Hvordan installere og bruke Microsoft PC Manager på Windows 11 og 10

Microsoft forbedrer kontinuerlig Windows 11s ytelse og gjør også mindre forbedringer til Windows 10. Men ikke mange brukere synes det er nok. Så selskapet jobber nå med en ny app kalt PC Manager for å øke ytelsen til Windows 11 og 10 PC-er. Opprinnelig lansert for det kinesiske PC-markedet, har verktøyet som mål å raskt forbedre ytelsen og deaktivere programmer som påvirker PC-ens helse og bruk. Så hvis du vil lære hvordan du installerer og bruker Microsoft PC Manager, har du kommet til rett sted. I denne guiden tar vi deg gjennom trinnene for å laste ned Microsoft PC Manager, sammen med mitt første inntrykk av appen. Så på det notatet, la oss hoppe rett inn.

Installer og bruk Microsoft PC Manager på Windows 11 og 10 (2022)

I denne opplæringen har jeg lagt til detaljerte instruksjoner for bruk av Microsoft PC Manager på Windows 11. I tillegg har jeg også delt mine første inntrykk etter å ha brukt Microsoft PC Manager kort denne uken. Hvis du allerede har installert appen, utvider du tabellen nedenfor for å lese om nøkkelfunksjonene.

Installer Microsoft PC Manager på din Windows-PC

Før vi begynner, sørg for at PC-en din kjører Windows 11 eller Windows 10 (1809 eller nyere). Du kan åpne Windows-innstillinger -> System -> Om for å sjekke Windows-versjonen av datamaskinen. Med det ute av veien, la oss gå til trinnene.

1. For å laste ned Microsoft PC Manager, gå til pcmanager.microsoft.com og klikk på «Gratis nedlasting». Merk at nevnte nettside er på mandarin, men appen støtter engelsk og bytter til standard systemspråk ved installasjon.

2. Dobbeltklikk nå på installasjonsfilen (MSPCManagerSetup.exe) og følg instruksjonene på skjermen for å installere Microsoft PC Manager. Det er et lett verktøy (5,7 MB), så installasjonen bør ikke ta mye tid.

  Slik endrer du DNS-innstillinger på Windows 11

Oversikt over funksjoner: Slik bruker du Microsoft PC Manager

Øk PC-ytelsen

Når PC Manager er installert, åpner du den fra Start-menyen eller bruker snarveien på skrivebordet. Appen ligger i systemstatusfeltet nederst til høyre. Du kan få tilgang til den når som helst.

Nå, for å øke PC-ens ytelse, trenger du bare å klikke på «Boost»-knappen. Det vil fjerne de midlertidige filene og frigjøre minne umiddelbart. I min testing brakte det ned 65 % av minnebruken til 50 %, og søppelfiler ble fullstendig fjernet fra systemet. I utgangspunktet klikker du på «Boost» når du føler at Windows-PC-en din henger, og det bør øke hastigheten.

Helsesjekk

Bortsett fra en ytelsesøkning, får du også en «Helsesjekk»-funksjon for å finne potensielle problemer på din Windows 11/10 PC. Den ser etter alle slags søppelfiler (ikke bare midlertidige filer), inkludert Windows-cache, systemlogger og nylige fillister. Dessuten anbefaler det at du setter Microsoft Edge som standard nettleser i tilfelle du bruker en mer ressurskrevende nettleser som Chrome. Det ser ut som en annen av Microsofts påtrengende taktikker for å markedsføre nettleseren sin. Til slutt foreslår Health Check-verktøyet i Microsoft PC Manager også programmer som kan deaktiveres under oppstart for å forbedre oppstartstiden.

Administrer lagring

Under «Storage Management» kan du utføre en dyprensing av PC-en. Dette er i utgangspunktet diskopprydding på Windows 11/10, men det er gjort lett tilgjengelig via denne appen. Dette verktøyet ser etter hver enkelt engangsfil og lar deg fjerne dem alle umiddelbart. Fra oppgraderingsfiler fra tidligere Windows-installasjoner til ikke-kritiske filer fra Microsoft Defender, kan du fjerne dem og frigjøre plass på Windows 11- eller 10-datamaskinen.

I tillegg kan du finne store filer som tar opp plass på PC-en din og ta en beslutning om å fjerne dem. Til slutt kan du også finne sjelden brukte apper og avinstallere dem med en gang.

