Hemingway Editor: Et levedyktig grammatisk alternativ?

Hemingway Editor er det eneste verktøyet du trenger for å lage tekstbasert innhold med høyeste nøyaktighet og produktivitet.

Som forfatter, redaktør eller begge deler trenger du alltid de beste skrive- og redigeringsappene. Disse verktøyene hjelper deg å produsere kvalitetsinnhold på kortere tid. Dessuten hjelper slike skrivehjelpeapper deg med å fokusere på innholdet mens de tar seg av mindre feil. Markedet flommer over av verktøy som kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML) som blir rimelige.

Million-dollar-spørsmålet her er hvilken app som passer? Hvilken app tilbyr distraksjonsfri skriving, praktisk redigering og publisering på nettet. Svaret er Hemingway-redaktøren.

Nedenfor finner du en klar og konsis gjennomgang av funksjonene og funksjonene.

Hva er Hemingway Editor?

Hemingway-appen er en skrivebords- og nettsky-app som kan forbedre skrivestilen din og polere tekstinnholdet ved å fange opp med fem baffive skriveproblemer som vi alle står overfor:

 • Ubegrenset bruk av passiv stemme
 • Adverb misbruk
 • Komplekse setninger
 • Kompliserte ord
 • Ubetydelige og lange setninger

Det er en gratis-å-bruke web-app som alle kan bruke på nettet. De fleste forfattere bruker appen til å redigere innhold skrevet på andre tekstbehandlere som Google Docs eller Microsoft Word. Men hvis du skriver prosa på den, skal du utvikle ferdighetene til dristig og tydelig skriving som en gjennomsnittlig morsmålstaler forstår uten problemer.

Funksjoner

Appen fargekoder problemsetninger, setninger, ord og passiv stemme når du kopierer og limer inn innhold. Alternativt kan du bare skrive på appen og deretter gå til redigeringsmodus for å finne noen reelle forslag.

Primært fremhever appen problemet. Den viser sjelden forslag for å fikse problemene. Men når den gjør det, kan du bare klikke på forslagene for å sette dem på plass.

Videre er det tekstformateringsverktøy over skrive- og redigeringsgrensesnittet som du kan bruke til å produsere HTML-publiseringsklart innhold.

Bortsett fra å skrive og redigere, har nettversjonen begrensede funksjoner. På baksiden har skrivebordsappen kraftige funksjoner forklart i delen «Eksklusive funksjoner».

Brukergrensesnitt

Skrive- og redigeringsgrensesnittet er helt rent, lett å forstå og uten distraksjon. Siden appen tilbyr noen få funksjoner, kan du faktisk fokusere på å skrive enn å prøve ut unødvendige funksjoner.

Skrivearbeidsområdet er rent og hvitt slik at du kan få en bedre oversikt over det du skriver. Og for ikke å nevne, skrifttypen ser også lett ut for øynene.

Tastatursnarveier

Hemingway Editor kommer med noen kule hurtigtaster slik at du kan stole mindre på musen og skrive raskere. Her er snarveiene du trenger regelmessig:

 • Cmd eller Ctrl + J veksler mellom skrive- og redigeringsgrensesnittet
 • Cmd eller Ctrl + L skjuler og viser navigasjonsruten på høyre side
 • Cmd eller Ctrl + K lar deg sette inn hyperkoblinger
 • Cmd eller Ctrl + [ enables you to outdent a bulleted paragraph
 • Cmd or Ctrl + ] lar deg rykke inn et punkt med punkt
  Fiks fatal Paramount Plus-feilkode

Skrivedistraksjoner

Å sjekke e-post, like Facebook-kommentarer, se favoritt-YouTube-kanaler osv. er de viktigste distraksjonene du kan møte som forfatter.

Innholdsformatering

Å formatere den skrevne artikkelen din i henhold til Medium, WordPress eller andre nettsteder er virkelig et smertepunkt for alle forfattere.

Innholdspublisering

Å publisere innhold på flere nettsteder eller blogger kan også være utfordrende siden det innebærer mange manuelle trinn.

Innholdsvolum

Å holde styr på innholdet ditt er økonomisk viktig hvis du skriver profesjonelt

Lesbarhet

Mange forfattere er ikke godt kjent med engelsk grammatikk, setningsstruktur og ordforråd for å forbedre innholdets lesbarhet over natten. Dette er også en viktig utfordring.

Skrivestil

Skrivestilen er en viktig komponent i enhver skriftlig artikkel. Du kan miste lesertall hvis det er uforenlig med målgruppen.

Ekspertforslag

Det er vanskelig å gjøre et Google-søk for enhver tvil mens du skriver. Dessuten er dette en distraksjon.

Hemingway Editor som en løsning

Hemingway Editor-appen er en one-stop-løsning på alle problemene ovenfor for forfattere eller bloggere. Selv om nettappen er gratis, er funksjonene begrenset. Du vil kanskje ha skrivebordsappen for et bedre fokus på å skrive og produsere et høyt volum innhold for kommersielle formål.

