Gmail-tastatursnarveier til Master

Hvis du noen gang har brukt Internett og alt det har å tilby, har du sikkert hørt om Gmail. Ikke bare det, men du har sannsynligvis også en Gmail-konto som du bruker til profesjonelle formål som jobbintervjuer, offisielle virtuelle møter og forretningsrelatert kontaktinformasjon. Vi har alle hatt den ene pinlige e-postadressen, og noen av oss var uheldige nok til å inkludere den i CV-ene våre, men Gmail ga en helt annen stemning til e-postspillet.

Så det er ikke akkurat vanskelig å se hvorfor folk samlet seg rundt Gmail, omfavnet det med vorter og alt, vært gjennom den følelsesmessige berg-og-dal-banen som var utgivelsen av Inbox, for så å se den lagt ned en stund etter, og holdt seg til denne tjenesten. Det er enkelt, utrolig raskt, og det gir oss alle en rekke funksjoner som i stor grad kan forenkle arbeidet vårt.

Gmail smarte administrasjonsfunksjoner

Du kan for eksempel merke e-postene dine og dermed lage din egen tilpassede måte å organisere meldinger på i Gmail. Videre kan du konfigurere og bruke automatisert filtrering, for eksempel å sende visse e-poster til spam basert på innholdet eller kontakten som prøver å kontakte deg, samt automerking av e-poster og til og med svare på meldinger automatisk.

En spesifikk Gmail-funksjon ser imidlertid ut til å ta kaken i alle henseender: snarveier. Da du begynte å bruke PC-en din for aller første gang, slet du sannsynligvis med å finne hver tast på tastaturet, men nå er du sannsynligvis en veiviser og vet hvordan du velger hele et dokument, kopierer det, limer det inn i en ny fil, lagre den og lukk redigeringsprogrammet i løpet av sekunder.

Det samme gjelder Gmail; i begynnelsen drev du sannsynligvis rundt og prøvde å finne de svake og søte punktene, men nå burde du allerede vite hvordan du bruker hurtigtaster for å administrere og sortere e-postmeldingene dine i én rask bevegelse. Det faktum at du kan oversette disse snarveiene i en nettleser (som vi alle vet kommer med sitt eget sett med snarveier) er intet mindre enn fantastisk, og det er nettopp det vi skal fokusere på i dag.

Dessverre er det ikke alle som vet om Gmails evne til å spare deg for mye tid ved å bruke hurtigtaster direkte i nettleseren. Og med god grunn også, siden Gmails hurtigtaster ikke er aktivert som standard, noe som gjør det nødvendig for deg å aktivere dem for å begynne å bruke dem. Dessuten er det ikke akkurat en tur i parken å finne og aktivere dem, siden Google gjemte dem godt mellom to lag med innstillinger.

Men ikke bekymre deg, for vi vil gjerne veilede deg gjennom prosessen med å aktivere Gmail-snarveiene og gi deg noen tips om hvordan du bruker dem så effektivt som mulig, slik at du kan øke Gmail-organisasjonsferdighetene dine på kort tid. Det sier seg selv at for å starte trenger du en fungerende Internett-tilkobling, en nettleser og en Gmail-konto. Hvis alt er i orden, la oss begynne.

Hvordan aktivere Gmail-snarveier?

Start favorittnettleseren din
Gå til Gmail-innboksen din
Klikk på den tannhjulformede knappen øverst til høyre på skjermen
Klikk på knappen Se alle innstillinger for å gå til hele konfigurasjonsskjermbildet
I konfigurasjonsskjermbildet, forbli i kategorien Generelt
Rull ned til du ser alternativet Tastatursnarveier (lett å gå glipp av)
Klikk på tastatursnarveiene på alternativknappen
Rull ned til bunnen av siden
Klikk på Lagre endringer-knappen
Gå tilbake til Gmail-innboksen

Det er alt som skal til for å aktivere Gmails hurtigtaster på systemet ditt. Akkurat som vi har sagt tidligere, er det litt vanskelig å finne alternativet, enn si å vite at det eksisterer, spesielt hvis du ikke har noen tidligere erfaring med denne e-postklienten. Imidlertid, hvis du følger instruksjonene våre, bør du kunne slå dem på Gmail-klienten uten problemer.

Grunnen til at vi stadig sier at de er vanskelige å aktivere (selvfølgelig skal erfarne brukere ikke ha noen problemer med å identifisere og aktivere hurtigtaster) er det faktum at du må gå forbi to lag med innstillinger (hurtige innstillinger og hovedkonfigurasjonsskjermen) , og selv etter å ha gjort det, er alternativet så lite og i en del som er overfylt med andre innstillinger, at det er veldig lett å gå glipp av.