Slutt på ressurskrevende apper

Under «Prosessadministrasjon»-delen viser PC Manager apper som ofte spiser opp RAM mens de kjører flere prosesser i bakgrunnen. I gjennomsnitt kjører rundt 150 prosesser på Windows 11 uten aktive apper. Hvis du har et stort antall prosesser som kjører på PC-en din, må du bruke dette også og avslutte prosessene som unødvendig tar på RAM. Bare klikk på «Avslutt» ved siden av navnet på en app for å stoppe prosessen med en gang.

  Windows Update-feil 0x80070422 (fullstendig veiledning)

Deaktiver oppstartsapper

Og under «Oppstartsapper» kan du raskt aktivere eller deaktivere apper for å kjøre etter hver systemoppstart. Vi vet alle at oppstartsapper er en av de vanligste årsakene bak PC-showdown. Hver gang du logger på Windows 11/10-systemet, starter disse appene automatisk, noe som gjør alt tregt. Du må vente minst 2-3 minutter før du kan komme i gang. Så det beste er å deaktivere unødvendige oppstartsapper under oppstart.

Sikkerhet og oppdateringer

Det er også en «Sikkerhet»-fane under Microsoft PC Manager. Her kan du raskt skanne PC-en din for trusler og skadelig programvare. Det ser ut som MSRT (Microsoft Safety Scanner) er integrert i PC Manager for enkel tilgang. Under «Windows Update» kan du finne de siste funksjonene og kvalitetsoppdateringene sammen med driveroppdateringer. Du kan også velge hvilken oppdatering du vil installere på PC-en.

Med «Nettleserbeskyttelse» kan du aktivere en ny innstilling som forhindrer ondsinnede apper i å endre standardnettleseren på din Windows 11/10 PC. Jeg synes det er en god sikkerhetsfunksjon, men den var bare begrenset til Edge og Chrome i testingen min. Jeg kunne ikke angi Opera-nettleseren som standardnettleseren min, og det var irriterende å ha PC Manager til å endre standardnettleseren min ved hver omstart.

Til slutt har du «Popup-administrasjon», som blokkerer popup-meldinger i apper. Det virker som om funksjonen er utviklet for å stoppe adware fra å gå amok på PC-en din.

Microsoft PC Manager: Mine første inntrykk

Siden Microsoft PC Manager er ute som en offentlig betaversjon i utvalgte markører, kan jeg ikke foreta noen konkluderende vurdering ettersom verktøyet kan gjennomgå endringer før det stabile utgivelsen. Selskapet legger allerede til nye funksjoner og ruller ut oppdaterte versjoner av dette verktøyet i et forrykende tempo. Men selv i sin nåværende form liker jeg ideen bak appen. Jada, appen er hovedsakelig rettet mot kinesiske brukere for øyeblikket, men jeg ser ingen grunn til at den ikke skal slippes ut til brukere i andre regioner.

Først av alt har Windows 11/10 en million vekslere og innstillingsalternativer. Og generelle brukere vet ikke hvor de skal finne de fleste av disse funksjonene, hva de skal gjøre med dem, og hvilken innstilling som skal aktiveres eller deaktiveres. Microsofts PC Manager fikser det.

  Send iMessages fra Windows, Android og mer

Microsoft PC Manager strømlinjeformer og inneholder alle de essensielle innstillingene under én app, som kan brukes av vanlige brukere for raskt å forbedre ytelsen ved å stoppe støtende apper. Fra å frigjøre diskplass til å deaktivere unødvendige oppstartsapper, avslutte programmer med høy RAM-bruk, aktivere nettleserbeskyttelse osv., virker det som PC Manager er en potensiell vedlikeholdsapp for de fleste brukere der ute.

Jeg ville ikke sammenligne det med slike som CCleaner, da PC Manager er bedre. Appen har ingen søppelvare, bortsett fra anbefalingen om å bytte til Edge. Bortsett fra det bruker den på det meste 180 – 200 MB RAM og kjører syv prosesser i bakgrunnen med minimalt CPU-bruk. Så for å oppsummere er Microsoft PC Manager et allsidig verktøy for PC-vedlikehold på Windows 10/11, og for mindre teknologikyndige brukere kan det vise seg å være veldig nyttig.

Øk ytelsen på Windows 11/10 med Microsoft PC Manager

Så det er alt om det nye PC Manager-verktøyet fra Microsoft. I utgangspunktet kan det se ut som en annen bloatware for PC-vedlikehold, men den gir sårt tiltrengte funksjoner for å øke ytelsen uten å dykke dypt inn i Windows-innstillingene. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du leter etter de beste Windows 11-innstillingene du kan endre, kan du gå til vår koblede artikkel. Og for å lære om den nyeste Smart App Control-funksjonen på Windows 11, følg vår detaljerte forklaring. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

x