Beste funksjoner i Hemingway Editor

Følgende er funksjonene som det er verdig å prøve ut nettappen til Hemingway Editor.

Skrivemodusen

Denne modusen lar deg skrive prosa. Det er ingen andre funksjoner enn tekstredigering. Du får heller ikke se innholdsvolumet. Derfor er det den rette appen for deg hvis du er vant til å skrive innhold i lang form. Hvis du pleide å skrive innhold i kort form og ønsker å forbedre innholdsvolumet, prøv denne appen.

For den beste opplevelsen på nettappen, bytt nettleseren til fullskjermmodus. Du vil få mer øye-beroligende hvit plass.

Redigeringsmodus

Rett ved siden av Skriv-knappen får du Rediger-knappen. Rediger-knappen aktiverer redigeringsmodusen til Hemingway Editor.

Redigeringsmodus er stedet der all magi skjer. Den viser ulike innholdsmålinger som lesbarhet, ordantall, fargekodede problemhøydepunkter og mer. Du kan også formatere, eksportere og publisere innholdet ditt fra denne appmodusen.

HTML-vennlig formatering

Hemingway Editor kommer også med en minimalistisk verktøylinje med standard tekstredigeringsverktøy. Disse er spesielt nyttige når du skriver innhold for nettsteder eller blogger med organisk rangering og søkemotoroptimalisering i tankene.

Googles nettstedsøkeprogram skanner raskt innholdet ditt når det består av formateringselementer som paragraftag (P), overskriftskoder (H1, H2, H3 osv.), anførselstegn, punkttegn, lenker, nummererte lister osv. Du får all denne nødvendige formateringen verktøy på denne appen.

Adverb Spotter

Appen kommer med en algoritme for å oppdage standardadverb. Den søker også i innholdet med «ly» for å finne mulige adverb og krysssjekker med adverbbiblioteket. Målet er å vise deg alle adverbene du har brukt i prosaen din.

Noen adverb påvirker adjektiver og svake verb negativt. Disse er kjent som dårlige adverb. Hvis du bruker for mange av disse (mer enn 15), vil ikke innholdets tone være naturlig. Din innfødte leserskare vil finne prosaen vanskelig å følge. Bruk derfor Adverb Spotter (uthever ordet i blått) for å redusere overflødige adverb.

  6 beste regnskapstilknyttede programmer for å støtte og tjene penger

Passiv stemmespotter

Passiv stemme gjør innholdet ditt lat. Dessuten reduserer det lesbarhetspoengene. I kommersiell og kreativ skriving for nettsteder antyder ekspertskribenter og redaktører at mindre passiv stemmebruk er bra.

Hemingway Editors passive stemmesøker fremhever målet i en grønn nyanse. Lesbarhetsalgoritmen vil redusere innholdspoengsummen hvis du bruker mer enn 16 passive stemmer i prosaen din.

Bytt derfor ut passive stemmer med sine aktive motparter for å forbedre lesbarhetspoengsummen til teksten din.

Synonym Spotter

En annen viktig funksjon av Hemingway Editors algoritme er å finne upopulære, tøffe og pompøse ord. Når den er oppdaget, fremhever appen disse setningene eller ordene i lilla.

Slike ord gjør innholdet ditt ordfylt. Når du bruker for mange av disse, kan lesertall ganske enkelt lukke innholdet av frustrasjon. For hver gang de møter slike ord, må de slå opp i ordboken for å finne meningen.

Som skribent av markedsførings-, forretnings- og kommersielt innhold er oppgaven din å bruke et enkelt språk som alle kan forstå uten hjelp fra en ordbok.

Hver gang du ser et forslag fra Synonym Spotter, sett forslaget på plass ved å holde musepekeren over det lilla uthevede ordet og velge alternativene.

Vanskelig å lese setningsspotter

Dette verktøyet maler setninger i gult for å indikere at teksten i den delen er moderat vanskelig å lese. Verktøyet viser imidlertid ingen forslag for å forbedre situasjonen. Du må gå gjennom prøve- og feilmetoden for å rette opp problemet.

Innholdet ditt vil ha en bedre lesbarhetspoeng hvis du fjerner de vanskelige setningene.

Svært vanskelig å lese setningsspotter

Skrive- og redigeringsekspertene anser komplekse og lange setninger som svært vanskelig å lese tekst. Hemingway Editor har et dedikert program i bakenden for å identifisere slike komplekse setninger. Hvis du ser at appen fremhever noen av setningene dine i rødt, betyr det at disse er komplekse setninger.

Del lange setninger i to eller flere for å øke flyten av uttrykk. Erstatt også komplekse setninger med korte setninger med én primær eller uavhengig klausul. Å gjøre det vil i stor grad forbedre innholdets lesbarhet.

Lesbarhetspoeng

Lesbarhet av innhold er forskningen som prøver å forstå hvilken amerikansk utdanningskarakter du trenger for å forstå prosa. I Hemingway Editor, jo lavere lesbarhetskarakter, jo bedre.