Når du har aktivert hurtigtastene, bør du gå tilbake til Gmail-innboksen og teste funksjonaliteten ved å trykke på Shift + / (?)-tastekombinasjonen på tastaturet. Hvis du har gjort alt riktig, bør du nå se et overlegg av alle Gmail-tastatursnarveiene du kan bruke i klienten din. Legg merke til at noen av dem ikke er tilgjengelige, men du kan raskt slå dem på ved å klikke på Aktiver-knappen. Men før du gjør det, la oss fokusere på de viktigste snarveiene du kan bruke for øyeblikket.

Jukseark for Gmail-hurtigtaster

I denne delen skal vi prøve å inkludere noen av de viktigste snarveiene du kan finne i Gmail, slik at du ikke trenger å bruke tid på å lete etter dem eller gjøre deg kjent med dem.

Shift + ? – Hjelp
Shift + Esc – Fokus i hovedvinduet
Esc – Fokuser på siste komposisjon eller chat
Ctrl + . – Gå til neste chat eller skriv
Ctrl + , – Gå til forrige chat eller skriv
Ctrl + Enter – send melding/e-post
Ctrl + k – Sett inn URL
Ctrl + Shift + b – Legg til BCC-mottakere
Ctrl + Shift + c – Legg til CC-mottakere
Ctrl + Shift + d – Utkast forkast
Ctrl + Shift + f – Få tilgang til egendefinert Fra
Ctrl + Alt + . – Fokus på sidepanel
Ctrl + Alt + , – Fokus i hovedvinduet
Ctrl + « – Gå til neste feilstavede ord
Ctrl + ; – Gå til forrige feilstavede ord
Ctrl + m – Vis staveforslag
Ctrl + z – Angre
Ctrl + y – Gjenta
Ctrl + Shift + 6 – Neste font
Ctrl + Shift + 5 – Forrige font
Ctrl + b – fet skrift
Ctrl + i – Kursiv
Ctrl + u – Understrek
Alt + Shift + 5 – Gjennomstreking
Ctrl + Shift + + – Øk skriftstørrelsen
Ctrl + Shift + – – Reduser skriftstørrelsen
Ctrl + Shift + 7 – Lag en nummerert liste
Ctrl + Shift + 8 – Lag en punktliste
Ctrl + Shift + 9 – Sett inn et sitat
Ctrl + Shift + l – Juster teksten til venstre
Ctrl + Shift + r – Juster teksten til høyre
Ctrl + Shift + e – Juster teksten til midten
Ctrl + [ – Decrease indentation
Ctrl + ] – Øk innrykk
Ctrl + Shift + . – Sett fra venstre til høyre
Ctrl + Shift + , – Sett fra høyre til venstre
Ctrl + – Slett formatering

Du kan bruke listen ovenfor som et utgangspunkt eller et referanseark, men hvis du vil lære mer om Gmail-snarveier, kan du gjerne rulle nedover. Vi vil fortelle deg mer om snarveiene ovenfor, gi deg eksempler på hvor det er best å bruke dem, og til og med gi deg feilsøkingstips for noen av de mest gjenstridige av dem. For enkelhets skyld organiserer vi snarveiene i relevante kategorier, slik at du kan finne dem enklere og i tide.

Før vi starter, må vi nevne en spesiell snarvei som ikke passer i noen annen kategori: Shift + / eller ? snarvei. Dette er en av de mest nyttige, siden den kan trekke deg ut av flere vanskelige situasjoner. Når du finner deg selv ute av stand til å huske en snarvei, kan du enten komme til denne artikkelen hvis du trenger mer avklaring eller for en rask påminnelse kan du bruke Shift + / eller ? mens du er i Gmail-klienten.

Hvis du gjør det, vises et overlegg som består av en rekke snarveier du kan finne og bruke i Gmail, forutsatt at du allerede har aktivert hurtigtaster slik vi har instruert deg tidligere. Dette overlegget er delt inn i to hovedseksjoner. De to seksjonene er for øyeblikket navnløse, men å dømme etter det faktum at den første seksjonen består av snarveier som er aktivert som standard, og den andre kun har deaktivert snarveier som er samlet sammen, skal vi gå videre og si at den nedre delen av overlegget består av mer avanserte snarveier som er reservert for avanserte Gmail-brukere.

Det interessante med dette overlegget er at du kan bruke det til å nå en offisiell Google-støtteartikkel som inneholder mer nyttig informasjon om disse snarveiene, sammen med tips og triks, anbefalinger og en haug med ekstra detaljer. Å bruke Shift + / tastekombinasjonen er også en rask måte å finne ut om du allerede har aktivert hurtigtaster for Gmail-klienten eller ikke.

  Hvordan overklokke datamaskinens RAM

Snarveier for å skrive e-post og chatte

1. Shift + Esc

Denne snarveien hjelper deg med å fokusere på hovedvinduet i stedet for meldingen du skriver. Det kan være nyttig, spesielt hvis du mottar mange e-postmeldinger og du må bytte frem og tilbake mellom å skrive en melding og innboksen din for å sortere meldingene dine riktig.

