tipsbilk.net

Google Drive vs. Microsoft OneDrive: Hvilken er bedre?

Det er naturlig å bli forvirret mellom to like, men likevel forskjellige tjenester, så hvis du er dratt mellom Google Disk og Microsoft OneDrive, har du kommet til rett sted.

Jeg har mistet tellingen på antall ganger jeg har sett dette spørsmålet stilt online på forskjellige plattformer, så jeg bestemte meg for å ta stafettpinnen i hendene mine, samle alt du trenger å vite om dem, og legge dem i dette praktiske innlegget.

Med fremkomsten av teknologi har skylagring blitt stadig mer populær med økende adopsjonsrater hvert år. Som vi vet er 2 dominerende aktører i markedet mye brukt blant både gamle og unge og til ulike formål.

De trenger ingen introduksjon, siden vi bruker dem daglig. Ja, du gjettet riktig – det er Google Drive og Microsoft OneDrive.

Mens begge skylagringene har samme grunnleggende funksjonalitet, skiller mange faktorer dem og skaper en fin linje.

Dette innlegget vil diskutere det grunnleggende om Google Drive og Microsoft OneDrive, hva som skiller dem, og deres funksjoner og priser.

La oss håpe dette vil gjøre slutt på dilemmaet ditt, så la oss hoppe rett inn i det.

Introduksjon til Google Disk

Google Disk er kanskje en av de mest populære skylagringene som er tilgjengelige for oss akkurat nå.

Jeg vil si at alt som kommer fra Google er kjent for å være fantastisk, og det faktum at Google-systemet støtter alle Android-telefoner øker bare deres troverdighet. Faktisk vil du også finne en forhåndsinstallert Google Chrome-nettleser på mange datamaskiner.

Google Disk gir deg opptil 15 GB gratis lagringsplass og støtter de fleste filformater, inkludert:

 • Alle dokumenter, som DOC, DOCX, PDF, TIFF og XLS
 • Mp3
 • Mp4
 • AI
 • ESG

En av hovedårsakene til Google Drives høye bruksrate er Googles generelle innflytelse i markedet og dets rykte gjennom årene.

Du kan bruke Google Disk på Android- og iOS-enheter.

Introduksjon til Microsoft OneDrive

Microsoft ble lansert tilbake i 2007 og gikk inn i skylagringsplassen med OneDrive. Denne førsteklasses lagringstjenesten er mye brukt blant mange bedrifter og arbeidere på grunn av den enestående sikkerheten den gir.

Denne lagringstjenesten gir deg opptil 5 GB gratis lagringsplass, deretter må du kjøpe ekstra lagringsplass fra nettbutikken. I likhet med Google kommer Microsoft også med sitt univers av applikasjoner som enkelt kan brukes til støtte for OneDrive.

Du kan bruke Microsoft OneDrive på Android- og iPhone-enheter.

Les også: Filhosting Gratis skylagringsalternativer for personlig og forretningsbruk

Nå som du har forstått Google Drive og Microsoft OneDrive, la oss grave inn for å forstå den store forskjellen mellom dem.

Google Drive vs. Microsoft OneDrive

Prisplaner

Begge skylagringene har personlige og forretnings-/profesjonelle planer for å passe alles behov. La oss ta et raskt sammenlignende blikk på dem for å forstå prisstrukturen deres og hva de tilbyr:

  BTFO Betydning: Hva betyr BTFO?

PlanGoogle DriveMicrosoft OneDrivePersonalGratis – 15 GB
$2 per måned – 100 GB
$3 per måned – 200 GB
$10 per måned – 2 TBGratis – 5 GB$2 per måned – 100 GB
$7 per måned – 1 TBProfessional$6 per måned – 30 GB
$12 per måned – 2 TB
$18 per måned – 5 TB$5 per måned – 1 TB
$10 per måned – Ubegrenset lagringsplass.Apper inkludert Dokumenter, Regneark, Slides, Skjemaer, Keep, Sites, Drive, Gmail, Meet, Kalender, ChatOutlook, Word, Excel, PowerPoint, Exchange, SharePoint, Access (bare PC), Teams, OneNote, og Publisher (kun PC), avhengig av den valgte planen

I tillegg til planene nevnt ovenfor, tilbyr Microsoft også familieplaner som du kanskje vil se på. Det starter på $99 per år og gir deg 6 TB lagringsplass for opptil 6 familiemedlemmer. Dette inkluderer Word, Excel, Outlook, Skype og PowerPoint for hvert medlem.

Når du går videre inn i sammenligningen, er det på tide å diskutere funksjonene de gir, og vi vil se på det fra en en-til-en-vinkel slik at du kan bedømme mellom dem sømløst.