Denne skrive- og redigeringsappen bruker Automated Readability Index til å bedømme teksten din. Denne Automated Readability Index-algoritmen er svært pålitelig og populær.

I følge denne appen er lesbarhetspoengsummen på 10 0r 9 god fordi omfattende studier har avslørt at en gjennomsnittlig amerikansk leser er komfortabel med innholdet på 10. klassenivå.

Innholdshøydepunkter

Hemingway Writer er også nyttig for å finne ut innholdsberegninger som følgende:

 • Lesetid
 • Bokstaver
 • Tegn
 • Ord
 • Setninger
 • Avsnitt

Eksklusive funksjoner til Hemingway Editor PC-appen

Ytterligere funksjoner du får når du kjøper skrivebordsappen er:

Frakoblet redigering

Den frittstående appen fungerer på Windows- eller macOS-datamaskiner uten internettforbindelse. Hvis du reiser lange avstander og ønsker å jobbe med artikkelen din, kan du gjøre det ved å bruke denne funksjonen.

Øyeblikkelig publisering til WordPress eller Medium

Du kan publisere innholdet ditt direkte på Medium eller WordPress med ett klikk. Du trenger ikke å kopiere innholdet til disse plattformene og deretter formatere det fra begynnelsen.

  Slik løser du ut en ekstern harddisk på en Mac

Publiseringsklart innhold for andre nettsteder

Hemingway Editor-skrivebordsappen lar deg også eksportere Markdown- eller HTML-tekst for publisering på blogger og nettsteder.

Priser for Hemingway Editor

Standard Hemingway Editor-appen er gratis. Den er tilgjengelig via nettlesere siden dette er en sky-app. Derfor vil du alltid trenge internett for å fungere med appen. Videre kan du ikke lagre noe på nettappen, så kopier og lim inn arbeidet ditt et annet sted før du lukker Hemingway Editor.

Hvis du vil investere noen få dollar i funksjonalitet, bekvemmelighet og produktivitet, kan du kjøpe Hemingway Editor 3-skrivebordsappen for $19,99. Det er et engangskjøp.

Fordeler og ulemper med appen

Fordeler

 • Distraksjonsfri skriving av langformat innhold
 • Foreslått for markedsføringskopier og artikler
 • Avansert innholdslesbarhetsanalyse i henhold til Automated Readability Index
 • Fremhever dårlige adverb, passiv stemme, komplekse setninger, uvanlige ord osv.
 • Nettversjonen er gratis
 • .Web-versjonen tilbyr alle de vitale funksjonene til Hemingway Editor
 • Desktop-appen er lett og fungerer på en gjennomsnittlig datamaskin
 • Minimalistisk brukergrensesnitt for maksimal fokus på arbeid

Ulemper

 • Avanserte funksjoner er bak betalingsmuren og kun tilgjengelig i skrivebordsappen.
 • Ingen grammatiske feil, tegnsetting og stavefeil høydepunkter
 • Ikke foreslått for ikke-kommersielt innhold som lærebøker, romaner osv.

Alternativer til Hemingway Editor

Hvis du vil sammenligne dette verktøyet med noen populære alternativer og deretter bestemme om du vil ha det eller ikke, her er noen alternativer for deg:

Grammatisk

Grammarly er et globalt anerkjent skriveverktøy for innholdsskaping, redigering, korrekturlesing, plagieringskontroll osv. Den har en robust AI i bakenden som hele tiden skanner innholdet ditt for grunnleggende og avanserte forslag.

Gratisversjonen tilbyr bare grunnleggende rettelser som stavefeil, tegnsetting osv.

ProWritingAid

Engelsk grammatikk og setningsstiler kan være svært komplisert for både innfødte og ikke-innfødte forfattere. ProWritingAid hjelper deg med å finpusse engelsk tekst ved å tilby AI-baserte forslag som konsistens, stil, grammatikk, stavemåte, klarhet og mer.

QuillBot

QuillBot er populær som en parafraseringsapp. Imidlertid tilbyr den også andre standard skriveverktøyfunksjoner som Grammar Checker, Plagiat Checker, Word Counter, Summarizer og Citation Generator. En verdiøkende funksjon er Co-Writer for samarbeidsskaping av innhold.

Siste ord

Så langt har du gått gjennom en 360° gjennomgang av Hemingway Editor. Det er valget av skrive- og redigeringsverktøy for ekspertbloggere og forfattere av nettstedinnhold.

Avhengig av skrive-, redigerings- og publiseringsstilen din, kan du bruke noen eller alle skrivehjelpemidlene appen tilbyr. Dessuten kan du få den betalte appen til å bli mer produktiv, publisere innhold raskere og til slutt engasjere seg med publikum uten problemer.

Siden du er skribent eller redaktør, trenger du disse journalappene for å fange tanker uten problemer. I tillegg vil disse artikkelsammendragene og parafraseringsverktøyene definitivt hjelpe innholdsteamet ditt med å produsere kvalitetstekster.

x