Growth Hacking-strategier for å få nye brukere i 2023

Hver virksomhet trenger konsistens når de anskaffer eller når ut til nye kunder. Det spiller ingen rolle om et selskap er veletablert eller bare en oppstart. Unnlatelse av å få nye forbrukere kan begrense et selskaps vekstpotensial og risikere dets langsiktige eksistens.

Likevel, å få nye brukere er til fordel for bedrifter ved å øke inntektene, utvide merkevarerekkevidden og diversifisere forbrukerbasen. Det kan føre til en jevn og ekspanderende kundebase, noe som er nødvendig for virksomhetens langsiktige suksess og bærekraft.

Videre kan det å skaffe nye brukere gi nyttig tilbakemelding og innsikt, slik at bedrifter kan utvikle sine nye produkter og tjenester for å matche kravene til målgruppen bedre.

Det er grunnen til at markedsføring og merkevarebygging går bratt i dag. Bedrifter forstår nå at sosiale medier ikke bare definerer forretningsvekst; det handler om resultater og å generere inntekter.

Det er mange markedsføringsstrategier der ute; folk kjører annonser og har ulike strategier for å skaffe kunder og være i markedet.

Growth hacking er en av de strategiene som hjelper bedrifter til å vokse raskere og enklere; det hjelper også å finne flaskehalsen.

Noen selskaper kritiserer imidlertid denne strategien. Så i denne artikkelen vil du finne ut hvorfor veksthacking er på buzz, hvordan du kan bruke det for virksomheten din, og hvorfor folk sier at denne strategien ikke er bra.

Hva er Growth Hacking?

Growth hacking er en datadrevet metode for å gjenkjenne og utnytte vekstmuligheter i en bedrift eller organisasjon. Det inkluderer testing og skalering av markedsførings- og produktstrategier som fører til rask forretningsutvikling ved bruk av kreativitet, data og teknologi.

Growth hacking søker effektive metoder for å skaffe og beholde forbrukere, øke engasjementet og generere inntekter.

Fordeler med Growth Hacking

Tenk deg at du alltid prøver å finne måter å utvide virksomheten din på eller strever for å strømlinjeforme virksomheten din med tradisjonell markedsføring. Deretter bør du prøve growth hacking-metoder for å få mest mulig ut av markedsføringstiltak og aktiviteter.

Her er noen fordeler med growth hacking-metoden:

Strategisk vekst

Growth hacking hjelper startups og bedrifter med å oppnå rask vekst på kort tid.

Kostnadseffektivitet

Growth hacking fokuserer på å utvikle rimelige, effektive kundeanskaffelses- og oppbevaringsløsninger, og minimere behovet for betydelige markedsføringsressurser.

Datadrevet tilnærming

Denne metoden er fokusert på testing og analyser, noe som muliggjør datadrevet beslutningstaking og kontinuerlig optimalisering av vekstinitiativer, noe som er viktig i dette konkurranseutsatte markedet.

Fleksibilitet

Growth hacking muliggjør rask iterasjon og endringer i alle trinn i trakten din, slik at bedrifter kan svinge og raskt tilpasse seg nye muligheter og problemer.

Konkurransefordel

Bedrifter kan oppnå et konkurransefortrinn over sitt felt ved å utvikle innovative og effektive vekstmetoder.

Gir raskere inntektsgenerering

Tradisjonelle markedsførings- og markedsføringsteknikker vil ta lang tid å gi resultater. Ved å bruke growth hacking fra starten kan du bygge merkevaren din raskere enn tradisjonelle teknikker. Det vil være større kontantstrøm hvis du raskt skaper buzz og får nye individer.

Lar deg få markedsdominans

Når du fanger publikums øyne, er det mer sannsynlig at folk kjenner og forstår merkevaren din. Du kan også nærme deg å bli et kjent navn innen ditt felt.