Merk at det også fungerer hvis du er i en chat-skjerm og trenger å flytte fokus et øyeblikk på hovedskjermen og utføre noen e-postadministrasjonsoppgaver der (for eksempel merke nylig ankomne e-poster eller sende dem til en bestemt mappe før du fortsetter chat).

2. Esc

Ved å trykke på Esc-knappen på tastaturet mens du skriver en melding eller er engasjert i en chat med noen, bør du gå mellom hovedvinduet og meldingen du skriver eller det aktive chattevinduet. Men hvis du allerede er på chat-skjermen eller skriver en e-post og du trykker på denne knappen, vil du legge merke til at dette faktisk lukker det aktive vinduet.

Av den grunn bør du bare bruke Esc-knappen hvis fokuset er på hovedvinduet. Av åpenbare grunner bør du pare denne snarveien med Shift + Esc som vi har nevnt ovenfor. Hvis du vil bytte raskt mellom Gmails hovedskjerm og skrive en e-post eller chatte med vennene dine uten å lukke chatten eller sende e-posten til utkastet, er Shift + Esc og Esc det sikreste alternativet.

3. Ctrl + , og Ctrl + .

Hvis du multi-tasking i Gmail og skriver flere e-postmeldinger samtidig eller skriver en e-post og chatter med noen, vil disse to snarveiene hjelpe deg å bla gjennom e-postskriving og chat-skjermer uten å strekke deg etter musen.

Ctrl + . vil flytte fokuset til neste e-postkomposisjonsskjerm eller chat, mens Ctrl + , hurtigtasten lar deg få tilgang til de forrige på et øyeblikk. For at dette skal fungere, sørg for at fokuset er på minst ett av de aktive elementene du prøver å bytte mellom. Ved å bruke Esc-snarveien kan du få dem i fokus, som vi har forklart ovenfor.

4. Ctrl + Enter

Denne snarveien lar deg sende en e-postmelding uten å flytte musepekeren over Send-knappen og klikke på den. Som vi sikkert allerede vet, er det å sende en e-post annerledes enn å sende en direktemelding, siden chat som bruker Enter-tasten på tastaturet vanligvis sender meldingen, mens å bruke Enter-tasten mens du skriver en e-post bare legger til en ny linje.

Hvis du ikke akkurat er en stor fan av musen og elsker å ha begge hendene dine på tastaturet så lenge som mulig, foreslår vi helhjertet at du lærer deg Ctrl + Enter-snarveien, da den kan hjelpe deg med å sende en e-post i et spørsmål om sekunder. Bare sørg for at du har korrekturlest alt og at du ikke har glemt å legge til vedlegg.

5. Ctrl + Shift + c eller b

Hvis du jobber i et bedriftsmiljø, har du sannsynligvis støtt på minst et par ganger før CC-er og BCC-er i e-postene dine, og kanskje du til og med ble instruert om hvordan du bruker disse to feltene og hvem du skal inkludere i dem ved forskjellige anledninger. I dette tilfellet er Ctrl + Shift + c og Ctrl + Shift + b hurtigtastene dine venner.

Bruk av Ctrl + Shift + c vil legge til en ny CC-mottaker i e-posten din, mens bruk av Ctrl + Shift + b-snarveien vil legge til en ny BCC-mottaker. Det er ganske enkelt å huske, med tanke på at de snarveiutløsende tastene (b og c) gir bort typen mottaker som vil bli lagt til (dvs. b for BCC, c for CC).

6. Ctrl + Shift + f

Denne snarveien er faktisk litt forvirrende, siden den ikke ser ut til å gjøre noe alene, og du vil ha litt rett i å tro det. Hvis du viser hjelpeoverlegget, vil du se at Ctrl + Shift + fs beskrivelse er «Tilgang tilpasset fra», som april ser ut som en skrivefeil, men det er det ikke.

Du skjønner, en av Gmails fantastiske funksjoner er at den lar deg bruke e-posttjenestene med ditt egendefinerte domene gratis. Men for å bruke det slik, må du kjøpe et domenenavn, sette opp en egendefinert e-postadresse og konfigurere Gmail til å fungere med det egendefinerte domenet.

Etter å ha gjort det, bør du kunne bytte mellom Gmail-adressen og den egendefinerte e-postadressen din ved å bruke Ctrl + Shift + f hurtigtast.

7. Ctrl + Shift + d

Som standard vil Gmail lagre e-poster du skriver, men aldri får sjansen til å fullføre. For eksempel, hvis du skriver en e-post og trykker Esc-tasten ved et uhell, vil Gmail være en sport om det og sende den til en spesiell mappe kalt utkast, og dermed gi deg muligheten til å revidere meldingen din, legge til eller trekke fra fra den, og send den senere, hvis du trenger det.

Men noen ganger du april ikke vil at e-posten din skal lagres som et utkast av ulike årsaker. For eksempel du april være å formulere en sint oppfølgings-e-post til en av kontaktene dine som ikke svarte på de siste e-postene dine, og akkurat i det du er i ferd med å avslutte, får du det etterlengtede svaret. Du ønsker naturligvis ikke å sende oppfølgingen lenger, og du vil heller ikke lagre den i utkastene dine.