Filsynkronisering og deling

En av de viktigste funksjonene du vil se etter en stund ved å velge mellom de to, er hvordan filsynkronisering og -deling fungerer. Det kan være trygt å si at dette også i stor grad avhenger av hvilken type økosystem du allerede er i (Google eller Microsoft).

Begge systemene tilbyr enkle å synkronisere og dele alternativer, men her er det som skiller mellom dem:

Google Disk

Når det kommer til Google Disk, synkroniseres de fleste kontaktene, bildene, videoene, dokumentene osv. enkelt i Disken din hvis du har registrert og koblet til Gmail-kontoen din på telefonen.

Den lar deg også dele filer i tre nivåer med tillatelser – seer, kommentator og redaktør. Hvis du vil søke etter filer, er Google Drive superintuitivt og foreslår automatisk filene du leter etter når du begynner å skrive i søkefeltet.

Microsoft OneDrive

Filsynkronisering er en av de største styrkene til OneDrive, alt takket være dens «blokk-nivå kopiering»-teknologi. Denne teknologien hjelper deg å laste opp filer i fragmenter i stedet for hele stykket, noe som gjør det raskere å laste opp og synkronisere filer.

På tidspunktet for fildeling lar den deg angi passord og koblingsutløpsdatoer, som er et forbedret nivå av brukertillatelse fra SharePoint. Du kan også enkelt sjekke filer som er delt med deg og av deg fra dashbordet.

Integrasjoner

En annen viktig funksjon er integrasjonen av Drives med andre applikasjoner, siden det hever brukeropplevelsen vår.

Mens begge kommer med et univers av apper som kan kobles til, er forskjellene slik:

Google Disk

Siden Google Disk er en del av Google Workplace, kan du enkelt integrere den med andre applikasjoner som er tilgjengelige på systemet deres. Mange bruker lysbilder, ark og dokumenter, så de trenger ikke å lagre Excel, PowerPoint og andre formater separat.

En ting som Google Disk er gode på, er hvor vakkert den støtter og integreres med et bredt spekter av tredjepartsapplikasjoner for å gjøre deg mer produktiv. Dette inkluderer Slack, SignEasy, Video Recorder og til og med kreative verktøy som AutoCAD.

  Hva betyr "GLHF" og hvordan bruker du det?

Du kan gå til «App-integrasjoner» og utforske nye applikasjoner eller søke etter noe spesifikt i henhold til dine krav.

Microsoft OneDrive

Det er enkelt at alle appene som er tilgjengelige i Microsoft Office 365 enkelt kan integreres med OneDrive. Det er imidlertid begrensninger sammenlignet med Google Disk.

OneDrive kan for eksempel ikke integreres med mange tredjepartsapper, noe som gjør tjenesten litt restriktiv under bruk.

Selv om den fungerer med fremtredende plattformer som Salesforce, Zoom, Trello og mer, har den ennå ikke nådd et avansert stadium som Google Drive.

Sikkerhet og personvern

Sikkerhet og personvern er to viktige faktorer som mange bedrifter og enkeltpersoner vurderer når de velger økosystemet de ønsker å velge. Etter min mening, hvis en løsning ikke fungerer bra når det gjelder disse to faktorene, er det et øyeblikkelig NEI.

Med det i bakhodet, her er hvordan Google Disk og OneDrive står mot hverandre:

Google Disk

Den bruker en to-trinns bekreftelsesprosess for å redusere risikoen for uautoriserte pålogginger til kontoen din. Den har en RSA-krypteringslengde doblet til 2048 biter og kan endres nesten med noen ukers mellomrom for å sikre datasikkerhet.

Når det gjelder personvern, vet alle at Google sporer dataene dine for å gi deg målrettede annonser. Imidlertid nevner de å bruke denne informasjonen kun til «ikke-ondsinnede» formål.

Selv om dette kan virke litt irrelevant for brukere som lagrer dataene sine, kan det være lurt å se på det på nytt i tilfelle du er et forretningshus.

Microsoft OneDrive

OneDrive, derimot, gir et bedre lag med sikkerhet. Dette betyr ikke at de ikke holder et trykk på data – de gjør det bare for å rødt flagge støtende data, noe som også kan føre til utestengelse av brukerkontoen. Denne informasjonen brukes imidlertid ikke til målrettede annonser.

Den bruker flere autentiseringer, et ansiktsgjenkjenningssystem og en meldingsmelding for å sikre autentisk pålogging. Det er også obligatorisk for brukere å ha et passord som er en blandet store og små bokstaver på opptil 13 sifre og tegn.

