ut hvor du er akkurat nå. Bruk disse tipsene til å finne ut hvor du er i verden, inkludert hvilket land og hvilken del av verden du er i og hvilken by du er i. La oss komme inn på det.

GeoGuessr tips og triks

#1. Eliminer land som ikke har Street View-dekning

Finn først ut hvilke land som ikke dekker Google Street View, slik at du kan gå videre til neste trinn. Siden GeoGuessr bruker Google Street View, kan du bruke elimineringsprosessen for å forbedre ferdighetene dine ved å vite hvilke land og regioner Google Street View ikke dekker.

Å spille et klassisk spill vil sannsynligvis ende opp i et av de mest befolkede landene, som USA, Russland eller Australia.

#2. Har en ide om venstre eller høyre kjørefelt for enkelte land

Anta at du ikke vet hvilke land som kjører til venstre og hvilke til høyre; du kommer ikke langt. Folk kjører bilene sine på høyre side av veien over hele verden.

Bortsett fra Storbritannia, Irland, Malta og Kypros, kjører hele Europa på høyre side av veien. Alle landene i Nord-Amerika og Sør-Amerika er like. GeoGuessr har ikke USA.

Kenya, Uganda, Botswana, Sør-Afrika, Lesotho og Swaziland er noen land der folk kjører bilene sine på venstre side av veien. På den annen side kjører alle de nordafrikanske landene bilene sine på høyre side av veien (Nigeria, Senegal, Ghana, Tunisia).

De fleste kjører på venstre side av veien i Sørøst-Asia og Oseania. De eneste stedene som ikke gjør det er Kambodsja, Laos, Vietnam og Filippinene. Bare fire land i Asia der folk kjører på venstre side er Japan, Bangladesh, Bhutan og Sri Lanka. Folk overalt i Asia kjører på høyre side av veien.

  9 AWS-øvingstest for å hjelpe deg med å bestå de ekte eksamenene

Til å begynne med kan dette virke som mye, men etter hvert som du spiller mer, vil du raskt bli kjent med de forskjellige landene. Se deg rundt etter andre biler som kjører på samme side av veien for å finne ut hvilken side av veien du nå er på.

Hvis det ikke er andre biler på veien, bør du se på eventuelle veiskilt for å se hvor de peker. Hvis ingen er der, se etter skyggen av bilen og finn ut hvilken vei du ser.

#3. Bruk kompasset ditt

Kompasset ditt er på venstre side av skjermen. Dette er det første du bør vurdere når du skal finne ut hvor hjemlandet ditt er. Å sette solen i midten av skjermen bør hjelpe deg med å finne ut om du er på den nordlige eller sørlige halvkule fordi den røde pilen alltid peker nord.

Hvis solen er i sør, må du være nord for ekvator. Hvis det er mot nord, må du være sør for ekvator. Når vi ser på solen fra dette stedet, er det tydelig at vi ser i den generelle retningen mot sørvest. På grunn av dette er vi nå på den nordlige halvkule.

Du kan også se på solen på himmelen og hvor langt sør den er. For eksempel, hvis solen står lavt i horisonten, men fortsatt ganske langt sør, er du lenger nord for ekvator enn du ville vært ellers.

Hvis solen begynner å gå ned, men allerede har nådd sitt høyeste punkt, kan vi regne ut at vi bare er litt nord for ekvator fordi den er bare litt sør.

#4. Ser etter språk/skript på veiskilt

Du kan kanskje fortelle mye om hvor du er i verden ved hjelp av skriptene og språkene du ser. Hvis du for eksempel ser folk som skriver på kyrillisk, kan du finne ut at du nå er i Russland.

Det kyrilliske alfabetet brukes også til å skrive alfabetene til dusinvis av andre språk, som bulgarsk, kasakhisk, ukrainsk, makedonsk, hviterussisk og dusinvis til. Men fordi Russland er så stort, er det en god sjanse for at du er i Russland og ikke et sted som Kirgisistan, som er mye mindre.

Noen språk, som italiensk, fransk og tysk, kan være lette å skille fra hverandre selv om du ikke vet hvordan du snakker dem.