Den lar deg lære om nye forretningsideer og produktkonsepter. Growth hacking gir deg en dypere forståelse av forbrukerne og industrien. Og du kan sette strategier som vil hjelpe deg å tjene penger. Du må eksperimentere for å finne en tilnærming som gir resultater.

  6 beste WordPress-tilgjengelighetsplugins i 2022

AARRR Metode for growth hacking

AARRR (også kjent som Pirate Metrics) evaluerer et selskaps vekst. Det er et akronym for Acquisition, Activation, Retention, Revenue og Referral.

Det gir et rammeverk for å måle nøkkelkundeanskaffelse, engasjement og inntektsparametere, som er avgjørende for en oppstarts suksess. Bedrifter kan bedre forstå forbrukerne sine og forbedre vekststrategien deres ved å måle disse variablene

Oppkjøp

Hvordan skaffes kunder, og hva er anskaffelsesmetodene?

Hvilke kanaler bruker du for å nå ut til nye kunder? Det kan inkludere SEO, sosiale medier, betalte annonser, etc.

Aktivering

Hvordan aktiveres kunder, og gjør folk noe?

Logger de på for en gratis prøveversjon eller sjekker nettstedet ditt?

Bevaring

Hvordan holdes kundene, og hva er oppbevaringsgraden?

Sjekker dine kunder og brukere nettstedet ditt gjentatte ganger eller registrerer deg for nyhetsbrevet ditt?

Henvisning

Hvordan anbefales kunder, og hva er henvisningsfrekvensen?

Deler de ditt innlegg på sosiale medier eller deler de henvisningskodene?

Inntekter

Hvordan skapes inntekt, og hvor mye tjener hver bruker?

Nå må du sjekke om markedsførings- og sporingsinvesteringen din er verdt det.

Bedrifter kan identifisere hvor de skal fokusere vekstinnsatsen og avgrense strategien for optimal effekt ved å måle disse variablene.

AAARRR-rammeverket er nyttig for veksthackere, markedsførere og produktledere som ønsker å drive vekst og samtidig forbedre kundeopplevelsen.

Videre kan du bygge en strategi, med tanke på tipsene ovenfor.

Growth Hacking Strategier

#1. Gjenbruk av innhold

Gjenbruk av innhold er å transformere gjeldende innhold (som blogginnlegg, filmer, infografikk og så videre) til nye formater for ulike målgrupper.

Du kan nå nye målgrupper og utvide rekkevidden ved å tilpasse gammelt innhold til nye former eller kanaler (som sosiale medier, e-post eller podcaster). Det sparer tid og ressurser, og du trenger ikke lage innhold fra bunnen av.

Konsekvent innhold av høy kvalitet kan øke merkevareeksponeringen og hjelpe til med å utvikle en sterk, identifiserbar merkevare. Videre kan engasjerende innhold og kvalitetsinnhold øke engasjementet og konverteringene. Dermed er det for å anskaffe og oppmerksomhet til nye kunder eller brukere.

#2. Bruk Urgency og FOMO

Urgency og FOMO (Fear of Missing Out) er growth hacking-metoder som bruker psykologiske konsepter for å motivere folk til å handle. Du kan få forbrukere til å handle, for eksempel å foreta et kjøp, abonnere eller registrere deg for en tjeneste, ved å generere en følelse av at det haster eller spille på folks frykt for å tape en god sjanse.

Du kan opprette et tilbud for en tidsbegrenset rabatt eller insentiv, noe som skaper en følelse av at det haster for kundene å handle før tilbudet utløper.

I tillegg skaper det en følelse av knapphet ved å begrense et produkts eller tjenestes tilgjengelighet, noe som gjør det mer ønsket og øker muligheten for at forbrukere vil handle. For eksempel nedtellingstidtakere på landingssidene eller nettstedene.

Videre øker det å vise sosiale bevis på at andre benytter seg av et tilbud eller produkt den opplevde verdien og skaper FOMO.