I dette tilfellet vil et trykk på Ctrl + Shift + d på tastaturet lukke skjermbildet for e-postsammensetning og forkaste utkastet, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det skal gå andre steder.

8. Ctrl + k

Hvis du trenger å sette inn en lenke i e-posten din og tilpasse ulike aspekter ved den, bør du bruke Ctrl + k hurtigtast uten å nøle. Hvis du noen gang har brukt en tekstbehandler, bør du sannsynligvis vite at Ctrl + k er standard snarveien du kan bruke for å sette inn en lenke i et tekstfragment.

Du kan gå på to måter: enten bruker du snarveien på en tom del av e-posten din, eller velger et tekstfragment som du vil gjøre om til en hyperkobling og bruker snarveien etter at du har utført valget. Du vil legge merke til at for sistnevnte vil feltet «Tekst som skal vises» allerede være fylt ut, og alt du trenger å gjøre er å legge til den faktiske lenken eller e-postadressen.

Du kan også klikke på «Test denne koblingen»-knappen etter å ha skrevet inn URL-en i den angitte boksen for å sjekke om koblingen din faktisk fungerer som den skal.

9. Ctrl + ; og Ctrl + «

Hvis du bruker staveforslag (ja, Gmail har også denne funksjonen), bør du virkelig lære om disse to hurtigtastene. Vi forstår at det meste av tiden kan være en smerte å korrekturlese, siden du alltid ser ut til å oppdage feilstavede ord og forskjellige andre feil øyeblikk etter at du allerede har sendt e-posten, så å slå på en stavekontroll kan faktisk være en fin ting.

Med stavekontrollen slått på, bruk Ctrl + ; vil flytte markøren til det forrige feilstavede ordet i frasen din, mens bruk av Ctrl + « tastekombinasjonen på tastaturet vil vise deg det neste feilstavede ordet i køen. Det er en rask og problemfri måte å utføre en rask skanning av teksten din før du trykker på Send-knappen (eller bruk Ctrl + Enter-hurtigtasten for den saks skyld).

10. Ctrl + m

Å feilstave et ord er noe vi alle har gjort minst et par ganger før, så å bruke en stavekontroll for å forhindre denne typen lett unngåelige feil er ikke akkurat rakettvitenskap. Som vi har forklart før, kan du bruke hurtigtaster for raskt å hoppe mellom feilstavede ord som en proff.

Men når det gjelder å faktisk utføre en korreksjon på ordene, du april ønsker å bruke noen staveforslag i tilfelle du ikke har lyst til å rette de feilstavede ordene selv, manuelt. Du kan holde musepekeren over ordet du vil ha, og se noen potensielle staveforslag for ordet du prøver å skrive inn i e-posten din, men du vil være slankere og raskere, du kan også bruke Ctrl + m hurtigtasten for samme resultat.

11. Ctrl + Alt + . og Ctrl + Alt + ,

Hvis du allerede er en slags veiviser når det gjelder Google-produkter, jobber du sannsynligvis allerede med flere produkter samtidig. Hvis du ikke aner hva det betyr, legg merke til at det nederst til høyre i Gmail-klienten din ligger en liten pil som du kan klikke på. Hvis du gjør det, åpnes en sidemeny med flere Google-produkter.

Som standard inkluderer denne delen Google Kalender, Keep Notes, Tasks og Contacts. Du kan imidlertid legge til flere ved å klikke på +-knappen og bla gjennom Google Workspace Marketplace.

Uansett kan du starte ett av disse produktene i sidepanelet og bruke dem sammen med Gmail, samtidig og i samme vindu. Hvis du vil bytte fra og til sidepanelet, kan du enten bruke musepekeren, eller du kan bruke hurtigtaster.

Trykk på Ctrl + Alt +. tastekombinasjonen på tastaturet ditt vil flytte fokus på sidepanelet (og følgelig appen du bruker i sidepanelet) mens du bruker Ctrl + Alt + , hurtigtasten vil endre fokus tilbake på hovedvinduet.

Snarveier for formatering av tekst

1. Ctrl + z og Ctrl + y

Disse to hurtigtastene er nesten universelle, og hvis du har noen tidligere erfaring med å betjene en datamaskin eller arbeide med programmer som grafiske editorer, tekstbehandlere eller tekstredigerere, vet du sannsynligvis hvordan du kan angre handlingene dine uten å bruke musen eller slette innholdet du genererte.

  Slik slår du på inkognito på Google Maps

For å være mer spesifikk kan du bruke Ctrl + z og Ctrl + y hurtigtastene hvis du vil angre eller gjøre om handlinger i Gmail. Dette inkluderer å legge til og fjerne mottakere fra meldingene dine, sette inn eller fjerne vedlegg, og til og med skrive inn ord eller hele setninger i meldingene dine.

