Hva betyr hakene i Telegram?

Telegram tilbyr gratis ubegrenset meldinger, nyttige funksjoner for chatting via tekst, tale og video, og apper for hver enhet. Det er definitivt mye å elske med tjenesten, men ikke alle har mestret å bruke den. Faktisk er et vanlig forvirrende aspekt ved Telegram hva hakene betyr.

Når du sender en melding på Telegram, vil ett eller to hakemerker vises under den, avhengig av statusen. Disse hakene kommuniserer nyttig informasjon, så hvis du ikke er sikker på hva disse symbolene betyr i Telegram, les videre for å finne ut.

Hva betyr hakene i Telegram?

Telegrams haker gir deg beskjed om en melding har blitt sendt eller lest av den andre parten. I Telegram vil du se et klokkeikon under en melding mens appen sender den. Hvis denne prosessen er vellykket, blir dette ikonet til en enkelt hake for å angi at meldingen ble sendt til serveren.

  10 måter kunstig intelligens kan gjøre kjøkkenet ditt smart på

Til slutt betyr to hakemerker på Telegram at den andre personen åpnet samtalen din og så den nye meldingen.

I motsetning til WhatsApp har ikke Telegram en levert status. Dette skyldes muligheten til å bruke Telegram-kontoen din på flere enheter samtidig, sammenlignet med hvordan WhatsApp bare lar deg koble en enkelt primærtelefon til kontoen din.

På grunn av dette er det ingen måte for Telegram-tjenesten å vite om meldingen din kom til en bestemt enhet. En levert status ville ikke gi noen mening, siden mottakeren kan lese meldingen på hvilken som helst enhet de bruker for å logge på Telegram.

For mer viktig informasjon om hvordan disse tjenestene beskytter meldingene dine, se vår forklaring av ende-til-ende-kryptering i store meldingstjenester.

I Telegram-gruppechatter betyr et enkelt hake fortsatt at meldingen din ble sendt til serveren. En dobbeltsjekk i en gruppechat betyr at minst én person leser meldingen din; for å se hvem som har lest den så langt, trykk lenge eller høyreklikk på meldingen.

  Svar raskt på Skype-meldinger fra en popup [Jailbreak]

Dessverre er det ingen måte å deaktivere lesebekreftelser i Telegram. Dette betyr at alle alltid vil vite om deres Telegram-melding ble lest. Det er en liten ulempe som kan føre til at du slutter å bruke Telegram.

Hvorfor leste de ikke telegrammeldingen min ennå?

Lurer du på hvorfor den andre personen ikke har sett Telegram-meldingen din ennå? Når du ikke ser de doble hakene, er det en rekke mulige forklaringer:

  • Hvis den andre personen blokkerte deg, vil du ikke se om de har lest meldingen din. I tilfelle du mistenker dette, sjekk om du kan se den andre personens profilbilde og «siste online»-status. Hvis du ser initialene deres for profilbildet og sist sett for lenge siden for deres online-status, er du sannsynligvis blokkert.
  • Den andre personens telefon kan være slått av, i flymodus eller lider av en dårlig nettverksforbindelse.
  • Selvfølgelig kan de også ganske enkelt ikke ha åpnet meldingen ennå fordi de er opptatt.
  Slik deaktiverer du invitasjoner til side, arrangementer og nyhetsbrev på LinkedIn

Det er også en sjanse for at den andre personen brukte et triks for å lese Telegram-meldingen din uten å merke den som sådan. For eksempel kan de ha gått inn i flymodus for å lese meldingen uten å utløse «les»-statusen. De fleste telefoner lar deg også forhåndsvise en melding fra varslingsboblen, som heller ikke utløser kvitteringen.

Hvis de har gjort noe slikt, er det lite du kan gjøre med det bortsett fra å spørre dem tydelig om de så meldingen din.

Telegram hakemerker forklart

Nå vet du hvordan du finner ut om den andre personen leste meldingen din på Telegram. Mesteparten av tiden er denne funksjonen hendig og lar deg bekrefte at den andre personen så det du sendte uten å be om bekreftelse i en oppfølgingsmelding.