#3. Optimaliser din online tilstedeværelse

Det er viktig fordi det hjelper brukere med å oppdage merkevaren din før de vet at den eksisterer og lære om ryktet ditt før de foretar et kjøp. Å optimalisere nettstedet, appen og innholdet ditt for søkemotorer kan hjelpe deg med å forbedre organisk trafikk, øke eksponeringen og rekkevidden.

Du kan forbedre antallet enkeltpersoner som kjøper eller gjør andre ønskede handlinger på nettstedet ditt ved å øke konverteringsfrekvensen ved å bruke CRO. En sterk online tilstedeværelse bidrar også til å øke merkevarens omdømme og posisjonere bedriften din som en bransjeleder.

#4. Bruk sosiale medieplattformer Konkurrentene dine mangler

Nettmarkedet har et enormt potensial. Du kan samhandle med brukere eller kunder på nye måter. Så først, utfør markedsundersøkelser og identifiser populære sosiale mediekanaler blant målgruppen din.

Bygg relasjoner ved å engasjere publikum, dele god informasjon og svare på kommentarer og meldinger. Analyseverktøy kan hjelpe deg med å måle ytelsen til plattformarbeidet og endre tilnærmingen din etter behov.

Konkurrentene dine må fortsatt inkorporere sosiale mediekanaler for å nå nye målgrupper, skape forbindelser og markedsføre merkevaren, produktet og tjenestene dine som en tankeleder i din sektor.

#5. A/B-testing

A/B-testing er avgjørende for veksthackingsprosessen siden den lar deg ta datadrevne beslutninger og forbedre nettstedet ditt eller markedsføringstiltak for bedre resultater. Du kan fortelle hvilke metoder eller tilnærminger som fungerer for deg og hvilke som ikke gjør det.

  Slik deler du Google-kalenderen din

For eksempel en handlingsfremmende oppfordring eller emnelinjen i en e-post, arrangementet av videoer og tekst på landingssiden, og så videre.

A/B-testverktøy gir også viktig innsikt i forbrukeratferd og preferanser, og hjelper deg med å ta veloverveide beslutninger angående markedsførings- og vekstinitiativer. Det betyr at du ikke trenger å stole på nettstedet ditt eller markedsføringsstrategien din basert på antakelser eller instinkter.

#6. Tilby Freemium-alternativet

Å gi et freemium-alternativ er avgjørende i veksthacking-strategien fordi det hjelper deg å tiltrekke deg nye forbrukere ved å tilby en gratisversjon av produktet eller tjenesten din; du kan tiltrekke deg nye kunder som ellers ikke ville vært forberedt på å betale på forhånd.

Fordi folk elsker freebies, kan det hjelpe deg med å utvide rekkevidden og øke brukerbasen.

Brukere som har hatt muligheten til å prøve produktet eller tjenesten din gratis, er mer tilbøyelige til å oppgradere til en premiumversjon hvis de finner det verdt det. Et freemium-alternativ er også et viktig aspekt ved growth hacking-strategien siden det hjelper deg med å tiltrekke deg nye kunder, samle nyttige data og etablere kundelojalitet, noe som kan bidra til din vekst og suksess.

#7. Lag en e-postliste

Å bygge en e-postliste er viktig i veksthackingmetoden fordi den lar deg individualisere kommunikasjonsmetoden som lar deg nå ut rett til publikums postkasse, generere konverteringer og øke merkevareeksponeringen.

Å sende målrettede og relevante e-poster ved hjelp av e-postmarkedsføringsverktøy kan hjelpe deg med å forbedre forbrukerinteraksjonen og etablere forbindelser med abonnentene dine. Du kan målrette flere tilbud og kampanjer til abonnentene på e-postlisten ved å utvikle en.

#8. Bruk av henvisningsmarkedsføring

Henvisningsmarkedsføring kan produsere potensielle kunder av høy kvalitet for bedriften din, siden henvisninger er mer sannsynlig å konvertere kunder enn andre potensielle kunder.