Ctrl + z tar deg ett trinn tilbake, men du må eksperimentere med denne hurtigtasten hvis du vil finne ut hvor effektiv den er, spesielt når du skriver inn tekst i e-postmeldingene dine. Du kan legge merke til at noen ganger sletter bruk av Ctrl + z bare en haug med bokstaver fra ordet ditt, mens andre ganger kan det fjerne hele ord eller fragmenter av frasen din.

Ved å bruke Ctrl + y hurtigtasten bør du gjøre om handlingene dine, som ved å avbryte effekten av Ctrl + z tastekombinasjonen du april har søkt tidligere. For eksempel, hvis Ctrl + z ikke fungerer som det skal, eller det fjerner for mye innhold fra meldingen din, kan du trygt bruke Ctrl + y for å angre effekten av Angre hurtigtasten.

2. Ctrl + Shift + 5 eller 6

Er du lei av Gmail-vaniljeopplevelsen og standardfonten? Du vet sikkert allerede at Gmail er fantastisk nok til å la deg tilpasse måten du sender e-postene på (og åpenbart måten mottakerne mottar og ser dem på) ved å endre standardfonten. Riktignok er ikke utvalget av fonter det har å tilby akkurat imponerende, men det er definitivt en funksjon verdt å ha og sjekke ut.

Selv om du enkelt kan endre skrifttyper ved å gå til rullegardinmenyen for skrift når du skriver en e-post, kan du også bruke hurtigtaster for å bla gjennom tilgjengelige skrifter uten å fjerne hendene fra tastaturet (du vet, slik at du kan holde flyten mens du skriver). ).

Derfor er det verdt å merke seg at bruk av Ctrl + Shift + 5-snarveien mens du skriver en e-post vil hoppe til den forrige fonten som er tilgjengelig i kombinasjonsmenyen, mens bruk av Ctrl + Shift + 6-tastkombinasjonen på tastaturet hopper til neste tilgjengelig font.

3. Ctrl + Shift + – eller +

Hvis endring av skrifttyper ikke akkurat er noe for deg, men du fortsatt leter etter ulike måter å tilpasse aspektet av e-posten din på, vil du gjerne høre at Gmail også lar deg endre størrelsen på teksten. Som med fonter kan du bruke musen og endre standard skriftstørrelse ved å velge favorittalternativet fra Størrelse-menyen.

Alternativt, hvis du foretrekker en raskere tilnærming som gjør at du kan holde en jevn flyt mens du skriver og ikke bruker musen, kan du bruke Ctrl + Shift + – tastekombinasjonen på tastaturet for å redusere skriftstørrelsen eller Ctrl + Shift + + for å øke den. Merk at i motsetning til tekstbehandlere eller andre programmer der du kan tilpasse skriftstørrelsen ved å skrive et tall, støtter Gmail bare beskrivende størrelser.

Som et resultat vil du bare kunne bytte gjennom 4 forhåndsdefinerte størrelser: liten, normal, stor og stor.

4. Ctrl + b

En av de mest brukte hurtigtastene i forskjellige tekstbehandlere er Ctrl + b. Hvis du har noen tidligere erfaring med slike programvareløsninger, kjenner du sannsynligvis allerede funksjonaliteten til denne hurtigtasten, som er å endre teksttypen til fet skrift. Hvis du ikke aner hva vi snakker om, vil bruk av Ctrl + b i Gmail gjøre teksten du velger tykkere.

Du kan bruke Ctrl + b som en bryter eller som en engangsendring, som følger: hvis du bruker den uten å velge noen tekst, vil alt du skriver etter å ha aktivert snarveien være fet skrift til du slår den av. Men hvis du først velger en del av teksten og trykker på Ctrl + b tastekombinasjonen på tastaturet, vil du bare gjøre den valgte teksten fet.

5. Ctrl + i

Akkurat som Ctrl + b, er Ctrl + i-snarveien ganske populær, gitt at mange programmer lar deg bruke den til å konvertere tekst fra vanlig til kursiv uten å måtte klikke på «I»-knappen i teksttilpasningsverktøylinjen. Hvis du aldri har jobbet med et tekstredigeringsprogram eller et tekstbehandlingsprogram før, vet at Ctrl + i gjør teksten skråstilt for å fremheve et bestemt fragment av teksten.

Det er verdt å nevne at du kan kombinere flere teksttyper ved å bruke disse stilene på toppen av den andre. Du kan for eksempel fete teksten ved å bruke Ctrl + b, og deretter bruke Ctrl + i for å kursivere den allerede fete teksten. Ctrl + i fungerer på samme måte som Ctrl + b: du kan bruke den uten å velge tekst for å veksle mellom den eller bruke den på valgt tekst for å kursivere kun fragmentet du har uthevet.

6. Ctrl + u

Ctrl + u er nok en tastatursnarvei som lar deg endre teksten ved å bruke en spesiell versjon av skriften du bruker for øyeblikket ved å tegne en linje under ordene du har valgt. På samme måte som Ctrl + b og Ctrl + i, kan du bruke Ctrl + u for å fremheve bestemte deler av teksten og gjøre den mer synlig for mottakeren.