Under pandemien har mange organisasjoner gått over til OneDrive på grunn av dets utmerkede sikkerhets- og personvernfunksjoner. Dette er hovedsakelig fordi Microsoft verifiserer hver tilgangs identitet og samsvar for å redusere risikoen for datalekkasje.

Brukerstøtte

Det er viktig å finne ut hvem som vil redde deg i tilfelle du står fast. La oss ta en titt på svaret:

Google Disk

Et sted der Google Disk skinner mest er den utmerkede flerspråklige kundestøtten. Deres vanlige responstid er vanligvis mindre enn en dag via e-post, så spørsmålene dine blir tidligst løst. Hvis du er Google One-medlem, som er deres betalte tjeneste, er ventetiden enda kortere.

Støtten er tilgjengelig på chat, telefon og e-post. Du har også tilgang til deres veiledninger og fremgangsmåte-dokumenter som kan svare på problemene dine uten å kontakte brukerstøtten.

Bli gjerne med i fellesskapet deres av andre Google Disk-brukere for å få dyptgående innsikt fra dem.

Microsoft OneDrive

Når du kommer til OneDrive, er støtte mindre tilgjengelig for brukerne. Den tilbyr et billettgenereringssystem og et telefonnummer som kanskje ikke brukes hvis du graver dypt gjennom flere søkeresultater.

  Gmails innboks organiserer ikke e-post, den minner deg på å svare på den

Mens de også har et fellesskap, er responstiden deres ganske treg, så du må være selvforsynt hvis du trenger å løse noen problemer på et presserende grunnlag.

Andre funksjoner

Her er noen av de mange tilleggsfunksjonene som jeg ikke kunne ignorere.

Google Disk

 • Tilbyr suveren mobilsynkronisering ettersom de fleste av dem har Google-systemet installert i seg som standard
 • Du kan bruke mye plass, og hvis lagringsplassen er full, vil den vise deg en rapport om hvilket område som tar mest plass, noe som gjør det enklere å slette filer
 • Sanntidssamarbeid og endringssporing er eksklusive Google-funksjoner som gjør det til et flott samarbeidsverktøy for brukerne

Microsoft OneDrive

 • Forretningsplaner og funksjoner som gjør livet til arbeidende profesjonelle jevnt og strømlinjeformet
 • Den bruker mindre båndbredde mens du laster opp filer, og arbeidsfiler kan enkelt synkroniseres til plassen din
 • Du kan enkelt dele disse dokumentene på forskjellige andre medier med bare ett klikk

Det er også noen flotte fellestrekk som begge har. For eksempel holder begge lagringene en 30-dagers filhistorikk, slik at du enkelt kan gjenopprette den forrige versjonen av filen.

Dessuten, i tilfelle du bruker lagringstjenesten på telefonen din, er det utrolig enkelt å laste opp filer fra telefonen til Disk.

Google Drive vs. Microsoft OneDrive: Hvilken er bedre?

For å komme tilbake til det viktigste spørsmålet – hvilken er best?

Vel, jeg vil si at det avhenger av dine prioriteringer og bruk. Etter min mening blir operasjonen enklere hvis du kjenner verktøyene du bruker mest ut fra dine personlige og faglige oppgaver.

Hvis du har det maksimale av arbeidet deres på excel, word eller tilgang, er Microsoft OneDrive et enkelt valg.

På den annen side, hvis du foretrekker å bruke mange Google-verktøy som chatter, møter, reiser osv., så er Google Drive ditt utvilsomme valg fordi økosystemet kan gjøre prosessen så mye enklere.

En ting å merke seg her om Google er at fordi det er en velkjent søkemotor, bringer den stadig inn flere og flere forbedringer og legger til nye apper til universet sitt.

I mange tilfeller bruker noen brukere Microsoft i arbeidsområdet sitt og Google i det personlige området.

Begge oppbevaringene har sine fordeler og ulemper, så det er tilrådelig å veie dine behov mot dem før du tar et valg.

FAQ

Bør jeg vurdere andre alternativer?

Mens disse lagringene er de to største alternativene på markedet, er andre skylagringstjenester tilgjengelige, for eksempel Sync, iDrive, pCloud, etc.

Husk imidlertid at dette er rene lagringsalternativer med begrensede integrasjoner sammenlignet med Microsoft og Google.

En mulig situasjon å se etter andre alternativer vil være når du har gått tom for lagring og ikke er interessert i å kjøpe en ekstra plan. Det er et godt tidspunkt å velge en av disse andre lagringsalternativene og muligens få tilgang til gratis lagringsplass for det første.

Siste ord

Denne artikkelen vil dele en sammenligning for å hjelpe deg å velge og bruke en av disse fantastiske lagringsalternativene.

Deretter lærer du disse beste rutinene for sikkerhetskopiering av data som alle bør følge.

x