Slik deaktiverer du utklippstavlesynkronisering på tvers av enheter på Windows 10

Windows 10s utklippstavle-opplevelse lar deg få tilgang til en logg over elementer du har kopiert, feste ofte brukte elementer og synkronisere elementer på tvers av alle enheter. Men hvis du ikke vil at Microsoft skal synkronisere noen sensitive data til skyen, kan du deaktivere den helt.

Som standard er utklippstavlesynkronisering slått av. Hvis den allerede er på, kan du bytte utklippstavlefunksjoner i Innstillinger > System > Utklippstavle. Men når du aktiverer synkroniseringsfunksjonen, synkroniserer den automatisk all tekst du kopierer.

For å forhindre at noen brukere på datamaskinen aktiverer dette og ved et uhell synkroniserer potensielt sensitive data som passord til Microsofts servere, kan du deaktivere denne funksjonen helt.

Hjemmebrukere: Deaktiver utklippstavlesynkronisering via Registerredigering

Hvis du har Windows 10 Home, må du redigere Windows-registeret for å gjøre disse endringene. Du kan også gjøre det på denne måten hvis du har Windows 10 Professional eller Enterprise hvis du føler deg mer komfortabel med å jobbe i registeret i motsetning til Group Policy Editor. (Hvis du har Pro eller Enterprise, anbefaler vi imidlertid å bruke den enklere Group Policy Editor, som beskrevet i neste avsnitt.)

  "Hvordan vil du åpne denne filen" på Windows 10

Standard advarsel: Registerredigering er et kraftig verktøy og misbruk av det kan gjøre systemet ditt ustabilt eller til og med ubrukelig. Dette er et ganske enkelt hack, og så lenge du holder deg til instruksjonene, bør du ikke ha noen problemer. Når det er sagt, hvis du aldri har jobbet med det før, bør du vurdere å lese om hvordan du bruker Registerredigering før du setter i gang. Og sikkerhetskopier definitivt registeret (og datamaskinen din!) før du gjør endringer.

Du bør også lage et systemgjenopprettingspunkt før du fortsetter. Windows vil sannsynligvis gjøre dette automatisk når du installerer jubileumsoppdateringen, men det kunne ikke skade å lage en manuelt – på den måten, hvis noe går galt, kan du alltid rulle tilbake.

Åpne deretter Registerredigering ved å trykke Windows+R på tastaturet, skrive «regedit» i boksen og deretter trykke Enter-tasten.

Trykk på Windows+R for å åpne

Naviger til følgende tast i venstre sidefelt:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsSystem

Når du er her, høyreklikker du på «System»-tasten (mappen) i venstre rute og velger Ny > DWORD (32-biters) verdi.

Gi verdien navnet «AllowCrossDeviceClipboard.» Dobbeltklikk på den og sett verdien til «0.»

Sørg for at verdidataene for den er det

Du kan nå lukke registerredigering. Du trenger ikke å logge av eller starte datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

  Microsoft Photos.exe Høy minnebruk (LØST) på Windows 10

For å reaktivere synkronisering på tvers av enheter for utklippstavlen, kan du gå tilbake hit, finne «AllowCrossDeviceClipboard»-verdien og sette den tilbake til «1» eller slette den helt.

Last ned vårt ett-klikks registerhack

I stedet for å redigere registret selv, kan du laste ned vår Disable Clipboard Sync across Devices Registry Hack. Bare åpne den nedlastede .zip-filen, dobbeltklikk på «DisableClipboardSyncAcrossDevices.reg»-filen, og godta å legge til informasjonen i registeret ditt. Vi har også inkludert en «EnableClipboardSyncAcrossDevices.reg» hvis du vil aktivere den igjen.

Advarselen du mottar når du legger til et registerhack.  Klikk

Disse .reg-filene endrer de samme registerinnstillingene som vi skisserte ovenfor. Hvis du vil se hva denne eller en annen .reg-fil vil gjøre før du kjører den, kan du høyreklikke på .reg-filen og velge «Rediger» for å åpne den i Notisblokk. Du kan enkelt lage dine egne registerhack.

Pro- og Enterprise-brukere: Deaktiver utklippstavlesynkronisering via gruppepolicy

Hvis du bruker Windows 10 Professional eller Enterprise, er den enkleste måten å deaktivere utklippstavlesynkronisering på tvers av enheter ved å bruke Local Group Policy Editor. Det er et ganske kraftig verktøy, så hvis du aldri har brukt det før, er det verdt å bruke litt tid på å lære hva det kan gjøre.

  Slik avinstallerer du Windows 11

Også, hvis du er på et firmanettverk, gjør alle en tjeneste og sjekk med administratoren din først. Hvis arbeidsdatamaskinen din er en del av et domene, er det også sannsynlig at den er en del av en domenegruppepolicy som uansett vil erstatte den lokale gruppepolicyen.

Du bør også lage et systemgjenopprettingspunkt før du fortsetter. Windows vil sannsynligvis gjøre dette automatisk når du installerer jubileumsoppdateringen. Likevel kunne det ikke skade å lage en manuelt – på den måten, hvis noe går galt, kan du alltid rulle tilbake.

Start først gruppepolicyredigering ved å trykke Windows+R, skrive «gpedit.msc» i boksen og deretter trykke Enter-tasten.

Naviger til Datamaskinkonfigurasjon > Administrative maler > System > OS-policyer.

Finn «Tillat utklippstavlesynkronisering på tvers av enheter»-innstillingen og dobbeltklikk på den.

Finn og dobbeltklikk

Sett alternativet «Tillat synkronisering på tvers av enheter» til «Deaktivert» og klikk deretter på «OK»-knappen for å lagre endringene.

Policyendringen trer i kraft umiddelbart. Du kan nå lukke Group Policy Editor uten å måtte starte enheten på nytt før innstillingen er deaktivert.

For å reaktivere utklippstavlesynkronisering på tvers av enheter, gå tilbake hit, dobbeltklikk på «Tillat utklippstavlesynkronisering på tvers av enheter»-innstillingen, og endre den til «Ikke konfigurert» eller «Aktivert».