På den annen side kan andre språk være vanskelig å skille fra hverandre. Her er noen tips som hjelper deg å se forskjellen mellom språk som høres mye ut som hverandre. Du vil lære mer om dem selv mens du spiller. Noen nyttige tips for språk er:

  • Bokstavene ç og ã brukes på brasiliansk og portugisisk, men ikke spansk.
  • Svenske, finske, danske og norske bokstaver skiller dem fra hverandre. For eksempel har finsk mange dobbeltbokstaver (som aa eller ii). Bare Danmark og Norge bruker ø.
  • På ukrainsk brukes Ò, Д, І og Ї, men ikke på russisk. På russisk brukes Ð, ÑŠ, Ñ‹ og Ð, men ikke på ukrainsk.
  • Estisk er det eneste språket som bruker õ. Litauisk er det eneste språket som bruker —Ä—, og polsk har mange z-er.
  • Det er mange aksenter på vokaler på slovensk, slovakisk og tsjekkisk. Bare slovakisk har bokstavene ä, ľ, ĺ, Å• og ô. Bare tsjekkisk har bokstavene ů, Ä› og Å™. Det er mange j-er på slovensk.
  • Det er ikke så stor forskjell på dansk og norsk. Se etter ae, som brukes mye mer på dansk, men fortsatt på engelsk.
  Administrer dine møter med online avtaleprogramvare [11 Calendly Alternatives]

Hvis du ikke kan finne ut hvilket språk du ser på skjermen, kan du bruke GeoGuessr-kartet. På kartet kan du zoome inn på et land du tror du kan være i. Hvis du ser på navnene på byene og sammenligner dem med karakterene du finner, kan du kanskje finne ut byen din.

#5. Internasjonale symboler på veiskilt

Fra ett land til et annet kan veiskilt være svært forskjellige. Hvis du er i Europa, vil du se en hvit linje nedover midten av veien. Linjen mellom to kjørefelt i USA er vanligvis gul.

I Storbritannia er veier merket unikt og interessant. Men det er mer ved dette problemet enn bare tegnene. Se også opp for gateskilt, motorveiskilt og merker.

I Brasil vil for eksempel navnene på veiene som staten tar hånd om, inneholde statens navn. Dette vil bli kuttet ned til MG for delstaten Minas Gerais og RJ for hovedstaden Rio de Janeiro.

I hvert land er veiene merket forskjellig. I Italia er imidlertid veier med navn som begynner med SS riksveier. Samtidig er veier med navn som begynner på SR eller SP regionveier.

Så du må være i Italia hvis du ser en vei som starter med en SS, SR eller SP. På sidene av veiene i Thailand er det hvite skilt med tall og navn på byer. Se på stoppskiltene og andre varselskilt for å finne ut hvor du er. Mindre språkendringer kan noen ganger hjelpe deg med å finne ut hvor du er i tide.

Hvis du for eksempel ser et stoppskilt som sier «Alto», kan det bety at du er i Mexico eller et av landene i nærheten, som Guatemala. Hvis du derimot ser et stoppskilt som sier «Pare», er du sannsynligvis i et søramerikansk land som Colombia, Chile eller Argentina.

Selv om «Alto» og «Pare» begge er spanske ord og «spansk» er det offisielle språket i alle disse landene, kan språkene som brukes for gateskilt være svært forskjellige fra land til land.

De fleste stoppskiltene i Frankrike sier fortsatt «Stopp», men de fleste stoppskiltene i Quebec sier «Arrêt». I forskjellige situasjoner sier folk i New Brunswick ofte både Stop og Arrêt.

Du har kanskje sett skilt i Wales som sa «Araf», som betyr «sakte» på walisisk. I USA er det flere skilt som sier «Yield», mens i Storbritannia sier flere skilt «Give Way». Hvis du ser skilt på fransk, men er omgitt av skilt som fører til Storbritannia, er du kanskje i Jersey.

På den annen side skrives fartsgrensen på en byvei som 60 km/t. Du kan være sikker på at fartsgrensen er skrevet i kilometer, noe som betyr at du ikke er i USA. Hvis fartsgrensen på en motorvei er 60, er du sannsynligvis i USA.

Konklusjon

Å bli god på GeoGuessr har ingenting med tilfeldigheter å gjøre. Å vite hvor ting er på et kart er viktig, men det er ikke nok. Det krever å se på mange forskjellige ledetråder og ta hensyn til mange forskjellige ting.

Det inkluderer terrenget, gateskiltene, veimerkingen, bilene på veien, bygningsdesignene, språket og mye annet. Jo mer du spiller, jo mer vil du lære om ting som bare skjer i visse land, byer eller områder.

Hvis du er interessert i geografispill, kan du også sjekke ut noen verdige GeoGuessr-alternativer.

x