Videre kan du også bruke Ctrl + u Gmail-snarveien uten å velge noe tekstfragment, som vil slå på understrekingsfunksjonen og automatisk bruke stilen på alt du skriver eller limer inn til du slår den av. Hvis du bare vil bruke det på en bestemt del av teksten (som du allerede har skrevet), velger du bare det tekstfragmentet og trykker på Ctrl + u-tastkombinasjonen på tastaturet.

7. Alt + Shift + 5

Den siste hurtigtasten på listen vår som lar deg bruke en spesiell versjon av din nåværende font er Alt + Shift + 5. Selv om den sjelden brukes i formelle miljøer, har denne tastekombinasjonen på tastaturet fortsatt mange formål, siden den lar deg kjør en rett linje gjennom teksten, og slå den rett gjennom midten.

Å bruke Alt + Shift + 5 for å krysse ut visse deler av meldingsteksten kan være nyttig hvis du prøver å korrigere en haug med detaljer uten å fjerne konteksten helt. Dette brukes hovedsakelig for å signalisere en endring i det originale dokumentet, samtidig som det lar leseren se originalinformasjonen som ikke lenger er gyldig.

Som med snarveiene vi har forklart ovenfor (fet, kursiv, understreket), kan du bruke Alt + Shift + 5 (gjennomstreking) enten på et tomt lerret, som vil gjøre et hvilket som helst ord du skriver eller limer inn fra det øyeblikket til en gjennomstreking versjon av seg selv, eller du kan markere en del av teksten din og kalle frem gjennomstrekingsfunksjonen gjennom snarveien, som kun vil påvirke den valgte teksten.

8. Ctrl + Shift + 7

Denne april føles litt vanskeligere enn de andre hurtigtastene vi har presentert i guiden ovenfor, og den er også litt mindre intuitiv. La oss innse det, det er lett å huske at Ctrl + b gjør teksten din fet og at bruk av Ctrl + c vil kopiere innholdet i Gmail-meldingene dine, men Ctrl + Shift + 7 sier ingenting til oss i denne forbindelse.

Den lar deg imidlertid utføre en nyttig operasjon: du kan bruke den til å lage nummererte lister direkte i hoveddelen av e-postmeldingen. Du kan enten lage en liste fra bunnen av eller markere et fragment av teksten din og bruke denne hurtigtasten på valget ditt for å gjøre det om til en liste som består av nummererte elementer.

9. Ctrl + Shift + 8

Enda en halvforvirrende hurtigtast som ikke sier volumer alene er Ctrl + Shift + 8. Hvis du allerede vet at du kan bruke Ctrl + Shift + 7 for å lage nummererte lister, bør det ikke komme som noen overraskelse deg når du finner ut at Ctrl + Shift + 8 kan hjelpe deg med å generere punktlister direkte på teksten din, uten å måtte løfte hendene fra tastaturet.

Som før kan du enten bruke Ctrl + Shift + 8-tastkombinasjonen i begynnelsen av listen og bygge den mens du går, eller du kan gjøre et fragment av teksten om til en punktliste ved å bare markere den og bruke denne hurtigtasten .

10. Ctrl + Shift + 9

I motsetning til de to foregående hurtigtastene vi har presentert ovenfor, hjelper ikke Ctrl + Shift + 9 deg til å lage en liste i teksten din eller gjøre et fragment av Gmail-meldingen din til en liste av noe slag. Det du kan oppnå ved å bruke Ctrl + Shift + 9 hvor som helst i meldingen, er å sette inn et sitat eller å transformere et fragment av meldingen til et sitat.

En ting den deler med hurtigtastene ovenfor er imidlertid dens doble operasjonsmodus. Du kan enten trykke Ctrl + Shift + 9, skrive inn sitatet ditt og trykke på Enter-knappen når du er ferdig, eller du kan markere en del av teksten etter at du er ferdig med å skrive den og forvandle den til et sitat på stedet. Det er ikke nødvendig å lukke sitatblokken ved å bruke tastatursnarveien igjen, ettersom bare å trykke på Enter-knappen kan du lukke sitatblokken.

11. Ctrl + [ and Ctrl + ]

Som vi er sikre på at du allerede er klar over, kan en godt formatert e-postmelding gå veldig langt, så det er fornuftig å bruke alt i verktøybeltet for å sørge for at Gmail-meldingen din ser skarp ut før du sender den til mottakere. Selv om du kan rote rundt med font- og størrelsesinnstillinger, som vi har forklart ovenfor, er det også en annen måte du kan oppnå gode resultater på i denne forbindelse: å endre innrykk.

  Slik kansellerer du en Google Kalender-hendelse

Som standard vil Gmail starte e-postmeldinger fra den venstre delen av siden og fortsetter helt til slutten av siden, eller til du trykker på Enter-knappen på tastaturet. Men hvis du kan en ting eller to om innrykk og har en evne til å designe en perfekt proporsjonert melding, kan du leke med Gmails innrykkinnstillinger.