Det fungerer på samme måte som «jungeltelegrafen».

Du kan øke kundelojalitet og -glede ved å belønne dine nåværende kunder for å foreslå andre. Det er en nøkkelkomponent i growth hacking-strategien siden den hjelper deg med å tiltrekke deg nye forbrukere, utvikle kundelojalitet, øke konverteringer og forbedre merkevarens omdømme samtidig som du sparer penger på markedsføring.

#9. Opprett et fellesskap

Å skape et fellesskap er avgjørende for growth hacking fordi det hjelper deg å skape engasjement, skaffe deg nyttig innsikt og utvikle merkevaregjenkjenning.

Det lar deg også forstå kundene dine bedre, gi kundehjelp og forbedre kundebevaring. Derfor gjør det deg mer tilgjengelig og pålitelig i øynene til kundene dine.

#10. Innholdsmarkedsføring

Du kan bruke innholdsmarkedsføring til å øke trafikken, utvikle tankeledelse, bygge forbindelser, generere potensielle kunder, forbedre SEO, gi verdi og målrette målgruppen din på nytt.

Du kan også målrette målgruppen din på nytt ved å bruke innholdsmarkedsføringsverktøy med ytterligere tilbud og kampanjer hvis du bruker innholdsmarkedsføring for å øke trafikken til nettstedet ditt.

Som et resultat hjelper det bedriften din med å tiltrekke seg nye kunder og forbrukere.

#11. Samarbeid med Influencers og Brands

Samarbeid med influencere utvider rekkevidden din og tiltrekker seg mange nye brukere siden forbrukere stoler på influencere og det de sier. De hjelper deg med å beskrive varene og tjenestene dine på nett. Å samarbeide med en influencer er en smart idé hvis du er en startup eller en liten bedrift.

#12. Gjesteinnlegg

Det genererer autoritet og høykvalitets tilbakekoblinger. Mange bedrifter er ikke klar over fordelene med gjestepostering.

Å skrive artikler for et annet selskaps nettsted er kjent som gjesteblogging. Generelt bidrar gjesteskribenter til sammenlignbare nettsteder innen sitt felt for å: bringe besøkende tilbake til nettsidene deres. Øk domeneautoriteten deres ved å lenke til nettsteder med høy autoritet.

Du kan nå nye målgrupper og utvide rekkevidden ved å publisere gjesteartikler på nettsteder som appellerer til andre eller nye målgrupper.

Som et resultat kan du henvende deg til gjesteskribenter i din bransje og be dem om å lage en blogg for deg. Det kan også betales gratis.

Bygg en Growth Hacking-strategi

Nå som du forstår AARRR-metoden og ulike growth hacking-strategier, er det viktig å forstå hvordan du bruker den effektivt.

Følg disse trinnene for å bygge en strategi for veksthacking:

  9 Topp Survey Maker-apper for å få tilbakemelding/utforske

#1. Definer målmarkedet og målgruppen din

Definer målet ditt for veksthackingaktivitetene dine og lag en kjøperpersona for å forstå målgruppen din.

#2. Bestem ditt distinkte verdiforslag

Angi USP og verdien du gir til kundene dine. Hva skiller deg fra konkurrentene dine? Hvilket problem adresserer produktet ditt for den tiltenkte målgruppen din?

#3. Sett vekstmål

Sett eksplisitte, kvantifiserbare mål og definer suksess for veksthackingaktivitetene dine.

#4. Eksperimenter med forskjellige kanaler

For å evaluere hva som knytter seg til målgruppen din, eksperimenter med en rekke markedsføringskanaler som innholdsmarkedsføring, sosiale medier, e-postmarkedsføring og influencer-markedsføring.

#5. Spor og mål resultater

Bruk analyser og beregninger for å spore suksessen til veksthacking-innsatsen og juster strategien din deretter.

