Hindre andre fra å redigere viktige deler av en delt Word-fil

Ofte kan arbeid med en dokumentasjonsoppgave i grupper føre til forvirring. Med mindre du har forsikret deg om at ingen kommer til å forsøke å redigere en del de ikke skal redigere, vil det være vanskelig å holde de essensielle delene av dokumentet uendret. Heldigvis har MS Word i lang tid støttet et flott verktøy kalt Content Control som lar forfatteren av et dokument hindre andre i å redigere noen del av det. Det er så enkelt som å velge teksten som kan være litteraturgjennomgangen, avsluttende bemerkninger, indeksen eller noe lignende som tok mye arbeid å sette sammen, og deretter bruke en enkel kontroll på den. Den eneste vanskelige biten er å vite hvor du skal lete etter den kontrollen.

  Internett-streaming: Hva er det og hvordan fungerer det?

Disse trinnene er for MS Word 2013 og trodde at funksjonen er til stede i Word 2010 og Word 2007. Du kan kanskje finne den på omtrent samme sted. Hvis du har problemer, gi oss beskjed i kommentarfeltet, så viser vi deg til rett sted.

Du må først aktivere utviklerverktøylinjen. Dette er halve kampen gjort fordi innholdskontrollen ligger på denne verktøylinjen som ikke er aktivert som standard. Det er usannsynlig at du noen gang kommer over dette alternativet hvis du alltid har holdt verktøylinjen skjult. Gå til Fil>Alternativer>Tilpass bånd og velg Utviklerverktøylinje fra hovedfaner-listen.

  Hvilke Wi-Fi-sikkerhetskameraer lar deg ta opp lokalt?

Velg innholdet du vil hindre andre i å redigere, og på utviklerverktøylinjen klikker du på Rich Text Control eller Plain Text Control-knappene på utviklerverktøylinjen (uthevet nedenfor) og en avgrensningsboks vises rundt den. Klikk deretter på Egenskaper.

Ved å klikke på Egenskaper åpnes boksen Egenskaper for innholdskontroll. For din egen bekvemmelighet, gi seksjonen eller teksten du har valgt et navn i tittelboksen og tilpasse utseendet på hvordan avgrensningsrammen vises. Alt dette er valgfritt. Det som er obligatorisk er å sjekke de to alternativene under Låsing; Innholdskontroll kan ikke slettes og innhold kan ikke redigeres.

Det er omtrent det. Innhold kan ikke slettes eller redigeres lenger, ikke engang av deg med mindre du fjerner begrensningen. På samme måte vil ikke andre kunne endre seksjonene du har beskyttet.

  Få databruk under kontroll på din iPhone