Selv om du kan gjøre det ved å bruke musen og klikke på de riktige knappene i tekstverktøylinjen, kan du også bruke Gmails hurtigtaster for å oppnå de samme resultatene uten å måtte flytte hendene bort fra tastaturet selv for et sekund. Du kan bruke Ctrl + ]tastekombinasjonen på tastaturet for å øke innrykk og Ctrl + [ one to decrease it.

12. Ctrl + Shift + l, or e, or r

You probably understand why properly adjusting a text in your email message can make it not only more attractive at first sight, but also easier to read, and an email that can be read easily is more likely to help you convey your message entirely, without your recipient skipping over essential parts of your message.

Hopefully, you’ve already read about how changing indentation can help you turn a dull-looking email message (this especially goes for lengthy ones) into a version of itself that has a more pleasant look and therefore can be read more easily. The same principle applies to text alignment, and luckily for you, Gmail provides you with support for this feature.

If you want to change the default alignment of the text, all you have to do is use Ctrl + Shift + l to align it to the left, Ctrl + Shift + e to align it at the center of the page, and Ctrl + Shift + r to change the alignment to the right. It’s entirely possible to do that using your mouse and clicking the appropriate button in the text toolbar, but using keyboard shortcuts is simply faster.

13. Ctrl + Shift + . and Ctrl + Shift + ,

You probably know already that while most languages are written from the left to the right, there are some languages that are written from the right to the left. If you need to write an email message that uses the right-to-left text orientation, you can easily do so in Gmail, as it provides you with native support for this.

Although you can simply use the alignment shortcuts we’ve described just above, you april finner det lettere å skrive en melding direkte ved å bruke høyre-til-venstre-tekstorienteringsverktøyet, spesielt hvis morsmålet ditt bruker denne skrivemodusen.

I motsetning til noen andre funksjoner på listen vår som enkelt kan tilkalles ved å skrive tastatursnarveiene rett inn i e-postmeldingen, krever endring fra venstre til høyre og omvendt at du aktiverer funksjonen på forhånd. Heldigvis kan det gjøres ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å klikke på den tannhjulformede knappen, velg alternativet Se alle innstillinger, klikk på alternativknappen «Redigeringsstøtte fra høyre til venstre på», bla ned og klikk på Lagre endringer.

Når du har gjort det, kan du enkelt endre tekstskrivingsretningen ved å bruke Ctrl + Shift + . for venstre til høyre og Ctrl + Shift + , for høyre til venstre.

14. Ctrl +

Når det gjelder formatering av en e-postmelding i Gmail, er det veldig lett å overdrive det, noe som kan være mye verre enn å ikke berøre formateringsfunksjoner i det hele tatt. Selv om du kan spore skritt tilbake og fjerne formateringsalternativer én etter én, for eksempel fjerning av fet skrift, fjerning av kursiv fragmenter, fjerning av gjennomstrekninger og sette innrykk tilbake til null, er det en raskere måte å tilbakestille dokumentet til sin opprinnelige tilstand ved å ved hjelp av en hurtigtast.

Ved å trykke på Ctrl + tastekombinasjonen på tastaturet vil du fjerne alle formateringsalternativene du har brukt på teksten på en gang, slik at du ikke trenger å angre formateringen før du når utseendet du foretrekker. Denne snarveien kan være nyttig, spesielt hvis du gikk over bord og brukte alle slags formateringsalternativer på teksten din, noe som gjør den praktisk talt uleselig for mottakerne.

Snarveier for Gmail-snarveier

Hvis du allerede er kjent med snarveiene vi har nevnt og beskrevet ovenfor, bør du ta spranget og vurdere å aktivere de avanserte snarveiene også. Selv om du sannsynligvis ikke vil bruke dem alle, gitt at det rett og slett er for mange å huske, er det noen som kan øke hastigheten du bruker Gmail med betydelig.

Merk at det å aktivere hurtigtaststøtte i Gmail ikke er nok for å aktivere de avanserte snarveiene, og du må utføre et par ekstra trinn. Med hurtigtastene aktivert fra den omfattende innstillingsmenyen, gå til hovedskjermen til Gmail-klienten din og trykk på Shift + / tastekombinasjonen (?-symbolet).

Legg merke til at det er noe tekst som er plassert på en gul stripe, som informerer deg om at noen hurtigtaster er deaktivert som standard. Klikk på Aktiver-knappen på slutten av denne informative teksten for å aktivere deaktiverte snarveier og bla ned for å sjekke dem.

Som du kan se, er det mer enn bare noen få avanserte snarveier du kan aktivere og bruke for å styrke Gmail-administrasjonsferdighetene dine. For å være grundige, vil vi gi dem en rask omtale i veiledningen vår og organisere dem etter formål i den følgende delen. Merk at noen taster er ment å trykkes samtidig, noe vi signaliserte med +-symbolet. Noen av disse snarveiene er imidlertid ment å trykkes en om gangen, som vi har inkludert med en «tast a og deretter tast b» notasjonstype.