#6. Skaler det som fungerer

Når du har funnet en vellykket kanal eller taktikk, skaler du den opp for å nå flere mennesker.

#7. Kontinuerlig gjenta og forbedre

Fortsett å eksperimentere, avgrense og justere strategien for veksthacking for å drive vekst kontinuerlig.

Growth Hacking vs. tradisjonell markedsføring

Følgende er viktige forskjeller mellom growth hacking og tradisjonell markedsføring:

Parametre VeksthackingTradisjonell markedsføringsfilosofi Veksthacking innebærer å identifisere nye, datadrevne og ofte uortodokse teknikker for å drive vekstTradisjonell markedsføring fokuserer på veletablerte beste praksiser og velprøvde strategier for å nå kunder og generere vekst.Teknikker For å fremme ekspansjon og vekst bruker hackere ulike strategier som viral markedsføring, henvisningsmarkedsføring, influencer-markedsføring og produktmarkedstilpasning. Det inkluderer annonsering, PR, arrangementer og direktereklame. MålExpansion hacking fokuserer på rask vekst og oppnå definerte, kvantifiserbare mål, for eksempel å få nye kunder eller forbedre engasjementet. Den fokuserer på å øke merkevaregjenkjenningen og utvikle langsiktige kundeforbindelser. Mål Vekst-hacking er ofte definert av hastigheten og smidigheten, med vekt på rask testing og iterasjon av flere teknikker for å finne ut hva som fungerer best. Tradisjonell markedsføring er mer systematisk og treg -tempo, konsentrert om den jevne, langsiktige implementeringen av etablerte metoder.Data-DrivenGrowth-hacking avhenger i stor grad av data og analyser for å veilede beslutninger og forbedre vekstinitiativer. Det blir mer datadrevet, men avhenger fortsatt av intuisjon og erfaring.

Både growth hacking og tradisjonell markedsføring kan være verdifull i seg selv, og de spesifikke behovene og målene til organisasjonen vil avgjøre den beste strategien. Mange vellykkede bedrifter bruker en kombinasjon av veksthacking og tradisjonell markedsføring for å nå målene sine.

Kritikk mot Growth Hacking

Noen mennesker tror at veksthacking prioriterer raske gevinster og kortsiktige fordeler fremfor langsiktig vekst og bærekraft.

Videre har visse growth hacking-taktikker, som spamming eller dupering av folk, blitt kalt umoralsk eller villedende.

Også,

Noen veksthackere blir refset for å bruke strategier uten en klar strategi eller grep om målgruppen, noe som resulterer i en scattergun-tilnærming som er mindre vellykket og vanskeligere å fortsette. De hevder at veksthacking ofte er avhengig av teknologi, noe som kan begrense dens effektivitet i virksomheter eller markedsplasser der teknologi er mindre etablert og mye brukt.

Til tross for disse bekymringene, kan veksthacking fortsatt være en nyttig metode for mange bedrifter som ønsker å drive vekst, spesielt de i deres tidlige utviklingsfaser.

Growth hacking-taktikker må imidlertid brukes forsiktig og som en del av en større vekstplan som tar hensyn til virksomhetens spesielle krav og vanskeligheter.

Konklusjon

Growth hacking er en moderne strategi for å drive vekst og skaffe nye brukere. Følg en strukturert prosess med å definere målgruppen din, identifisere ditt unike verdiforslag, sette vekstmål, eksperimentere med ulike kanaler, spore og måle resultater, skalere det som fungerer, og kontinuerlig iterere og forbedre.

Nøkkelen er å være fantasifull, kreativ og ivrig etter å eksperimentere og måle og endre innsatsen for å optimalisere resultatene hele tiden. Du kan forbli i forkant og generere utvikling for firmaet ditt med en godt planlagt og utført growth hacking-strategi.

Du kan også utforske de beste virale markedsføringskampanjene for å øke merkevarebevisstheten.

x