Hopping

g deretter i – Lar deg hoppe raskt til innboksen din
g og deretter s – Navigerer til mappen med stjernemerkede samtaler
g deretter b – Går til mappen Utsatte samtaler
g og deretter t – Hopper til mappen Sendte meldinger
g og deretter d – Lar deg hoppe til mappen Kladd
g deretter a – går raskt til All e-post
g og deretter c – Gjør det mulig å navigere raskt til kontaktene dine
g og deretter l – Navigerer til etiketten
g så k – Åpner Oppgaver
g og deretter f – Gir deg rask tilgang til søkefiltre

Navigasjon

u – Tar deg tilbake til trådlisten
k – Går til en nyere samtale
j – Går til en eldre samtale
o eller Enter – Åpner en samtale eller skjuler/utvider en uthevet samtale
p – Lar deg lese din forrige melding
n – Lar deg lese din neste melding
g deretter n – Lar deg navigere til neste side
g og deretter p – Lar deg navigere til forrige side
` – Går til neste del av innboksen din
~ – Går til forrige del av innboksen din

Valg av trådliste

* deretter a – Velger alle samtalene i trådlisten
* deretter n – Fjerner markeringen av alle samtalene i trådlisten
* deretter r – Velger alle de leste samtalene i trådlisten
* deretter u – Velger alle de uleste samtalene i trådlisten
* deretter s – Velger kun stjernemerkede samtaler i trådlisten
* deretter t – Velger kun samtaler uten stjerne i trådlisten

applikasjon

/ – Utfører et søk gjennom e-posten din
? – Åpner tastatursnarveiens hjelpedialog der du kan sjekke ut alle snarveiene
q – Utfører et søk gjennom kontaktene dine
c – Åpner Compose-skjermen
d – Åpner Compose-skjermen i en fane
. – Åpner «Flere handlinger»-menyen
v – Gir deg tilgang til «Flytt til»-menyen
l – Gir deg tilgang til «Etikett som»-menyen

Handlinger

, – Flytter fokus til verktøylinjen
x – Velger en samtale
s – Stjerner en samtale eller roterer blant superstjerner
y – Fjerner en etikett fra en melding
e – Lar deg arkivere en e-post raskt
m – Demper den uthevede samtalen
! – Rapporterer valgt melding som spam
# – Sletter kontakter eller e-postmeldinger
r – Lar deg svare på den valgte meldingen
Shift + r – Dette lar deg svare på den valgte meldingen i et nytt vindu
a – Lar deg svare alle mottakerne av en e-postmelding
Shift + a – Dette lar deg svare alle mottakerne av en e-post i et nytt vindu
f – Lar deg videresende en e-postmelding raskt
Shift + f – Dette lar deg videresende den valgte e-postmeldingen i et nytt vindu
Shift + n – Dette lar deg oppdatere samtalen umiddelbart
]– Lar deg fjerne samtalen fra gjeldende visning og gå til en nyere
[–Lardegfjernesamtalenfragjeldendevisningoggåtileneldre[–Letsyouremovetheconversationfromitscurrentviewandgotoanolderone
} – Lar deg arkivere den nåværende samtalen og gå til en nyere
{ – Lar deg arkivere den nåværende samtalen og gå til en eldre
z – Angre den siste handlingen du utførte
Shift + i – Merker den uthevede e-postmeldingen som lest
Shift + u – Merker den uthevede e-postmeldingen som ulest
_ – Merker bare en del av den valgte meldingen som ulest
+ eller = – Merker en e-postmelding som viktig
– – Merker en e-postmelding som uviktig
; – Lar deg utvide hele samtalen
: – Gjør at du kan skjule hele samtalen
b – Slumrer en e-post og minner deg på å følge opp den valgte meldingen
Shift + t – Legger til hele samtalen i Oppgaver

Hangouts

h og deretter m – Vis Hangouts-menyen
h og deretter a – Vis Hangouter som du har arkivert
h så i – Vis alle Hangout-forespørsler
h og deretter c – Skift fokus på listen over samtaler
h deretter p – Åpner Telefon-delen av Hangouts

Gmail-snarveier – KONKLUSJON

Alt tatt i betraktning, hvis du prøver ditt beste for å mestre Gmail og alt det har å tilby, vil du sannsynligvis ikke komme for langt uten å aktivere og bruke hurtigtastene, siden de kan forenkle måten du samhandler med denne e-postklienten og få fart på operasjonene du vil utføre.

Merk at selv om noen av de vanligste snarveiene du kan bruke i Gmail er aktivert som standard når du slår på «Tastatursnarveier»-støtten, er de mer avanserte fortsatt deaktivert som standard, og du må aktivere dem via hurtigtasten hjelpedialog, som du kan tilkalle ved å bruke Shift + / tastekombinasjonen.